logo
تکنوسان مگ|اکسسوری و گجت|آموزش تعمیر هدفون بلوتوثی نیا (NIA) + ویدئو

آموزش تعمیر هدفون بلوتوثی نیا (NIA) + ویدئو

تکنوسان مگ تکنوسان مگ
انتشار : ۱۴ دی سال ۱۴۰۰
مدت مطالعه : 13 دقیقه
تعداد دیدگاه : 181
اکسسوری و گجت

هدست و هدفون از محبوب ترین اکسسوری های موبایل و کامپیوتر هستند و مانند هر وسیله الکتریکی دیگری بعد از استفاده های طولانی مدت، ممکن است دچار مشکل و خرابی شوند و مجبور شویم که یک هدفون جدید را جایگزین آن کنیم. اما با یادگیری بعضی نکات نیازی به خرید یک هدفون جدید نداریم و می توان با یادگیری مراحل تعمیر هدفون بلوتوثی، از همان محصول معیوب قبلی دوباره برای مدت ها استفاده کرد. هدفون NIA یکی از پر فروش‌ترین هدفون ها در بازار ایران است که اگر خود شما تا به حال یکی از آن‌ها را نداشته‌اید، قطعاً این هدفون بلوتوثی را در دست اطرافیان و دوستان خود دیده‌اید. دلیل محبوبیت بالای هدفون های نیا در ایران را می توان در قیمت مناسب، تنوع رنگ بندی و کیفیت صدای خوب این محصولات، جستجو کرد.

مشکلات بوجود آمده برای هدفون نیا را در سه بخش می توان تقسیم کرد:

  1. باتری و عدم نگهداری شارژ
  2. خش خش کردن و مشکلات صدا
  3. قطع شدن سوکت شارژ و عدم امکان شارژ صحیح

برای آموزش تعمیر هدفون NIA سه ویدیو مجزا به زبان ساده در ادامه مقاله قرار گرفته که از صفر تا صد مراحل تعمیر هدفون بلوتوثی نیا، برای افراد حتی مبتدی، در این ویدئوها بیان شده است.

تعویض باتری هدفون نیا

تمامی باتری‌هایی که در ابزار و وسایل مختلف به کار می‌روند، عمر مفیدی دارند و این موضوع تنها محدود به یکسری از وسایل خاص نیست؛ باتری هدفون نیا هم از این قاعده مستثنی نبوده و آن هم عمر مفیدی دارد. اما بعضاً با وقوع برخی موارد، بسیاری از کاربران به اشتباه گمان می‌کنند که «خود هدفون بلوتوث خراب شده است»، در صورتی که چنین نیست. مواردی از قبیل:

  • خاموش شدن هدفون پس از شارژ کامل
  • دیر شارژ شدن هدفون
  • قطع شدن اتصال با گوشی یا...
  • زود خالی شدن باتری

ممکن است پیش بیایند و باعث شوند که تصور کنید هدفون شما خراب شده است. اما در بسیاری از موارد، با راهکارهای ساده می‌توان این مشکلات را مرتفع کرد و مانع از خرید هدفون بلوتوثی دیگر شد.

در ویدئو زیر، نحوه تعویض باتری هدفون نیا را خواهیم دید.

 

در این ویدئو یک مدل از هدفون NIA به عنوان نمونه استفاده شده است، اما مراحل تعویض باتری هدفون نیا X2، نیا X3، نیا Q8 و مدل‌های دیگر این هدفون یکسان است و تقریباً اصول مشابه و مشترکی دارد.

البته اگر هنوز کاملا مطمئن نیستید که آیا باتری هدفون شما خراب شده است یا خیر، می توانید مراحل زیر را انجام دهید و زمانی که به قسمت باتری دسترسی پیدا کردید، مشاهده کنید که آیا باتری هدفون شما باد کرده است و یا ظاهر آن کاملا سالم می باشد. اگر باد کرده باشد، قطعا عمر آن تمام شده و به منظور تعمیر هدفون بی سیم نیاز به باتری جدید دارید.

مراحل تعویض باتری هدفون بلوتوثی نیا

در این جا لازم است ذکر کنیم که تنها گوشی چپ هدفون نیا را برای تعویض باطری باز می کنیم. زیرا باتری در این قسمت قرار دارد.

ابتدا ابر گوشی چپ را جدا می کنیم و سپس پیچ های روی هدفون را باز می کنیم. برای باز کردن پیچها باید از پیچ گوشتی استفاده کنیم که قسمت نوک آن متناسب با اندازه پیچ ها باشد.

پس از باز کردن پیچ ها، حالا نوبت برداشتن دریچه پلاستیکی می باشد. وقتی دریچه را جدا می کنیم، می توان باتری را مشاهده کرد.

برای اینکه سیم های مثبت و منفی استفاده شده در باتری با هم اتصالی برقرار نکنند، معمولا به وسیله نوارهای چسب از همدیگر فاصله پیدا کرده اند و به این وسیله قسمت اتصال سیم ها را عایق می کنند. بنابراین باید چسب ها را از روی سیم ها جدا کنید که کاملا کار راحتی می باشد.

حالا نوبت جدا کردن باتری از هدفون رسیده است. برای جدا کردن به یک هویه لحیم کاری نیاز داریم؛ زیرا سیم های باتری به سیم های هدفون با قلع لحیم شده است. هویه را بر روی محل لحیم قرار می دهیم تا قلع ها، حالت مذاب پیدا کنند و بتوانیم سیم ها را از همدیگر جدا کنیم.

پس از جدا کردن باتری خراب شده، باتری جدید را جایگزین می کنیم. نکته قابل توجه این است که باتری جدید می تواند از باتری قبلی ظرفیت بیشتری داشته باشد. تنها موردی که باید حواستان باشد، ابعاد باطری جدید در داخل گوشی هدفون به راحتی قرار بگیرد و از فضای خالی داخل گوشی بزرگ تر نباشد.

پس از جایگزین کردن باتری جدید، حالا باید سیم های آن را به سیم های هدفون لحیم کنیم. برای این کار ابتدا سیم های قرمز رنگ هدفون و باطری را با هم لحیم می کنیم. زیرا جریان مثبت در تمام هدفون های نیا قرمز رنگ می باشد. پس از متصل کردن سیم های مثبت، نوبت لحیم سیم های منفی می رسد که می توانند دارای هر رنگی باشند.

دیگر به هویه احتیاجی نداریم و کافی است که برای عایق کردن سیم ها و همینطور جدا نگه داشتن سیم های مثبت و منفی، قسمت های محل اتصال آنها را با چسب نواری بپوشانیم.

تقریبا مراحل تعمیر هدفون تمام شده است! فقط باید باتری را داخل گوشی قرار دهیم و می توانیم برای اینکه باتری در داخل هدفون جابجا نشود، با چسب مکان آن را ثابت کنیم. سپس قسمت پلاستیکی که جدا کرده بودیم را بر روی گوشی می گذاریم و پیچ های آن را می بندیم. البته در هنگام جای گذاری و چرخاندن پیج ها، با دقت این کار را انجام دهید تا هرز نشوند.

برای قرار دادن ابر نیز باید از قسمتی که یک شیار بر روی گوشی هدفون قرار دارد، بخشی از ابر را وارد کنیم و سپس ابر را می چرخانیم تا تمام آن از طریق شیار بر روی گوشی قرار بگیرد.

اکنون می توانیم از هدفون استفاده کنیم و برای اینکه آگاه شویم آیا تمام مراحل تعمیر هدفون بلوتوثی نیا را درست اجرا کرده ایم یا خیر، هدفون را روشن می کنیم. در صورت درست انجام دادن مراحل قبلی، هدفون باید روشن شود و کار کند.

برای پیدا کردن باتری کافی است مدل مورد نظر خود را در قسمت سرچ بالای سایت تکنوسان وارد کرده تا آن را بیابید و یا با کلیک بر روی لینک قرار داده شده، تمام باتری‌های موجود در سایت تکنوسان را مشاهده کنید:

خرید باتری تعمیری هدفون

تعویض اسپیکر هدفون نیا NIA

 

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هدفون تان دچار قطعی صدا و خش خش شده باشد. در اینجا قرار است ابتدا مواردی که باعث چنین اشکالاتی در صدا می شود را پیدا کنیم و سپس راهکارهایی جهت رفع مشکل ها بیان می کنیم.

مراحل تشخیص خرابی اسپیکر در هدفون های بلوتوث نیا

قبل از بررسی ابتدا باید بدانیم آیا هر دو گوشی قطع و یا خش خش می کند یا فقط یکی از گوشی ها مشکل صدا را دارد. اگر یکی از گوشی ها مشکل داشت، ابتدا باید سیم های بیرونی که قابل مشاهده می باشد و بدنه را به دو گوشی متصل کرده، بررسی کنیم. برای انجام بررسی ما یک موزیک پخش می کنیم. حالا به تکان دادن سیم های هدفون می پردازیم. اگر در چنین صورتی مشکل صدا برطرف شد، یعنی سیم های هدفون مشکل دارد و باید سیمی که دو گوشی را به هم متصل کرده، تصویض شود و ارتباطی به اسپیکرها ندارد.

اما اگر مشکل مان برطرف نشود، حالا به بررسی مورد دوم می رسیم و باید گوشی سمت راست را باز کنیم. حتی اگر گوشی سمت چپ هم صدا نداشته باشد اول باید گوشی راست را باز کنیم. زیرا برد صدا در این قسمت قرار دارد.

برای باز کردن هدفون، ابر روی گوشی را جدا می کنیم و سپس پیچ هایی که قرار دارد را باز می کنیم. حالا نوبت به جدا کردن درپوش پلاستیکی می باشد.

بعد از جدا کردن درپوش پلاستیکی، به برد دسترسی پیدا می کنیم. ابتدا یک بررسی کلی انجام می دهیم تا ببینیم آیا جایی از برد دارای کنده شدن اتصالات و یا موارد مشابه دیگری می باشد یا خیر. زیرا یکی از دلایلی که می تواند مشکل صدا بوجود بیاید، قطع شدن محل اتصال سیم ها از برد می باشد.

اگر مشکلی در برد صدا ندیدیم و به طور مثال گوشی چپ صدا نداشته باشد، برای تعمیر هدفون اکنون باید گوشی سمت چپ را بررسی کنیم.

برای بررسی و تست گوشی سمت چپ، مراحلی را که جهت باز کردن گوشی راست انجام دادیم، مانند همان را برای گوشی چپ تکرار می کنیم. سپس سیم هایی که به هم متصل هستند را نگاه می کنیم تا ببینیم آیا اشکال صدا در این جا پیدا می شود و یا باید مراحل را ادامه بدهیم. اگر در این قسمت هم قطع شدگی وجود نداشته باشد، در اینجا دو احتمال وجود دارد:

اول اینکه احتمال دارد مشکل صدا مربوط به خروجی که از برد اصلی به گوشی چپ آمده باشد و اگر این قسمت هم سالم بود، احتمال دوم صدق می کند که با خرابی اسپیکر و تعویض آن رو به رو هستیم.

برای اینکه بفهمیم آیا خروجی صدا ایراد دارد یا خیر، می توانیم اسپیکر راست که سالم می باشد را با استفاده از هویه، از محل اتصال سیم ها جدا کنیم و به جای اسپیکر چپ قرار بدهیم. برای انجام تست یک موسیقی اجرا می کنیم. اگر صدا برقرار شد، یعنی مشکل از اسپیکر می باشد و اگر هنوز صدا نداشتیم، یعنی ایراد از خروجی صدا می باشد و باید قطعات مربوطه که بر روی برد نصب می باشد، بررسی شود.

در اینجا فرض می گیریم پس از جایگزین کردن اسپیکرها صدا برقرار می شود و حال نوبت به تعویض اسپیکر خراب با اسپیکر سالم می رسد.

مراحل تعویض اسپیکر در هدفون های بلوتوث نیا

برای این کار، اگر از قبل هدفونی با برند نیا دارید که آن هم یکی از دو اسپیکر آن سالم می باشد، می توانید از اسپیکر آن هم استفاده کنید. معمولا مدل هایی از هدفون نیا که در رده قیمت های مشابه هستند، کیفیت اسپیکرهایی که در آن ها به کار رفته نیز یکسان است و آنها را می توان به جای همدیگر استفاده کرد.

اما اگر قصد دارید که یک اسپیکر تهیه کنید ولی از مدل اسپیکر قبلی اطلاعی ندارید، جهت آگاهی از مشخصات اسپیکر قبلی می توانید به مواردی که بر روی بدنه اسپیکر درج شده مراجعه کنید.

در برخی از مدل ها، بر روی بدنه اسپیکر چیزی درج نشده است و در چنین مواردی کار قدری مشکل می شود، زیرا یا برای پیدا کردن مدل اسپیکر به احتمال زیاد باید در اینترنت جستجو کنید. اما راهکار دیگری که در برخی موارد جواب می دهد این است که با توجه به قیمت هدفونی که خریداری کرده اید، قیمت اسپیکر آن را به صورت حدودی محاسبه کنید و در آن محدوده قیمت یک اسپیکر دیگر تهیه کنید.

اگر برای شما یکسان بودن صدای دریافتی مهم می باشد، می توانید دو اسپیکر آن را همزمان عوض کنید.

اکنون که اسپیکر مورد نظرمان را تهیه کرده ایم، نوبت به تعویض اسپیکر جدید با اسپیکر قبلی رسیده است. در ابتدا باید با استفاده از وسایلی مثل قاب باز کن که دارای سرهای تخت می باشد، اسپیکر خراب را از بدنه پلاستیکی که با چسب به آن وصل شده است جدا کرد.

برای اینکه بدنه پلاستیکی که اسپیکر در آن قرار می گیرد آسیب نبیند، سعی کنید برای جدا کردن ابتدا از چندین طرف محل اتصال چسب ها را قطع کنید تا در هنگام برداشتن اسپیکر بدنه پلاستیکی دچار آسیب و شکستگی نشود. وقتی در حال جدا کردن اسپیکر هستید، اگر سیم هایی که از برد آمده و نمی گذارد که اسپیکر را به راحتی در دست بگیرید، می توانید با هویه محل اتصال سیم ها را جدا کنید.

پس از جایگزین کردن اسپیکر جدید تقریبا مراحل کار تمام شده است و باید اسپیکر را در جای پلاستیکی قرار دهیم و برای ثابت نگه داشتن آن ، می توانیم از چسب های مایعی استفاده کنیم.

سپس پیچ هایی که باز کرده ایم، دوباره می بندیم و در آخر برای قرار دادن ابر بر روی گوشی از قسمت شیاری که بر روی بدنه گوشی قرار دارد، بخشی از ابر را وارد می کنیم، سپس ابر را آرام آرام می چرخانیم تا تمام ابر، بر روی گوشی قرار بگیرد.

حالا نوبت تست مجدد می باشد و اگر مراحل بالا را درست انجام داده باشید، تعمیر هدفون بلوتوثی نیا با موفقیت انجام شده و می توانید از هدفون خود با اسپیکرهای جدید آن استفاده کنید و دیگر نیازی به خرید هدفون جدید نخواهید داشت.

تعویض سوکت هدفون بلوتوثی نیا NIA

شاید برای شما پیش آمده باشد که سوکت شارژر هدفون تان پس از مدتی استفاده کردن از جای خودش کنده شود و یا وقتی شارژر را به آن متصل می کنید با کیفیت مطلوب شارژ نکند و یا اصلا چراغ شارژ آن روشن نشود. یکی از دلایل اصلی نیاز به تعمیر هدفون بی سیم، همین معضل خراب شدن سوکت شارژ هدفون است که البته با مشاهده ویدئو زیر به راحتی قابل تعمیر است.

مراحل تعویض سوکت در هدفون های بلوتوث نیا

برای تعمیر هدفون بلوتوث نیا، ابتدا گوشی مورد نظری که سوکت شارژر در بدنه آن قرار دارد را در دست می گیریم و ابر آن را جدا کرده و شروع به باز کردن پیج های آن می کنیم.

وقتی تمام پیچ ها باز شد، حالا درپوش پلاستیکی را از روی قسمت دیگر جدا می کنیم. اکنون باید به برد هدفون دسترسی داشته باشیم. در این زمان معمولا به وسیله دو پیچ، مدار هدفون به بدنه متصل شده است که برای جدا سازی مدار از بدنه باید آن پیچ ها را هم باز کنیم.

پس از باز کردن پیچ های برد هدفون، زمان جدا کردن سوکت معیوب می باشد. بیشتر سوکت های به کار رفته در هدفون ها معمولا سوکت های میکرو یو اس بی یا همان اندرویدی می باشد. با اینکه ما در اکثر مدل های سوکت ها تفاوت خاصی مشاهده نمی کنیم، اما ممکن است که از لحاظ ظاهری و نحوه اتصالشان به برد ها تفاوت هایی وجود داشته باشد.

به طور مثال چند نوع از انواع مختلف سوکت ها را می توانیم بر مبنای پایه دسته بندی کنیم، مانند دسته بندی بر مبنای تعداد پایه؛ اینکه سوکت های دارای دو پایه یا چهار پایه باشند. همینطور از لحاظ محل قرار گیری پایه؛ یعنی اینکه پایه های سوکت در کنار آن قرار داشته باشد و یا زیر آن.

برای جدا کردن سوکت معیوب می توانیم با استفاده از یک هویه لحیم کاری، محل اتصال پایه ها را حرارت داده و وقتی قلع موجود به حالت مایع در آمد، سوکت را از روی برد جدا می کنیم.

سپس سوکت شارژر هدفونی که تهیه کرده ایم را در جای سوکت قبلی قرار می دهیم. در یک طرف سوکت ۵ پایه ریز قرار دارد. فقط باید مطمئن شویم قسمتی که این پایه های ریز قرار دارد، بر روی متالیزه های برد قرار گیرد. حالا محل پایه های سوکت را با هویه لحیم کاری می کنیم و بعد از آن نوبت به لحیم پایه های ریز سوکت بر روی متالیزه های مدار می باشد.

اکنون مراحل تعویض تمام شده است. اما قبل از قرار دادن برد در جای اصلی خود، ابتدا شارژر را به سوکت متصل می کنیم تا اطمینان حاصل کنیم برق رسانی مشکلی نداشته باشد و سوکت به درستی کار کند.

بعد از تست کار کردن و سالم بودن سوکت، برد را در جای خود قرار داده و سپس شروع به بستن پیچ هایی که باز کرده ایم، می کنیم. در انتها برای گذاشتن ابر بر روی گوشی، ابتدا بخشی از آن را در قسمت شیار موجود قرار می دهیم و ابر را می چرخانیم تا تمام آن بر روی گوشی قرار بگیرد.

جمع بندی

امیدواریم توضیحات و راه حل های موجود در این مقاله برای شما کارآمد و مفید واقع شده باشد و توانسته باشید مشکل هدفون خود را پیدا کرده و آن را رفع کنید. در آخر اگر در مورد موارد بالا هرگونه سوال، انتقاد یا پیشنهادی دارید در بخش دیدگاه ها آن را با ما به اشتراک گذارید و همین طور با کامنت های ارزشمندتان به جامعیت این مقاله بیافزایید.

technosun-mag logo

تکنوسان مگ بستری به‌روز و پویا برای علاقه‌مندان به دنیای فناوری است. ما با تمرکز بر نیازهای کاربران، محتوایی متنوع و کاربردی ارائه می‌دهیم تا شما را در جریان تازه‌ترین تحولات و اطلاعات حوزه تکنولوژی قرار دهیم. در تکنوسان مگ، روزانه می‌توانید مقالات جذابی درباره تکنولوژی‌های روز، لوازم جانبی موبایل و کامپیوتر، اخبار فناوری، ابزارآلات، لوازم تحریر و بسیاری موضوعات دیگر مطالعه کنید. ما همواره تلاش می‌کنیم تا با ارائه اخبار و رویدادهای مهم حوزه آی‌تی و کسب‌وکار، آموزش‌های کاربردی، راهنمای خرید و نقد و بررسی محصولات تکنولوژی، تجربه‌ای متفاوت و ارزشمند برای شما رقم بزنیم.

کلیه حقوق برای مجله تکنوسان محفوظ است.