موبایل و تبلت

روش های کاربردی برای نجات گوشی خیس شده و احیای آن

اغلب مردم تجربه تلخ خیس شدن گوشی یا افتادن گوشی در آب را دارند. با توجه به اینکه اغلب گوشی ها در برابر آب غیر مقاوم هستند، به همین خاطر در هنگامی که گوشی آن ها درون آب می افتد بسیار شوکه می شوند و احساس ناخوشایندی را تجربه خواهند نمود.

در نتیجه بهتر است در چنین شرایطی به جای شوکه شدن و ناامیدی در اسرع وقت اقدامات لازم برای نجات گوشی خیس شده خود انجام دهید تا گوشی شما مجددا احیا شود و کارایی خود را از دست ندهد. چرا که وقتی گوشی موبایل در آب می افتد یا به هر دلیلی خیس می شود، دیر جنبیدن می تواند منجر به بروز آسیب جدی به گوشی شود و چنانچه شما سریع دست به کار شوید ممکن است از آسیب رسیدن بیشتر به گوشی پیشگیری کنید.

بنابراین با حفظ خونسردی بهتر است راهکارهای مختلفی را که برای نجات موبایل خیس شده می توانید به کار ببرید را انجام دهید. به همین خاطر مجله تکنوسان مگ با نگارش این مقاله و ارائه راهکارهای کاربردی در خصوص نجات گوشی خیس شده سعی کرده تا به کاربران کمک کند تا از آسیب رسیدن به گوشی و خراب شدن گوشی آن ها پیشگیری به عمل بیاورد.

نجات موبایل خیس شده

آیا گوشی های خیس شده شامل گارانتی می شوند؟

نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که ممکن است برخی افراد به اشتباه با امیدوار بودن به گارانتی گوشی، در هنگام خیس شدن یا افتادن گوشی در آب هیچ اقدامی برای نجات گوشی خیس شده خود انجام ندهند. لازم است بدانید که گارانتی گوشی آسیب های فیزیکی اعم از خیس شدن گوشی را شامل نمی شود و چنانچه گوشی شما در اثر این موارد خراب شود و آسیبی به گوشی شما وارد شود، گارانتی شامل حال آن نمی گردد. بنابراین به جای تلف کردن وقت بهتر است پیش از آنکه آب به بخش های بیشتری از گوشی شما نفوذ پیدا کند، سریعاً اقدامات لازم برای نجات گوشی خود را انجام دهید. در زیر مراحل اصلی احیای گوشی پس از خیس شدن گوشی را برای شما عنوان کرده ایم.

نجات گوشی آب خورده

اقدامات فوری برای نجات گوشی خیس شده

مطمئنا برای بسیاری اتفاق افتاده است که وقتی گوشی موبایل آن ها در آب می افتد دستپاچه شده و ندانند چکار کنند؛ ابتدا باید بدانید که در صورت بروز این اتفاق ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید و نگران نباشید، چرا که ترفند‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانند این مشکل را در خانه و یا هر مکان دیگری برای شما حل کنند. در ادامه مراحل اصلی احیای گوشی پس از خیس شدن گوشی را برای شما عنوان کرده ایم.

درآوردن باتری گوشی

پس از اینکه گوشی شما درون آب افتاد یا خیس شد سریعا باید باتری گوشی را از درون گوشی در بیاورید. بسیاری از افراد به اشتباه پس از اینکه گوشی آن ها خیس می شود سعی می ‌کنند تا گوشی را چک کنند تا ببینند آیا گوشی در اثر خیس شدن دچار آسیب شده است یا خیر و همین موضوع خود سبب می ‌شود تا با روشن بودن گوشی به مدار گوشی آسیب برسد و با تلف کردن وقت آب به بخش های بیشتری نفوذ کند و گوشی خراب شود.

در نتیجه در هنگام افتادن چنین اتفاقی و برای نجات گوشی خیس شده سریعا با درآوردن باتری گوشی از آسیب رسیدن بیشتر به گوشی پیشگیری به عمل بیاورید. هنگامی که باتری گوشی را از درون گوشی درآوردید بهتر است سیم ‌کارت را هم از درون اسلات در بیاورید تا با این کار حداقل سیم کارت و مخاطبین ذخیره شده درون سیم کارت را حفظ نمایید.

احیای گوشی خیس شده

خشک کردن گوشی

پس از درآوردن باتری گوشی به سرعت می بایست اقدام به خشک کردن گوشی نمایید. برخی افراد به اشتباه به جای اینکه خود اقدام به خشک کردن گوشی نمایند، اجازه می دهند تا گوشی خود به خود خشک شود. این کار یک اشتباه بسیار بزرگ است و بهتر است به هیچ عنوان این کار را انجام ندهید. چرا که خشک شدن طبیعی گوشی مدت زمان زیادی طول می ‌کشد و این امر منجر به بروز زنگ زدگی و آسیب رسیدن به بخش ‌های مختلف گوشی می ‌شود. در نتیجه در این مرحله با استفاده از روش های مختلف نظیر مکیدن آب گوشی و فوت کردن گوشی بهتر است آب وارد شده به گوشی را از آن خارج کنید تا گوشی شما خشک شود.

نکته بسیار مهمی که در این میان وجود دارد این است که به هیچ عنوان نباید برای خشک کردن گوشی از سشوار استفاده کنید. چرا که استفاده از سشوار ممکن است سبب از بین رفتن اتصالات داخلی و قطعات موجود درون گوشی شود. دلیل این امر هم این است که باد سشوار دارای حرارت می باشد و حرارت آن می ‌تواند به سیم پیچی گوشی آسیب برساند.

بهترین راهی که در این مواقع می توانید انجام دهید استفاده از فوت کن جاروبرقی با شدت پایین برای گرفتن آب اضافی گوشی می باشد. علاوه بر این می ‌توانید از بلوور و قوطی های هوای فشرده نیز برای جمع کردن آب اضافی داخل گوشی نیز استفاده نمایید. دقت کنید که به جای استفاده از روش ‌های مختلف برای خشک کردن گوشی بهتر است گوشی خود را با استفاده از باد خشک نمایید تا از آسیب رسیدن به اجزای مختلف گوشی پیشگیری به عمل بیاورید.

روش های نجات موبایل خیس شده

استفاده از نم گیر و خشک کننده

در مرحله بعدی نجات گوشی خیس شده بهتر است برای گرفتن رطوبت بازمانده در گوشی از یک خشک کن یا نم گیر استفاده نمایید. یکی از روش‌ هایی که در این مواقع می توان به کار برد استفاده از برنج می باشد. برای این منظور کافیست گوشی خود را که باتری آن را جدا کرده اید در ظرف برنج دفن نمایید. البته برخی افراد به دلیل اینکه می ترسند گرد برنج یا ذرات برنج به داخل گوشی آن ها نفوذ پیدا کند اقدام به استفاده از ژل یا پودر سیلیکا برای گرفتن رطوبت گوشی می نمایند. البته دقت کنید که بهتر است هر کاری که برای گرفتن رطوبت گوشی انجام می دهید در اسرع وقت انجام شود تا از آسیب رسیدن به گوشی پیشگیری به عمل آورده شود.

تاثیر برنج بر گوشی خیس شده

در نتیجه اگر در منزل ژل یا پودر سیلیکا در اختیار ندارید و تهیه آن هم زمانبر خواهد بود، بهتر است از همان برنج برای گرفتن آب گوشی استفاده نمایید. بر مبنای اطلاعات به دست آمده گوشی های سامسونگ نسبت به گوشی های آیفون در هنگام بروز چنین حوادثی به برنج پاسخ بهتری می دهند و دفن کردن آن ها در برنج می تواند راهکار مناسبی برای جذب رطوبت باقی مانده در آن ها باشد.

نکات ضروری و مهم در حین افتادن گوشی در آب نمک یا دستشویی

نکات عنوان شده تا به اینجا در خصوص گوشی هایی که درون آب معمولی بدون هیچ ماده محلول و اضافی افتاده ‌اند می باشد. متاسفانه گوشی هایی که درون آب نمک می‌ افتند با معضلات بیشتری مواجه هستند و اگر بدون شستن نمک اقدام به خشک کردن این گوشی‌ ها نمایید، نمک های باقی مانده می توانند با نفوذ به درون بافت گوشی منجر به از بین بردن گوشی شوند. در نتیجه برای احیای این گوشی‌ ها پیش از خشک کردن گوشی می بایست تمامی آب نمکی که بر روی گوشی ریخته را بشویید و سپس شروع به خشک کردن گوشی نمایید. البته بهتر است پیش از انجام این کار اقدام به جدا کردن باتری گوشی نموده و سپس کار شستشو و خشک کردن گوشی را انجام دهید.

علاوه بر این متاسفانه بسیاری از گوشی های موبایل درون دستشویی می ‌افتند و علاوه بر اینکه خیس می ‌شوند، کثیف نیز می‌ گردند و کاربران تمایل دارند تا اقدام به ضدعفونی کردن این گوشی ها نمایند. دقت کنید که برای ضدعفونی کردن گوشی هایی که درون دستشویی افتاده اند به هیچ عنوان از الکل استفاده نکنید. چرا که الکل جزو مواد حلال بوده و از آنجایی که درون گوشی یکسری چسب‌ های ظریف و شکننده جهت نگهداری قطعات مختلف گوشی مورد استفاده قرار گرفته است، استفاده از الکل برای ضدعفونی کردن گوشی منجر به از بین رفتن چسب های فوق می ‌شود و این امر نهایتاً منجر به خراب شدن گوشی های موبایل می گردد.

وقتی گوشی موبایل در آب می افتد

در نتیجه بهتر است برای نجات گوشی خیس شده به هیچ عنوان بخش های داخلی گوشی را با استفاده از الکل تمیز و ضدعفونی نکنید و برای این منظور تنها به ضدعفونی کردن بخش های خارجی گوشی با استفاده از الکل بسنده نمایید تا از آسیب رسیدن به گوشی خود پیشگیری کنید.

سخن پایانی

هنگامی که گوشی موبایل درون آب می افتد یا به هر نحوی خیس می شود بهترین راه این است که اقدامات لازم برای خشک کردن گوشی را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهید و زمان در این مسئله بسیار تاثیرگذار می‌ باشد. در مرحله نخست با جدا کردن باتری گوشی و خشک کردن گوشی سعی کنید تا تمام آب موجود درون گوشی را از بین ببرید.

دقت کنید که به هیچ عنوان از سشوار یا دستگاه های این چنینی برای خشک کردن گوشی استفاده نکنید. چرا که حرارت می تواند منجر به آسیب رسیدن به بخش‌ های مختلف گوشی شود. پس از این مرحله می بایست از جاذب های رطوبتی نظیر ژل سیلیکا یا برنج برای جذب رطوبت باقی مانده در گوشی نمایید. آیا شما چنین تجربه ای داشته اید؟ چه راهکار های دیگری را برای خشک کردن و نجات گوشی خیس شده می شناسید؟ می توانید نظرات خود را با ما در بخش دیدگاه ها به اشتراک گذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا