موبایل و تبلت

تشخیص خرابی باتری گوشی + روش های تست سلامت باتری

باتری ها جزو مهمترین بخش های گوشی های هوشمند به حساب می آیند و امروزه با افزایش فعالیت ما در شبکه های اجتماعی، ظرفیت باتری گجت های دیجیتال، به ویژه گوشی های هوشمند برای بسیاری از ما، مهمترین فاکتور ها در انتخاب و خرید گوشی به حساب می آید. با این حال هر چقدر که ظرفیت باتری تان بالا باشد، پس از گذشت مدتی و به خصوص در هنگام استفاده نادرست، شاهد خرابی باتری گوشی خواهید شد. بنابراین خاموشی مکرر گوشی و شارژدهی نامناسب، شما را ناچار به تعویض و خرید باتری گوشی خواهد کرد. اما آیا می توان خرابی باتری موبایل را تشخیص داد و از آن جلوگیری کرد؟ در مقاله پیش رو، راهکارهایی برای تست خرابی باتری گوشی و نحوه مراقبت از باتری موبایل به شما خوانندگان گرامی ارائه می دهیم. با تکنوسان مگ همراه باشید.

نشانه های خرابی باتری گوشی

چگونه بفهمیم باتری گوشی خراب است؟

خرابی باتری گوشی عموما به صورت آهسته و در طول زمان صورت می گیرد و کاربران متوجه آن نمی شوند. به طور کلی هر چقدر میزان استفاده از گوشی و تعداد دفعات شارژ آن زیاد تر باشد، طبیعتا طول عمر آن نیز کاهش می یابد. خوشبختانه راه های زیادی برای تشخیص باتری خراب گوشی وجود دارد و با توجه به چند نکته کلیدی، می توانید متوجه شوید که باتری گوشی به درستی کار نمی کند. در ادامه برخی از مهم ترین علائم خرابی باتری گوشی را با یکدیگر مرور می کنیم.

باد کردن باتری

اولین و واضح ترین نشانه از یک باتری خراب، باد کردن آن خواهد بود. متورم شدن باتری گوشی، می تواند به عوامل زیادی مانند استفاده از شارژر نامناسب، بیش از حد شارژ کردن گوشی و به طور کلی افزایش غیر عادی دمای باتری بستگی داشته باشد. برای تست این موضوع در گوشی هایی که از باتری قابل تعویض بهره می برند، تنها کافی است باتری را بر روی یک سطح صاف قرار دهید، در این حالت باتری به دلیل متورم بودن به راحتی می چرخد. متاسفانه راهی برای تشخیص تورم باتری در گوشی هایی با باتری غیر قابل تعویض وجود ندارد و شما تنها زمانی متوجه این خرابی می شوید که تورم باتری موجب دفرمه شدن قاب پشتی گوشی شود. البته این شدت از تورم بسیار نادر است و معمولا باتری ها مقدار بسیار کمی باد می کنند.

نحوه فهمیدن خرابی باتری گوشی

خاموشی مداوم گوشی

فاکتور بعدی برای تشخیص خرابی باتری گوشی، خاموشی گاه و ناگاه و اعصاب خورد کن آن است. در بعضی موارد، باتری های خراب نمی توانند به درستی شارژدهی داشته باشند و موجب ریست شدن گوشی می شوند. البته خاموشی مداوم گوشی دلیل قطعی برای خرابی باتری نیست و می تواند به اختلال های دیگری نیز ربط داشته باشد. به عنوان مثال برخی از گوشی ها به دلیل اختلال سخت افزاری، باگ های نرم افزاری و حتی ویروسی شدن، به صورت بی وقفه ریست می شوند. در این شرایط بهتر است گوشی خود را به تنظیمات کارخانه برگردانید و اگر همچنان مشکل وجود داشت، با یک تعمیر کار متخصص مشورت کنید.

خالی شدن ناگهانی باتری گوشی

یکی از رایج ترین نشانه های خرابی باتری گوشی، خالی شدن ناگهانی باتری می باشد. برای افرادی که به صورت مداوم از گوشی استفاده می کنند، این مورد می تواند یک کابوس باشد. فرض کنید باتری خود را به صورت کامل شارژ کرده اید و در مدت زمان کوتاهی شارژ باتری بدون اینکه از گوشی استفاده کرده باشید کم شده و حتی منجر به خاموشی گوشی می شود. این مشکل عموما یکی از رایج ترین علت های خراب شدن باتری گوشی ها علی الخصوص گوشی های سامسونگ به شمار می آید. البته خالی شدن ناگهانی باتری نیز می تواند دلایل دیگری مانند مصرف زیاد انرژی به دلیل اختلالات قطعات سخت افزاری و … داشته باشد.

گرم شدن بیش از حد گوشی

همانطور که می دانید گرما دشمن اصلی باتری های موبایل است. انجام بازی های گرافیکی، استفاده طولانی مدت و قرار دادن گوشی در محیط های گرم می تواند آسیب های جبران ناپذیری به ساختار باتری ها وارد کند. جدا از این باتری هایی که در آستانه خراب شدن به سر می برند، در کوچکترین فعالیت های روزمره نیز به شدت گرم می شوند. از علت های دیگر گرم شدن بیش از حد باتری گوشی می توان به وجود نرم افزار های مخرب در پس زمینه سیستم عامل اشاره کرد. 

نحوه فهمیدن خرابی باتری گوشی

اختلال در شارژ

یکی دیگر از دلایل خرابی باتری موبایل می تواند اختلال در شارژ باشد. در این حالت ممکن است فرایند شارژ گوشی ساعت ها به طول بیانجامد و یا اصلا گوشی شارژ نشود. البته این مورد هم نمی تواند برای نحوه فهمیدن خرابی باتری گوشی، روش مناسبی باشد؛ در بیشتر موارد اختلالات شارژ گوشی به مشکلات شارژر، پورت شارژ گوشی، مسیر شارژ باتری و … بستگی دارد. از این رو بهتر است قبل از خرید باتری جدید، با یک تعمیر کار مشورت کنید.

هنگ کردن گوشی

هنگ کردن و کند شدن گوشی، یکی از رایج ترین مشکلات کاربران می باشد که در استفاده های طولانی قطعا با آن روبرو شده اید، اما همیشه هنگ کردن به مشکلات نرم افزاری مانند ویروسی شدن، پر شدن حافظه، نصب برنامه های حجیم و … بستگی ندارد. خرابی باتری می تواند منجر به گرم شدن بیش از حد و در نتیجه ایجاد اختلال در قطعات سخت افزاری شود که کند شدن گوشی را به همراه خواهد داشت. نصب باتری غیر اورجینال و بی کیفیت نیز می تواند موجب کند شدن و هنگ کردن گوشی شود. 

روش های تست سلامت باتری گوشی (اندروید و آیفون)

روش های ذکر شده در بالا بیشتر برای فهمیدن تاثیرات باتری خراب در عملکرد گوشی مناسب می باشند. اما پس از مشاهده این فاکتور ها، لازم است که سلامت باتری گوشی به صورت دقیق بررسی شود تا در صورت نیاز تعویض باتری گوشی را در اولویت خود قرار دهید. خوشبختانه پس از گذشت سال ها و با ارائه آپدیت های نرم افزاری پیاپی برای گوشی های هوشمند، امروزه راهکار های تست سالم بودن باتری گوشی می توانند اطلاعات جامعی به کاربران ارائه دهند. البته هر سیستم عامل متد های خود را برای ارائه وضعیت باتری در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد و به عنوان مثال تست سلامت باتری آیفون با تست سلامت باتری گوشی های اندروید اندکی متفاوت است. در ادامه برخی از متداولترین روش های تست باتری را با یکدیگر مرور می کنیم.

دلیل خراب شدن باتری موبایل

چک کردن خرابی باتری گوشی های اندروید با شماره گیری کد

یکی از متداول ترین راه کارهای تست سلامت در گوشی های اندرویدی استفاده از کد های مخفی تست سلامت می باشد. این کد ها قادرند اطلاعات کاملی از وضعیت سلامت باتری و دیگر قطعات در اختیارتان قرار دهند. عموما گوشی های اندرویدی در صورت کارکرد مناسب باتری، کلمه Good را نمایش می دهند، اطلاعات دیگری مانند دمای باتری، وضعیت شارژ و … نیز از طریق این کد ها قابل دستیابی خواهند بود. لازم به ذکر است که برخی از اپلیکیشن های اندرویدی نیز می توانند خلاصه ای از وضعیت باتری را در اختیارتان قرار دهند. در زیر برخی از کد های تست سلامت برای گوشی های مختلف را در اختیارتان قرار می دهیم:

  • کد تست باتری در گوشی های دارای پردازنده اسنپدراگون: *#*#۴۶۳۶#*#*
  • کد تست باتری گوشی هواوی: *#*#۲۸۴۶۵۷۹#*#*
  • کد تست سلامت باتری گوشی شیائومی: *#*#۶۴۸۵#*#*
  • کد تست باتری گوشی سامسونگ: #۰۲۲۸#*

چک کردن خرابی باتری گوشی آیفون

بر خلاف گوشی های اندرویدی، تست سلامت باتری در گوشی های اپل بسیار ساده تر انجام می شود و سیستم عامل iOS بخشی را برای نظارت کاربر بر روی باتری اختصاص داده است. برای تست سلامت باتری آیفون کافی است مانند تصویر زیر از تنظیمات وارد بخش Battery و سپس Battery Health شوید. در آنجا با باز کردن بخش Battery Health می توانید درصد سلامت باتری خود را در بازه ۰ الی ۱۰۰ درصد مشاهده کنید. لازم به ذکر است که این ویژگی تنها در iOS 11 به بعد پشتیبانی می شود.

راه های تشخیص خرابی باتری گوشی

نکات کلیدی برای محافظت از باتری گوشی

همانطور که میدانید در صورت خراب شدن باتری، هیچ راهی برای تعمیر یا درست کردن آن وجود ندارد. با در نظر گرفتن این موضوع بهتر است قبل از خراب شدن باتری گوشی، نکات و راهکارهای مراقبت از آن را تا حد ممکن رعایت کنید تا فرایند فرسوده شدن باتری تا حد ممکن به تعویق بیفتد. در زیر به برخی از مهم ترین نکات محافظت از باتری اشاره می کنیم تا با آگاهی بیشتری به استفاده از گوشی بپردازید.

  • با گوشی در حال شارژ کار نکنید
  • دستگاه خود را به صورت کامل شارژ نکنید
  • از شارژر اورجینال استفاده کنید
  • از گوشی در برابر گرما محافظت کنید
  • از شارژ کردن به مدت طولانی خودداری کنید

سخن پایانی

تست سالم بودن باتری گوشی

اکنون و با شناختن علائم خرابی باتری، می توانید تشخیص دهید که زمان خرید باتری گوشی فرا رسیده یا خیر. اما تعویض باتری به خصوص در گوشی هایی که از باتری غیر قابل تعویض استفاده می کنند می تواند مشکلات زیادی همچون باز کردن پلمپ گوشی و یا خطر استفاده از باتری غیر اورجینال را به همراه داشته باشد. از این رو می توان گفت پیشگیری بهتر از درمان است و بهتر است همواره به فکر محافظت از باتری گوشی خود باشید. شما چه راهکارهایی را برای محافظت از باتری گوشی پیشنهاد می دهید و به نظر شما بهترین راه تشخیص خرابی باتری چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. س من گوشی جی پلاس p10 رو گ ولی نمیدونم چرا شارژ خالی میکنه باتریشو هم عوض کردم بازم زود خالی میشه گوشی چ خاموش و روشن باشه بدون استفاده و کارکرد باتری خالی میشه از صد در چند دقیه به چهل درصد میرسه ممکنه برا شارژر یا باتری که تعویض کرده ب یا آداپتور سامسونگ و کابل باشه لطفا بگین با هر آداپتوری و کابل اصلی خود گوشی میشه شارژ ک یا کار اشتباهیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا