موبایل و تبلت

بررسی انواع شبکه های تلفن همراه و سیر تکاملی نسل های مختلف اینترنت

شبکه‌های موبایل در طول تاریخ تغییرات بسیار زیادی کرده است و این مسئله باعث شده تا در طی سال‌ها شاهد انواع شبکه های تلفن همراه باشیم. در این بین اکثر افراد زمانی که قصد دارند تا اقدام به مقایسه انواع نسل های اینترنت کنند تنها به بررسی 3G، 4G و 5G پرداخته و این شبکه‌ها را با یکدیگر مقایسه می‌کنند. این در حالی است که به منظور مقایسه سرعت نسل های مختلف اینترنت لازم است تا جدول زمانی و تاریخچه انواع شبکه های تلفن همراه را از 1G تا 5G بررسی کرده و این شبکه‌ها را با یکدیگر مقایسه کنیم.

به منظور بررسی انواع شبکه های تلفن همراه با تکنوسان مگ همراه باشید تا در مورد نسل‌های مختلف صحبت کرده و اطلاعات جامع و کاملی را در این زمینه به شما ارائه دهیم.

انواع شبکه های موبایل

تغییرات تلفن همراه در طی 40 سال اخیر

پیش از بررسی انواع شبکه های تلفن همراه باید به این نکته توجه داشته باشید که در طول 40 سال که از اولین نسل گوشی‌های همراه می‌گذرد، تلفن‌های همراه کوچکتر شده اند، سرعت انتقال اطلاعات از طریق گوشی‌های موبایل سریعتر شده است، امکان ارسال پیام متنی فراهم شد و پس از چند سال نیز تقریباً شبکه‌های اجتماعی جایگزین این روش شدند، گشت و گذار در اینترنت با گوشی رایج شد و همچنین شاهد محبوبیت شبکه‌های اجتماعی هستیم.

البته لازم به ذکر است که بررسی تاریخ موبایل بدون بررسی تاریخچه اینترنت دیتا غیر ممکن است زیرا تقویت هر نسل از ارتباطات راه دور باعث بهبود وضعیت موبایل‌ها و رشد ارتباطات شده است. از سال 1979 تقریباً هر ده سال یکبار، نسل جدیدتر شبکه‌های موبایل ارتباط ما را تغییر داده و روش زندگی ما را بیشتر بهبود می‌بخشد.

مقایسه انواع نسل های اینترنت

در همین راستا در بخش‌های بعدی قصد داریم تا به بررسی انواع شبکه های تلفن همراه پرداخته و در مورد این شبکه‌ها اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم. بررسی این شبکه‌ها به شما کمک می‌کند تا دید بسیار خوبی نسبت به مسیر رشد شبکه‌های تلفن همراه داشته باشید و همچنین بتوانید به بهترین شکل ممکن، مزایا و معایب این دسته از شبکه‌های تلفن همراه را بررسی کرده و به بهترین شکل ممکن اقدام به مقایسه آن‌ها کنید.

1G، اولین نسل شبکه‌های تلفن همراه

1G اولین نسل از انواع شبکه های تلفن همراه است که برای اولین بار توسط Nippon Telegraph and Telephone در سال 1979 راه اندازی شد. نکته جالبی که باید به آن توجه داشته باشید این است که پیش از آن که شبکه‌های سریع تر تلفن همراه مثل ال تی ای به وجود آمده و جایگاه بالایی پیدا کنند، این شبکه 1G بود که اولین نسل شبکه‌های تلفن همراه محسوب می‌شد. شبکه 1G برای اولین بار به شهروندان توکیو ارائه شد و تا سال 1984، اولین شبکه بود که سراسر ژاپن را تحت پوشش قرار داد. ژاپن اولین کشوری بود که خدمات 1G را در سراسر کشور داشت.

در 6 مارس 1983 بود که  Ameritech این شبکه را به ایالات متحده معرفی کرد. بلافاصله پس از آن، کانادا در اواسط دهه 1980 تحت پوشش 1G قرار گرفت.

اگر چه 1G یک فناوری انقلابی در آن زمان بود، اما با استانداردهای امروزی دارای اشکالاتی بود. به دلیل کیفیت پایین صدا، گوش دادن به صدای کسی از طریق شبکه 1G اقدام به انتقال صدا می‌کرد، دشوار بود. پوشش 1G نیز با مشکلاتی همراه بود که در آن شاهد مقادیر زیادی نویز استاتیک و صدای ناهنجار در پس زمینه بود. همچنین هیچ پشتیبانی رومینگی نیز در 1G ارائه نشده بود.

تاریخچه اینترنت دیتا

امنیت روی یک کانال 1G وجود نداشت، زیرا هیچ رمزگذاری در این شبکه تعبیه نشده بود و این به آن معنا بود که هر کسی که اسکنر رادیویی داشته باشد می‌تواند یک تماس را شنود کند. سرعت دانلود 1G نیز فوق العاده پایین بود و تنها  به حدود 2.4 کیلوبیت در ثانیه می‌رسید.

اگرچه 1G در زمان خود پیشرفته بود، اما هنوز برای این شبکه فضای بسیار زیادی برای رشد وجود داشت. لازم به ذکر است که امروزه روسیه تنها کشوری است که در آن شبکه تلفن همراه 1G هنوز فعال است. انتظار می‌رود که در آینده نیز این شبکه در کشور روسیه نیز غیر فعال شده و دیگر اثری از شبکه 1G وجود نداشته باشد.

2G آغازی برای پیشرفت شبکه‌های تلفن همراه

پس از موفقیت 1G، شبکه جدیدی به نام 2G ساخته شد. این شبکه در سیستم جهانی ارتباطات سیار در فنلاند و در سال 1991 راه اندازی شد. 

2G که یکی از انواع شبکه های تلفن همراه است، پیشرفت‌های قابل توجهی در مکالمه تلفن همراه را به کاربران ارائه کرد و تماس‌های رمزگذاری شده نیز در این شبکه معرفی شد که دیگر هیچ کس نمی‌توانست ناخواسته تماس شما را دریافت کند.

شبکه 2G تیز همچنین کیفیت صدا را بهبود بخشیده و صداهای استاتیک و نویز را نیز در هنگام صحبت کاهش می‌داد. سرعت دانلود نیز در 2G به طور قابل توجهی سریعتر شده بود.

شبکه 2G همچنین به کاربران این امکان را می‌دهد که بیت‌های داده را از یک تلفن به تلفن دیگر منتقل کرده و همچنین امکان دسترسی به محتوای رسانه‌ای روی تلفن‌های همراه  مانند زنگ‌ها را فراهم می‌کرد.

مقایسه سرعت نسل های مختلف اینترنت

از آن جایی که در 2G می‌توانستید داده‌ها را انتقال دهید، این شبکه برخی از قابلیت‌های اولیه گوشی‌های هوشمند را در سال 1991 به کاربران ارائه می‌داد. 

با این حال، پیشرفته ترین مزیت این شبکه قابلیت انتقال داده نبود. در واقع، انتقال داده‌های 2G با معرفی پیام‌های متنی و پیام‌های چند رسانه‌ای به عنوان اشکال جدید ارتباط، نحوه ارتباط ما را کاملاً تغییر داد.

با استفاده از کانال‌های کنترلی مشابه مکالمه،  پیام‌های SMS و MMS در بسته‌های داده از تلفن همراه شما به یک برج و سپس به تلفن طرف مقابل شما ارسال می‌شوند.

همان طوری که ارسال پیامک، دانلود و صحبت از طریق تلفن محبوب تر شد، شبکه 2G منجر به پذیرش گسترده تلفن‌های همراه شد. با این حال، هر چه بیشتر و بیشتر مردم شروع به استفاده از تلفن‌های همراه کردند، تقاضا برای داده‌ها نیز افزایش یافت. بدون هیچ شک و تردیدی شبکه 2G آغازی بر یک رشد فوق العاده و انقلابی در شبکه تلفن‌های همراه بود که باعث شد تا در آینده شاهد شبکه‌های محبوب و قدرتمندی مثل 3G، 4G و 5G باشیم که به شما کمک می‌کند تا عملکردهای پیشرفته‌ای را شاهد باشید.

3G، شبکه‌ای برای ارتباط بیشتر در موبایل و اینترنت

3G که یکی دیگر از انواع شبکه های تلفن همراه است، در سال 2001 توسط NTT DoCoMo برای عموم مردم در کشور ژاپن مستقر شد. این شبکه بر استانداردسازی پروتکل شبکه فروشندگان متمرکز بود. به نوبه خود، کاربران می‌توانستند از هر کجا به داده‌ها دسترسی داشته باشند، که اجازه می‌داد تا به خدمات رومینگ بین المللی دسترسی داشته باشند.

در مقایسه با 2 جی، 3G چهار برابر قابلیت انتقال داده را داشت و سرعت آن به طور متوسط ​​تا  2 مگابیت در ثانیه می‌رسید. به دلیل این افزایش، پخش ویدیو، برگزاری کنفرانس‌های ویدیویی و چت ویدیویی زنده در این شبکه امکان پذیر شده بود.

چیزی که شبکه تلفن همراه 3G را انقلابی کرد، توانایی گشت و گذار و وبگردی در اینترنت بود. همچنین این شبکه امکان پخش موسیقی بر روی تلفن همراه را فراهم کرده بود. اگرچه شبکه 2G همان ویژگی‌ها را ارائه می‌کرد، اما از نظر سرعت دانلود هیچ وقت به اندازه 3G پیشرفته نبود.

اینترنت 3G چیست؟

در ادامه شبکه 3G بهبود سرعت پیدا کرد و پشتیبانی آن نیز به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرد. تنها در کانادا، سرعت دانلود 3G تقریباً 6 مگابیت در ثانیه است.

اگرچه تلفن‌های تاشو انتخاب‌های محبوبی در دوران 3G بودند اما گوشی‌های هوشمند جدید در دوران شبکه 3G جایگاه ویژه‌ای در بین کاربران پیدا کردند. این فناوری جدید به کاربران امکان گوش دادن به موسیقی، تماس، پیامک و جستجو از طریق اینترنت را در دستگاه‌های تلفن همراه فراهم کرده بود. در آن زمان دو رقیب اصلی گوشی‌های هوشمند شرکت‌های بلک بری و اپل بودند.

شبکه محبوب و حرفه‌ای 4G

4G یکی دیگر از انواع شبکه های تلفن همراه است که برای استفاده تجاری در کشور نروژ و در اواخر سال 2009 معرفی شد. اگر بخواهیم در مورد سرعت اینترنت 4G صحبت کنیم باید گفت که حداقل سرعت 4 جی، 12.5 مگابیت بر ثانیه بود و این شبکه امکان استریم و چت ویدیویی با کیفیت بالا، دسترسی سریع به وب موبایل، ویدیوهای HD و بازی آنلاین را به کاربران ارائه می‌کند. در مقایسه با یک سوئیچ سیم کارت ساده برای تغییر شبکه از 2G به 3G، دستگاه‌های تلفن همراه برای استفاده از 4G باید به طور خاص طراحی می‌شدند تا بتوانند اقدام به پشتیبانی از این شبکه کنند.

اینترنت 4G چیست؟

تفاوت شبکه 4G و LTE

در اواسط سال 2011،  کانادا اولین شبکه بی سیم LTE خود را در اتاوا و اونتاریو راه اندازی کرد. این نسخه با سرعتی کمتر از 12.5 مگابیت در ثانیه طراحی شده بود. با این حال، امروزه سرعت LTE سریع تر شده است و در سال 2020، متوسط ​​سرعت دانلود این شبکه در کانادا به 55.5 مگابیت بر ثانیه رسیده است.

به زبان ساده، به منظور بررسی فرق 4G و LTE باید گفت که همان طوری که بیان کردیم شبکه 4G سریعتر از LTE است. دلیل این مسئله آن است که 4G با استانداردهای فنی تعیین شده برای آن مطابقت دارد، در حالی که استاندارد سرعت انتقال داده LTE صرفاً یک استاندارد اندازه گیری توقف است و این مسئله باعث شده تا سرعت 4G از LTE بالاتر باشد.

مسئله دیگر آن است که آیا می‌توان تفاوت بین 4G و LTE را تشخیص داد؟ به منظور پاسخ به این سوال باید گفت که در بیشتر موارد، تفاوت سرعت دانلود این دو شبکه قابل مقایسه هستند. البته لازم به ذکر است که همان طوری که اپراتورهای تلفن همراه به بروز رسانی شبکه‌های LTE خود ادامه می‌دهند، شکاف بین LTE 4G کاهش پیدا می‌کنند. این به ویژه در مورد سرعت LTE-A که در حال حاضر سریعترین گزینه موجود است، صادق است.

برای استفاده کامل از 4G، شما به یک گوشی هوشمند یا تبلت با پشتیبانی کامل از نیاز دارید. دستگاه‌های همراه LTE قدیمی تر که درست قبل از استقرار 4G راه اندازی شده اند، نمی‌توانند سرعت 4G را ارائه دهند، زیرا برای مدیریت آن ساخته نشده اند. در سال 2020، اکثر اپراتورهای تلفن همراه اکنون سرویس 4G را ارائه می‌دهند.

شبکه 5G، آینده انواع شبکه های تلفن همراه

به منظور بررسی این مسئله که اینترنت 5G چیست  باید گفت که کشور کره جنوبی اولین کشوری بود که شبکه 5G را در مارس 2019 ارائه کرد. نسل پنجم توسط KT، LG Uplus و SK Telecom برای همه ارائه دهندگان مخابراتی کشور کره جنوبی عرضه شد.

به منظور بررسی سرعت 5G نیز باید گفت که سرعت اینترنت 5G امروزه تقریبا 200 درصد سریعتر از 4G است. در واقع، متوسط ​​سرعت دانلود 5G در کانادا 169.46 مگابیت بر ثانیه است. یعنی در حال حاضر تفاوت 4G  و 5G از نظر سرعت 200٪ است. همچنین لازم به ذکر است که یکی دیگر از تفاوت 4G و 5G اندازه میزان تاخیر و پهنای باند آن است.

تأخیر در شبکه اینترنت 5G به طور باورنکردنی کاهش یافته است و سرعت دانلود و آپلود آن به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است. به منظور بررسی تفاوت 4G و 5G باید گفت که شبکه 4G دارای تاخیر متوسط ​​حدود 50 میلی ثانیه است، این در حالی است که متوسط ​​تاخیر 5G در حدود 10 میلی ثانیه است. همچنین ممکن است در آینده تاخیر شبکه 5G تا 1 میلی ثانیه کاهش پیدا کند! 

این شبکه همچنین دارای محدوده فرکانس بیشتری بین 30 گیگاهرتز تا 300 گیگاهرتز است که از فناوری‌ها و دستگاه‌های بیشتری پشتیبانی می‌کند. همچنین لازم به ذکر است که 5G که یکی از انواع شبکه‌های تلفن همراه است برای استقرار انبوه اینترنت اشیا در شهرهای هوشمند و سایر صنایع نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اینترنت 5G چیست؟

نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر چه 5G هنوز در سطح جهانی همه گیر نشده است، اما قابلیت‌های شبکه جدید آن منجر به انقلاب دیجیتال بعدی خواهد شد. موضوع لازم به ذکر آن است که شبکه 5G بسیار سریع است و نباید این شبکه را تنها به استفاده از تلفن همراه محدود کنید. نسل بعدی فناوری سلولی بی سیم 5G، اتصال ماشین به ماشین را افزایش می‌دهد و جامعه خودکار جدیدی را به ارمغان می‌آورد. فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و رایانش ابری در چند سال آینده جهش‌های خارق العاده‌ای خواهند داشت و در این بین 5G به عنوان یکی از انواع شبکه های تلفن همراه جایگاه ویژه‌ای در آینده دیجیتال خواهد داشت.

موضوع جالبی که باید به آن توجه داشته باشید این است که تنها در صنعت سلامت، شبکه 5G انقلابی در نحوه همکاری متخصصان پزشکی و بیماران ایجاد کرده است. در شبکه 5G، هوش مصنوعی به زودی بهتر از پزشک شما روند درمانی را برای شما انتخاب کرده و آن را توسعه می‌دهد. به زودی، با استفاده از این شبکه ربات‌ها می‌توانند در مزارع کشاورزان کار کرده، شرایط محصول را بررسی کرده و فرآیند برداشت غلات را زیر نظر بگیرند!

لازم به ذکر است که شبکه 5G فقط به معنای اینترنت موبایل سریعتر نیست. 5G به عنوان یکی از انواع شبکه‌های تلفن همراه می‌تواند رقابت این حوزه را تغییر داده و نحوه زندگی و کار ما را در همه صنایع، نه فقط در یک صنعت متحول کند. با ورود جدی شبکه 5G، تقریباً همه جنبه‌های زندگی ما را تغییر می‌کند.

جمع بندی

در این مطلب تلاش کردیم تا به بررسی انواع شبکه های تلفن همراه پرداخته و در مورد این شبکه‌ها اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم. از سوی دیگر در کنار بررسی انواع شبکه های تلفن همراه به مقایسه برخی از محبوب ترین این شبکه‌ها پرداخته و در مورد تفاوت 4G با LTE و همچنین 5G صحبت کنیم. نظر شما درباره سیر تکاملی نسل های مختلف اینترنت چیست؟ به نظر شما اینترنت 5G چه زمانی در ایران فراگیر می شود؟ شما عزیزان می توانید سوالات و نظرات خود را در پایین همین صفحه و در بخش دیدگاه با ما و دیگر خوانندگان مجله تکنوسان به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا