ضبط صدای با کیفیت یکی از معضلات استریمر ها و گیمر ها می باشد که حتی با وجود زیاد شدن طرفداران بازی های ویدئویی، کمتر کسی به آن توجه می کند. از این رو یکی از سوالات پر تکرار استریمر ها، طرفداران بازی های ویدئویی و به طور کلی دوستداران دنیای گیم، این است که چه میکروفونی برای استریم مناسب است؟ در مقاله پیش رو، تصمیم گرفتیم به بررسی انواع میکروفون های مخصوص استریم بپردازیم تا با نکات خرید میکروفون گیمینگ و زیر و بم بهترین میکروفون های بازار آشنا شوید. برای خرید میکروفون رومیزی، با تکنوسان همراه باشید!
بدون شک اگر ساخت ویدئو در پلتفرم های استریم مانند توییچ یا شرکت در گیم روم های حرفه ای جزء فعالیت های روزانه شماست، دیر یا زود به فکر خرید میکروفون استودیویی حرفه ای خواهید افتاد. بسیاری از کاربران اتصال تجهیزات استودیویی به کامپیوتر یا لپ تاپ را کابوسی سخت و پر هزینه می بینند؛ می توان گفت این حرف تا حدی درست است اما در صورت شناخت فاکتور های مهم خرید میکروفون استودیویی، می توانید با در نظر گرفتن بودجه و نیازتان، بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید.
فهرست مطالب
انواع میکروفون های استودیویی
همانطور که میدانید کاربرد میکروفون های استودیویی بسیار فراتر از استفاده های گیمینگ خواهد بود و برای امور مختلفی مانند وکال (گویندگی و خوانندگی)، ضبط پادکست و به طور کلی بسیاری از موارد تولید محتوا می توان از آن ها بهره گرفت. اما قبل از خرید یک میکروفون خوب، بد نیست بدانید میکروفون ها بسته به نوع کاربردشان در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند و هرکدام ویژگی های خاص خود را خواهند داشت. در زیر ۳ نوع از رایج ترین میکروفون های بازار را به همراه معرفی اجمالی در اختیارتان قرار می دهیم تا با در نظر گرفتن بودجه و انتظاراتتان از یک میکروفون، گزینه مناسب را انتخاب کنید.
میکروفون های داینامیک
میکروفون های داینامیک (Dynamic Microphone) رایج ترین و پرطرفدارترین میکروفون های بازار محسوب می شوند؛ این محصولات به دلیل عدم نیاز به منبع تغذیه خارجی و طول عمر بالا، می توانند تمامی استفاده های روزمره کاربران در سطوح مختلف را پاسخگو باشند. میکروفون های داینامیک به طور معمول برای استفاده بر روی استیج و اجرا های زنده مورد استفاده قرار می گیرند. از ویژگی های بارز میکروفون های داینامیک می توان به اثر مجاورت (حساسیت بیشتر به فرکانس های پایین در صورت نزدیک شدن به منبع پخش صدا) و پاسخ گذرا (جهش ناگهانی صدا) اشاره کرد.
میکروفون های ریبون
میکروفون های ریبون (Ribbon Microphone)، نوع خاصی از میکروفون های داینامیکی می باشند که به دلیل بهره مندی از الگوی فیگور-۸ عموما محبوبیت کمتری نسبت به نوع استاندارد دارند و تنها جهت استفاده های خاص مانند ضبط صدای برخی از ساز ها مورد استفاده قرار می گیرند. حساسیت کمتر این نوع میکروفون ها موجب شده برای دریافت خروجی مناسب از آن، همواره وجود یک پیش تقویت کننده سیگنال های صوتی (Preamplifier)، نیاز باشد.
میکروفون های کاندنسر
میکروفون های کندانسر (Condenser Microphone) نوع خاصی از میکروفون ها هستند که به دلیل کیفیت صدای بالا و طول عمر مناسب در دسته بهترین میکروفون های استودیویی قرار می گیرند. اگر قیمت بالا و سختی استفاده از میکروفون های کاندنسر را نادیده بگیریم، این محصولات به دلیل پاسخگویی به وسیع ترین طیف فرکانسی در بین میکروفون ها، می توانند برای استریم، وکال و تولید محتوا در سطح حرفه ای مناسب باشند.
تفاوت میان میکروفون داینامیک و کاندنسر در چیست؟
یک میکروفون داینامیک، از سیم پیچ متحرک برای تبدیل صدا به سیگنال های الکتریکی استفاده می کند که به دلیل حساسیت کمتر، می تواند بدون نیاز به تقویت کننده مورد استفاده قرار گیرد. اما میکروفون های کاندنسر، با استفاده از خازن و دیافراگم فلزی، صدا را ضبط می کنند. جنس دیافراگم در میکروفون های کندانسر عموما از طلا می باشد اما برخی مدل ها از دیافراگم های فلزی نیز بهره می برند. میکروفون کاندنسر یا میکروفون خازنی، دارای دیافراگم بسیار دقیق تری نسبت به هم خانواده های داینامیکی خود می باشد و در نتیجه می تواند صدا را با کیفیت به مراتب بالاتری انتقال دهد. البته این موضوع در مورد بهترین میکروفون های کندانسر بازار صدق می کند و مدل های قدیمی، شاید کیفیتی برابر و یا حتی کمتر نسبت به مدل های داینامیک داشته باشند.
نکته حائز اهمیت دیگر در مورد میکروفون های کاندنسر این است که سیگنال دریافتی آن ها بسیار ضعیف خواهد بود و در نتیجه نمی توان مانند میکروفون های داینامیک، اتصال مستقیمی بین میکروفون و سیستم برقرار کرد. برای بهره مندی از میکروفون های کندانسر به صورت صحیح، به یک ورودی صدای ۴۸ ولت فانتوم پاور نیاز دارید که خوشبختانه امروزه در اکثر کارت های صدا یافت می شود.
چگونه می توان میکروفون های کاندنسر را به لپ تاپ یا کامپیوتر متصل کرد؟
با توجه به ضعیف بودن سیگنال دریافتی در میکروفون های کاندنسر، اتصال مستقیم این محصولات به کارت صدای نامناسب، می تواند صدمات جبران ناپذیری به کارت صدا و یا میکروفون وارد کند و یا در بهترین شرایط، خروجی بسیار ضعیف تری ارائه دهد. برای حل این مشکل و دریافت بهترین بازدهی ممکن از میکروفون کاندنسر تنها کافی است ۲ گزینه را مد نظر قرار دهید:
خرید فانتوم پاور: شاید ساده ترین راه حل برای اتصال میکروفون های کاندنسر به سیستم، استفاده از فانتوم پاور باشد. فانتوم پاور جریان مورد نیاز برای کارکرد صحیح این محصولات را فراهم می کند و به سادگی می توانید بهترین کارایی را از آن ها دریافت کنید. لازم به ذکر است اتصال میکروفون های داینامیک به فانتوم پاور مشکلی به وجود نمی آورد اما با توجه به هزینه بالا توصیه نمی شود.
خرید کارت صدا با ورودی فانتوم پاور ۴۸ ولت: یکی از ساده ترین راه حل های اتصال میکروفون کاندنسر به کامپیوتر یا لپ تاپ، تهیه یک کارت صدا با ورودی فانتوم پاور ۴۸ ولت می باشد. این کارت ها به خودی خود بستری را برای تامین انرژی بهترین میکروفون های بازار فراهم می کنند و نیازی به تهیه فانتوم پاور به صورت جداگانه ندارید. البته با در نظر گرفتن قیمت این نوع از کارت های صدا، می توانید به خرید کارت صدای معمولی با ورودی پاور مجزا نیز بسنده کنید؛ کارت های صدا با ورودی برق، توانایی هندل کردن یک میکروفون کاندنسر را خواهند داشت.
نکات مهم برای خرید یک میکروفون حرفه ای
تا اینجای کار کمی از موضوعِ میکروفون مناسب برای استریم دور شدیم، اما دانستیم که بهترین میکروفون برای استریم می تواند یک میکروفون کاندنسر باشد. با این حال این همه ی ماجرا نیست؛ فاکتور های تاثیر گذار در خرید یک میکروفون خوب، شامل ویژگی های دیگری نیز می شود که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
پاسخ فرکانسی میکروفون
همانطور که در انتخاب اسپیکر و هندزفری، پاسخ فرکانسی اهمیت زیادی پیدا می کند، در هنگام خرید یک میکروفون گیمینگ مناسب نیز باید به پاسخ فرکانسی آن توجه داشت. رنج استاندارد میکروفون ها و اسپیکر ها در بازه ۲۰ الی ۲۰ هزار هرتز فعالیت می کند و میکروفون های دارای این پاسخ فرکانسی، می توانند برای استریم و فعالیت های دیگر کافی باشند.
حساسیت صدای میکروفن
یکی از واژه هایی که در هنگام خرید میکروفون استودیویی به آن بر خواهید خورد، میزان حساسیت میکروفون می باشد. میزان حساسیت در واقع به میزان بار الکتریکی به وجود آمده در میکروفون نسبت به بلندی صدا اشاره دارد. هرچه حساسیت میکروفون کمتر باشد، میزان دقت میکروفون در صداهایی با رنج پایین بیشتر می شود.
استفاده از بادگیر و پاپ فیلتر
بادگیر ها در واقع همان لایه های اسفنجی هستند که بر روی میکروفون قرار می گیرند و می توانند میزان باد را در محیط های خارجی کم کنند؛ البته برای محیط های استودیویی و داخلی استفاده از بادگیر یا ویند شیلد (windshield) ضروری به نظر نمی رسد و بهتر است تنها از پاپ فیلتر(Pop Filter) استفاده کنید. پاپ فیلتر ها در جلوی میکروفون قرار می گیرند و صداهای پرتابی شکل را از میکروفون دور می کنند تا در صورت ضبط وکال یا سخنوری، صدایتان همواره صاف و یکنواخت باقی بماند.
استفاده از لرزشگیر یا شاک مانت
میکروفون های استودیویی به دلیلی حساسیت بالا، در صورت ایجاد لرزش بر روی بدنه، نویز بسیار بدی را ضبط می کنند، این امر می تواند کیفیت پروژه را تا حد زیادی پایین بیاورد. برای جلوگیری از این معضل، استفاده از شاک مانت (Shock Mount) یا پایه لرزشگیر میکروفون توصیه می شود. این پایه ها در ابعاد مختلفی در بازار یافت می شوند و می توانند بسیاری از نویز های ایجاد شده را از میکروفون دور کنند.
بهترین میکروفون ها برای استریم و گیمینگ
پس از شناخت فاکتور های مهم در خرید میکروفون حرفه ای، اکنون قصد داریم تا بهترین میکروفون های گیمینگ بازار که برای استریم مناسب هستند را معرفی کنیم تا علاوه بر شناخت بهترین مارک های میکروفون، بتوانید با توجه به بودجه مورد نظر و نوع استفاده تان، گزینه مناسب را انتخاب نمایید. پیش از این که به سراغ این لیست برویم، بد نیست بدانید میکروفون ها برای ضبط صدا از الگو های قطبی متفاوتی مانند omnidirectional ،Cardioid ،Figure-8 و … استفاده می کنند؛ این الگو ها در واقع زاویه ضبط صدا را برای میکروفون تعیین می کنند، بدین ترتیب با انتخاب گزینه مناسب، می توانید در مکان های مختلف، بازدهی مناسب تری داشته باشید.
میکروفون گیمینگ Razer Seiren Emote
ریزر را می توان لاکچری ترین کمپانی گیمینگ جهان دانست. این برند همواره با تولید بهترین میکروفون های گیمینگ موجود در بازار، از بازار میکروفون های بالارده نیز جا نمانده است. میکروفون مخصوص بازی ریزر Seiren Emote یکی از متفاوت ترین میکروفون استریمینگ های تولید شده تا به امروز به شمار می رود. این وسیله از طریق یک رابط USB به سیستم متصل می شود و پس از آن قادر است صدای افراد را با الگوی Hypercardioid ضبط کند. مهم ترین ویژگی میکروفون مخصوص استریم ریزر Seiren Emote، بهره مندی از یک پنل پیکسلی رنگی برای نمایش ایموتیکان یا ایموجی است.
مشخصات میکروفون Razer Seiren Emote:
نوع میکروفون: کاندنسر
درگاه ارتباطی: USB
الگوی قطبی: Hypercardioid
فرکانس پاسخگویی: ۱۰۰ – ۲۰۰۰۰ هرتز
توان خروجی: ۱۲۵ میلی وات
حساسیت: ۱۱۰ دسی بل
امپدانس: ۱۶ اهم
میکروفون استریمینگ HyperX QuadCast S
HyperX زیر مجموعه موفق کمپانی کینگستون است و میکروفون مخصوص استریم HyperX QuadCast S را می توان یکی از بروز ترین های بازار دانست. این میکروفون از ۳ الگوی قطبی omnidirectional ،cardioid ،Bidirectional در کنار حالت استریو بهره می برد. نورپردازی داینامیک RGB نیز ظاهر گیمینگ این میکروفون را بیشتر از همیشه به رخ می کشد، این نورپردازی همچنین به کمک نرم افزار اختصاصی قابل تغییر می باشد و به سادگی می توانید بین طیف وسیعی از رنگ ها جابجا شوید.
مشخصات میکروفون HyperX QuadCast S:
نوع میکروفون: کاندنسر
درگاه ارتباطی: USB
الگوی قطبی: cardioid ،Bidirectional ،omnidirectional و استریو
فرکانس پاسخگویی: ۲۰ – ۲۰۰۰۰ هرتز
حساسیت: ۳۶ دسی بل
نورپردازی RGB: دارد
کلید میوت(Mute): دارد
میکروفون Shure SM7B
برند آمریکایی شور در طول بیش از ۹ دهه از فعالیت مستمر خود در عرصه تجهیزات موسیقی، همواره توانسته یکی از برترین ها باقی بماند. میکروفون استودیویی شور sm7b یکی از محصولات رده بالای این کمپانی است که به پاس کیفیت ساخت بالا، بسیاری از یوتیوبر ها و استریمر های حرفه ای از آن استفاده می کنند. این محصول از الگوی قطبی کاردیود کلاسیک بهره می برد و می تواند صدای اطراف را به خوبی از صدای گوینده تفکیک کند. سوییچ موجود بر روی sm7b امکان تنظیم رنج میانی صدا و حذف صداهای زیر را فراهم می کند تا دیافراگم صدای ضبط شده را با جزئیات بی نظیری خروجی دهد. از دیگر ویژگی های این میکروفون گران قیمت می توان به پایه ضد لغزش برای جلوگیری از ایجاد نویز و وجود پاپ فیلتر به منظور حذف صداهای پرتابی نام برد.
مشخصات میکروفون Shure SM7B:
نوع میکروفون: داینامیک
الگوی قطبی: cardioid
فرکانس پاسخگویی: ۵۰-۲۰۰۰۰ هرتز
حساسیت: ۵۹ دسی بل
امپدانس: ۱۵۰ اهم
نورپردازی RGB: ندارد
میکروفون مخصوص بازی ریزر Seiren Elite
یکی دیگر از محصولات مورد بحث ریزر در حوزه میکروفون های مخصوص گیم و استریم، میکروفون Razer Seiren Elite می باشد. در این میکروفون خبری از نمایشگر ایموجی یا نورپردازی RGB نیست و ریزر به طراحی ساده و کلاسیک خود با بهره بردن از رنگ های مشکی و سبز پایبند مانده است. این میکروفون از نوع دینامیک بوده و از طریق کابل USB قادر است به لپ تاپ یا رایانه شخصی متصل شود. وجود کلید High-Pass Filter، کلید Mute و پایه رومیزی با قابلیت تغییر زاویه از دیگر ویژگی های جذاب این محصول محسوب می شود.
مشخصات میکروفون Seiren Elite:
نوع میکروفون: داینامیک
درگاه ارتباطی: USB
الگوی قطبی: Cardioid
فرکانس پاسخگویی: ۵۰ – ۲۰۰۰۰ هرتز
حساسیت: ۸۰ دسی بل
امپدانس: ۱۶ اهم
نورپردازی RGB: ندارد
کلید میوت(Mute): دارد
میکروفون استودیویی Blue Yeti Nano
میکروفون برای استریم Blue Yeti Nano علی رقم طراحی ساده و کلاسیک خود، یک گزینه ایده عال برای تولید محتوا در سطح حرفه ای به شمار می رود. این وسیله از ۳ الگوی قطبی کاردیود، اومنی و استریو بهره می برد تا جهت کاربری های مختلف مفید واقع شود. فرکانس پاسخ گویی این میکروفون نیز ۲۰ الی ۲۰ هزار هرتز تخمین زده شده تا طیف وسیعی از صداهای زیر و بم به کمک آن قابل پاسخگویی باشند. میکروفن بلو یتی نانو به یک دیافراگم ۰٫۹۸ اینچی مجهز شده که در آستانه دیستورشن ۱۲۰ دسی بل فعالیت می کند.
مشخصات میکروفون Blue Yeti Nano:
نوع میکروفون: کاندنسر
درگاه ارتباطی: USB
الگوی قطبی: کاردیود, اومنی، استریو
فرکانس پاسخگویی: ۲۰ – ۲۰۰۰۰ هرتز
آستانه دیستورشن: ۱۲۰ دسی بل
امپدانس: ۱۶ اهم
نورپردازی RGB: ندارد
کلید میوت(Mute): دارد
میکروفون RGB دار Yanmai Q18
برند یانمای نیز یکی از فعالان در زمینه طراحی تجهیزات صوتی است و همواره با طراحی اقتصادی های بازار توانسته محبوبیت خود را در بین کاربران تثبیت کند. میکروفون گیمینگ یانمای Q18 از نورپردازی RGB بهره می برد و می تواند ظاهر زیبایی به میزتان ببخشد. الگوی قطبی این میکروفون از نوع Cardioid و Omni می باشد تا طیف وسیعی از صدای محیط اطراف به سادگی قابل دریافت باشند. رنج دینامیکی مناسب، حساسیت مطلوب و دیافراگم قدرتمند ارزش خرید این سویله را دو چندان کرده تا به عنوان انتخابی مناسب برای کاربری تولید محتوا، بتوان از yanmai Q18 بهره برد
مشخصات میکروفون Yanmai Q18:
نوع میکروفون: کاندنسر
درگاه ارتباطی: USB
الگوی قطبی: کاردیود, اومنی
فرکانس پاسخگویی: ۲۰ – ۲۰۰۰۰ هرتز
حساسیت: ۹۶ دسی بل
نورپردازی RGB: دارد
کلید میوت(Mute): دارد
میکروفون استودیویی بخریم یا نه؟
با تمام این تفاسیر و با در نظر گرفتن قیمت میکروفون های حرفه ای، شاید خرید این محصولات برای همه افراد مناسب نباشد. اگر قصد خرید میکروفون گیمینگ در سطح روزمره و نه چندان حرفه ای را دارید؛ خرید یک میکروفون ارزان قیمت می تواند برایتان گزینه بهتری باشد و پرداخت هزینه اضافی برای خرید بهترین میکروفون های بازار منطقی بنظر نمی رسد. اما اگر در حوزه تولید محتوا فعالیت می کنید و یا قصد دارید وارد این حوزه شوید، چاره ای جز تقبل هزینه های خرید نخواهید داشت، زیرا کیفیت صدای نامناسب می تواند به کلی محتوا را بی ارزش کرده و کیفیت کار را پایین بیاورد.
اگر قصد خرید میکروفون های استودیویی به صورت تکی یا عمده را دارید، می توانید با مراجعه به صفحه دسته بندی خرید میکروفون استودیویی، در بین ده ها میکروفون گزینه مورد نظر را انتخاب کنید. شما چه فاکتور هایی را برای خرید یک میکروفون خوب در نظر می گیرید و به نظر شما بهترین میکروفون های مخصوص استریم بازار کدامند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سلام من یک سوال داشتم ببخشید چطوری من یک میکروفون تایپ سی رو به یک کارت کپچر دارای جک وصل کنم و آیا میشه به صورت مستقیم به کامپیوتر وصل کرد چون من روی
ی لپ تاپ بازی میکنم و میخواهم روی کامپیوتر استریم کنم مدل کارت کپچر کارت کپچر لنشن V90
ممنون میشم جواب بدید