کامپیوتر و لپ تاپ

راهنمای خرید رم کامپیوتر و لپ تاپ + معرفی بهترین رم های بازار

رم یا Random Access Memory نوعی حافظه است که وظیفه ذخیره موقت داده ها و انتقال آن ها با سرعتی بسیار بیشتر از هارد یا حتی SSD را فراهم می کند. اهمیت رم در هنگام اجرای چند برنامه به صورت همزمان یا انجام بازی های سنگین، بیشتر از قبل  حس می شود. از این رو شاید خیلی از کاربران به فکر ارتقا رم سیستم و خرید رم جدید باشند. اما در هنگام انتخاب رم مناسب برای کامپیوتر یا لپ تاپ، نکاتی حتی مهم تر از ظرفیت رم وجود دارد که توجه به آن ها خالی از لطف نیست. ما در این مقاله از تکنوسان، ابتدا راهنمای خرید رم کامپیوتر و مهم ترین نکات برای خرید رم را در اختیارتان قرار می دهیم، سپس بهترین رم های بازار را به همراه معرفی اجمالی بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

بهترین رم های موجود در بازار

ویژگی ها و بررسی  نکات مهم هنگام خرید رم کامپیوتر و لپ تاپ

رم ها در انواع مختلف و با ویژگی های متفاوتی تولید می شوند، از این رو ممکن است انتخاب در بین بهترین رم های بازار اندکی دشوار بنظر برسد. عدم توجه به این ویژگی ها می تواند موجب خرید یک گزینه ناسازگار با سیستم شود، بنابراین با در نظر گرفتن فاکتور های مهم برای خرید رم، می توانید با هر بودجه ای بهترین گزینه را برای سیستم خود در نظر بگیرید. در ادامه برخی از مهم ترین ویژگی ها و فناوری های رم کامپیوتر و لپ تاپ را با همدیگر بررسی می کنیم. 

فرم ساختاری رم

رم ها از نظر ساختاری به 2 دسته رم کامپیوتر و رم لپ تاپ تقسیم می شوند؛ فناوری رم های کامپیوتر و لپ تاپ یکسان است اما این رم ها به دلیل شکل ظاهری از یکدیگر متمایز می شوند. رم های لپ تاپ ماژول های عریض تری هستند که SO-DIMM نامیده می شوند. در سوی دیگر اما رم های کامپیوتر به صورت کشیده تر طراحی می شوند و DIMM نامیده می شوند. به طور کلی رم های لپ تاپ از سرعت کمتری بهره می برند اما مصرف انرژی آن ها به منظور استفاده در لپ تاپ بهینه شده است.

بهترین رم برای لپ تاپ

نسل رم

یکی از مهم ترین فاکتور های خرید رم، توجه به نسل آن ها می باشد؛ نسل رم ها با DDR و عددی بعد از آن مشخص می شود. هر نسل از رم ها ویژگی های ظاهری مختص به خود را دارد و تنها با مادربرد های هم نسل سازگار می باشد. همانطور که میدانید رم های DDR و DDR2 اکنون دیگر منقضی شده اند و در کمتر سیستمی می توان آن ها را یافت. رم های DDR3 در چند سال اخیر، در دسته پرفروش ترین رم های بازار قرار می گرفتند. این رم ها در ماژول های 2 الی 8 گیگابایتی برای کامپیوتر های دسکتاپ تولید می شوند و می توانند حداکثر فرکانس 1600 مگاهرتز را پاسخ گویی کنند. رم های DDR4 اما در حال حاضر جدیدترین استاندارد حافظه برای مادربرد ها به شمار می آیند. این رم ها در ماژول های 8 الی 16 گیگابایتی در دسترس هستند. فرکانس این رم ها نیز عموما عددی بین 2400 الی 3200 مگاهرتز است اما امروزه رم هایی با فرکانس 4600 مگاهرتز نیز تولید می شوند.

بهترین رم گیمینگ

 رم های DDR5 چه زمانی عرضه می شوند؟

با توجه به اخبار جدید در زمینه رم های DDR5، جدیدترین پردازنده های اینتل با پشتیبانی از این نسل طراحی خواهند شد و انتظار می رود کمپانی AMD نیز به زودی ساخت پردازنده هایی با پشتیبانی از DDR5 را آغاز کند. گفته می شود رم های DDR5 در ماژول های 16 گیگابایتی به بالا تولید می شوند و می توانند در آینده به فرکانسی معادل 8400 مگاهرتز دست یابند. گرچه هنوز مادربردی با پشتیبانی از رم های DDR5 تولید نشده، اما انتظار می رود در اواخر سال 2021 یا در طول سال 2022 شاهد طراحی این رم ها توسط بزرگترین برند های تولید کننده رم باشیم.

ظرفیت رم

شاید اولین فاکتور خرید رم برای اکثر ما ظرفیت باشد؛ این امر تا حدودی درست است اما به شما اطمینان می دهیم که ظرفیت رم تمام ماجرا نیست. ظرفیت رم تعیین می کند که بتوانید چند برنامه به صورت همزمان، یا یک برنامه سنگین را بدون هیچ مشکلی اجرا کنید اما تاثیری بر روی سرعت سیستم نخواهد داشت. در هنگام ارتقا ظرفیت رم، باید به حداکثر ظرفیت پشتیبانی شده توسط مادربرد و پردازنده توجه داشته باشید. بد نیست بدانید ویندوز های 32 بیتی تنها از 4 گیگابایت رم پشتیبانی می کنند و اگر ظرفیت رم بیشتری برای سیستم خود در نظر گرفته اید بهتر است از ویندوز های 64 بیتی استفاده کنید.

فرکانس رم

یکی از مهم ترین نکات مهم رم کامپیوتر و لپ تاپ، توجه به فرکانس می باشد. فرکانس رم تعیین می کند که بیشینه اطلاعات قابل انتقال توسط این قطعه در یک ثانیه چقدر است. از این رو می توان گفت فرکانس رم، تاثیر به سزایی در سرعت سیستم خواهد داشت. برای انجام امور روزمره رم های 2400 مگاهرتزی کافی خواهند بود اما اگر قصد انجام امور گیمینگ در سطح حرفه ای را دارید، باید رم هایی با حداقل فرکانس 3000 مگاهرتز تهیه کنید. 

بهترین رم کامپیوتر

مقوله تاخیر و زمانبندی

تاخیر رم ها در واقع نشانگر میزان زمانی است که رم پس از اجرای یک دستور تا اجرای دستور بعدی صرف می کند. تاخیر با CL نشان داده می شود و هر چقدر میزان آن کمتر باشد، با رم های بهتری مواجه هستید. البته تاثیر فرکانس و ظرفیت در کارایی سیستم بسیار بیشتر از تایمینگ آن خواهد بود. از این رو سعی کنید در ابتدا رم هایی با فرکانس بالاتر را انتخاب کنید و در صورت یکسان بودن فرکانس بین 2 رم، به سراغ CL کمتر بروید.

فناوری دوال چنل یا رم های دو کاناله

همانطور که می دانید بعضی از بهترین رم های بازار تحت عنوان دو کاناله معرفی می شوند و در پک های دو تایی به فروش می رسند. اما رم دو کاناله چیست و چه تفاوتی با رم های تک کاناله دارد؟ حالت Dual Channel در صورت وجود 2 رم با حجم، نوع و فرکانس یکسان فعال می شود و می تواند کارایی رم ها را دو چندان کند. در حالت عادی مسیر های انتقال اطلاعات بین پردازنده و اسلات های رم، شامل بلوک های 32 بیتی می شوند اما با فعال شدن حالت دو کاناله این مسیر ها به 64 بیتی ارتقا پیدا می کنند، این امر می تواند تاثیر زیادی در کارایی سیستم داشته باشد. برای فعال کردن این فناوری نیازی نیست که حتما رم 2 کاناله تهیه کنید و می توانید از هر 2 رمی که ویژگی های یکسانی دارند بهره ببرید.

رم های اورکلاک پذیر با فناوری XMP

بعضی از بهترین رم های موجود در بازار از قابلیت اورکلاک بهره می برند تا بهترین کارایی را برای گیمر ها به ارمغان بیاورند، متداول ترین فناوری برای اورکلاک رم ها intel XMP نام دارد. XMP یا Extreme Memory Profiles یک پروفایل نرم افزاری است که اورکلاکی ایمن و بی خطر را در نهایت پایداری برای سیستم به ارمغان می آورد تا فرکانس رم ها به عددی بیشتر از حد استاندارد برسند. XMP در نسخه های مختلفی وجود دارد که برای استفاده از آن ها باید پردازنده و رم، هر دو از این فناوری پشتیبانی کنند. 

بهترین رم برای کامپیوتر

رم های RGB دار

نورپردازی RGB این روزها به یکی از آیکونیک ترین نماد های گیمر ها تبدیل شده و اکنون اکثر سیستم های حرفه ای و قطعات رده بالا به آن مجهز می شوند. بهترین رم های گیمینگ بازار نیز از نورپردازی RGB بهره می برند و می توانند بیش از 16 میلیون رنگ را در در حالت های نوردهی مختلف پخش کنند. عموما این رم ها از طریق نرم افزار اختصاصی قابل شخصی سازی می باشند و می توانند طیف های رنگی متفاوتی را ارائه کنند. اگر از کیس های شیشه ای استفاده نمی کنید، خرید رم های آر جی بی دار به دلیل قیمت بالا منطقی نخواهد بود. 

رم های هیت سینک دار

رم ها یکی از کم مصرف ترین قطعات کامپیوتر محسوب می شوند و به همین دلیل حرارت زیادی تولید نمی کنند. اما برخی از بهترین رم های گیمینگ، به دلیل اورکلاک پذیر بودن ممکن است به سیستم خنک کننده احتیاج داشته باشند. از این رو رم های هیت سینک دار طراحی شدند تا پایداری رم ها در طولانی مدت تضمین شده باقی بماند. هیت سینک لایه ای آلومینیومی است که حرارت به وجود آمده توسط رم را از برد اصلی دور کرده و به سطوح بالاتر انتقال می دهد تا توسط سیستم خنک کننده کیس دفع شود.

بهترین مارک های رم کامپیوتر

سازگاری رم با سیستم

یکی از مهم ترین نکات خرید رم کامپیوتر و لپ تاپ، در نظر گرفتن سازگاری ماژول ها با سیستم می باشد. برای اینکه از سازگار بودن یک رم با لپ تاپ یا کامپیوتر خود مطمئن شوید، در مرحله اول سازگاری مادربرد از نسل رم، حداکثر ظرفیت و حداکثر فرکانس آن را در نظر بگیرید. با مراجعه به سایت سازنده مادربرد می توانید اطلاعات کاملی از اسلات های رم، مانند حداکثر ظرفیت، فرکانس، پشتیبانی از XMP و … به دست بیاورید. مرحله بعد، سازگاری پردازنده با رم می باشد. هر پردازنده قادر است ظرفیت مشخصی از حافظه موقت را شناسایی کند، سایت های رسمی اینتل و AMD اطلاعات کاملی از سازگاری پردازنده با رم و سایر قطعات در اختیارتان قرار می دهند.

بهترین رم های کامپیوتر و لپ تاپ در بازار ایران

تا اینجا در مقاله راهنمای خرید رم کامپیوتر، مهم ترین ویژگی های رم ها را بررسی کردیم. به طور کلی رم های بالارده و گیمینگ شاید برای همه ما مناسب نباشند و پرداخت هزینه اضافی برای امکانات بلااستفاده منطقی نباشد. اگر قصد انجام بازی یا رندر گیری بر روی سیستم را ندارید خرید رم ارزان قیمت گزینه مناسب تری خواهد بود و می تواند تمامی نیاز های روزمره تان را برطرف کند. اکنون و با دانستن این ویژگی ها شاید انتخاب محصول مورد نظر ساده تر باشد. در ادامه برخی از بهترین رم های موجود در بازار ایران را معرفی می کنیم تا با بهترین رم های حرفه ای بازار آشنا شوید.

رم کامپیوتر G.SKILL Trident Z Royal

بهترین مارک های رم

کمپانی جی اسکیل یکی از برترین تولید کنندگان رم به شمار می رود و با معرفی سری رم های Trident توانسته توجه گیمر های حرفه ای را به خود جلب کند. رم کامپیوتر جی اسکیل Trident Z Royal یکی از لاکچری ترین رم هایی است که تاکنون برای سیستم های خانگی تولید شده است. این رم از یک لایه هیت سینک آلومینیومی بهره می برد که با فناوری CNC تراشیده شده است. روی این هیت سینک نیز یک ورق از جنس طلا قرار گرفته تا لاکچری بودن این رم را تضمین کند. رم گیمینگ G.SKILL Trident Z Royal از نورپردازی RGB کریستالی نیز بهره می برد که با نرم افزار اختصاصی قابل کنترل بوده و می تواند با دیگر تجهیزات RGB سیستم همسان شود. این محصول در ماژول های 8 الی 32 گیگابایتی و در پیکربندی های تک الی 4 کاناله موجود می باشد.

ویژگی های رم گیمینگ جی اسکیل Trident Z Royal:

  • نوع حافظه: DDR4
  • ظرفیت: 8 الی 32 گیگابایت
  • پیکربندی: تک الی چهار کاناله
  • فرکانس: 2666 الی 5333 مگاهرتز 
  • فناوری اورکلاک: Intel XMP 2.0
  • هیت سینک: آلومینیومی با روکش طلا
  • نورپردازی RGB: کریستالی 

رم کامپیوتر ADATA XPG SPECTRIX D80G DDR4 

بهترین رمهای کامپیوتر

XPG برند اختصاصی کمپانی ای دیتا می باشد که با تولید رم های گیمینگ و اس اس دی های بالارده توانسته جایگاه خود را در بازار حرفه ای ها تثبیت کند. رم گیمینگ ایکس پی جی Spectrix D80 یکی از بهترین رم های گیمینگ موجود در بازار به شمار می رود. این محصول از سیستم خنک کننده دوگانه شامل هیت سینک آلومینیومی و سیستم خنک کننده مایع با نقطه جوش کم بهره می برد که پایداری آن را در فعالیت های سنگین دوچندان می کند. نورپردازی RGB نیز به خوبی در قسمت بالایی رم جا گرفته و می توانند پروفایل های مختلفی را ارائه دهد. Intel XMP 2.0 در این رم به کمک سیستم خنک کننده قدرتمند می تواند اورکلاکی بی نظیر را ارائه دهد.

ویژگی های رم گیمینگ XPG SPECTRIX D80G:

  • ظرفیت: 8 الی 16 گیگابایت
  • نوع حافظه: DDR4
  • پیکربندی: تک کاناله
  • فرکانس: 3000 الی 4133 مگاهرتز 
  • فناوری اورکلاک: Intel XMP 2.0
  • هیت سینک: آلومینیومی
  • نورپردازی RGB: دارد

رم کامپیوتر ASGARD Loki W2 

بهترین رم های 2021

برند Asgard Memory یکی از نوظهور های دنیای کامپیوتر محسوب می شود که با قیمت های اقتصادی خود سعی در رقابت با بهترین ها دارد. رم گیمینگ ازگارد لوکی W2 یکی از بالارده های این کمپانی است که طبق ادعای این کمپانی، برای گیمرهای حرفه ای طراحی شده است. این رم گیمینگ ارزان قیمت، به صورت دو کاناله طراحی شده و با جدیدترین مادربرد ها و پردازنده های اینتل و AMD نیز سازگار است. ASGARD Loki W2 در فرکانس 3200 مگاهرتز و تایمینگ CL16 فعالیت می کند که با در نظر گرفتن قیمت این محصول، عدد مناسبی به نظر می رسد. نورپردازی RGB نیز یک پنل خوش ساخت در قسمت بالایی رم ها را شامل می شود گه لوگو ASGARD بر روی آن خود نمایی می کند.  وجود هیت سینک آلومینیومی و پشتیبانی از XMP 2.0 را می توان از دیگر نقاط این محصول دانست که موجب شده ارزش خرید در برابر قیمت آن دوچندان شود. 

ویژگی های رم گیمینگ ASGARD Loki W2:

  • ظرفیت: دو ماژول 8 گیگابایتی
  • نوع حافظه: DDR4
  • پیکربندی: دو کاناله
  • فرکانس: 3200 مگاهرتز 
  • فناوری اورکلاک: Intel XMP 2.0
  • هیت سینک: آلومینیومی
  • نورپردازی RGB: دارد

رم کامپیوتر G.SKILL Trident Z RGB 

بهترین رم های DDR4

رم گیمینگ جی اسکیل Trident Z RGB یکی دیگر از تولیدات برند ایکس پی جی می باشد. این محصول دارای یک هیت سینک خنک کننده می باشد که با قابی خوش تراش پوشانده شده است. در قسمت بالایی این رم، پنل RGB خودنمایی می کند که میزبانِ لوگو G.SKILL شده است. نورپردازی RGB در این رم از تمام استاندارد های رایج پشتیبانی می کند و می تواند با قطعات دیگر همگام سازی شود. جدا از این جی اسکیل یک نرم افزار اختصاصی برای کنترل RGB این رم در نظر گرفته تا پروفایل های مختلف به کمک آن قابل اجرا باشند. اگر قصد انجام امور حرفه ای مانند رندرینگ، اورکلاکینگ و گیمینگ را دارید، Trident Z RGB یکی از بهترین رم های موجود در بازار برای شما خواهد بود.

ویژگی های رم گیمینگ جی اسکیل Trident Z RGB:

  • ظرفیت: 8 الی 32 گیگابایت
  • نوع حافظه: DDR4
  • پیکربندی: تک الی 4 کاناله
  • فرکانس: 2400 الی 5066 مگاهرتز 
  • فناوری اورکلاک: Intel XMP 2.0
  • هیت سینک: آلومینیومی
  • نورپردازی RGB: دارد

رم کامپیوتر کورسیر Corsair Vengeance RGB Pro 

بهترین رم های DDR3

یکی از بهترین رم های 2021 را می تواند رم Corsair Vengeance RGB Pro دانست. این رم با دارا بودن قیمت مناسب نسبت به رقبا، می تواند بسیاری از نیاز های حرفه ای گیمر ها را برطرف کند. رم گیمینگ کورسیر Vengeance RGB Pro به کمک نورپردازی RGB می تواند گزینه مناسبی برای استفاده در کیس های شیشه ای باشد و جلوه زیبایی به سیستم گیمینگ ببخشد. این محصول با هیت سینک آلومینیومی طراحی شده و در شدیدترین فعالیت ها نیز دچار ناپایداری نخواهد شد. همچنین پشتیبانی از XMP را می توان نقطه قوتی برای این محصول نوظهور دانست.

ویژگی های رم گیمینگ Corsair Vengeance RGB Pro:

  • ظرفیت: دو ماژول 16 گیگابایتی
  • نوع حافظه: DDR4
  • پیکربندی: دو کاناله
  • فرکانس: 3600 مگاهرتز 
  • فناوری اورکلاک: Intel XMP 
  • هیت سینک: آلومینیومی
  • نورپردازی RGB: دارد

رم کامپیوتر ADATA XPG SPECTRIX D60G 

بهترین مارک رم کامپیوتر

رم گیمینگ ADATA XPG SPECTRIX D60G یکی از بهترین رم های RGB دار بازار می باشد، این رم با طراحی بی نظیر خود توانسته تحولی در بازار رم ها ایجاد کرده و توجه بسیاری از کاربران حرفه ای را به خود جلب کند. SPECTRIX D60G دارای یک هیت سینک فلزی است که سرتاسر آن را یک پنل خوش تراش RGB پوشانده است. پنل RGB بیش از 60 درصد رم را فرا گرفته و موجب شده با یکی از پرنور ترین رم های بازار رو به رو باشید که در بین قطعات کیس به شدت خودنمایی خواهد کرد. وجود تراشه های سطح بالا و پشتیبانی از XMP 2.0 نوید اورکلاک پذیری بالای این رم را می دهد و استفاده از ADATA XPG SPECTRIX D60G را برای بازی های سطح بالا تضمین می کند.

ویژگی های رم گیمینگ ADATA XPG SPECTRIX D60G:

  • ظرفیت: 8 گیگابایتی
  • نوع حافظه: DDR4
  • پیکربندی: تک کاناله
  • فرکانس: 3600 مگاهرتز 
  • فناوری اورکلاک: Intel XMP 2.0 
  • هیت سینک: فلزی
  • نورپردازی RGB: دارد

دقیقا به چه میزان رم برای سیستم نیاز داریم؟

در مقاله راهنمای خرید رم کامپیوتر، نکاتی برای خرید رم کامپیوتر و لپ تاپ را بررسی کردیم و بهترین مارک های رم را در اختیارتان قرار دادیم. اما شاید بپرسید کامپیوتر یا لپ تاپ دقیقا به چه میزان رم نیاز دارد؟ برای اجرای ویندوز 11 و بیشتر نرم افزار های امروزی، تنها 8 گیگابایت رم کافی خواهد بود، همچنین تا کنون هیچ بازی ای تولید نشده که در بخش حداقل سیستم مورد نیاز، بیش از 8 گیگابایت رم نیاز داشته باشد. اما اگر قصد انجام امور مالتی تسکینگ، اجرای نرم افزار های مهندسی و یا گیمینگ در سطوح حرفه ای را دارید، بهتر است حداقل 16 گیگابایت رم برای سیستم خود تهیه کنید. شما چه راهنمایی برای خرید رم در نظر میگیرید و به نظر شما بهترین مارک های رم کدامند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا