اکسسوری و گجت

راهنمای خرید ساندبار و معرفی بهترین ساندبارهای موجود در بازار

تلویزیون های جدید و پیشرفته ابعاد بسیار باریک و نازکی دارند و به همین دلیل در آنها برای پخش صدا از اسپیکرهای بزرگ و جاگیر استفاده نمی کنند. ساندبارها یکی از تجهیزات جانبی پخش صدا برای تلویزیون هستند که می توانند به خوبی صدایی قوی و شفاف را به جای اسپیکرهای تلویزیون ها ایجاد کنند. در مقاله راهنمای خرید ساندبار، قصد داریم به معرفی و بیان مهم ترین ویژگی های یک ساند بار بپردازیم. در ادامه نیز 6 مدل از بهترین ساندبارهای موجود در بازار را معرفی خواهیم کرد.

ساندبار چیست؟

ساندبار (Soundbar) یا میله صدا یک جسم ستونی شکل است که داخل خود چند اسپیکر قوی برای پخش صدا دارد و به عنوان یک سیستم پخش صوتی برای اتصال به انواع تلویزیون و مانیتور به کار می رود. ساندبارها معمولا به صورت افقی در زیر یا بالای تلویزیون قرار می گیرند و صدای آن را با وضوح و کیفیت بیشتری پخش می کنند. ساندبار ها می توانند صدای دریافتی از تلویزیون را با کیفیت بالایی پخش کنند و نیز به گونه ای طراحی می شوند که برای کاربر حس حضور در یک سینما را به وجود آورند. به همین دلیل تماشای فیلم از تلویزیون به همراه پخش صدا از ساندبار باعث تاثیرگذاری و هیجان بیشتر روی تماشاگر می شود.

نکات مهم برای خرید ساندبار

برای خرید ساندبار به چه نکاتی توجه کنیم؟

در بخش قبلی راجع به اینکه ساند بار چیست و مکان قرار گیری ساندبار کجاست توضیحاتی را ارائه کردیم. در این بخش می خواهیم به این موضوع بپردازیم که برای خرید ساندبار چه اطلاعاتی باید داشت تا برای شما بهترین کارایی را داشته باشد.

سایز و اندازه ساند بار

ابعاد ساند بار و اینکه ساندبار مناسب تلویزیون شما چه سایزی باشد بستگی به محل قرارگیری و ابعاد اتاق و فضای خانه دارد. به عنوان مثال اگر یک میز تلویزیون کوچک دارید و قسمت حال و پذیرایی خانه شما نیز بزرگ نیست، قطعا یک ساند بار با ابعاد متوسط و بلندی صدای استاندارد می تواند جوابگوی نیاز شما باشد. اگر هم فضای بزرگی دارید می توانید سراغ مدل های بزرگتر که اسپیکر و ساب ووفر جداگانه دارند بروید.

ساند بار با ساب ووفر یا بدون ساب ووفر؟

ساب ووفر یک اسپیکر نسبتا بزرگ است که وظیفه آن ایجاد بیس و صداهای با فرکانس پایین است. این وسیله کیفیت صدای کلی را بالا می برد و به خصوص در فیلم های اکشن و حماسی که صداهای بم زیادی در آنها وجود دارد، هیجان تماشای فیلم را برای تماشاگر بیشتر می کند. معمولا همه ساندبارها ساب ووفر ندارند اما در بازار می توانید مدل هایی را پیدا کنید که به همراه خود یک ساب ووفر داشته باشند.

تعداد کانال و فرمت های پخش صدا

بهترین ساندبار دنیا

اگر سری به مشخصات فنی انواع ساندبار ها در فروشگاه های اینترنتی بزنید، در آنها اعداد متفاوتی را تحت عنوان تعداد کانال ها ذکر می کنند، مثلا گفته می شود که یک ساند بار دارای صدای 5.1 کاناله یا 2.0 کاناله است. این اعداد نشان دهنده کانال های صدا و تعداد اسپیکرهای داخل یا خارج از ساند بار است و به سبک صدای ایجاد شده از آن اشاره دارد.

برای درک بهتر این موضوع یک مثال می زنیم؛ وقتی گفته می شود که یک ساندبار دارای صدای 2.1 کاناله است، اشاره به این دارد که خود ساند بار دو کانال چپ و راست دارد و یک ساب ووفر نیز به صورت جداگانه همراه آن است. بنابراین عدد اول به تعداد کانال های داخلی ساندبار و عدد دوم به وجود یا عدم وجود ساب ووفر اشاره دارد که تنها با دو عدد 0 و 1 نشان داده می شود (عدد 0 به معنی عدم وجود ساب ووفر و عدد 1 به معنی وجود ساب ووفر به همراه ساند بار است). ساندبارهای 3 کاناله علاوه بر دو کانال چپ و راست، یک کانال مرکزی نیز دارند که به افزایش کیفیت صدا کمک می کند.

نوع دیگر ساندبار ها، مدل های 5 کاناله هستند و دو اسپیکر داخلی اضافه تر دارند که زاویه آنها بیشتر به سمت فضای بیرون و سقف محیط است. این اسپیکرها وظیفه تولید صدای Surround یا صدای فراگیر را دارند و می توانند صدایی همه جانبه را برای تماشاگر به وجود آورند. در نهایت مدل های 7 و 9 کاناله نیز وجود دارند که تعداد کمی از آنها در بازار موجود است و نسبت به مدل های 5 کاناله و پایین تر قدرت تولید صدای با عمق بیشتر و فراگیر تری را دارند.

علاوه بر اینها، در برخی موارد عدد سومی نیز وجود دارد که معمولا در ساندبار های 5 کاناله و بالاتر به کار گرفته می شوند (مانند ساندبارهای 7.1.4 کاناله) که وظیفه آنها پرتاب صدا به سمت بالا و سقف است تا پس از برخورد به دیوار و سقف به گوش کاربر برسد. نتیجه این نوع تولید صدا ایجاد افکت های واقعی تر است و تجربه تماشای فیلم و محتوا را هیجان انگیز تر و واقعی تر می کند. معمولا عدد سوم بیشتر به فرمت های پخش صدا مانند صدای Dolby اشاره دارد و نشان دهنده توانایی ساندبار در پشتیبانی از این نوع استاندارد ها است.

اتصالات و ریموت کنترل

موضوع دیگری که باید در هنگام خرید ساند بار به آن توجه کنید، پورت ها و درگاه اتصالی سیمی و بی سیم آن است. برای اتصالات سیمی حتما قبل از خرید درگاه های روی تلویزیون خود (مانند درگاه انتقال صدای اپتیکال و HDMI) را با درگاه های تعبیه شده روی مدل ساندباری که انتخاب می کنید چک کنید تا از این بابت مشکلی برای اتصال آنها به همدیگر نداشته باشید. همچنین وجود اتصال بی سیم بلوتوث و وای فای در یک ساند بار می تواند یک مزیت باشد و امکان دسترسی آسان تر برای پخش محتوا از طریق  موبایل، تبلت و لپ تاپ را به کاربر بدهد.

معرفی بهترین ساندبارهای موجود در بازار

ساندبارها یکی از پرطرفدار ترین لوازم پخش صوتی اند و شرکت های معتبری انواع مختلفی از ساندبارها را تولید می کنند. در این قسمت به معرفی بهترین انواع ساندبار می پردازیم.

1. ساند بار Xiaomi MDZ-34-DA

بهترین ساندبار شیائومی

ساند بار شیائومی مدل Xiaomi MDZ-34-DA یکی از پرفروش ترین و اقتصادی ترین ساندبارهای بازار است که به خاطر کیفیت و پشتوانه برند خود به فروش خوبی دست یافته است. این ساندبار طراحی مستطیلی دارد و طول آن به 78 سانتی متر می رسد که از آن در دو حالت رومیزی یا دیواری می توانید استفاده کنید. پیکربندی اسپیکرهای ساند بار MDZ-34-DA به صورت دو کاناله است که قابلیت پخش صدای استریو با توان کلی 30 وات را دارد و در کنار آن از فرمت پخش صوتی Dolby Digital برای هرچه بیشتر کردن کیفیت صدای خروجی استفاده می کند. از دیگر ویژگی های ساندبار شیائومی می توان به درگاه اتصال SPDIF و AUX برای انتقال صدا به صورت سیمی و فناوری بلوتوث نسخه 5.0 برای اتصال بی سیم برای پخش انواع فیلم و موسیقی اشاره کرد.

توان خروجی: 30 وات

تعداد کانال: 2.0

بلوتوث: نسخه 5.0

وای فای: ندارد

درگاه ورودی: SPDIF / AUX

ریموت کنترل: ندارد

قیمت حدودی: 1.000.000 تومان

2. ساند بار Sony HT-S100F

آیا ساندبار ارزش خرید دارد؟

کمپانی ژاپنی سونی تجربه زیادی در تولید لوازم صوتی و تصویری دارد و با توجه به این سابقه خوب باید از ساندبار های تولید شده توسط این شرکت انتظار بالایی برای پخش صدای با کیفیت داشت. ساندبار مدل HT-S100F یکی از بهترین ساندبارهای دو کاناله بازار است که برای محیط های کوچک خانگی مناسب است و می تواند صدایی شفاف را برای مخاطب در حین تماشای فیلم و سریال پخش کند.

این ساند بار دارای دو کانال راست و چپ داخلی است و خبری از ساب ووفر داخلی یا مجزا در آن نیست، اما با این حال سونی ادعا می کند که با سیستم صدای Surround مجازی می تواند صدایی عمیق و هیجان انگیز را ایجاد کند و هر کدام از اسپیکرها نیز می توانند بیس قوی و بدون نویزی را در حین پخش صدا تولید کنند. سونی برای راحتی در اتصال ساندبار به تلویزیون، مدل HT-S100F را به درگاه HDMI ARC مجهز کرده که می توان آن را تنها با یک کابل به تلویزیون متصل کرد. همچنین فناوری بلوتوث و درگاه یو اس بی نیز برای دسترسی های راحت تر به ساند بار در این مدل قرار داده شده است.

توان خروجی: 120 وات

تعداد کانال: 2.0

بلوتوث: نسخه 4.2

وای فای: ندارد

درگاه ورودی: Optical / USB / HDMI

ریموت کنترل: دارد

قیمت حدودی: 4.000.000 تومان

3. ساند بار ال جی مدل SJ3

بهترین ساندبارهای بازار

سومین مورد از لیست بهترین ساندبار های موجود در بازار، محصولی از کمپانی کره ای ال جی است که برای نصب و پخش صدا در فضای کوچک و متوسط مناسب است. ال جی ساندبار مدل SJ3 را به صورت یک اسپیکر خطی به همراه ساب ووفر عرضه کرده است که توان کلی آن به 300 وات می رسد و ارتباط بین آنها به صورت بی سیم برقرار می شود، بنابراین می توان ساندبار و ساب ووفر را با فاصله از هم قرار داد و آنها را با دیزاین خانه هماهنگ کرد.

این کمپانی کره ای در ساندبار SJ3 یک سیستم خودکار برای بهینه سازی صدا قرار داده که باعث می شود در هر لول صدایی بالانس و تعداد فرکانس های صدا بهینه شده و در نتیجه صدای با کیفیت و شفافی به گوش کاربر برسد. برای کنترل ساندبار نیز یک ریموت کنترل وجود دارد که امکان کنترل و مدیریت ساندبار از راه دور را فراهم می کند. خوشبختانه SJ3 از اتصال بی سیم بلوتوث نیز بهره می برد و می توان به صورت بی سیم سایر دستگاه ها را نیز برای پخش موسیقی و صدا به آن متصل کرد.

توان خروجی: 300 وات

تعداد کانال: 2.1

بلوتوث: نسخه 4.0

وای فای: ندارد

درگاه ورودی: AUX / Optical / USB

ریموت کنترل: دارد

قیمت حدودی: 5.500.000 تومان

4. ساندبار Samsung HW-K490

بهترین ساندبار سامسونگ

چهارمین مدل از بهترین ساندبارهای موجود در بازار، محصولی از شرکت سامسونگ است که امکانات و قابلیت های جدیدی را برای پخش صدای قدرتمند دارد. پیکربندی این ساند بار متشکل از یک اسپیکر خطی 91 سانتی متری و یک ساب ووفر است که در کل می تواند 300 وات توان خروجی داشته باشد و صدایی فراگیر را ارائه دهد.

امکانات دسترسی در مدل HW-K490 متنوع است و می توان ساند بار را با بلوتوث، کابل HDMI، درگاه Optical و USB به انواع تلویزیون و دستگاه های مختلف متصل کرد. همچنین یک نمایشگر در مرکز ساند بار قرار دارد که حالت های اتصال و فعالیت دستگاه را به کار نمایش می دهد. علاوه بر این، تلویزیون های سامسونگی که از قابلیت Sound Connect بهره می برند نیز می توانند بدون اتصال سیمی ساندبار را به تلویزیون متصل کنند. این کمپانی کره ای یک ریموت کنترل نیز همراه ساند بار قرار داده که امکان مدیریت صدا و تعویض حالت های مختلف صدا را به کاربر می دهد.

توان خروجی: 300 وات

تعداد کانال: 2.1

بلوتوث: دارد

وای فای: ندارد

درگاه ورودی: Optical / USB / HDMI

ریموت کنترل: دارد

قیمت حدودی: 8.500.000 تومان

5. ساندبار جی بی ال JBL Bar 5.1 Surround

همه آنچه قبل از خرید ساندبار باید بدانید

اگر به دنبال یک ساندبار حرفه ای با برند معتبری هستید، یکی از بهترین گزینه ها ساند بار مدل Bar 5.1Surround از کمپانی متخصص در حوزه صدا یعنی جی بی ال است. این ساندبار که پیکربندی 5.1 کاناله دارد، متشکل از یک اسپیکر خطی با 5 بلندگو برای پخش صدا و یک ساب ووفر است که مجموع توان خروجی آن را به 550 وات می رساند و این سیستم صوتی می تواند بیسی عمیق، صدایی فراگیر و واضح را تولید کند و حسی شبیه سالن های سینما را برای تماشاگر تداعی می کند.

یک مزیت دیگر مدل Bar 5.1 Surround نسبت به سایر ساندبارها وجود وای فای در آن است که به کاربر امکان اتصال به ChromeCast و AirPlay (که دو سرویس انتقال صوت و تصویر هستند) را می دهد و می توانید فیلم و موسیقی مورد علاقه خود را از طریق این سرویس ها به تلویزیون منتقل کنید، البته اتصال با وای فای از طریق پورت سیمی Ethernet برقرار می شود. در کنار اینها نیز جی بی ال یک درگاه HDMI با پشتیبانی از رزولوشن 4K قرار داده تا محتوای آنلاین دریافت شده از بستر وای فای با بالاترین کیفیت ممکن روی تلویزیون نمایش داده شود. با این همه، جای خالی یک نمایشگر روی بدنه ساندبار احساس می شود و بهتر بود که جی بی ال این قابلیت را به مدل Bar 5.1Surround می افزود.

توان خروجی: 550 وات

تعداد کانال: 5.1

بلوتوث: دارد

وای فای: دارد

درگاه ورودی: Optical / USB / HDMI IN & OUT / Ethernet

ریموت کنترل: دارد

قیمت حدودی: 14.000.000 تومان

6. ساند بار JBL Bar 9.1

بهترین ساندبار ۲۰۲۲

اگر دوست دارید که یک سیستم صوتی قوی در خانه داشته باشید که کیفیت صدایی بالاتر از استاندارد داشته باشد و صدایی بی نظیر ایجاد کند، ساندبار 9.1 کاناله جی بی ال پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود. این ساند بار از چهار قطعه مختلف تشکیل شده است که شامل یک اسپیکر خطی یا همان ساندبار، یک ساب ووفر با بلندگوی 10 اینچی و دو عدد اسپیکر وایرلس قابل شارژ که در مجموعه توانی معادل 820 وات را ارائه می کنند. به همین دلیل می توانیم JBL Bar 9.1 را جزو بهترین ساندبارهای موجود در بازار به شمار آوریم.

این سیستم صوتی به فرمت های پخش صدا Dolby Atmos و DTS:X مجهز شده و دارای چهار بلندگو با زاویه رو به بالا است که صدا را به سمت سقف اتاق پرتاب کرده و انعکاس آن به گوش کاربر خواهد رسید. به این وسیله جی بی ال قادر است تا صدای 3 بعدی واقعی را برای مخاطبان ایجاد کند و تجربه ای بی نظیر از تماشای ویدئو، بازی کردن و گوش دادن به موسیقی را فراهم می آورد.در زمینه اتصالات JBL دسترسی و درگاه های ورودی مشابهی با مدل Bar 5.1 Surround قرار داده و در این مدل نیز امکان اتصال وای فای برای پخش محتوا از پلتفرم های آنلاین و انتقال صدا و و تصویر 4K از طریق پورت HDMI در کنار پورت صدای اپتیکال و یو اس بی برای اتصال فلش وجود دارد.

توان خروجی: 820 وات

تعداد کانال: 9.1

بلوتوث: دارد

وای فای: دارد

درگاه ورودی: Optical / USB / HDMI IN & OUT / Ethernet

ریموت کنترل: دارد

قیمت حدودی: 26.500.000 تومان

سوالات متداول درباره ساندبارها

آیا ساند بار همان سینمای خانگی است؟

ساند بار ها را می توان نسل جدید سینمای خانگی دانست که به قابلیت های جدیدتری برای پخش صدای فراگیر مجهز شده اند و نیازی به اسپیکرهای بزرگ مانند اسپیکرهای سینمای خانگی برای پخش صدا ندارند.

آیا می توان یک ساب ووفر جدا را به ساندبار وصل کرد؟

این موضوع بستگی به پشتیبانی ساند بار از ساب ووفر های جداگانه دارد و نمی توان به طور قطعی گفت که همه ساندبار ها قابلیت اتصال یک ساب ووفر جداگانه را دارند.

بهترین برندهای تولید کننده ساندبار کدامند؟

تقریبا همه شرکت های تولید کننده تجهیزات صوتی و تصویری ساند بار تولید می کنند و از بین آنها می توان به شرکت هایی نظیر سامسونگ، سونی، جی بی ال، الجی و… اشاره کرد.

جمع بندی

ساندبارها، همانطور که در طول مقاله راهنمای خرید ساندبار توضیح دادیم، به عنوان یک وسیله جانبی برای پخش صدای تلویزیون به کار برده می شوند و توانسته اند مشکل پخش صدای باکیفیت تلویزیون های جدید را کاملا برطرف کنند. همچنین با وجود تکنولوژی های پیشرفته ای مانند قابلیت تولید صدای فراگیر که باعث می شود صدا به صورت همه جانبه و واقعی به گوش کاربر و تماشاگر برسد، محبوبیت این سیستم صوتی در بین مردم بیشتر از گذشته شده است. نظر شما درباره ساندبار ها چیست؟ آیا این وسایل می توانند حس و حال فیلم دیدن در سینما را در محیط خانه ایجاد کنند؟ شما می توانید نظرات خود را درباره این موضوع از طریق بخش دیدگاه ها با تکنوسان مگ و سایر مخاطبان به اشتراک گذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا