اکسسوری و گجت

راهنمای خرید هارد اکسترنال و معرفی بهترین هارد دیسک های اکسترنال بازار

هارد های اکسترنال یک راه حل بسیار عالی برای جبران کمبود فضای ذخیره سازی سیستم و داشتن یک هارد دیسک قابل حمل برای همراه داشتن در سفر هستند. در مقاله راهنمای خرید هارد اکسترنال به نکات مهم در رابطه با خرید یک هارد اکسترنال می پردازیم و سپس به معرفی و بررسی ۶ مدل از بهترین هارد های اکسترنال خواهیم پرداخت.

بهترین هاردهای اکسترنال ضد ضربه

همانطور که می دانید با افزایش کیفیت فیلم ها و  بالا رفتن حجم برنامه ها و بازی ها، کمبود فضای ذخیره سازی به یک دغدغه عمومی تبدیل شده است. یک راه حل مناسب برای این مشکل خرید و تهیه یک هارد اکسترنال است که به عنوان فضای ذخیره قابل حمل استفاده می شود و محدودیت اتصال دائمی به لپ تاپ یا کامپیوتر را ندارد. به همین دلیل هارد های اکسترنال از محبوبیت خیلی بالایی برخوردار هستند. درباره خرید یک هارد اکسترنال خوب باید به یک سری نکات توجه کرد که در بخش بعد راهنمای خرید هارد اکسترنال به آنها می پردازیم. برای خرید هارد اکسترنال با ما همراه باشید.

مهم ترین ویژگی های یک هارد اکسترنال خوب

هارد های اکسترنال در ظرفیت ها و انواع مختلفی تولید می شوند و کاربر باید با توجه به فضای مورد نیاز، قابلیت حمل و میزان درجه امنیتی مد نظر خود اقدام به خرید کند. در ادامه عوامل و ویژگی های مهم برای خرید یک هارد اکسترنال را بیان می کنیم.

ویژگی های هارد اکسترنال خوب

ظرفیت

میزان فضای ذخیره سازی مهم ترین ویژگی ای است که باید در هنگام خرید یک هارد اکسترنال به آن توجه شود. اگر برای ذخیره سازی فیلم و عکس می خواهید یک هارد اکسترنال بخرید ظرفیت ۱ تا ۲ ترابایتی برای شما مناسب خواهد بود. برای کارهایی مثل بک آپ گرفتن از اطلاعات و ذخیره سازی فایل های حجیم نیز می توان سراغ ظرفیت های بالاتری رفت که طبعا قیمت گران تری نیز خواهند داشت.

سرعت

سرعت گردش دیسک در هر دقیقه و نوع رابط  دو مورد از مهم ترین عوامل در زمینه کارایی و سرعت انتقال داده در هاردهای اکسترنال هستند. به طور کلی اکثر هارد های اکسترنال سرعتی برابر با ۵۴۰۰ و ۷۲۰۰ دور در دقیقه دارند که هر چه این عدد بالاتر باشد سرعت عملکرد هارد بالاتر خواهد بود. نکته مهم دیگر نوع رابط است و بهتر است در هنگام خرید هاردی با رابط USB 3.0 به بالا انتخاب شود، چون سرعت انتقال داده بیشتری نسبت به USB 2.0 دارد و پروسه انتقال فایل ها سریع تر انجام خواهد شد. همچنین هارد هایی هستند که از درگاه USB-C و Thunderbolt استفاده می کنند که سرعت بسیار بیشتری نسبت به USB 2.0 و USB3.0 دارند و می توانند در مدت زمان کمتری فایل ها را انتقال دهند.

میزان مقاومت و قابلیت حمل

به طور کلی هارد های اکسترنال در برابر تکان و ضربه حساس هستند و با افتادن و وارد شدن ضربه دچار آسیب های جدی می شوند. اگر شدت این ضربه و یا شوک وارد شده به هارد بیش از حد باشد، ممکن است منجر به از بین رفتن اطلاعات ذخیره شده در هارد شود. به همین خاطر شرکت های تولید کننده هارد های اکسترنال محصولات خود به استانداردهای حفاظتی مختلفی مانند مقاومت در برابر سقوط، نفوذ آب  و شوک و ضربه مجهز می کنند. برخی شرکت ها نیز در این زمینه موفق به کسب استانداردهای نظامی شده اند که هارد را در مقابل خطرات احتمالی به طور کامل محافظت می کند.

نکات مهم در خرید هارد اکسترنال

امنیت

یکی دیگر از موارد مهم که در راهنمای خرید هارد اکسترنال باید به آن توجه کنید امنیت آن است؛ از آنجایی که افراد هارد های اکسترنال را با خود حمل می کنند و نیز امکان سرقت اطلاعات وجود دارد، امنیت و رمزنگاری اطلاعات برای کسانی که اطلاعات مهمی را در هارد اکسترنال خود دارند اهمیت زیادی دارد. عموما این مشکل با ایجاد رمز نرم افزاری برای خیلی از افراد حل می شود اما برخی ها که نیاز به امنیت بیشتری دارند می توانند از هارد های با سیستم امنیتی ویژه استفاده کنند. برخی از هاردهای اکسترنال  دارای امکانات ویژه ای مانند حسگر اثر انگشت و حتی در برخی دارای صفحه کلید برای وارد کردن پین کد برای دسترسی به فایل ها هستند. از این طریق دسترسی به اطلاعات برای سایر افراد تقریبا غیر ممکن خواهد شد.

معرفی بهترین هاردهای اکسترنال بازار

همانطور که می دانید شرکت های تولید کننده زیادی در این زمینه فعالیت دارند و تا به الان انواع متنوعی از هارد های اکسترنال تولید شده است. در ادامه راهنمای خرید هارد اکسترنال می خواهیم به معرفی و بررسی ۶ مدل از بهترین هارد دیسک های اکسترنال بازار بپردازیم.

۱- هارد اکسترنال Silicon Power Armor A75؛ یک همسفر مدرن

ویژگی های هارد اکسترنال خوب

هارد اکسترنال سیلیکون پاور مدل Armor A75 از جنس آلومینیوم و متریال کم وزن ساخته شده که تنها ۱۶۹ گرم وزن دارد. استفاده کردن از پوشش آلومینیومی باعث شده است که این هارد اکسترنال در برابر ورود شوک و ضربه مقاوم باشد و نیز برای جلوگیری از سر خوردن نیز خطوطی  برجسته روی بدنه طراحی شده است. علاوه بر آن، بدنه آلومینیومی Armor A75 در مقابل خط و خش نیز مقاوم است. یکی از نقاط قوت هارد اکسترنال Silicon Power Armor A75 داشتن پورت USB-C است که می تواند سرعت انتقال اطلاعات را افزایش دهد، اما همچنان اتصال هارد به کامپیوتر از طریق پورت USB انجام می شود.همچنین  مدل A75 قابلیت پشتیبانی از نسل اول رابط USB 3.2 با سرعت انتقال ۵ گیگابیت بر ثانیه را برای انتقال اطلاعات دارد.

ظرفیت های موجود: ۱ و ۲ ترابایت

وزن: ۱۶۹ گرم

نوع رابط: USB 3.2 Gen1

مقاومت در برابر شوک و ضربه: دارد

مقاومت در برابر آب: ندارد

۲- هارد اکسترنال ADATA HD830؛ شوالیه زره پوش

بهترین هارد های اکسترنال 2021

اگر به دنبال یک هارد اکسترنال با ظرفیت بالای ۲ ترابایت و جان سخت هستید، مدل HD830 از شرکت ADATA مناسب شماست. این هارد از سه لایه محافظتی تشکیل شده که ضد آب، ضد ضربه و مقاوم در برابر نفوذ گرد و خاک است. هارد مدل HD830 می تواند تا ۲ ساعت در آب تا حداکثر ارتفاع دو متری دوام بیاورد و نیز در برابر سقوط از ارتفاع حداکثر تا ۱٫۲۲ متر مقاوم است. البته باید گفت که این لایه های حفاظتی و استاندارد های مذکور باعث بالا رفتن وزن محصول می شود و وزن آن را تا ۶۰۰ گرم می رساند.

روی بدنه این هارد اکسترنال یک چراغ LED تعبیه شده که هنگامی که هارد در حین کارد به آن شوک یا تکانی وارد می شود به رنگ قرمز در آمده و کاربر را از این موضوع مطلع خواهد کرد. این ویژگی از این جهت اهمیت دارد که وارد شدن شک و ایجاد تکان در هنگام کار به هارد می تواند باعث خرابی داده ها شود. همچنین  هارد مدل HD830 را می توان به کنسول های بازی متصل کرده و از آن به عنوان یک منبع ذخیره برای کنسول ها استفاده کرد.

ظرفیت های موجود: ۲ / ۴ / ۵ ترابایت

وزن: ۵۱۰ گرم( مدل ۲ ترابایتی) و ۶۰۰ گرم(مدل ۴ و ۵ ترابایتی)

نوع رابط: USB 3.2 Gen1

مقاومت در برابر شوک و ضربه: دارد

مقاومت در برابر آب: دارد

۳- هارد اکسترنال Seagate Backup Plus؛ متخصص در بک آپ گیری

مشخصات یک هارد اکسترنال خوب چیست؟

هارد اکسترنال سیگیت مدل Backup Plus مناسب ذخیره سازی اطلاعات و بک آپ یا گرفتن نسخه پشتیبان است. کمپانی Seagate سابقه طولانی در زمینه تولید هارد دارد و به همین دلیل می توان از مدل Backup Slim انتظار عملکرد خوبی را داشت. در طراحی بدنه این مدل از ترکیب پلاستیک و آلومینیوم استفاده شده که ظاهر جذابی به آن داده است. رابط Backup Plus از نوع USB3.0 بوده که نسبت به سایر رقبا مقداری قدیمی تر است اما این رابط را می توان با یک تبدیل USB-C به سیستم های دارای USB-C نیز متصل نمود. سیگیت برای راحتی در تهیه یک نسخه پشتیبان از چند ابزار نرم افزاری استفاده می کند که بک آپ گرفتن را برای کاربر ساده و آسان می کند.

ظرفیت های موجود: ۱ / ۲ / ۴ /۵ ترابایت

وزن: ۱۵۹ گرم(مدل ۱ و ۲ ترابایتی) و ۲۴۶ گرم(مدل ۴ و ۵ ترابایتی)

نوع رابط: USB 3.0

مقاومت در برابر شوک و ضربه: ندارد

مقاومت در برابر آب: ندارد

۴- هارد اکسترنال LaCie Rugged Raid Pro؛ انتخاب حرفه ای ها

مشخصات یک هارد اکسترنال خوب چیست؟

هارد اکسترنال لسی مدل Rugged Raid Pro یکی از بهترین هارد دیسک های اکسترنال است که در بازار وجود دارد. این هارد برای افرادی که نیاز به یک درایو ذخیره سازی کوچک و سریع و دارند و در کنار آن مقاومت هارد نیز برایشان مهم است، یک گزینه ایده آل خواهد بود. شرکت LaCie در این مدل از سری Rugged از درگاه USB-C که سازگار با رابط های USB3.0 نیز هست، استفاده کرده و طبق ادعای خود شرکت سرعت انتقال فایل آن حداکثر به ۲۴۰ مگابایت بر ثانیه خواهد رسید.

اما این تنها راه ذخیره سازی فایل روی Raid Pro نیست و در کنار درگاه USB-C یک درگاه کارت حافظه SD نیز وجود دارد که به صورت مستقیم می توان آن را به هارد متصل کرده و اطلاعات را منتقل کرد. علاوه بر این، یک درگاه اتصال آداپتور برق نیز وجود دارد تا در هنگامی که میزان توان مورد نیاز هارد تأمین نشد از آن استفاده شود.

هارد اکسترنال مدل Raid Pro از یک حالت به نام Raid استفاده می کند که قابلیت تنظیم در سه حالت انتقال برای نحوه انتقال اطلاعات را دارد که به سرعت و محافظت از داده ها مربوط می شود. همانطور که گفته شد این هارد اکسترنال در کنار عملکرد خوب از سیستم محافظتی قوی بهره می برد که آن را در برابر سقوط تا ۱٫۲ متر مقاوم کرده و همچنین مجهز به استاندارد IP67 است که مقاومت در برابر آب و گرد و غبار را برای Raid Pro به ارمغان آورده است . نکته جذاب دیگر در رابطه با Raid Pro ابعاد آن است نسبت به سایر هارد های با چنین سطح محافظتی ای تقریبا بی نظیر است و ابعاد بسیار کوچک تری از هارد های رقیب خود دارد.

ظرفیت: ۴ ترابایت

وزن: ۴۴۶ گرم

نوع رابط: USB-C

مقاومت در برابر شوک و ضربه: دارد

مقاومت در برابر آب: دارد

۵- هارد اکسترنال Western Digital My Passport؛ پاسپورت سفرهای شما

بهترین هارد اکسترنال 8 ترابایت

مطمئنا همه با برند وسترن دیجیتال آشنایی دارند و سابقه این شرکت در تولید انواع هارد ها را می دانند. هارد اکسترنال وسترن دیجیتال مدل My Passport یکی از محبوب ترین مدل های این شرکت است که ابعاد کوچکی داشته و در رنگ های زیبا و متنوعی تولید شده است. این هارد مخصوص کسانی است که به دنبال یک محل ذخیره سازی کوچک و قابل حمل و در عین حال سرعت انتقال بالا هستند. رابط My Passport از نوع USB 3.2 بوده که با سرعت بالایی اطلاعات را منتقل خواهد نمود.

وسترن دیجیتال در این مدل از سیستم رمز گذاری AES 256-Bit استفاده کرده یک یک سیستم امنیتی قوی برای جلوگیری از به سرقت رفتن اطلاعات است و نیز با استفاده از نرم افزار اختصاصی WD Discovery کاربر امکان ایجاد رمز روی هارد را پیدا می کند. یکی از نکات خوب در مورد هارد اکسترنال My Passport قابلیت اتصال و همگام سازی با کروم بوک ها است و می تواند به عنوان یک حافظه ذخیره سازی اضافی برای آنها مورد استفاده قرار بگیرد.

ظرفیت های موجود: ۱ / ۲ / ۴ /۵ ترابایت

وزن: ۱۲۰ گرم(مدل ۱ و ۲ ترابایتی) و ۲۱۰ گرم(مدل ۴ و ۵ ترابایتی)

نوع رابط: USB 3.2 Gen1

مقاومت در برابر شوک و ضربه: ندارد

مقاومت در برابر آب: ندارد

۶- هارد اکسترنال ADATA HD770G؛ شوالیه نور

چه هارد اکسترنالی خوبه

ای دیتا با عرضه هارد اکسترنال مدل HD770G برای اولین بار نورپردازی RGB را وارد حوزه هارد های اکسترنال کرد و استاندارد جدیدی برای طراحی ظاهری هارد های قابل حمل ایجاد کرد. همچنین این هارد از قوی ترین استانداردهای حفاظتی عبور کرده و جزو یکی از محکم ترین هارد درایو های قابل حمل محسوب می شود. مقاومت در برابر شوک، آب و گرد و خاک جزو استاندارد های حفاظتی این هارد هستند که آن را تقریبا در برابر هر خطری ایمن می کند و برای این امر ADATA از سه لایه محافظتی برای HD770G استفاده کرده است. اما در رابطه با سرعت انتقال نیر ای دیتا از رابط USB 3.2 استفاده کرده که تا ۵ گیگابیت نرخ سرعت انتقال آن است و می تواند با نرخ سرعت خوبی داده ها را منتقل کند.

نکته دیگر در رابطه با این هارد اکسترنال قابلیت اتصال به کنسول های بازی است که کاربر می تواند از این هارد اکسترنال به عنوان حافظه ذخیره برای بازی ها استفاده کند.

ظرفیت های موجود: ۱ و ۲ ترابایت

وزن: ۲۷۰ گرم

نوع رابط: USB 3.2 Gen1

مقاومت در برابر شوک و ضربه: دارد

مقاومت در برابر آب: دارد

کلام آخر

اولین موضوع در راهنمای خرید هارد اکسترنال و انتخاب بهترین هارد اکسترنال ظرفیت هارد است که بستگی به میزان حافظه مورد نیاز شما دارد. در گام بعدی می توان به نکاتی مانند قابلیت حمل و مسائل حفاظتی و امنیتی توجه کرد که آن هم باید مطابق با نوع کاربرد مورد نیاز شما بررسی شود.

به عنوان اخرین مورد در راهنمای خرید هارد اکسترنال باید گفت که مدل های معرفی شده در طول مقاله حداکثر ظرفیتی تا ۵ ترابایت دارند ولی برای آن دسته از افرادی که نیاز به ظرفیت بالاتری دارند نیز هارد های با ظرفیت بیشتری نیز تولید شده اند. عموما این نوع هارد ها برای تأمین انرژی مورد نیاز خود از یک آداپتور برق استفاده می کنند و این باعث می شود که از قابلیت آنها آنها کاسته شود و به نوعی هارد های دسکتاپ به شمار می ورند. از جمله این هارد ها می توان به هارد اکسترنال وسترن دیجیتال مدل My Book Desktop اشاره کرد که در ظرفیت های ۴ تا ۱۸ ترابایتی تولید می شود و امکان ذخیره سازی حجم بسیار زیادی از داده ها و ذخیره و بک آپ گیری های خیلی سنگین را دارد. 

به نظر شما یک هارد دیسک اکسترنال خوب چه ویژگی هایی دارد؟ لطفا نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا