اکسسوری و گجت

راهنمای خرید فلش مموری؛ نکات کلیدی برای یک خرید ایده آل

دنیای تجهیزات ذخیره سازی دنیای بزرگی است که با افزایش کیفیت داده ها و در نتیجه بالا رفتن حجم آن ها، روز به روز در حال تحول می باشد. این تحول موجب شده همواره شاهد ظهور فناوری های جدید برای افزایش سرعت و بالا رفتن حجم این تجهیزات باشیم. فلش مموری ها نیز جزء قدیمی ترین تجهیزات ذخیره سازی محسوب می شوند و از این قاعده مستثنی نیستند! این محصولات در طیف وسیعی تولید می شوند و همیشه می توانید انواع مختلفی از آن ها را در فروشگاه ها بیابید. از این رو خرید فلش مموری نیازمند در نظر گرفتن نکاتی ساده و چند فاکتور اساسی خواهد بود؛ در مقاله راهنمای خرید فلش مموری، فاکتور های مهم برای خرید فلش مموری را به صورت کامل بررسی می کنیم تا در هنگام انتخاب این گجت های کوچک دوست داشتنی، دید بهتری داشته باشید. با تکنوسان مگ همراه باشید.مراحل انتخاب یک فلش مموری خوب / مشخصات فلش مموری خوب

نکات مهم برای خرید فلش مموری

همانطور که به آن اشاره کردیم، فلش مموری ها انواع مختلفی دارند و می توان آن ها را از چند ده هزار تومان تا چند صد هزار تومان پیدا کرد. انتخاب فلش مموری مناسب، در مرحله اول به نوع نیاز و بودجه مورد نظر شما بستگی دارد؛ به طور کلی اگر تنها کاربری شما از فلش برای ذخیره موسیقی و یا چند فایل PDF می باشد، بهتر است بودجه زیادی برای تهیه این محصول در نظر نگیرید.

اما اگر فلش مموری را به چشم یک ابزار ذخیره سازی و جا به جایی اطلاعات می بینید و قصد جابه جایی فایل های حجیم به صورت روزانه را دارید، همه چیز فرق خواهد کرد! فلش مموری ها را می توان بر اساس ظرفیت، نوع رابط، سرعت انتقال داده و ویژگی های ظاهری از هم متمایز کرد. در ادامه این ویژگی ها را در انواع فلش مموری ها بررسی می کنیم تا بتوانید گزینه مورد نظر خود را به سادگی پیدا کنید.کدام فلش مموری برای من مناسب است؟

ظرفیت، مقوله ای پر اهمیت

در این قسمت از مقاله راهنمای خرید فلش مموری، در مورد ظرفیت فلش مموری های صحبت خواهیم کرد. معمولا اولین فاکتوری که اکثر ما برای انتخاب بهترین فلش مموری به آن توجه می کنیم، ظرفیت آن است. این موضوع تا حد زیادی درست است اما به شما اطمینان می دهیم که ظرفیت همه چیز نیست! فلش ها در ظرفیت های 8 گیگابایت تا 2 ترابایت در بازار پیدا می شوند و می توانید آن ها را برای ذخیره چند فایل کوچک یا تمام اطلاعات شخصی تان استفاده کنید. با این حال فلش های ظرفیت بالا قیمت بالایی هم دارند و بهتر است قبل از انتخاب ظرفیت مورد نیاز تان را تخمین بزنید. برای بیشتر کاربران و استفاده های عادی، فلش های 32 یا 64 گیگابایت کاملا کافی خواهد بود و اگر نمی خواهید استفاده بیشتری از فلش بکنید، به سراغ ظرفیت های بالاتر نروید.

رابط؛ تعیین کننده راحتی استفاده

در سال های نچندان دور، فلش ها تنها با رابط USB تولید می شدند و انتخاب ها تنها به یک گزینه محدود بود، اما امروزه و با فراگیر شدن گوشی های هوشمند و در نتیجه رابط های مختلف، می توانید فلش مموری ها را با رابط های مختلفی پیدا کنید. بنابراین قبل از انتخاب یک فلش مموری USB ساده، بهتر است رابط گوشی تان را در نظر بگیرید تا برای اتصال آن به گوشی موبایل نیازی به خرید تبدیل OTG نداشته باشید. در زیر رایج ترین انواع فلش مموری را بررسی می کنیم تا با گزینه های بازار آشنا شوید.

راهنمای خرید بهترین فلش مموری در سال 1400

رابط USB

رابط USB پایه ثابت فلش مموری ها می باشد و همه فلش ها در یک سمت خود این رابط را خواهند داشت. USB امکان اتصال فلش به لپ تاپ، کامپیوتر، تلویزیون، اسپیکر، پخش کننده خودرو و طیف وسیعی از گجت ها را فراهم می کند. هنوز هم بهترین مارک های فلش مموری تنها این رابط را در فلش های خود به کار می برند اما اگر قصد اتصال فلش مموری به گوشی هوشمندتان را دارید، بهتر است به دنبال رابط های دیگر بگردید.

رابط میکرو یو اس بی

با اینکه رابط میکرو یو اس بی در مسیر فراموش شدن به سر می برد، هنوز هم می توان گوشی هایی را یافت که از این پورت بهره می برند. از این رو فلش مموری های میکرو یو اس بی نیز در بازار و با هدف اتصال به این گوشی ها وجود دارند. این فلش ها در یک سمت از رابط USB و در سمت دیگر از رابط Micro USB بهره می برند. در این شرایط نیازی به اتصال OTG برای انتقال اطلاعات از فلش به گوشی نیست و می توانید به سادگی فلش را به پورت شارژ گوشی متصل کنید.در خرید فلش مموری به چه نکاتی توجه کنیم؟

رابط تایپ سی

امروزه اکثر گوشی ها و تبلت ها به پورت تایپ سی مجهز می شوند و دیگر خبری از میکرو یو اس بی نخواهد بود. رابط Type-C یکی دیگر از رابط های رایج فلش مموری ها است که باید در هنگام خرید فلش OTG آن را در نظر بگیرید. فلش های تایپ سی نیز مانند مدل های میکرو یو اس بی عمل می کنند و تفاوت زیادی با آن ها ندارند. شما می توانید این رابط را به سادگی به لپ تاپ ها یا گوشی های دارای تایپ سی متصل کنید و اطلاعات تان را از این طریق انتقال دهید.

رابط لایتنینگ

همانطور که میدانید، اکوسیستم اپل از پورت لایتنینگ بهره می برند و تنها گجت های دارای این رابط را می توانید به آن ها متصل کنید. عموما فلش های دارای رابط لایتنینگ به عنوان فلش آیفونی نیز شناخته می شوند. این فلش ها از قیمت بسیار بالایی نسبت به سایر فلش ها بهره می برند اما در صورتی که یکی از کاربران آیفون یا آیپد هستید و نیاز به انتقال اطلاعات به صورت روزانه را دارید، چاره ای جز پرداخت این هزینه نخواهید داشت.

سرعت انتقال داده؛ صرفه جویی در زمان!

همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، ظرفیت فلش مموری همه ماجرا نیست و فاکتور های خرید فلش مموری گزینه های بیشتری را شامل می شود. سرعت انتقال داده یکی از فاکتور هایی است که با گذر زمان همواره دچار تحول می شود و دیگر نیاز نیست مدت زیادی برای انتقال رسانه های مان صبر کنیم. فلش مموری های قدیمی با رابط USB 2.0 ارائه می شوند؛ این رابط پر استفاده ترین نسخه از USB می باشد و سالیان سال در بازار حضور داشته است. USB 2.0 می تواند سرعتی معادل 480 مگابیت بر ثانیه (حدود 60 مگابایت بر ثانیه) داشته باشد. در خرید فلش مموری به چه نکاتی باید توجه کرد؟

اما امروزه نسخه های جدیدی از USB در بازار وجود دارد و سطح جدیدی از سرعت انتقال داده را شاهد هستیم. به عنوان مثال USB 3.0 می تواند با سرعت 4.8 گیگابیت در ثانیه (حدود 600 مگابایت در ثانیه) سرعت داشته باشد. رابط های USB 3.1 و USB 3.2 نیز می توانند حداکثر تا 20 گیگابیت سرعت را ارائه دهند. عموما تهیه یک فلش ظرفیت بالا با رابط های مدرن بودجه زیادی نیاز دارد و شما باید یک گزینه را انتخاب کنید. اگر اطلاعات تان همواره در فلش ثابت هستند و تنها ان ها را با خود حمل می کنید، نیازی به تمرکز بر روی سرعت انتقال داده ندارید. اما اگر جابه جایی مداوم اطلاعات جزء فاکتور های مهم شماست سعی کنید جدیدترین رابط را تهیه کنید.

سرعت های انتقال داده گفته شده،  حداکثر سرعت برای نسل های USB هستند و ممکن است فلش مموری با بهره بردن از آن رابط نتواند به آن سرعت دست یابد؛ به عبارت دیگر ممکن است فلش مموری از رابط USB 3.2 استفاده کند اما مدار داخلی توانایی رسیدن به سرعت USB 3.2 را نداشته باشد.

ویژگی های ظاهری، متفاوت انتخاب کنید!

جدا از ویژگیی های فنی و سخت افزاری، وسیله ای که همیشه با خودتان حمل می کنید باید از نظر ظاهری نیز مناسب باشند. خوشبختانه تنوع در رنگ، جنس و طراحی فلش مموری ها پایان ندارد و صد ها مدل و طرح از این وسیله در بازار وجود دارد. اگر به دنبال فلش مموری برای پخش کننده خودرو می گردید، بهتر است فلش های مینیمال یا به اصطلاح بند انگشتی را مد نظر قرار دهید. خرید فلش عروسکی نیز می تواند برا خانم ها و یا هدیه دادن گزینه مناسبی باشد.نکات مهم برای خرید فلش مموری / مشاوره برای خرید فلش مموری

بهترین مارک فلش مموری کدام است؟

تا اینجای مقاله راهنمای خرید فلش مموری، در مورد ظرفیت، سرعت و نوع این گجت ها حرف زدیم. اما بد نیست بدانید که توجه به اعداد ارائه شده توسط شرکت های سازنده همه چیز نیست و بهتر است مارک فلش را هم مد نظر قرار دهید. از بهترین برند های تولید کننده فلش مموری می توان به سن دیسک، سیلیکون پاور، اپیسر، ای دیتا، کینگستون، توشیبا و ترنسد اشاره کرد. البته عموما برند های معتبر، هزینه طراحی و کارایی محصولاتشان را هم دریافت می کنند؛ از این رو اگر کارایی یک فلش برایتان اهمیت چندانی ندارد، بهتر است به خرید فلش ارزان بسنده کنید.

در صورتی که قصد خرید اینترنتی یک فلش مموری را دارید ، می توانید به وب سایت تکنوسان مراجعه کنید و از بین تنوع بالای دسته بندی فلش مموری ها، یک فلش خوب و با قیمت مناسب را برای خودتان تهیه کنید. همچنین اگر مغازه دار هستید و شغلتان فروش لوازم جانبی موبایل یا کامیپوتر است، می توانید با ثبت نام در سایت و فعال سازی حساب خرید عمده، اقدام به خرید انواع فلش مموری و سایز لوازم جانبی موبایل و کامپیوتر مانند کابل شار، موس، هدفون و… به صورت عمده و با قیمت همکاری نمایید.

سوالات متداول در مورد فلش مموری

آیا فلش مموری قابل تعمیر است؟

اگر فلش مموری به صورت نرم افزاری ایراد پیدا کرده باشد، می توان با انجام اسکن ویروس و یا فرمت آن را تعمیر کرد، اما اگر آسیب به صورت سخت افزاری باشد، تقریبا هیچ شانسی برای تعمیر آن ندارید.

چگونه فلش مموری را قفل کنیم؟

روش های زیادی برای قفل گذاری بر روی فلش مموری وجود دارد، بهترین و ایمن ترین روش های قفل کردن فلش استفاده از نرم افزار هایی مانند GiliSoft USB Stick Encryption و USB Secure می باشد. این نرم افزار ها رابط کاربری ساده ای دارند و دسترسی افراد دیگر به محتویات فلش را غیر ممکن می کنند. 

چگونه فلش مموری را فرمت کنیم؟

برای فرمت فلش مموری ابتدا آن را به کامپیوتر متصل کنید و سپس بر روی درایو آن راست کلیک کنید. از بین گزینه ها Format را انتخاب کنید < بر روی استارت کلیک کنید، می توانید از بخش File System نوع فرمت فلش را به دلخواه تغییر دهید.

سخن پایانی

راهنمایی برای خرید فلش مموری

در مقاله راهنمای خرید فلش مموری، انواع مختلف فلش را بررسی کردیم تا بتوانید محصول مورد نظر خود را در بین محصولات متنوع بازار به راحتی پیدا کنید. به طور کلی اولین چیزی که در انتخاب این محصول باید در نظر بگیرید نوع نیاز تان می باشد؛ به طور مثال پرداخت هزینه اضافی برای فلش مموری های ظرفیت بالا، در صورتی که تنها قصد ذخیره موسیقی در آن را دارید چندان منطقی نمی رسد. و یا هنگامی که قصد جابه جایی اطلاعات به صورت روزانه را دارید، بهتر است به سراغ رابط های USB 3.0 یا جدیدتر بروید. شما کدام فلش مموری را برای کارهای روزانه خود انتخاب می کنید؟ نظرات خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا