موبایل و تبلت

Redmi Note 10 VS A32، جنگ اقتصادی!

شیائومی پر حاشیه!

حالا به قسمتی از تاریخ رسیده ایم که انتخاب کاربر به تعداد محدودی از تلفن های هوشمند با قیمت ناعادلانه به پایان رسیده و هر بار بیشتر از گذشته با محصولات جنجال بر انگیز مواجه می‌شویم! امسال اما شیائومی با درک نواقص مدل های قبلی دست به تغییرات بزرگی برای میان رده ی جدید خود یعنی Redmi Note 10 زده که به حق جای تحسین دارد، در مقابل در بین برندهای پر فروش بازار ایران شرکت سامسونگ قرار دارد که به لحاظ قیمتی تنها توانسته با ارائه مدل Galaxy A32 4G تا حدی کاربران این حوزه را وادار به تردید کند، چرا که با بهبودهایی در طراحی ظاهری و سخت افزاری به ترکیب برنده سال پیش خود دست نزده و اصطلاحا ریسک هم نکرده است، اما این دو کمپانی چقدر در این زمینه موفق بوده اند؟ با ما همراه باشید…

ردمی نوت 10

طراحی ظاهری، مینیمال و خیره کننده

بزرگترین پیشرفت شیائومی در این مدل معطوف به استفاده از صفحه نمایش Super AMOLED می‌شود که دیگر بهانه ای دست طرفداران سامسونگ نباشد! شاید این ویژگی حتی بیشتر از تغییر حالت فرورفتگی سنسور اثرانگشت روی کلید پاور به برجستگی آن به چشم بیاید. وزن و ابعاد Note 10 نیز با توجه به استفاده از پلاستیک بجای شیشه به خوش دستی و سبکی گوشی کمک شایانی کرده است، در آن طرف اما سامسونگ مثل همیشه با ماژول جدید خود در طراحی دوربین توانسته بسیاری را وسوسه به خرید A32 کند. برجستگی دوربین در هر دو مدل به کمترین میزان رسیده و جزء خوش دست ترین گوشی های بازار محسوب می‌شوند.

صفحه نمایش سوپر امولد Redmi Note 10 ابعادی معادل ۶٫۴۳ اینچ دارد که با نرخ نوسازی ۶۰ هرتزی می‌تواند در حالت پیک خود تا ۱۱۰۰ نیت روشنایی تولید کند. ویژگی Always On Display یا همان صفحه نمایش همیشه روشن نیز به لطف صفحه نمایش سوپر امولد این گوشی در دسترس است، البته با کمی باگ! ( بعد ۱۰ ثانیه خاموش میشه 😉 ).  در این بخش اما سامسونگ از یک صفحه نمایش ۶٫۴ اینچی با پنل سوپر امولد استفاده کرده که نرخ نوسازی آن به ۹۰ هرتز می‌رسد که از این بابت از رقیب خود برتری دارد اما روشنایی این پنل نمی‌تواند از ۸۰۰ هرتز فراتر رود.

ردمی نوت 10

سخت افزار، کانفیگ عادلانه!

اسنپ دراگون ۶۷۸ اینجاست! این تراشه به تازگی توسط Qualcomm طراحی شده و دارای معماری ۱۱ نانو متری است که عملکرد فوق العاده ای در پردازش های سنگین دارد. ترکیب این پردازنده با ۴ یا ۶ گیگ رم نوید سربلندی در نبردهای سخت بین رقبا را می‌دهد. دمای این پردازنده به خوبی کنترل شده و در کارکردهای سنگین چندان آزاردهنده به نظر نمی‌رسد. فناوری سوپرشارژ این گوشی نیز می‌تواند دستگاه را در مدت زمان ۲۵ دقیقه ۵۰ درصد شارژ کند اما این قابلیت ارتباطی با QC 3.0 ندارد.

سامسونگ اما در A32 4G سراغ پردازنده مدیاتک Helio G80 رفته که در بنچمارک ها مقداری از Snapdragon 678 ضعیف تر است. این پردازنده دارای معماری ۱۲ نانو متری است و برای یک گوشی میانرده کاملا مناسب می‌باشد ولی به هیچ وجه شما را شگفت زده نخواهد کرد. می‌توان گفت در این مورد شیائومی انتخاب بهتری داشته و این نیز از نتایج بنچمارک ها و بررسی های ویدیویی به وضوح مشخص است. این گوشی نیز از شارژ سریع پشتیبانی کرده و می‌تواند با آداپتور ۱۵ واتی در مدت زمان تقریی ۹۰ دقیقه به شارژ کامل برسد.

رابط کاربری اختصاصی

سامسونگ را که می‌شناسید! همان وسواس همیشگی به همراه ویژگی های جذاب جدید با حفظ سادگی و راحتی در One Ui 3.1 میزبان شماست. در این نسخه سامسونگ بیش از گذشته روی تعامل بین کاربر و دستگاه تمرکز دارد و با اضافه کردن جزییات جدید به محبوبیت لانچر خود اضافه کرده است. این رابط کاربری حالا دارای گرافیک بصری بهتری بوده و از سرعت بالاتری نیز بهره می‌برد. همچنین ویژگی های جدیدی به دوربین اضافه شده و تصاویر پرتره به طور چشمگیری بهبود یافته اند، منوی اعلانات نیز شفاف شده و حس خوبی را به کاربر منتقل می‌کند.

در آن طرف اما شیائومی با رابط کاربری جدید خود تحت عنوان MIUI 12 که البته به روزرسانی ۱۲٫۱ و احتمالا ۱۲٫۵ را نیز ارائه خواهد کرد، تغییرات ویژه ای را اعمال کرده است. در نگاه اول این طراحی کمی به سبک آیفون به نظر می‌رسد اما در قلب ماجرا انیمیشن های جدید با ژست های حرکتی فراوان هستند که باعث جذاب شدن این لانچر می‌شوند، آیکون ها متحرک شده و باگ های بسیاری نیز برطرف شده اند. همچنین به هنگام شارژ دستگاه نیز شاهد انیمیشن مخصوصی هستیم که میزان شارژ را به واحد صدم درصد نمایش می‌دهد!

و اما دوربین …

در بخش طراحی دوربین هر دو شرکت از دیزاین های جدید خود رونمایی کرده اند تا از مد عقب نمانند، که حقیقتا هم هیجان انگیز است! هر دو شرکت از یک ماژول ۴ عددی دوربین استفاده کرده اند که این ماژول در A32 4G بصورت ناپیوسته و در Redmi Note 10 بصورت پیوسته است و می‌توان گفت در این بخش ترکیب بی نظیری را رقم زده اند. برای دوربین اصلی سامسونگ از یک لنز ۶۴ مگاپیکسلی و شیائومی از لنز ۴۸ مگاپیکسلی استفاده کرده اند که بیشتر روی کاغذ کاربر را هیجان زده می‌کنند و در عمل به دلیل کوچک بودن دریچه دیافراگم نمی‌توانند چندان در حد انتظار واقع شوند. در مجموع اما می‌توان گفت بجز شرایط نوری کم که لنز شیائومی برتری دارد در بقیه موارد این لنز سامسونگ است که با کمی اختلاف کیفیت خود را به نمایش می‌گذارد.

رقابت نزدیک

کیفیت تصویر برداری در شب برای هر دو مدل بهبودهای زیادی داشته اما این گوشی شیائومی است که در این بخش کاربر را شگفت زده می‌کند. سنسور عمق A32 رزولوشنی معادل ۵ مگاپیکسل و Note 10 رزولوشنی معادل ۲ مگاپیکسل را پوشش می‌دهد که هردو قابلیت تفکیک خوبی دارند. برای دوربین اولترا واید در هر دو گوشی نیز از لنز ۸ مگاپیکسلی استفاده شده که می‌توان گفت گوشی سامسونگ زاویه بیشتری را پشتیبانی می‌کند، تقریبا تا ۱۲۳ درجه. لنز ماکرو نیز در گوشی سامسونگ ۵ مگاپیکسل و شیائومی ۲ مگاپیکسل است که خب طبیعتا می‌توان گفت A32 4G نویز کمتر و تفکیک بیشتری را ارائه می‌کند. سلفی A32 نیز یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی و دوربین شیائومی ۱۳ مگاپیکسلی بوده که در روی کاغذ A32 عملکرد بهتری از خود نشان خواهد داد. در بخش فیلمبرداری هر دو گوشی می‌توانند تا ۳۰ فریم بر ثانیه تصاویر را ضبط کنند اما ردمی نوت ۱۰ است که به دلیل پشتیبانی از ۴K یک سر و گردن بالاتر از رقیب خود قرار می‌گیرد.

باتری، صدا، کات!

در مورد باتری ابتدا باید ذکر کرد که در هر دو گوشی از یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده شده که برای یک روز شارژدهی کاملا مناسب بنظر می‌رسد و هر دو گوشی نیز از فناوری شارژ سریع بهره می برند اما شیائومی با قرار دادن یک آداپتور ۳۳ واتی در مقابل آداپتور ۱۵ واتی A32 گوی سبقت را ربوده و می تواند در ۷۴ دقیقه پروسه شارژ را به اتمام رساند. همچنین در حوزه صدا نیز شاهد استفاده دو اسپیکر استریو در قسمت پایینی و بالایی ردمی نوت ۱۰ هستیم که ما را با کیفیت صدای خود شگفت زده می کند و می تواند با توجه به قیمت خود کیفیت صدای مطلوبی را ارائه کند. اما در A32 تنها شاهد یک اسپیکر در پشت گوشی هستیم که می تواند عملکرد متوسطی را از خود نشان دهد و در این زمینه باید ردمی نوت ۱۰ را برنده این راند دانست.

جمع بندی

سامسونگ و شیائومی با عرضه نسخه های جدید میان رده های خود سعی داشته اند که ایرادات موجود در نسخه های قبلی را رفع کرده و امکانات و بهبود هایی را در آنها بگنجانند. در این مسیر شیائومی با انقلابی در طراحی ظاهری و داخلی تغییرات بیشتری را داشته و توانسته بهبود های قابل توجهی در طراحی و صفحه نمایش در قبال کیفیت پایین تر بدنه داشته باشد. سامسونگ هم با حفظ استاندارد های خود همچنان مسیر بهبود را ادامه داده و سعی کرده با تغییر طراحی گوشی و به روز کردن سخت افزاری و نرم افزاری نسخه روان تری از نسل قبلی خود یعنی A31 را در اختیار کاربران قرار دهد. با توجه به قیمت این دو گوشی در زمان نگارش این نوشته (۵ خرداد ۱۴۰۰) که تقریبا تفاوتی نداشته و در یک سطح بودند و میانگین قیمتی ۶ میلیون تومان داشتند می‌توان گفت گوشی شیائومی انتخاب هیجان انگیری به نسبت A32 4G باشد، شما چه نظری دارید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا