موبایل و تبلت

دلایل داغ شدن گوشی و 10 راهکار جلوگیری از افزایش دمای موبایل

داغ شدن گوشی یکی از شایع ترین مشکلات کاربران تلفن های همراه است و در مواقعی باعث کندی و خاموش شدن گوشی می شود. این مشکل دلایل مختلفی دارد و عوامل گوناگونی می تواند باعث افزایش دمای گوشی شوند. اما کدام یک از این عوامل عادی و کدام غیر عادی هستند؟ در مقاله دلایل داغ شدن گوشی با تکنوسان مگ همراه باشید تا با علت داغ شدن گوشی و راهکارهای جلوگیری از آن آشنا شوید.

علت داغ شدن گوشی چیست؟

چگونه از داغ شدن گوشی جلوگیری کنیم؟

از آنجایی که به دلیل ماهیت تلفن های همراه قطعات داخلی آنها به صورت فشرده و خیلی نزدیک به هم در داخل بدنه قرار می گیرند، فضای خالی زیادی برای تهویه هوا و خنک شدن گوشی وجود ندارد. به همین دلیل برخی کارها باعث  فشار آمدن به سخت افزار گوشی می شود که نتیجه آن ایجاد گرمای زیاد و داغ شدن گوشی است. بنابراین در برخی موارد این داغ شدن طبیعی است، اما اگر داغ شدن در حالتی غیر معمول و به مدت طولانی اتفاق بیفتد باید مشکل عیب یابی شود و سپس آن را رفع کرد.

عوامل داغ شدن گوشی و راهکارهای جلوگیری از آن

داغ شدن گوشی در مواقعی مانند بازی کردن و شارژ گوشی تقریبا تا حدی طبیعی است و برای هر موبایلی پیش می آید. اما اگر افزایش دما بیش از حد باشد و علت های ناشناخته ای باعث افزایش دما شوند باید آنها را بررسی و برطرف کرد. در ادامه به بررسی عوامل  داغ شدن گوشی و راهکارهای جلوگیری از آن خواهیم پرداخت.

از گوشی به مدت طولانی استفاده نکنید

یکی از مهم ترین دلایل داغ شدن گوشی استفاده بیش از حد از گوشی است. استفاده طولانی مدت از گوشی در بازه چند ساعته حتی بدون اجرای بازی های سنگین نیز می تواند باعث فشار آمدن به قطعات و داغ شدن گوشی شود. توصیه می شود برای جلوگیری از اتفاق در صورت امکان از گوشی در بازه زمانی طولانی استفاده نکرده و مدتی به آن استراحت دهید.

داغ شدن گوشی نشانه چیست / آیا داغ شدن گوشی ضرر دارد؟

دوربین گوشی می تواند عامل داغ شدن آن باشد

در هنگام استفاده از دوربین به دلیل پردازش زیاد CPU برای ثبت عکس و فیلم در حالت های مختلف، فشار زیادی به گوشی وارد می شود و این باعث داغ شدن گوشی موبایل خواهد شد. در صورت افزایش دمای گوشی در حین تصویر برداری بهتر است که کمی از این کار دست بکشید تا فشار بر روی سخت افزار کم شود و با خنک شدن گوشی دوباره می توانید به ادامه کار خود بپردازید.

اپلیکیشن های اضافی را حذف کنید

اپلیکیشن هایی که مدت زمان زیادی از تاریخ نصب آنها می گذرد و از آنها استفاده ای نمی شود نیز ممکن است در پس زمینه فعالیت داشته باشند و حجم زیادی از رم و سی پی یو را نیز اشغال کرده باشند. در این صورت با اجرای برنامه های عادی مثل اینستاگرام و اسنپ چت نیز ممکن است دمای گوشی افزایش یابد و فشار زیادی به آن تحمیل شود. برای حل این مشکل باید همه این برنامه های اضافی را حذف کرد یا اینکه آنها را از بخش تنظیمات غیر فعال کرد تا فعالیت آنها متوقف شوند.

گوشی را زیر نور آفتاب قرار ندهید

قطعات الکترونیکی در برابر گرما بسیار آسیب پذیر هستند و هر عامل محیطی مانند قرار گرفتن گوشی در زیر آفتاب می تواند باعث به وجود آمدن مشکلاتی جدی برای گوشی شود. اگر گوشی برای مدت زیادی در معرض نور آفتاب قرار گیرد احتمال دارد که به صفحه نمایش و قطعات داخلی مانند باتری و پردازنده آسیب وارد شود و حتی شاهد کندی و داغ شدن بیش از گوشی باشیم. بنابراین سعی کنید که از گوشی در زیر نور آفتاب به مدت طولانی استفاده کنید و گوشی را زیر نور مستقیم آفتاب نیز قرار ندهید.

علت داغ شدن گوشی در حالت خاموش

از آنتی ویروس استفاده کنید

آلوده شدن سیستم عامل گوشی به ویروس ممکن است یکی از عواملی باشد که باعث گرم شدن گوشی می شود. این ویروس های مخرب می توانند باعث افزایش عملکرد سی پی یو و در نتیجه داغ شدن گوشی شوند و آسیبی جدی به آن وارد کنند. امروزه اکثر شرکت های تولید کننده موبایل گوشی های تولیدی خود را مجهز به برنامه های امنیتی می کنند و معمولا با اسکن کردن ویروس ها خطرات این چنینی را دفع می کنند، اما در صورتی که باز هم احتمال ویروسی بودن گوشی وجود داشت می توانید از برنامه های آنتی ویروس استفاده کنید.

از قاب نامناسب استفاده نکنید

قاب محافظ گوشی یکی از پرفروش ترین لوازم جانبی گوشی ها هستند که هم باعث زیبایی و هم محافظت از گوشی می شوند. اما برخی قاب ها هستند که به دلیل طراحی نامناسب و مواد اولیه نامرغوب دمای گوشی را افزایش داده و به گوشی اجازه خنک شدن نمی دهند. این مورد اکثرا در هنگام بازی کردن و اجرای برنامه های سنگین اتفاق می افتد که سخت افزار گوشی درگیر پردازش بوده و گرمای زیادی از خود آزاد می کند، در این موقع وجود یک قاب می تواند باعث جلوگیری از خنک شدن گوشی شود. به همین دلیل توصیه می شود در هنگام بازی کردن قاب گوشی را در آورده و بدون آن بازی کنید.

در مواردی هم دیده شده است که در استفاده های عادی نیز برخی قاب ها باعث ایجاد مشکل برای گوشی می شوند که در صورت اتفاق افتادن آن باید قاب خود را عوض کنید.

آسیب دیدن قطعات بر اثر ضربه

گوشی های هوشمند در برابر ضربه مقاومت کمی دارند و گاهی اوقات یک افتادن ساده می تواند باعث خرابی و کار نکردن گوشی شود. همین آسیب های کوچک می تواند به باتری و قطعات سخت افزاری آسیب وارد کند و باعث داغ شدن گوشی شود. اگر علت داغ شدن گوشی شما آسیب دیدن بر اثر افتادن یا ضربه خوردن باشد، احتمالا تنها با تعمیر و تعویض قطعه یا قطعات خراب این مشکل بر طرف خواهد شد.

داغ شدن گوشی با فست شارژ / علت داغ شدن قسمت بالای گوشی

آپدیت های نرم افزاری گوشی را انجام دهید

گوشی ها معمولا در اوایل عرضه یک سری مشکلات دارند که شرکت تولید کننده با عرضه آپدیت هایی آنها را بر طرف می کنند. معمولا بسیاری از مشکلات نرم افزاری که گوشی دارد توسط به روز رسانی ها از بین می رود و اگر مشکل داغ شدن موبایل از سمت نرم افزار سیستم باشد با یک آپدیت نرم افزاری از سوی شرکت این مشکل برطرف خواهد شد.

از فن خنک کننده استفاده کنید

اگر گیمر هستید و مدت زمان زیادی برای بازی کردن با موبایل سپری می کنید بهتر است که یک فن برای خنک کردن موبایل تهیه کنید. همانطور که می دانید برخی بازی های موبایل مانند کال آف دیوتی موبایل که گرافیک بالایی دارند، تقریبا از تمام توان سخت افزاری گوشی استفاده می کنند و باعث داغ شدن تلفن همراه می شوند. برای عملکرد بهتر و جلوگیری از آسیب دیدن قطعات می توانید از فن های موبایل استفاده کنید.

علت داغ شدن گوشی سامسونگ / علت داغ شدن گوشی آیفون

باتری و کابل شارژ آن را چک کنید

پروسه شارژ شدن گوشی باعث بالارفتن دمای باتری می شود و تا یک حدی این افزایش دما معمولی است. اما اگر احساس کردید که میزان دمای گوشی در زمان شارژ شدن نرمال نیست، احتمالا مشکل از شارژر بوده و شاید خرابی شارژر و کابل شارژ باعث این اتفاق بوده است. همچنین اگر باتری گوشی آسیب دیده و یا اینکه خراب شده باشد نیز ممکن است علت داغ شدن گوشی باشد و در این صورت باید باتری گوشی را عوض کنید.

در اکثر مواقع خرابی کابل شارژ و پارگی آن علت داغ شدن بیش از حد باتری گوشی است.

سوالات متداول درباره داغ شدن گوشی

چرا گوشی داغ می‌شود؟

عوامل متعددی می تواند باعث داغ شدن گوشی شود، عواملی مانند استفاده طولانی مدت از گوشی و انجام بازی های سنگین، مشکلات نرم افزاری و حتی خراب بودن بودن سیم شارژر می تواند از عوامل خرابی گوشی باشد.

آیا داغ شدن گوشی موبایل طبیعی است؟

جواب این سوال بستگی به نوع استفاده و شرایط گوشی دارد. بازی کردن و شارژ کردن باتری موبایل از دلایل داغ شدن گوشی هستند که به صورت طبیعی اتفاق می افتد، اما اگر دما از حد نرمال فراتر رود و غیر عادی باشد باید به دنبال علت آن بروید و آن را برطرف کنید.

آیا داغ شدن گوشی هنگام شارژ طبیعی است؟

بله. باتری گوشی هنگام شارژ شدن داغ می شود و مقداری افزایش دما در زمان شارژ طبیعی است. البته اگر احساس می کنید که گوشی در حین شارژ بیش از حد داغ می شود ممکن است علت آن خرابی سیم شارژ، کلگی شارژر و یا حتی خود باتری باشد.

چگونه گوشی را خنک کنیم؟

اگر گرمای گوشی بیش از حد نرمال باشد باید به دنبال راه حل اساسی برای رفع مشکل آن باشید و اگر یک گیمر هستید و زیاد با موبایل بازی می کنید می توانید با تهیه یک فن موبایل دمای گوشی را کنترل کنید.

نتیجه گیری

همه گوشی های موبایل در زمان استفاده های سنگین و طولانی مدت تا حدی داغ می کنند و برای این افزایش دما دلیلی منطقی دارند. اما اگر گوشی شما به دلیلی غیر منطقی و به صورت ناگهانی گرم شد، باید بررسی کنید که چه چیزی باعث آن شده است. با این حال باز هم توصیه می کنیم که از گرم شدن گوشی جلوگیری کنید، زیرا گرما می تواند به قطعات داخلی موبایل صدمه بزند و باعث کندی گوشی و حتی خراب آن شود. امیدواریم مطالب گفته شده در این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورتی که هر گونه نظر یا پیشنهادی درباره این موضوع دارید حتما با تکنوسان مگ و مخاطبان به اشتراک گذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا