اکسسوری و گجت

راهنمای خرید ساعت هوشمند و معرفی بهترین اسمارت واچ های بازار

ساعت هوشمند یا اسمارت واچ، یکی از پرفروش ترین گجت های چند سال اخیر است که توانسته ویژگی های یک سیستم عامل را بر روی مچ دستتان بیاورد. اکنون با گذشت چندین سال از عرضه اولین اپل واچ و گلکسی واچ، کمپانی های زیادی به طراحی و تولید این گجت روی آورده اند. از این رو، انتخاب در بین بهترین ساعت های هوشمند بازار اندکی دشوار بنظر می رسد. در این مقاله ابتدا ویژگی ها و فناوری های مورد بحث اسمارت واچ ها را بیان می کنیم تا خرید ساعت هوشمند مورد نظر ساده تر شود. سپس بهترین و پرفروش ترین ساعت های هوشمند بازار را به همراه بررسی اجمالی در اختیارتان قرار می دهیم، همراه تکنوسان باشید.

راهنمای خرید اسمارت واچ و نکات مهم در خرید ساعت هوشمند

فاکتور ها و نکات خرید اسمارت واچ فارغ از رنج قیمتی، بسیار زیاد اند و از استایلیش بودن گرفته تا سخت افزار و صفحه نمایش را شامل می شوند. در ادامه برخی از مهم ترین فاکتور های خرید ساعت هوشمند را بررسی می کنیم تا با در نظر گرفتن سلیقه خود گزینه مناسب را انتخاب کنید.

بهترین ساعت هوشمند

چرا ساعت هوشمند بخریم؟

ساعت هوشمند تضمین می کند هیچ کدام از نوتیفیکیشن ها، تماس ها و پیام هایتان را از دست ندهید، سطح سلامت و وضعیت جسمانی تان را پایش می کند و مدیریت کاملی بر روی امور روزمره ارائه می دهد. با این وجود می توان گفت دلایل خرید ساعت هوشمند از دلایل نخریدن آن بسیار بیشتر است ! این گجت پوشیدنی محبوب در دسته بندی هایی مانند ساعت هوشمند سیمکارت خور، مچ بند هوشمند و … وجود دارد و کاربران می توانند با در نظر گرفتن رنج قیمتی و نیاز خود، به انتخاب بپردازند.

طراحی کلی، کدام را می پسندید؟

بدون شک اولین چیزی که در خرید ساعت هوشمند نقش دارد، طراحی و ویژگی های ظاهری آن است. عموما این گجت ها در دو نوع ساعت هوشمند صفحه گرد و ساعت هوشمند صفحه مربع یافت می شوند که بسته به سلیقه فرد قابل انتخاب اند. البته ساعت های هوشمند مربع شکل، از خانواده اپل واچ محسوب می شوند اما می توان برند های زیادی را یافت که با الهام گرفتن از اپل، این طراحی را به کار برده اند.  بهترین ساعت های هوشمند بازار از بند های قابل تعویض استفاده می کنند و امکان استفاده از بند های چرمی، بند های سیلیکونی و حتی بند های فلزی برای آن ها وجود دارد. در خرید ساعت هوشمند باید به نوع و محل قرار گیری کلید فیزیکی نیز توجه کنید چرا که علاوه بر ظاهر، در مدیریت بخش های مختلف و راحتی استفاده از ساعت نقش مهمی دارد.

نمایشگر، دریچه ای به دنیای اسمارت واچ

در تمامی گجت هایی دیجیتال، نمایشگر دریچه ارتباطی سیستم عامل با کاربر محسوب می شود و هرچه کیفیت بهتری از آن دریافت کنید طبیعتا ارتباط بهتری با گجت خود خواهید داشت. ساعت های هوشمند نیز از این قاعده مستثنی نیستند و توجه به ویژگی های نمایشگر یکی از لازمه های خرید آن ها خواهد بود. اسمارت واچ هایی قدیمی از پنل TFT بهره می برند که شدت نور و دقت رنگ کمی دارد و عموما در ساعت های هوشمند ارزان قیمت استفاده می شوند. پنل های IPS در ساعت های میان رده استفاده می شود و می تواند راضی کننده باشد. این پنل دقت رنگ مناسبی داشته و زاویه دید گسترده ای ارائه می دهد.

اما در جایگاه بعدی و در بهترین اسمارت واچ های بازار، پنل های AMOLED و OLED تعبیه می شود که با رنگ های زنده و پر جنب و جوش بازدهی مناسبی ارائه می دهند. این پنل ها به دلیل روشنایی بالا و نمایش عمیق رنگ های تیره، جلوه واقع گرایانه تری به ساعت ها می بخشند. کنتراست بالا و مصرف بهینه انرژی نیز از ویژگی های دیگر این ۲ پنل محسوب می شود. پنل های اختصاصی رتینا نیز در بیشتر محصولا اپل یافت می شوند و به دلیل دقت بالا و روشنایی خیره کننده محبوبیت بسیاری دارند. 

بهترین ساعت هوشمند 2021

پایش سطح سلامتی

طبق یک قانون نانوشته، ساعت های هوشمند به منظور پایش سطح سلامتی و وضعیت جسمانی از سنسور های مختلفی بهره می برند که هرکدام ویژگی های خود را دارد. گرچه هیچ ساعت هوشمندی در زمینه پایش سلامتی نمی تواند به اندازه تجهیزات پزشکی دقیق عمل کند، اما دریافت اطلاعات جامع از سلامت در تمام طول روز خالی از لطف نخواهد بود.

اندازه گیری ضربان قلب

فراگیر ترین سنسور به کار رفته در ساعت های هوشمند، سنسور ضربان قلب است که می تواند در بسیاری از شرایط کاربردی واقع شود. این سنسور معمولا با ارسال پرتو نور سبز به مچ دست ( به دلیل عبور رنگ سبز از خون ) داده های مربوط به ضربان قلب را به صورت میانگین در دقیقه محاسبه می کند. برخی ساعت ها در طول روز و به صورت منظم ضربان خون فرد را اندازه گیری می کنند و در صورت افت یا افزایش غیر عادی ضربان قلب با ارسال اعلان کاربر را مطلع می کنند.

سنجش سطح اکسیژن خون، کمک به کاهش استرس

 SpO2 یا سنجش اکسیژن خون یکی دیگر از ویژگی های اسمارت واچ های جدید است و در مواقعی حتی از سنسور ضربان قلب نیز مفید تر خواهد بود. این سنسور نیز به صورت نوری عمل می کند و با اندازه گیری میزان اکسیژن اشباع شده در خون می تواند سطح استرس فرد را تشخیص دهد. سطح اکسیژن ارتباط مستقیمی با استرس دارد وعموما در صورت نگرانی یا ناراحتی افت می کند، البته فعالیت هایی مانند ورزش های سنگین یا کوهنوردی نیز می توانند میزان اکسیژن خون را کاهش دهند.

پایش کیفیت خواب

بررسی کیفیت خواب نیز از طریق سنسور های ضربان قلب و اکسیژن انجام می شود و بهترین اسمارت واچ های ۲۰۲۱ به این ویژگی مجهز می شوند. این فناوری زمان خواب فرد را تشخیص داده و با اندازه گیری زمان و کیفیت خواب در بازه زمانی مشخص، نموداری از کیفیت خواب فرد نمایش می دهد. با اینکه دریافت اطلاعاتی جامع در مورد کیفیت خواب مفید خواهد بود، اما بعید بنظر می رسد قصد استفاده از ساعت هوشمند در هنگام خواب را داشته باشید !

سنسور ECG 

جدیدترین سنسور به کار گرفته شده در ساعت های هوشمند را می توان سنسور EGG دانست که به نوعی سطح پایش سلامتی در ساعت های هوشمند را دگرگون کرد. این سنسور در اپل واچ سری ۴ معرفی شد و اکنون در در برخی ساعت ها مانند گلکسی واچ اکتیو و گلکسی واچ ۳ به چشم میخورد. سنسور EGG یا الکتروکاردیوگرافی می تواند نوار قلب را در حدود ۳۰ ثانیه ثبت کند. این ویژگی با اندازه گیری فعالیت الکتریکی تولید شده توسط قلب هنگام انقباض، ناهنجاری های قلبی را تشخیص می دهد و با ارسال هشدار به موقع می تواند از بروز فاجعه جلوگیری کند.

ارزان ترین ساعت هوشمند بازار

رابط کاربری و نرم افزار

ساعت های هوشمند از یک نرم افزار اختصاصی برای ارتباط با گوشی هوشمند و یک رابط کاربری بهره می برند که بسته به شرکت سازنده می تواند کارایی مختلفی ارائه دهد. اسمارت واچ های ارزان قیمت تنها از یک رابط کاربری و ویژگی های پیش فرض بهره می برند که امکان نصب نرم افزار متفرقه را به کاربر نمی دهد. اما بهترین ساعت هوشمند های بازار سیستم عامل اختصاصی خود را دارند ! اپل واچ ها از سیستم عامل watchOS بهره می برند که سطح جدیدی از شخصی سازی را به کاربران ارائه می دهد. ساعت های هوشمند سامسونگ نیز سیستم عامل اختصاصی تایزن را در اختیار کاربران قرار می دهند که به نوبه خود یکی از بهترین ها محسوب می شود.

نرم افزار های اختصاصی، اتصال و همگام سازی اسمارت واچ با گوشی هوشمند را تضمین می کنند و برخی شخصی سازی ها را به کاربران ارائه می دهند. در بیشتر ساعت ها اپلیکیشن برای تعویض واچ فیس، دریافت الگوریتم های جمع آوری شده از سطح سلامتی، مشاهده حالت های ورزشی و… کاربرد دارد. از محبوب ترین اپلیکیشن های این حوزه می توان به Apple Health ،Google Fit ،Mi Fit و Samsung Health اشاره کرد. لازم به ذکر است که اکثر اپلیکیشن های نام برده تنها با ساعت های برند خود بهترین بازدهی را ارائه می دهند.

باتری، فاکتوری اساسی !

تمام ویژگی های ذکر شده، در صورت عدم وجود یک باتری مناسب بلا استفاده می شوند. بنابراین در خرید اسمارت واچ، توجه به ظرفیت باتری و نحوه شارژ اهمیت ویژه ای خواهد داشت. وجود نمایشگر کم مصرف و پردازنده بهینه می تواند استفاده از باتری را به حداقل برساند. خوشبختانه بهترین اسمارت واچ های تولید شده از فناوری شارژ بی سیم QI یا شارژ مغناطیسی پشتیبانی می کنند و می توان به راحتی به شارژ آن ها اقدام کرد. البته برخی مدل های قدیمی تر نیز به شارژر های کابلی بسنده کرده اند.

معرفی بهترین ساعت های هوشمند بازار و بررسی پرفروش ترین اسمارت واچ ها

 تا اینجا فناوری های رایج در اسمارت واچ ها را مورد بررسی قرار دادیم تا دید بهتری از ویژگی های مورد نیاز خود در خرید ساعت هوشمند داشته باشید. اکنون نگاهی به بهترین ساعت های هوشمند ارائه شده و بهترین برند های تولید کننده اسمارت واچ می اندازیم و هریک را بررسی می کنیم.

ساعت هوشمند اپل Apple Watch Series 6 

بهترین ساعت های هوشمند با قیمت مناسب

اپل واچ سری ۶ جدیدترین جهش کمپانی آمریکایی اپل در زمینه گجت های پوشیدنی است که طبق روال همیشه توانسته به فروش بی سابقه ای در سراسر جهان دست یابد. پشتیبانی نرم افزاری بی نظیر، نمایشگر چشمگیر و طراحی ظاهری استایلیش از برتری های این محصول به شمار می رود. اپل این ساعت را به سنسور سنجش اکسیژن و سنسور ضربان قلب بهبود یافته مجهز کرده تا سطح جدیدی از پایش سلامتی را همواره به کاربران ارائه دهد. استاندارد های IP68 و ۵ATM تضمین می کنند که این محصول تا عمق ۵۰ متری زیر آب نیز دوام بیاورد. خرید اپل واچ سری ۶ می تواند برای استفاده های روزمره، ورزشی و حرفه ای مناسب باشد.

جنس بدنه: آلومینیوم

نوع صفحه نمایش: RETINA LTPO OLED

روشنایی صفحه نمایش: ۱۰۰۰ نیت

سیستم عامل: WatchOS

استاندارد حفاظتی: IP68 + 5ATM

حسگر سنجش میزان اکسیژن خون: دارد

حسگر ضربان قلب: نسل دوم (HRM 2.0)

ظرفیت باتری: ۲۶۵٫۹ میلی آمپر ساعت

نقاط قوت:

سیستم عامل به روز و کاربردی

سنسور های دقیق و اپلیکیشن اختصاصی

نقاط ضعف:

عدم سازگاری با اندروید

قیمت بالا

ساعت هوشمند سامسونگ Samsung Galaxy Watch 3

ساعت هوشمند گلکسی واچ 3

ساعت سامسونگ گلکسی واچ ۳ یکی از خوش ساخت های سامسونگ است که با نمایشگر دایره ای و پنل Super AMOLED حرف های زیادی برای گفتن خواهد داشت. این محصول دارای صفحه نمایشی ۱٫۴ اینچی است که با یک لایه محافظ Gorilla Glass DX در برابر خط و خش محافظت می شود. سیستم عامل تایزن، اکنون به خوبی با سخت افزار متچ شده و سیستمی یکپارچه و پویا را در اختیار کاربران قرار می دهد. اپلیکیشن اختصاصی سامسونگ نیز طیف وسیعی از فعالیت های کاربران را در طول زمان جمع آوری کرده و الگوریتمی کامل از داده های سلامت را مانیتور می کند. Galaxy Watch 3 به یک باتری ۲۴۷ میلی آمپر ساعتی مجهز شده که از شارژ بی سیم پشتیبانی می کند و می تواند شارژدهی مطلوبی در استفاده های روزمره داشته باشد.

جنس بدنه: استیل ضد زنگ

نوع صفحه نمایش: Super AMOLED

سیستم عامل: Tizen

استاندارد حفاظتی: IP68 + 5ATM

حسگر سنجش میزان اکسیژن خون: دارد

حسگر ضربان قلب: دارد

ظرفیت باتری: ۲۴۷ میلی آمپر ساعت

نقاط قوت:

نمایشگر Super AMOLED

سنسور های دقیق و اپلیکیشن اختصاصی

نقاط ضعف:

باتری متوسط

قیمت بالا

ساعت هوشمند سامسونگ Samsung Galaxy Watch Active 2 

برترین ساعت های هوشمند

ساعت سامسونگ گلکسی واچ اکتیو ۲ را می توان اقتصادیِ بروز سامسونگ دانست که تمامی ویژگی های یک ساعت پرچمدار را با قیمتی به مراتب کمتر از ۲ گزینه قبلی ارائه می کند. این محصول نسبت به گلکسی واچ ۳ از ظاهری صیقلی تر و نمایشگری با حاشیه های کمتر بهره می برد. پنل نمایشگر نیز همچنان Super AMOLED است و با با روکش گوریلا گلس DX+ پوشانده شده است. بدنه از استاندارد نظامی MIL-STD-810G بهره می برد و تا حد زیادی در برابر سقوط و ضربه مقاومت می کند. سنسور=الکتروکاردیوگرام و سنجش استرس نیز در این محصول گنجانده شده اند و قادرند به صورت تمام وقت سطح سلامتی فرد را پایش کنند. خرید سامسونگ گلکسی واچ اکتیو ۲ به دلیل قیمت منصفانه و ویژگی های بروز می تواند گزینه ای مناسب برای کاربری های مختلف باشد.

جنس بدنه: آلومینیوم

نوع صفحه نمایش: Super AMOLED

سیستم عامل: Tizen

استاندارد حفاظتی: IP68 + 5ATM

حسگر سنجش میزان اکسیژن خون: دارد

سنسور ECG: دارد

حسگر ضربان قلب: دارد

ظرفیت باتری: ۲۴۷ میلی آمپر ساعت

عمر باتری در استفاده های عادی: بیش از ۴۳ ساعت

نقاط قوت:

نمایشگر Super AMOLED

قیمت مناسب نسبت به رقبا

نقاط ضعف:

سخت افزار متوسط

حافظه داخلی ۴ گیگابایتی

ساعت هوشمند امیزفیت Amazfit GTR 2 

جدیدترین ساعت های هوشمند

برند امیزفیت به واسطه همکاری موفقش با شیائومی در زمینه ساخت ساعت های هوشمند توانست به سرعت در دسته پرفروش ترین ها قرار بگیرد. اسمارت واچ Amazfit GTR 2 یکی از خوش ساخت های این برند است که با نمایشگری دایره فرم با طراحی منحنی عرضه می شود. این ساعت از یک پنل ۱٫۳۹ اینچی AMOLED بهره می برد که قادر است رزولوشنی معادل ۴۵۴x454 پیکسل را به کاربران ارائه دهد. اپلیکیشن Zeep نیز ارتباط ساعت هوشمند با گوشی را برقرار می کند و با استفاده از آن طیف وسیعی از فعالیت های کاربران در گوشی ذخیره می شود. سنسور های این محصول قادرند ۲۴ ساعته ضربان قلب کاربر را اندازه گیری کرده و در صورت مشاهده ناهنجاری، با ارسال اعلان فرد را مطلع کنند.

جنس بدنه: آلیاژ آلومینیوم

نوع صفحه نمایش: AMOLED

اپلیکیشن: Zeep 

حسگر سنجش میزان اکسیژن خون: دارد

حسگر ضربان قلب: دارد

ظرفیت باتری: ۴۷۱ میلی آمپر ساعت

نقاط قوت:

نمایشگر AMOLED

باتری قدرتمند

نقاط ضعف:

اپلیکیشن پیچیده

رابط کاربری محدود

ساعت هوشمند ریلمی Realme Watch S

بهترین مدل های ساعت هوشمند

کمپانی ریلمی یکی از نوظهور های عرصه فناوری است که به سرعت در دسته پرفروش ترین ها قرار گرفت. ساعت هوشمند ریلمی واچ اس با وجود قیمت اقتصادی، اکثر ویژگی های یک ساعت بروز را دارد و به لطف طراحی چشم گیر، از ارزش خرید بالایی برخوردار می باشد. مهندسان ریلمی همانند سایر ساعت های هوشمند، Realme Watch S را به سنسور ضربان قلب نوری مجهز کرده اند که قادر است به صورت ۲۴ ساعته ضربان قلب فرد را پایش کند و نتیجه را به صورت الگوریتم نموداری نمایش دهد. سنسور سنجش اکسیژن نیز در این ساعت به خوبی عمل می کند و می تواند داده های نسبتا دقیقی به کاربران ارائه دهد. استاندارد ۵ATM و شارژدهی ۱۵ روزه از ویژگی های برتر این محصول به شمار می آیند. بدون شک ریلمی Watch S را می توان یکی از بهترین های این لیست در بازه قیمتی خود دانست.

جنس بدنه: جلو شیشه، قاب آلومینیوم و پشت پلاستیک

نوع صفحه نمایش: IPS LCD

اپلیکیشن: Realme Link

حسگر سنجش میزان اکسیژن خون: دارد

حسگر ضربان قلب: دارد

ظرفیت باتری: ۳۹۰ میلی آمپر ساعت

میزان شارژدهی: حدودا ۱۵ روز 

نقاط قوت:

شارژدهی بی نظیر

رابط کاربری مدرن

نقاط ضعف:

نمایشگر IPS

اپلیکیشن با کارایی متوسط

ساعت هوشمند امیزفیت Amazfit T-Rex

قیمت بهترین ساعت های هوشمند

ساعت هوشمند امیزفیت تیرکس در دسته پرفروش ترین های کمپانی Amazfit قرار میگیرد و به لطف طراحی حرفه ای، از ارزش خرید بالایی برخوردار می باشد.  این محصول با یک نمایشگر AMOLED تمام لمسی قادر است رابط کاربری اختصاصی امیزفیت را مانیتور کند. گشت و گذار در این رابط کاربری بسیار ساده خواهد بود و در سریع ترین زمان ممکن می توانید به بخش های مختلف آن دسترسی داشته باشید. سنسور های پایش ضربان قلب، ارتفاع سنج، حسگر ژئومغناطیسی، تشخیص نور محیط، شتاب سنج مجهز شده تا تمامی حرکات روزانه تان را پایش کرده و نتیجه را در اپلیکیشن مانیتور کند. خرید اسمارت واچ امیزفیت می تواند برای ورزشکاران حرفه ای انتخاب مناسبی باشد.

جنس بدنه: پلی کربنات

نوع صفحه نمایش: AMOLED 

حسگر ضربان قلب: دارد

نسخه بلوتوث: ۵٫۰

ظرفیت باتری: ۳۹۰ میلی آمپر ساعت

میزان شارژدهی: حدودا ۲۰ روز 

نقاط قوت:

وجود GPS

شارژ مغناطیسی

نقاط ضعف:

باتری متوسط

قیمت بالا

ساعت هوشمند Hayloo RT LS05S

بهترین اسمارت واچ بازار

هایلو یکی از زیرمجموعه های موفق شیائومی می باشد که در زمینه طراحی ساعت های هوشمند و هندزفری های بی سیم فعالیت می کند. ساعت هایلو RT LS05S یکی از اقتصادی های این برند می باشد که با بدنه خوش ساخت خود می تواند انتخاب مناسبی باشد. هایلو این ساعت را به سنسور ضربان قلب ۲۴ ساعته مجهز اما خبری از سنسور SpO2 در این محصول نیست. خوشبختانه قابلیت پایش وضعیت خواب نیر در RT LS05S گنجانده شده و می تواند اطلاعاتی جامع ارائه دهد. همچنین بیش از ۱۲ حالت ورزشی در این محصول وجود دارد که در هنگام فعالیت هایی مانند دوچرخه سواری، دویدن و … می تواند میزان کالری مصرفی و زمان کلی ورزش را به کاربران ارائه دهد.

جنس بدنه: فولاد ضد زنگ ۳۱۶L

نوع صفحه نمایش: عقربه ای

اتصال: از طریق بلوتوث نسخه ۴٫۰

استاندارد حفاظتی: IP68 + ۳ATM

نوع باتری: CR2430

میزان شارژدهی: حدود ۶ ماه 

نقاط قوت:

قیمت مناسب

شارژدهی بالا

نقاط ضعف:

نمایشگر TFT

عدم وجود سنسور سنجش اکسیژن

ساعت هوشمند Xiaomi IMILAB 

بهترین ساعت هوشمند 2021 با قابلیت مکالمه

ساعت هوشمند Xiaomi IMILAB یکی دیگر از اقتصادی های شیائومی است که از بدنه ی فلزی و نمایشگر لمسی بهره می برد. اتصال در این وسیله از طریق نسخه ۵٫۰ بلوتوث انجام می شود و تا ۱۰ متر می تواند با گوشی ارتباط داشته باشد. قابلیت نمایش اعلان های گوشی، ۱۳ حالت ورزشی و اندازه گیری ۲۴ ساعته ضربان قلب از دیگر ویژگی های مثبت IMILAB محسوب می شود. اپلیکیشن های اختصاصی مانند Mi Home و GloryFit نیز مدیریت کاملی برای شخصی سازی واچ فیس، کنترل حالت های ورزشی و … ارائه می کنند.

جنس بدنه: فلز و آلیاژ روی

جنس شیشه: گوریلا گلس ۳

اتصال: از طریق بلوتوث نسخه ۵٫۰

استاندارد حفاظتی: IP68 

ظرفیت باتری: ۳۴۰ میلی آمپر ساعت

میزان شارژدهی: حدود ۱۵ روز

نقاط قوت:

قیمت مناسب

شارژدهی بالا

نقاط ضعف:

نمایشگر با کیفیت متوسط

عدم وجود سنسور سنجش اکسیژن

سخن پایانی

حتی با وجود اطلاعات کامل در مورد فناوری ها و شناخت بهترین مارک های ساعت هوشمند، انتخاب گزینه مورد نظر به دلیل افزایش قیمت اسمارت واچ ها در چند سال اخیر اندکی سخت خواهد بود. بهترین راهنمایی برای خرید ساعت هوشمند، در نظر گرفتن بودجه، سطح انتظار و سلیقه می باشد. شما چه فاکتور هایی را برای خرید اسمارت واچ در نظر می گیرید و به نظر شما بهترین برند های ساعت هوشمند در ۲۰۲۱ کدامند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا