موبایل و تبلت

راهنمای خرید و معرفی انواع گلس گوشی و بررسی ویژگی ها و کاربرد هر کدام

با توجه به اینکه گوشی موبایل به عنوان یکی از ابزارهای مهم و کلیدی زندگی بشر شناخته می‌شود، همواره لوازم جنبی آن نیز اهمیت زیادی نزد کاربران داشته باند. یکی از محبوب ترینِ این لوازم جانبی گلس یا محافظ صفحه نمایش می باشد. از آن جایی که قیمت صفحه نمایش هر گوشی چیزی حدود یک سوم قیمت آن می باشد، گلس ها اهمیت بسیار زیادی دارند و می توانند تا حد زیادی از صفحه نمایش گوشی محافظت نمایند.

از این رو معرفی انواع گلس گوشی و بررسی ویژگی‌ها به همراه کاربرد هر کدام می‌تواند حائز اهمیت باشد. بر همین اساس قصد داریم در ادامه این مطلب، به دلیل اهمیت گلس در محافظت از صفحه نمایش، ویژگی‌های یک گلس مطلوب، انواع گلس گوشی و بهترین برندهای تولید کننده گلس، بپردازیم. اگر قصد خرید گلس گوشی دارید تا انتهای مقاله با تکنوسان مگ همراه باشید.

گلس گوشی چیست و چرا از محافظ صفحه نمایش باید استفاده کنیم؟

انواع محافظ صفحه نمایش گوشی

گلس گوشی یا به عبارتی محافظ صفحه نمایش به عنوان یکی از اصلی‌ترین لوازم جانبی گوشی موبایل شناخته می‌شود که در هنگام انتخاب گوشی، تهیه آن ضروری است. صفحه نمایش گوشی رکن اساسی ارتباط شما با اطلاعات گوشی است، بنابراین اگر صفحه نمایش آسیبی ببیند، شما دیگر قادر به برقراری ارتباط به وسیله سایر تجهیزات گوشی نخواهید بود. دقیقا هدف از نصب گلس گوشی محافظت از صفحه نمایش در جهت جلوگیری از آسیب به آن است.

محافظ صفحه نمایش، شامل انواع گلس گوشی می‌شود که انتخاب آن، بسته به نیاز شما به خودتان واگذار می‌شود. از سوی دیگر برای انتخاب انواع محافظ صفحه نمایش گوشی باید حتما از یک راهنمای خرید گلس گوشی استفاده کنید تا تمام جوانب را از مرحله انتخاب تا خرید بسنجد. این مقاله می‌تواند راهنمای مناسبی در این مسیر به شمار بی‌آید. مطلب بعدی در باب توضیح چیستی گلس گوشی یا محافظ صفحه نمایش، این است که اصلا چرا باید از محافظ صفحه نمایش استفاده کنیم؟ پاسخ به این سوال بسیار ساده است، قطعا برای محافظت !

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، صفحه نمایش گوشی می‌تواند حائز اهمیت‌ترین جزء گوشی باشد. یک گوشی سالم را تصور کنید که تجهیزات کاملا سالم و بروزی دارد که به خوبی کار می‌کنند، اما صفحه نمایش گوشی مشکل دارد و شما چیزی جز یک صفحه سیاه دریافت نمی‌کنید، در این حالت چگونه می‌خواهید از گوشی موبایل خود استفاده کنید؟! اصلا بدون وجود صفحه نمایش، به کار بردن گوشی موبایل ممکن است؟!.. شاید بتوانید تلفنی صحبت کنید، اما حتی برای برقراری تماس و یا عدم اتصال آن به صفحه نمایش نیاز دارید. دقیقا به همین علت است که اگر گوشی موبایلی تهیه می‌کنید، باید از محافظ صفحه نمایش نیز استفاده کنید تا صفحه لمسی گوشی دچار آسیب نشود.

یک گلس خوب چه ویژگی هایی دارد؟

یک محافظ صفحه نمایش مطلوب، شامل ویژگی‌ها و مشخصاتی می‌شود که کاربر گوشی باید بر اساس آن‌ها دست به گزینش انواع گلس گوشی مناسب بزند. البته اولین و مهم‌ترین نکته، پیش از بیان هر ویژگی‌ای این است که کاربرد موبایل را برای خود تعیین کنید؛ قطعا شخصی که قرار است از گوشی موبایل در فضاهای ناامن کاری بهره ببرد، به گلس مقاوم‌تری به نسبت شخصی که تنها در منزل از تلفن همراه خود استفاده می‌کند، نیاز دارد. نکته قابل توجه دیگر هزینه سنگین ال سی دی گوشی است؛ در حال حاضر تعمیر و تعویض صفحه نمایش گوشی بسیار هزینه بر است، لذا حتما نسبت به ویژگی‌هایی که ذکر می‌شوند، دقت داشته باشید.

انواع محافظ صفحه موبایل

درجه سختی و مقاومت گلس گوشی

عبارتی که برای شناخت درجه سختی و مقاومت به کار می‌رود، 9H است. معمولا از این عبارت بر روی بسته‌بندی گلس استفاده می‌شود تا میزان سختی آن را نشان دهد. البته منظور از 9H این نیست که گلس در برابر ضربات سخت و سنگین مقاوم است، بلکه می‌تواند در برابر خش و خط ناشی از اشیائی با ضخامت 9H، محافظت کند. مانند کلید، خودکار و یا هر وسیله دیگری که همراه با گوشی در جیب یا کیف شما قرار می‌گیرد. بنابراين حتما به وجود این عبارت بر روی بسته‌بندی انواع محافظ صفحه نمایش موبایل توجه کنید، البته بهتر است جهت اطمینان خاطر از صحت درج این عبارت، از فروشنده ضمانت کالا دریافت کنید.

روکش آب‌ گریز، ضد چربی به همراه تکنولوژی نانو

جهت جلوگیری از تثبیت هرگونه چربی، آلودگی، لک، کثیفی و رطوبت بر روی گلس گوشی موبایل، باید از قابلیت نانو بهره‌مند شده باشد. این قابلیت از برجای ماندن هرگونه آلاینده بر روی محافظ صفحه نمایش جلوگیری می‌کند و در نهایت می‌توان تمام آلودگی‌ها را به وسیله یک دستمال از بین برد. همچنین اگر سطح محافظ صفحه نمایش با قطره‌های آب برخورد کند، رطوبتی جذب گلس نخواهد شد و خواهید دید که با کمی تکان دادن گوشی قطره‌ها حرکت می‌کنند و از محافظ صفحه نمایش کنار می‌روند.

بدون حباب و راحتی نصب و اجرا

وجود برآمدگی یا اَشکال حباب مانندی در زیر گلس گوشی در گذشته به وفور مشاهده می‌شده است. در واقع علت ایجاد این برآمدگی‌ها این بود که تلق‌هایی از جنس نامطلوب با عنوان گلس شیشه‌ای در بازار عرضه می‌شدند. اما در حال حاضر با وجود گلس‌های شیشه‌ای اصل که تمام چسب هستند، کل سطح صفحه نمایش با سطح گلس پوشیده می‌شود و حبابی در پی آن ایجاد نخواهد شد‌. نکته قابل توجه این است که حتما پیش از نصب گلس گوشی، صفحه نمایش موبایل را پاک‌سازی کنید تا از بروز گرد‌و‌غبار و لک در زیر سطح محافظ صفحه نمایش جلوگیری کرده باشید.

راهنمای خرید گلس گوشی

شفافیت

شاید مهم‌ترین و برترین ویژگی یک گلس شیشه‌ای مناسب و کاربردی، شفافیت آن باشد. در واقع ما از گلس استفاده می‌کنیم تا از صفحه نمایش محافظت کنیم و بتوانیم با وضوح بیشتری با تلفن همراه خود کار کنیم. بنابراین اگر گلسی که از آن استفاده می‌کنیم شفاف نباشد، هدف ما از به کار بردن آن عملی نشده است. وجود قابلیت شفاف بودن در انواع محافظ صفحه نمایش وابسته به مواد کیفیت و مرغوبیت به کار گرفته شده در تولید محافظ صفحه نمایش است. بنابراین حتما توجه داشته باشید که وضوح و شفافیت گلس خاص‌ترین و پررنگ‌ترین ویژگی یکی از انواع گلس گوشی محسوب می‌شود.

جلوگیری از انعکاس نور

بازتاب‌های نوری نامناسب و انعکاس نور به صورتی که چشم‌های شما اذیت شود، از جمله ویژگی‌های نامطلوب گلس گوشی است که شما را وادار می‌کند تا حین خرید از عدم انعکاس نور مطمئن شوید. معمولا گلس‌ها در زیر نور آفتاب تاریکی دید ایجاد می‌کنند و نور را از خود عبور نمی‌دهند، بررسی این مورد به اندازه یک تست ساده در زیر نور خورشید از شما وقت می‌گیرد.

لبه های گرد و بدون تیزی

گلس‌های بی‌کیفیت و نامناسب دارای لبه‌هایی هستند که هنگام کار با گوشی سبب آزار و آسیب به دستان شما می‌شوند. عمدتا تمامی گلس‌ها لبه‌های گرد و بدون تیزی دارند، اما بهتر است حتما این مورد را نیز با دقت بیشتری بررسی کنید تا حین استفاده متوجه عدم عملکرد مطلوب گلس نشوید. تمام ویژگی‌های نام برده شده، می‌توانند به عنوان راهنمای خرید گلس گوشی کاربرد داشته باشند و شما را در مسیر انتخاب انواع گلس گوشی یاری برسانند.

انواع گلس گوشی

در خصوص انواع گلس گوشی، دو نوع گلس وجود دارد، گلس فول (تمام صفحه) یا گلس معمولی؛ اما اگر بخواهیم انواع محافظ صفحه نمایش گوشی را به طور کامل شرح دهیم، می‌توانیم جنس گلس را هم در نظر بگیریم. انواع محافظ صفحه موبایل از نظر کیفیت، جنس، قیمت، ظاهر و حتی نحوه نصب شامل تفاوت‌هایی هستند که این تفاوت‌ها باید در راهنمای خرید گلس گوشی ذکر شوند.

گلس معمولی

گلس‌های معمولی به عنوان محافظ صفحه نمایش گوشی کاملا ساده هستند. این نوع گلس‌ها را با نام گلس تخت نیز می‌شناسند که قیمت به نسبت مقرون‌به‌صرفه‌ای دارند. گلس معمولی ایمن است اما به علت عدم پوشش تمام صفحه برای گوشی‌هایی که خمیده هستند پیشنهاد نمی‌شود. همچنین گلس معمولی فرم و شکل صفحه را نیز دچار اختلال می‌کند.

انواع گلس برای گوشی / انواع برند گلس گوشی

گلس فول یا تمام صفحه

گلس فول می‌تواند تمام صفحه نمایش گوشی را پوشش دهد. این گلس برای گوشی‌هایی که دارای لبه‌های خمیده هستند و در مجاورت اجسام قرار می‌گیرند، بسیار مناسب و کاربردی به حساب می‌آید. همچنین که گلس تمام صفحه خود به دو نوع گلس فول چسب و دور چسب تقسیم‌بندی می‌شود. در محافظ صفحه نمایش فول چسب، تمام سطوح به هم می‌چسبند و در گلس دور چسب تنها دور تا دور صفحه نمایش در اتصال با گلس قرار می‌گیرد. لذا با تمام این تفاسیر به این نتیجه می‌رسید که ایمنی و کاربری گلس فول بالاتر از گلس معمولی است.

انواع گلس گوشی از نظر جنس

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، گلس گوشی شامل انواع محافظ صفحه نمایش گوشی از نظر جنس است. جنس در کیفیت و کاربرد هر وسیله‌ای از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که می‌تواند عملکرد مطلوب و طول عمر طولانی آن وسیله را تضمین کند، بنابراین در ادامه به جنس‌های مختلف انواع گلس گوشی توجه داشته باشید.

گلس ترموپلاستیک پلی ی ورتان یا TPU

گلس‌های TPU حالت ژله مانند دارند که شما را به یاد قاب گوشی‌های ژله‌ای می‌اندازند؛ البته ضخامت به نسبت کم‌تری دارند و متناسب با ابعاد گوشی تولید می‌شوند. این نوع از انواع گلس گوشی شامل دو نوع چسب‌ دار و بدون چسب است که نوع چسب دار آن از ایجاد حباب در حین نصب جلوگیری می‌کند. از جمله ایراد‌های این نوع گلس، ایجاد اصطکاک هنگام لمس است و تکسچر گیردار دارد که لمس سریع و صاف را سخت می‌کند.

گلس TPU انعطاف‌پذیری بالایی دارد و لبه‌ها را هم پوشش می‌دهد که به علت قابلیت ارتجاعی ضربات را دفع می‌کند. این گلس قابلیت self-healing دارد، یعنی می‌تواند خش‌های ایجاد شده را به علت انعطاف بالا رفع کند. Zagg و IQ Shield از نمونه برندهای شاخص تولید این نوع گلس هستند. از سوی دیگر، قیمت گلس TPU نیز مقرون‌به‌صرفه‌ است.

انواع گلس گوشی سرامیکی

گلس پلی اتیلن تریفتالات یا PET

ماده PET نوعی پلاستیک است که در ساختار این نوع از انواع گلس گوشی کاربرد دارد. گلس PET در واقع گونه‌ای از گلس معمولی به حساب می‌آید که قیمت کم، وضوح کم، مقاومت پایین و عدم استحکام در برابر خط و خراش دارد. همچنین از آنجایی که این گلس‌ها تخت هستند لبه‌های گوشی را پوشش نمی‌دهند. در حالت کلی اگر گوشی خمیده دارید، یا حتی گوشی شما اندروید ساده است، گلس PET به شما پیشنهاد نمی‌شود.

گلس حرارت دیده یا Tempered Glass

این نوع گلس تقریبا کاربردی مشابه گلس TPU دارد؛ البته ویژگی self-healing را فاکتور بگیرید. به صورت کلی این نوع گلس منعطف است، در دو نوع مناسب گوشی خمیده و معمولی موجود است؛ در انواع مدل‌های تمام چسب و دور چسب تولید می‌شود، قابلیت نصب آسان و بدون نیاز به چسب دارد، همچنین این نوع گلس‌ها قابلیت 9H نیز دارند.

انواع گلس گوشی مات

گلس نانو یا مایع

امروزه گلس‌های مایع یا Nano-Glass ها بیشترین حجم طرفدار را دارند. چرا که در برابر خط و خراش و ضربه در سطح بسیار بالایی مقاوم هستند و از آنجایی که از نانو پلیمرها ساخته شده‌اند در هنگام ضربه تکه تکه نمی‌شوند و ضخامت بسیار کمی هم دارند. نانو گلس مایع سختی 9H دارد و آنتی‌رفلکس است که در این حالت نور و اشعه‌های آفتاب به چشم شما منعکس نمی‌شود. در نهایت قابل ذکر است که تصمیم‌گیرنده نهایی در انتخاب نوع گلس مناسب شما هستید، لطفا توجه داشته باشید که گلس گوشی نقش پررنگی را در حفظ سلامت گوشی موبایل شما ایفا می‌کند.

بهترین برندهای تولید کننده گلس

به طور کلی برای یک خرید هوشمندانه، باید برند های سازنده گلس را بشناسید تا بتوانید یک گزینه ایده آل را خریداری کنید. برند های زیادی به تولید این محصولات می پردازند و با کمی گشت و گذار در بازار ایران، ممکن است بر سر انتخاب یک برند مناسب دچار سردرگمی شوید. در زیر بهترین برند های تولید کننده محافظ صفحه نمایش گوشی را معرفی می کنیم.

بهترین برند های تولید کننده گلس

  • JETech
  • X-Level
  • Tech21
  • Nillkin
  • Zagg
  • Buff
  • IQ Shield
  • RhinoShield
  • Spigen
  • Omoton
  • Qmadix
  • Maxboost
  • و …

خرید عمده گلس

تا اینجای مقاله، انواع گلس گوشی و ویژگی های هرکدام را مورد بررسی قرار دادیم تا شما را با این محصولات بیشتر آشنا کنیم. اگر مغازه دار هستید و قصد خرید عمده گلس دارید، می توانید در پنل خرید عمده تکنوسان ثبت نام کنید تا حساب همکاری برای تان فعال شود. پس از فعال شدن حساب همکاری تمامی قیمت های سایت به صورت قیمت همکاری برای تان به نمایش در می آیند و می توانید خرید خود را ثبت کنید.

جمع بندی

تمام اطلاعات داده شده در جهت ارائه یک راهنمای خرید گلس گوشی ذکر شدند تا در زمان انتخاب انواع محافظ صفحه نمایش گوشی به مشکل برنخورید. لطفا توجه کنید که امنیت گوشی شما در موارد بسیاری اعم از افتادن، ضربه خوردن، مرطوب شدن و… به وجود یا عدم وجود گلس بستگی دارد. در صورتی که صحت و سلامت گوشی‌تان اهمیت دارد، در استفاده از گلس خودداری نکنید. البته فراموش نکنید که برای خرید یک گلس مطلوب، آگاهی در رابطه با انواع گلس گوشی و دانش زمینه‌ای در رابطه با ویژگی‌های آن می‌تواند قدم بزرگی در مسیر انتخاب بهترین گلس گوشی موبایل به شمار آید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا