اکسسوری و گجت

بررسی ویژگی ها و تفاوت بین میکرو SDHC و میکرو SDXC

در دنیایی زندگی می کنیم که تجهیزات ذخیره سازی نقش مهمی در زندگی ما دارند و بدون وجود آن ها نمی توانیم داده های مهم خود را ذخیره کنیم. یکی از این تجهیزات ذخیره سازی که این روزها اهمیت زیادی دارند کارت های حافظه میکرو اس دی می باشند. کارت های Micro SD در گوشی های اندرویدی، اسپیکر ها، هدفون ها و… مورد استفاده قرار می گیرند و به کمک آن ها می توانید تمام محتوای دیجیتال خود را ذخیره و پخش کنید.

اما اگر به تازگی به سراغ خرید کارت حافظه میکرو اس دی رفته باشید، متوجه می شوید که یک سری ویژگی ها این محصولات را از هم متمایز می کنند. یکی از این ویژگی ها که معمولا بر روی پک و بدنه میکرو اس دی حک می شود SDHC یا SDXC می باشد. اما تفاوت بین میکرو SDHC و میکرو SDXC چیست و آیا توجه به آن در هنگام خرید اهمیت دارد؟ با تکنوسان مگ همراه باشید تا این 2 نوع میکرو اس دی را با یکدیگر مقایسه کنیم و ویژگی های هرکدام را مورد بررسی قرار دهیم.

کارت Micro SDHC چیست؟

تفاوت بین کارتهای حافظه SDHC و SDXC

برای اینکه به تفاوت بین میکرو SDHC و میکرو SDXC پی ببریم، ابتدا باید بدانیم هر کدام از این کارت ها با چه هدفی تولید شده اند و چه ویژگی هایی را به ما ارائه می دهند. کارت های SD در زمان عرضه چندان پیشرفته نبودند و تنها می توانستند در ظرفیت های حداکثر 2 گیگابایت تولید شوند. به بیان دیگر معماری این کارت ها در آن زمان اجازه تولید میکرو اس دی هایی پرظرفیت تر را نمی داد. با گذر زمان 2 گیگابایت به عددی کوچک و کوچکتر تبدیل شد و دیگر این معماری نمی توانست مفید واقع شود.

اینجا بود که کارت های SDHC  در سال 2006 روی کار آمدند. کارت حافظه میکرو SDHC در واقع مخفف واژه Secure Digital High Capacity می باشد و با عرضه خود، امکان تولید کارت های حافظه تا بین 4 گیگابایت الی 32 گیگابایت را فراهم می کرد. این ظرفیت در مقابل ظرفیت اولیه بسیار بیشتر بود، بنابراین این نوع کارت حافظه ها به سرعت جایگزین مدل های قدیمی شدند. این کارت ها با وجود افزایش ظرفیت در همان ابعاد کارت های SD قدیمی طراحی شدند و افزایش چشمگیری در مقاومت را نیز ارائه دادند. کارت های میکرو SDHC در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، رطوبت، گاها آب و … نیز مقاوم بوده و طول عمر بالاتری ارائه می دادند.

کارت Micro SDXC چیست؟

تفاوت بین Micro SDHC و SDXC

پس از گذشت چند سال شاهد ظهور فناوری های بیشماری در دنیای دیجیتال بودیم؛ گوشی های موبایل اکنون فیلم های 4K و حتی 8K ضبط می کنند، بازی های اندرویدی حجمی بیشتر از 10 گیگابایت دارند و به طور کلی نگهداری از داده های مان حجم بیشتری طلب می کند. بنابراین دیگر ظرفیت 32 گیگابایتی که کارت حافظه های SDHC ارائه می دادند کافی نبود. اینجا بود که استاندارد جدیدی تحت عنوان SDXC معرفی شد.

SDXC در واقع مخفف واژه Secure Digital Extended Capacity می باشد. این نوع رم ها در حال حاضر جدیدترین استاندارد رم های میکرو SD هستند و پس از پشت سر گذاشتن چندین سال ارتقا، اکنون می توان گفت که در کاملترین حالت خود به سر می برند. رم های میکرو اس دی XC به لطف معماری بروز می توانند بین 64 گیگابایت الی 2 ترابایت ظرفیت داشته باشند که بسیار بیشتر از نسل های قبلی می باشد. این ظرفیت برای ذخیره و نگهداری طیف وسیعی از داده های کاربران کافی خواهد بود و می تواند تمام نیاز های تان را برطرف کند.

این رم ها قادرند سرعت نوشتن تا 90 مگابیت در ثانیه و سرعت خواندن تا 100 مگابیت در ثانیه را ارائه دهند که برای ذخیره یا پخش ویدیوهای 4K کافی خواهد بود. البته باید این موضوع را در نظر بگیرید که برای اتصال رم های SDXC به سیستم باید از این تایپ رم ها پشتیبانی کند. تقریبا تمام گوشی های اندرویدی که از سال 2010 به بعد وارد بازار شدند از این استاندارد پشتیبانی می کنند. با در نظر گرفتن معماری رم های Micro SDXC، می توان گفت هر کارت حافظه موبایلی که ظرفیتی بیش از 64 گیگابایت باشد از نوع SDXC است زیرا معماری های قدیمی اجازه ساخت چنین حجمی را در این ابعاد نمی دادند.

تفاوت بین کارت های حافظه SDHC و SDXC

فرق بین Microsdhc و Microsdxc

تا اینجای مقاله، برای درک بهتر تفاوت بین میکرو SDHC و میکرو SDXC هرکدام از این رم ها را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دادیم. اکنون با دیدن هر کارت حافظه موبایلی و با توجه به ظرفیت آن می توانید به سادگی حدس بزنید که کدام یک از استاندارد های SDHC با SDXC در آن به کار رفته است. با این وجود تفاوت های این 2 استاندارد تنها به ویژگی های گفته شده محدود نمی شود. در ادامه قصد داریم دیگر تفاوت های بین کارت حافظه SDHC و SDXC را بررسی کنیم.

فضای ذخیره سازی

همانطور که اشاره کردیم، مهم ترین تفاوت رم های میکرو اس دی HC با رم های میکرو اس دی XC در فضای ذخیره سازی آن ها می باشد. مدل های Micro SDHC می توانند تا حداکثر 32 گیگابایت ظرفیت داشته باشند که با در نظر گرفتن ظرفیت حجیم فایل های امروزی بسیار ناچیز می باشد. مدل های Micro SDXC اما تا ظرفیت حداکثر 2 ترابایت در بازار وجود دارند و هر کاربری که داشته باشید هم این رم ها می توانند فضای کافی در اختیارتان قرار دهند. البته باید این موضوع را در نظر بگیرید که رم های ظرفیت بالا با تمام گوشی ها سازگار نیستند و قبل از تهیه آن ها باید اطمینان حاصل کنید که گوشی شما می تواند این رم ها را پشتیبانی کند.

سرعت انتقال داده

مورد بعدی تفاوت کارت های میکرو SDHC و میکرو SDXC در مورد سرعت آن ها می باشد. بدون شک افزایش ظرفیت یک کارت حافظه بدون افزایش سرعت آن کاملا بی معنی می باشد و تلف شدن وقت را به همراه خواهد داشت. به همین دلیل انتظار داریم که رم های SDXC سرعت مناسبی ارائه دهند. این مسئله کاملا درست است و این کارت های حافظه حدود 16 برابر سریع تر از کارت های SDHC هستند. کارت حافظه های SDXC می توانند تا 300 مگابایت در ثانیه سرعت داشته باشند در حالی که حداکثر سرعت کارت های SDHC به 10 مگابایت در ثانیه محدود می شد.

تفاوت های میکرو اس دی SDHC و SDXC

این سرعت بالا امکان ضبط ویدئو های 4K در دوربین های دیجیتال و پخش آن ها را بدون هیچ مشکلی فراهم می کند. البته ناگفته نماند که سرعت 300 مگابایت در ثانیه برای رم های بالارده و برندهای معتبر با استاندارد SDXC می باشد و مدل های پایه سرعت بسیار کمتری ارائه می دهند. همچنین برخی برند های نامعتبر از اعداد تبلیغاتی برای نشان دادن سرعت کارت حافظه استفاده می کنند با اینکه محصول مورد نظر هیچوقت نمی تواند به آن سرعت دست پیدا کند.

پیکربندی حافظه

پیکربندی حافظه یکی از ارتقاهای پر اهمیت Micro SDXC است که عموما کاربران توجه کمی به آن می کنند. پیکربندی یا قالب پرونده در کارت حافظه های Micro SDHC به صورت پیش فرض FAT32 بود. این قالب با کامپیوتر های شخصی و اکثر گوشی های اندرویدی سازگار بود و هنوز هم در پلتفرم های زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. اما محدودیت بزرگی که این قالب به همراه دارد این است که شما نمی توانید یک فایل بزرگتر از 4 گیگابایت را در آن ذخیره و نگهداری کنید.

فرض کنید که قصد دارید یک فیلم 4K را که بیش از 4 گیگابایت حجم دارد از لپ تاپ خود به کارت حافظه گوشی منتقل کنید، در این شرایط اگر کارت حافظه شما SDHC باشد این امکان وجود ندارد. اما SDXC قالب پیشرفته exFAT را ارائه می دهد. به کمک این فرمت می توانید تا چند ساعت با گوشی خود فیلمبرداری کنید بدون اینکه نگران گذر از محدودیت 4 گیگابایت در کارت حافظه باشید.

سازگاری با پلتفرم ها

با اینکه چندین سال از عرضه SDXC می گذرد، اما هنوز هم دیوایس های زیادی وجود دارند که از این رم های گوشی پشتیبانی نمی کنند. این مسئله بیشتر به دلیل این است که قالب بندی پرونده این رم ها از نوع exFAT می باشد. با این وجود دیوایس هایی که این فرمت را پشتیبانی نمی کنند اکثرا قدیمی می باشند و لازم نیست نگرانی زیادی از این بابت داشته باشید.

فرق بین کارتهای حافظه SDHC و SDXC

کارت حافظه SDHC یا SDXC؛ کدام را بخریم؟

تا اینجای مقاله، تفاوت بین میکرو SDHC و میکرو SDXC را بررسی کردیم تا بتوانید به سادگی گزینه مناسب را برای خود در نظر بگیرید. اکنون این سوال پیش می آید که کدام گزینه انتخاب بهتری برای خرید می باشد؟ پاسخ این سوال بسیار ساده است؛ اگر قصد دارید برای گوشی اندرویدی یا دوربین دیجیتال خود یک کارت حافظه تهیه کنید طبیعتا مدل های SDXC گزینه های بسیار بهتری هستند.

به کمک این کارت های حافظه می توانید بدون محدودیت به ضبط ویدئو بپردازید و فایل های حجیم را در آن ذخیره کنید. اما اگر برای انتخاب محدودیت بودجه دارید و یا قصد دارید از کارت حافظه در یک اسپیکر، هدفون و تجهیزات این چنینی استفاده کنید، رم های SDHC  گزینه های بهتری هستند. زیرا این رم ها با پلتفرم های قدیمی سازگارند و قیمت کمتری دارند، علاوه بر این این محصولات در حجم های زیر 32 گیگابایت تولید میشوند که آن ها را برای ذخیره و نگهداری داده های کم حجمی مانند موسیقی مناسب می کند.

جدول مقایسه ویژگی های میکرو SDHC و میکرو SDXC

در جدول زیر می توانید تفاوت بین میکرو SDHC و میکرو SDXC را به صورت خلاصه مشاهده کنید:

Micro SDHC Micro SDXC
حداقل ظرفیت 4 گیگابایت حداقل ظرفیت 64 گیگابایت
حداکثر ظرفیت 32 گیگابایت حداکثر ظرفیت 2 ترابایت
با پشتیبانی از فرمت FAT32 با پشتیبانی از فرمت exFAT
پشتیبانی از حداکثر سرعت 10 مگابایت در ثانیه پشتیبانی از حداکثر سرعت 300 مگابایت در ثانیه

سخن پایانی

در این مقاله تفاوت بین میکرو SDHC و میکرو SDXC را مورد بررسی قرار دادیم تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. عموما بالا رفتن سرعت، حجم و طول عمر تجهیزات ذخیره سازی هر ساله موجب می شود فناوری های جدیدی در این حوزه ظهور کند و شاهد به وجود آمدن محصولات جدیدی باشیم. به همین دلیل اگر در هنگام انتخاب محدودیت قیمتی ندارید همواره سعی کنید به سراغ مدل های جدید تر بروید.

البته باید از سازگاری پلتفرم تان با این مدل ها هم اطمینان حاصل کنید. عموما اموری مانند پخش موسیقی در اسپیکر یا هدفون نیاز به میکرو اس دی های جدید و پر سرعت ندارند و اگر مدل گران قیمتی انتخاب کنید تمام پتانسیل کارت حافظه در آن به هدر می رود.

بنظر شما اصلی ترین تفاوت رم های SDHC و SDXC در چیست؟ آیا شما برای خرید به این ویژگی توجه می کنید؟ نظرات و تجربیات خود را با و دیگر کاربران تکنوسان مگ به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا