موبایل و تبلت

دلایل خرابی و شارژ نشدن پاوربانک چیست + نحوه تشخیص خراب شدن پاوربانک

شارژ نشدن پاوربانک برای بسیاری از ما می تواند یک اتفاق بد یا حتی یک نا امید کننده باشد! فرض کنید در یک روز کاری شلوغ، شارژ گوشی شما رو به اتمام است و شارژر گوشی نیز همراه شما نیست، قطعا بهترین راه استفاده از پاوربانک است اما از شانس بد شما شارژ پاوربانک هم خالی شده و ناگهان خاموش شده است. تصمیم می گیرید تا با شارژ کردن سریع پاوربانک، بتوانید گوشی خود را توسط آن شارژ کنید اما متوجه می شوید که پاور بانک شارژ نمی شود. قطعا برایتان سوال می شود که علت شارژ نشدن پاور بانک چیست و باید چه کاری انجام دهید. در این مقاله به بررسی این مشکل می پردازیم و درباره دلایل خرابی پاور بانک، دلیل شارژ نکردن گوشی توسط پاور بانک و … صحبت می کنیم، بنابراین تا انتهای مقاله با تکنوسان مگ همراه باشید.

نحوه تشخیص خراب شدن پاوربانک

معمولا نشانه هایی وجود دارد که به وسیله آن ها، متوجه می شوید که پاوربانک خراب شده است و یا به درستی کار نمی کند. یکی از این نشانه ها، خاموش شدن ناگهانی پاور بانک است که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم. در ادامه موارد دیگر را نیز بررسی می کنیم.

علت شارژ نشدن پاوربانک چیست

طول عمر باتری

یکی از دلایل خرابی پاور بانک، طول عمر باتری است. اگر چندین سال است که از پاوربانک خود به طور منظم استفاده می کنید، تقریبا باتری آن فرسوده شده است و باید به زودی پاوربانک دیگری تهیه کنید.

مشکل کابل یا سوکت

ممکن است یکی از مواردی که حس کنید پاور بانک شما خراب شده است، مربوط به کابل و سوکت خود پاوربانک باشد که در صورت تعمیر یا تعویض کابل، مشکل حل می شود.

تغییر دمای محیط

دمای نامناسب محیط می تواند باعث خرابی پاور بانک شود زیرا اصولا باتری ها به تغییرات دمای محیط حساس هستند و قرار گرفتن در محیط های سرد و گرم می تواند باعث بروز مشکل در عملکرد آن ها شود.

چشمک زدن پاور بانک

یکی از رایج ترین مشکلات مربوط به پاور بانک ها مربوط به چشمک زدن چراغ آن ها است که در بسیاری از موارد حس می کنیم پاور بانک دچار خرابی شده است. در واقع پاوربانک ها هنگام شارژ شدن، با الگوی خاصی چشمک می زنند.

  • اولین چراغ چشمک زن به این معنی است که بین 0٪ – 25٪ شارژ می شود.
  • چراغ چشمک زن دوم نشان دهنده شارژ بین 25 تا 50 درصد است.
  • سومین چراغ چشمک زن یعنی بین 50 تا 75 درصد شارژ می شود.
  • چراغ چهارم چشمک زدن به این معنی است که بین 75-100٪ شارژ می شود.

علت چشمک زدن چراغ پاور بانک

 

چشمک زدن نامنظم معمولا با شارژ نشدن پاوربانک همراه است. ممکن است که وقتی پاوربانک را برای شارژ به برق وصل می کنید، متوجه شوید که شارژ نمی شود و حتی چراغ های ال ای دی نیز چشمک نمی زنند. این موضوع می تواند برای وقتی که گوشی خود را برای شارژ به پاور بانک متصل می کنید نیز پیش بیاید.

ممکن است که پاوربانک پس از گذشت چندین ساعت و چند روز شارژ نشود اما وضعیت چراغ ها در حالت شارژ کامل باشد. به طور کلی چنین موارد غیر متعارفی نشان می دهد که یک جای کار به مشکل خورده است و باید به دنبال راه حل و برطرف کردن مشکل باشید. شاید فکر کنید که در این حالت پاور بانک خراب شده است اما پاسخ قطعی برای این موضوع وجود ندارد و باید دلایل شارژ نشدن گوشی توسط پاور بانک را بررسی کنید.

علت شارژ نشدن گوشی با پاور بانک

سناریوهای مختلفی برای این مشکل وجود دارد تا تشخیص دهید که پاوربانک خراب است یا یک نقص جزئی اتفاق افتاده است. اگر نقص های جزئی باشد، می توان به راحتی آن را برطرف کرد اما اگر یک مشکل جدی باشد، نیاز به تعمیر یا حتی تعویض پاوربانک دارد. در تمامی مواردی که در ادامه بررسی می کنیم، مشکل پاوربانک جدی بوده و نیاز به تعمیر تخصصی و یا حتی تعویض دارد.

چرا پاور بانک روشن نمیشه

عدم اتصال کامل کابل شارژ به پریز برق

این مشکل ساده معمولا زیاد اتفاق می افتد و دو حالت دارد یا سوکت شارژ به درستی در درگاه قرار نگرفته است یا اینکه دو شاخه را به طور کامل به پریز متصل نکرده اید که باعث ایجاد یک اتصال معیوب می شود.

میز نکردن درگاه شارژ پاوربانک

مطمئن شوید که هیچ نوع گرد و غباری در درگاه شارژ وجود نداشته باشد زیرا گاهی اوقات وجود خاک در سوکت می تواند باعث اتصال نامناسب و شارژ نشدن گوشی توسط پاوربانک شود. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است  که باید عمل تمیز کردن درگاه را با دقت انجام دهید چون امکان دارد یکی از پین ها را بشکنید.

استفاده از یک کابل برق دیگر

اگر اتصالات به درستی ایجاد شده است و همچنان پاوربانک شارژ نمی شود، ممکن است کابل برق خراب باشد. کابل های بی کیفیت تاثیر مستقیمی بر میزان شارژ دارند و حتی در موردی ممکن است که پاوربانک از کابل فناوری شارژ سریع پشتیبانی نکند و به همین دلیل شارژ نشود یا پاوربانک و گوشی دیر شارژ شوند. اگر با چنین مشکلی رو به رو شدید، با تعویض کابل به راحتی می توانید آن را برطرف کنید.

شارژ نکردن پاور بانک از طریق پریز برق

اطمینان حاصل کنید که پاوربانک را از طریق پریز برق اصلی شارژ می کنید و این کار را از طریق کامپیوتر و USB لپ تاپ انجام ندهید زیرا معمولا جریان خروجی از پورت USB کامپیوتر حدود 0.5 آمپر است که برای شارژ شدن پاوربانک کافی نیست.

علت دیر شارژ شدن پاور بانک

شارژ نکردن پاوربانک از طریق یک آداپتور دیگر

یکی از دلایل شارژ نشدن پاوربانک می تواند استفاده از آداپتور خراب باشد که خروجی بسیار کمی برای شارژ پاوربانک دارد. برای اینکه مطمئن شوید مشکل از آداپتور است باید آداپتور دیگری را تست کنید. در این حالت متوجه می شوید که آداپتور قبلی معیوب بوده و باید آن را تعویض کنید.

پایان عمر باتری پاوربانک

وقتی پاور بانک هنگام اتصال به برق، هیچ واکنشی نشان نمی دهد و همچنین هنگامی که گوشی را برای شارژ به پاوربانک وصل می کنید، شارژ نمی شود؛ احتمالا باتری پاور بانک مشکل جدی پیدا کرده است و باید به فکر تعمیر یا تعویض آن باشید.

افتادن پاوربانک از ارتفاع

پایین افتادن پاوربانک از ارتفاع زیاد می تواند منجر به خرابی مدارهای داخلی آن شود و نتوانید آن را شارژ کنید. البته نگران افتادن از ارتفاع زیر یک متر نباشید زیرا منظور از افتادنی که باعث خرابی پاور بانک می شود، این است که گاهی در اثر ضربه، گوشه های پاوربانک آسیب می بیند و بدنه آن دچار مشکل می شود. در این وضعیت احتمال شارژ نشدن و خرابی پاوربانک زیاد است.

چند نکته مفید برای سالم نگه داشتن پاور بانک

برای اینکه بتوانید مدت زمان بیشتری از پاور بانک خود استفاده کنید و دچار خرابی و نقص نشود، به نکات زیر توجه کنید.

روش تست باتری پاور بانک

  • همیشه از کابل ارائه شده توسط فروشنده یا کابل USB با کیفیت خوب و طول کوتاه استفاده کنید.
  • هنگامی که پاوربانک در حال شارژ است، از وصل کردن گوشی به آن خودداری کنید.
  • از گذاشتن پاوربانک خود در دمای گرم بپرهیزید.
  • فقط دستگاه هایی را با پاوربانک شارژ کنید که برای همان مدل از پاوربانک در نظر گرفته شده است.
  • از آنجا که باتری های پاوربانک ها از نوع لیتیوم یونی هستند، هرگز آن ها را بیش از حد شارژ یا تخلیه کامل نکنید.

باتری های لیتیوم یونی به گونه ای طراحی شده اند که شارژ بیش از حد یا تخلیه کامل، باعث کاهش طول عمر آن ها می شود. درباره باتری های لیتیومی در مقاله شارژ کردن گوشی از شب تا صبح صحبت کردیم و می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر آن را مطالعه کنید.

سوالات متداول درباره علت شارژ نشدن پاوربانک

چه چیزی بیشترین آسیب را به پاور بانک می رساند؟

اگر یک پاوربانک که باتری آن لیتیوم یونی است را بیش از حد شارژ کنید، می تواند باعث انفجار آن شود. وجود ولتاژ نامناسب در پاوربانک شما مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.

معمولا طول عمر پاوربانک چقدر است؟

میانگین طول عمر یک پاوربانک معمولا بین 3 تا 4 سال است.

آیا امکان تعمیر پاور بانک وجود دارد؟

بله، پاوربانک در صورتی که گارانتی داشته باشد، تعمیر می شود.

نتیجه گیری

همانطور که متوجه شدید، شارژ نشدن پاوربانک می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و باید مواردی که گفته شد را تست کنید تا علت آن را متوجه شوید و اگر جز نقص های جزئی و کوچک بود، بتوانید با راه حل های گفته شده آن را برطرف کنید. چنانچه که مشکلات جدی تری پیش آمد و علت شارژ نشدن گوشی توسط پاور بانک را متوجه نشدید، باید توسط یک فرد متخصص مورد بررسی قرار بگیرد. به یاد داشته باشید که خودتان اقدام به تعمیر و باز کردن قاب پاور بانک نکنید، زیرا باعث از بین رفتن گارانتی معتبر می شود. اگر تجربه شارژ نشدن گوشی توسط پاور بانک را داشته اید، نظرات خود را در بخش دیدگاه ها برای ما بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا