هدست های VR دریچه ای به دنیای مجازی هستند که این روز ها به دلیل پیشرفت بازی های واقعیت مجازی و دنیای متاورس، اسمشان بیشتر از همیشه بر سر زبان ها است. امروزه انواع مختلفی از هدست در قیمت های گوناگون به بازار ارائه شده که هر یک از آنها از ویژگی ها و خصوصیات مختلفی برخوردار هستند. از این رو در تکنوسان مگ با ارائه راهنمای خرید هدست واقعیت مجازی قصد داریم به بررسی خصوصیات مختلف هدست های پرفروش پرداخته و انواع هدست واقعیت مجازی موجود در بازار را به کاربران معرفی کنیم.
بیان تفاوت هایی که بین مدل های مختلف هدست وجود دارد، به کاربران کمک می کند تا یک خرید خوب و ایده آل را تجربه کنند و بتوانند هدستی را که متناسب با نیاز و نوع کاربرد آنها میباشد خریداری نمایند. اگر قصد خرید هدست واقعیت مجازی را دارید، خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.
فهرست مطالب
هدست واقعیت مجازی چیست؟
بسیاری از افراد نام هدست های VR یا همان هدست های واقعیت مجازی را شنیده اند. ولی با ویژگی ها و خصوصیات این هدست ها آشنایی ندارند. این دستگاه ها در واقع محصولاتی هستند که بر روی سر و چشمان کاربر قرار می گیرند و به آنها این قابلیت را می دهند تا اقدام به مشاهده یک دنیای سه بعدی شبیه سازی شده با استفاده از این محصول کنند.
در واقع این دنیای شبیه سازی شده به صورت ۳۶۰ درجه در اطراف کاربر قرار گرفته و به آنها این حس را میدهد که درست شبیه به دنیای واقعی در این دنیا قرار گرفته اند و با چرخاندن سر خود می توانند اقدام به مشاهده بخش های مختلف این دنیای شبیه سازی شده نمایند.
از آنجایی که تجربه واقعیت مجازی در گذشته نیاز به صرف هزینه نسبتاً بالایی داشت، به همین خاطر کمتر کسی می توانست آن را تجربه نماید. اما خوشبختانه طی چند سال اخیر هدست های خوش قیمت و مناسبی به بازار ارائه شده اند که به دلیل قیمت مناسبی که دارند در اختیار عموم افراد قرار گرفته اند و تعداد افرادی که تجربه واقعیت مجازی را داشته اند افزایش پیدا کرده است.
نکتهای که در این میان وجود دارد این است که هر چه برای خرید هدست واقعیت مجازی بیشتر هزینه کنید، امکانات و قابلیت هایی که هدست از آنها پشتیبانی می کند افزایش پیدا خواهد کرد و نهایتاً کاربرانی که از این هدست ها استفاده می کنند تجربه بهتری از استفاده از هدست واقعیت مجازی را خواهند داشت.
راهنمای خرید هدست واقعیت مجازی (VR)
اگر قصد خرید هدست VR را دارید بهتر است با انواع هدست واقعیت مجازی موجود در بازار آشنا شوید تا بتوانید به درستی یک هدست واقعیت مجازی را برای خودتان انتخاب کنید. امروزه برندهای مختلفی کار تولید هدست واقعیت مجازی را انجام میدهند که از آن جمله میتوان به برندهای معروفی نظیر اچ تی سی، سامسونگ و شیائومی اشاره کرد.
هدست هایی که توسط این برند ها تولید و روانه بازار می شوند از فروش بسیار بالایی برخوردار هستند و توانسته اند نظر کاربران زیادی را به خود جلب کنند. امروزه شاهد وجود انواع مختلفی از هدست های واقعیت مجازی در بازار هستیم که به طور کلی در یکی از دسته بندی های زیر قرار می گیرند:
- هدست های سیمی: هدست های سیمی یا سیم دار محصولاتی هستند که اتصال آنها به کامپیوتر یا کنسول از طریق یک کابل انجام می شود. با استفاده از کابل مورد نظر، کامپیوتر یا کنسول توانایی ارسال سیگنالهای VR را به هدست خواهد داشت تا بدین وسیله اقدام به نمایش این سیگنال ها به صورت واقعیت مجازی برای کاربران از طریق هدست نماید. هدست های سیمی را می توان جزو بهترین و قدرتمندترین انواع هدست واقعیت مجازی موجود در بازار به شمار آورد و به همین خاطر این هدست ها درصد فروش بالایی از انواع هدست های VR را به خود اختصاص داده اند.
- هدست های بی سیم: همانطور که از نام این هدست ها پیداست، هدست های VR بی سیم برای کار کردن نیاز به هیچگونه سیم و کابلی ندارند و کار ارسال و دریافت اطلاعات را از طریق امواج وای فای انجام می دهند. یکی از مزایای مهم هدست های بی سیم این است که استفاده از آن به طول کابل محدود نشده و همین موضوع سبب شده تا کاربران به هنگام استفاده از آن تجربه بهتری داشته باشند و محدوده حرکتی بیشتری داشته باشند. از جمله نقاط ضعف هدست های سیمی نسبت به هدست های بی سیم قدرت پردازش پایین تر آنها می باشد که این امر ممکن است منجر به بروز لگ و تاخیر در حین کار نیز شود.
- هدست های واقعیت مجازی گوشی: نوع سوم از هدست های واقعیت مجازی، هدست واقعیت مجازی مخصوص گوشی هوشمند می باشد که با استفاده از یک گوشی کار می کنند. این هدست ها از نظر عملکرد با هدست های بی سیم و هدست های سیمی متفاوت می باشد و دلیل این امر هم این است که هدست های مذکور به کامپیوتر یا کنسول متصل نمی گردند و به گوشی های هوشمند متصل میشوند. در واقع گوشی های هوشمند به عنوان نمایشگر این هدست ها عمل می کنند و کار پردازش دنیای مجازی به عهده گوشیهای هوشمند خواهد بود. هدست های واقعیت مجازی گوشی نسبت به مدل قبلی از محدودیت بیشتری دارند و این محدودیت مخصوصاً در نوع محتوایی که ارائه می شود بیشتر خواهد بود و نمی توانند عملکردی در سطح هدست های کامپیوتر و کنسول بازی برسند و توانایی ارائه محتواهای خیلی پیچیده را دارا نیستند. همین موضوع سبب شده تا هدست های واقعیت مجازی گوشی جزو ضعیف ترین و ارزان قیمت ترین هدست های موجود در بازار باشند.
پس از معرفی انواع مختلف هدست واقعیت مجازی قصد داریم که مزایا و معایب و مزایا و معایب و کاربرد هر یک از این هدست ها را به شما توضیح دهیم.
نکات مهم هنگام خرید هدست واقعیت مجازی
پس از اینکه با انواع مختلف هدست واقعیت مجازی موجود در بازار آشنا شدید، می بایست اقدام به تصمیم گیری برای خرید هدست مناسب با نیاز خود کنید. از آنجایی که مدلهای متنوعی از هدست در بازار وجود دارد، انتخاب های مختلفی پیش روی شما قرار دارد که شما به تناسب نوع نیاز خود می توانید هر یک از این مدل ها را خریداری کنید.
لنز و صفحه نمایش ها
هدست های VR مجهز به یک یا دو صفحه نمایش هستند و از آنها برای نمایش محتوای واقعیت مجازی به کاربران استفاده می نمایند. البته هدست های واقعیت مجازی مخصوص گوشیهای هوشمند فاقد صفحه نمایش مجزا بوده و این هدست ها از صفحه نمایش گوشی استفاده می کنند. بسته به مدل هدست تعداد لنز های آنها نیز با یکدیگر متفاوت است و برخی از آنها دارای دو لنز هستند و تصاویری که با استفاده از آن ها نمایش داده می شود حالت سه بعدی خواهند داشت.
میدان دید (Field of View)
میدان دید یک هدست واقعیت مجازی در واقع محوطه ای از دنیای واقعیت مجازی که به صورت لحظه ای امکان تماشای آن را دارید را عنوان می نماید. در نتیجه برای نشان دادن میدان دید هر هدست آن را بر حسب درجه عنوان می نمایند. این موضوع به این معنی است که هر چه زاویه میدان دید بالاتر باشد، کاربر امکان مشاهده فضای بیشتری از محیط را به صورت لحظهای دارا خواهد بود. بسیاری از هدست های با کیفیت موجود در بازار دارای میدان دید ۱۰۰ تا ۱۱۰ درجه هستند. عدد عنوان شده دقیقا برابر با میدان دید یکی از چشمان انسان می باشد. در مجموع میدان دید هر دو چشم انسان ۲۰۰ تا ۲۲۰ درجه است.
قیمت
همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم تا چند سال گذشته هدست های واقعیت مجازی از قیمت بسیار بالایی داشتند و به همین خاطر خرید آنها برای کاربران معمولی بسیار سنگین و پر هزینه بود. اما امروزه قیمت این محصولات بسیار کاهش یافته و با وجود تنوع بسیار زیادی که دارند، هر کاربر به تناسب میزان بودجه خود می تواند یک هدست واقعیت مجازی ایده آل را خریداری نماید. البته نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که هرچه برای خرید هدست واقعیت مجازی هزینه بیشتری پرداخت کنید، محصول با کیفیت تر و با قابلیت ها و امکانات بیشتری را خریداری خواهید نمود.
فضای مورد نیاز برای استفاده از هدست
از جمله نکات مهمی که در حین خرید هدست VR می بایست به آن توجه کنید فضای آزاد شما برای بازی کردن می باشد. مثلاً اگر هدست شما سیمی باشد، شما باید در اتاق خود فضای بیشتری را برای بازی کردن داشته باشید. هدست های بیسیم هم تقریباً به اندازه هدست های سیمی نیاز به فضای آزاد دارند ولی این هدست ها نیازی به کامپیوتر یا کنسول ندارند که باعث می شود یک سری محدودیت های حرکتی از بین برود و مشکلات مربوط به اتصال سیمی وجود نداشته باشد. افرادی که فضای اضافی برای حرکت ندارند بهتر است اقدام به خرید هدست های مناسب گوشی کنند.
نوع نیاز و کاربری
برخی از کاربرانی که قصد خرید هدست واقعیت مجازی را دارند سعی میکند هدستی را خریداری نمایند که قدرت پردازش آنها بیشتر است. البته در کنار این عامل، معیارهای دیگری نیز میتواند در حین خرید هدست مورد توجه کاربران قرار گرفته شود که از آن جمله می توانیم به آزادی عمل بیشتر، نرخ تازه سازی هدست و غیره اشاره نماییم. بنابراین پس از شناسایی نوع نیاز خود، هدستی را که از ویژگی های مد نظر شما پشتیبانی می نماید را انتخاب و خریداری نمایید.
مزایا و معایب هدست های وی آر
در ادامه قصد بررسی مزایا و معایب هدست های واقعیت مجازی را داریم:
مزایا:
- این هدست ها اقدام به ارائه تصاویر بهتری به کاربران می کنند که این موضوع منجر به القای حس بهتری به کاربر می شود و کاربر خود را در دنیای مجازی کاملا حس خواهد نمود.
- فرصت انجام برخی تمرینات شبیه سازی و عملیات های خطرناک که در دنیای واقعی انجام آنها می تواند خطر آفرین باشد با استفاده از این هدست ها به صورت کاملاً ایمن فراهم خواهد بود و بدون اینکه فرد جان خود یا اطرافیان را به خطر بیندازد می تواند اقدام به انجام تمریناتی نظیر پرواز با هواپیما کند.
- بسیاری از افرادی که قصد سفر به منطقه خاصی را دارند، با استفاده از هدست های واقعیت مجازی پیش از سفر به آن منطقه می توانند تجربه بودن در آن محیط را داشته باشند و چنانچه با تمایلات آنها سازگاری داشته باشد، می توانند آن منطقه را برای سفر انتخاب کنند.
- امروزه بسیاری از پزشکان با استفاده از این فناوری اقدام به درک ویژگی های جدید هر دارویی می کنند و با تعیین عوارض جانبی آن دارو می توانند دید روشن تری از نتیجه استفاده از آن را داشته باشند.
معایب:
- این سیستم هنوز انعطاف پذیری بالایی ندارد و در مواقعی که در مواجهه با برنامه های از پیش تعیین نشده قرار بگیرد، نمی تواند نتایج مطلوبی را ارائه نماید. مثلاً اگر شخصی در کلاس درس اقدام به پرسیدن سوال کند، به راحتی می تواند پاسخ مناسب را دریافت نماید، اما در دنیای مجازی این امکان برای فرد میسر نخواهد بود.
- معمولاً افرادی که به صورت طولانی مدت از این فناوری استفاده می کنند، ممکن است نسبت به چیزهای مختلف وسواس پیدا کنند.
- هدست های VR جزو فناوری های گران به شمار میرود و برای تجربه استفاده از آن می بایست هزینه قابل توجهی پرداخت کنید. هرچند در سالهای اخیر هزینه آن نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است.
- با وجود اینکه بسیاری از افراد از این فناوری برای تمرین و شبیه سازی کارهایی نظیر پرواز با هواپیما استفاده می کنند، اما آموزشی که در دنیای واقعی انجام می شود با دنیای مجازی متفاوت می باشد و نمی توان عملکرد این دو را با یکدیگر مقایسه نمود.
آیا اکنون وقت خرید هدست های وی آر است؟
افرادی که تمایل به انجام بازی های مختلف و تجربه دنیای مجازی را دارند، بهتر است اقدام به خرید هدست های VR نمایند و اکنون زمان خوبی برای خرید این هدست ها می باشد. دلیل این امر هم این است که قیمت هدست های وی آر نسبت به گذشته کاهش چشمگیری پیدا کرده و این هدست ها پیشرفت بسیار زیادی نیز داشته اند و بسیاری از نواقص و باگ های آنها نیز مرتفع شده است. به همین خاطر پیشنهاد ما به شما این است که اگر قصد تجربه ورود به دنیای مجازی را دارید با خرید این هدست ها می توانید پا در دنیای جدیدی بگذارید و از یک تجربه لذت بخش بهره مند شوید.
جمع بندی
در مقاله راهنمای خرید هدست VR انواع مختلف هدست موجود در بازار به کاربران معرفی شد و ویژگی ها و خصوصیات هر یک از این هدست ها به اختصار در اختیار کاربران قرار گرفت. بسته به اینکه هر کاربر چه میزان بودجه در اختیار دارد می تواند اقدام به خرید هر یک از این هدست ها نماید.
نکته ای که در این میان وجود دارد این است که هدست های سیمی نسبت به هدست های بی سیم و هدست های گوشی از قدرت پردازش بالاتری برخوردار هستند و میزان لگ در آنها بسیار پایین تر می باشد و در حال حاضر انتخاب انواع هدست های واعیت مجازی سیمی می تواند نسبت به سایر انواع تجربه بهتری را به کاربر ارائه دهد. آیا شما هم تاکنون از هدست های واقعیت مجازی استفاده کرده اید؟ کدام یک از این هدست ها را برای خرید مناسب تر می دانید؟ دلیل شما برای این انتخاب چیست؟