اکسسوری و گجت

قابلیت سنجش اکسیژن خون چیست و چه کاربردی در ساعت های هوشمند دارد؟

یکی از قابلیت هایی که این روز ها در ساعت های هوشمند وجود دارد، قابلیت سنجش اکسیژن خون می باشد؛ پس از اینکه ویروس کرونا در سطح جهان همه گیر شد نیاز مردم به سنجش میزان اکسیژن خون نسبت به گذشته به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرد و همین موضوع سبب شد تا تولیدکنندگان به فکر اضافه کردن این ویژگی به ساعت های خود باشند.

با استفاده از قابلیت سنجش اکسیژن خون یا همان SpO2 افراد به راحتی می توانند میزان اشباع اکسیژن خون خود را مشاهده نمایند و چنانچه درصد اکسیژن خون آنها از حد مطلوب پایین‌تر باشد برای معالجه به مراکز درمانی مراجعه نمایند. تکنوسان مگ در این مقاله قصد دارد تا قابلیت سنجش اکسیژن خون و کاربرد آن در ساعت های هوشمند را توضیح دهد تا کاربران بیشتر با این قابلیت آشنا شوند و در مواقع لزوم از آن برای سنجش سلامت بدن خود استفاده کنند. بنابراین اگر شما هم به سلامت بدن خود اهمیت میدهید پیشنهاد میکنیم خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.

فناوری SpO2 چیست؟

تکنولوژی سنجش اکسیژن خون

فناوری SpO2 یکی از جدیدترین فناوری ‌هایی است که با اضافه شدن آن به ساعت های هوشمند به راحتی می توانید از آن برای اندازه گیری اکسیژن خون و سنجش میزان سلامت بدن استفاده نمایید. امروزه بسیاری از برندهای تولید کننده ساعت هوشمند فناوری سنجش اکسیژن خون را بر روی ساعت های خود مورد استفاده قرار داده اند و همین موضوع سبب بهبود عملکرد ساعت های فوق در سنجش سلامت بدن شده است.

در واقع سنسور SpO2 درصد اشباع هموگلوبین در خون انسان را نشان می دهد و با استفاده از آن می توانید سطح اکسیژن موجود در خون را اندازه گیری نمایید و با بررسی نتایج ،عملکرد بدن خود را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید. لازم به ذکر است که میزان اکسیژن خون در حین انجام فعالیت های ورزشی افزایش پیدا می‌کند و بالا بودن سطح اکسیژن خون به منزله عملکرد خوب متابولیسم بدن می باشد و نهایتاً فرد از ریه و بدن سالم تری برخوردار خواهد بود.

درصد SpO2 بدن با عددی بین ۱۰ تا ۹۰ درصد نشان داده می شود. چنانچه میزان SpO2 فردی از عدد 90 پایین تر باشد، به منزله وجود مشکل جدی در بدن فرد است و فرد می بایست حتما برای درمان به پزشک مراجعه نماید. با استفاده از فناوری قابلیت سنجش اکسیژن خون به راحتی می توانید عدد مربوطه را به دست بیاورید و بدین صورت از بروز مشکلات جدی و خطرناکی که در اثر پایین بودن میزان اکسیژن خون در بدن به وجود می آید، پیشگیری به عمل آورید.

نحوه اندازه گیری میزان اکسیژن خون با استفاده از ساعت های هوشمند

همانطور که پیشتر نیز عنوان کردیم امروزه با استفاده از ساعت های هوشمند موجود در بازار به راحتی می توانید میزان اکسیژن موجود در خون خود را اندازه گیری نماید و با بررسی نتایج به دست آمده از وضعیت جسمانی بدن خود آگاهی کسب کنید. برای انجام این کار می بایست مراحل زیر را طی کنید:

  1. فردی که قصد اندازه گیری سطح اکسیژن خون خود را دارد می بایست پس از بستن ساعت هوشمند به دست خود، بر روی یک سطح ثابت بنشیند و در حالتی که وضعیت او کاملاً استیبل و آرام می باشد اقدام به اندازه گیری میزان اکسیژن خون خود نماید.
  2. در مرحله بعدی کاربر می بایست از منوی کاربری ساعت هوشمند خود گزینه SpO2 را انتخاب نماید. پس از ورود به این اپلیکیشن با زدن دکمه start موجود بر روی صفحه، ساعت شروع به اندازه گیری سطح اکسیژن خون فرد می نماید.
  3. کاربر در حین اندازه گیری می بایست از محل مورد نظر حرکت نکند و آرامش خود را تا پایان کار اپلیکیشن حفظ کند تا اپلیکیشن بتواند نتایج دقیق تر و درستی را به دست بدهد. در این مرحله فرد می بایست کاملاً صاف و آرام بنشیند و دست های خود را نزدیک به سطح قلبش نگه دارد.
  4. پس از اینکه اپلیکیشن میزان اکسیژن خون را اندازه گیری نمود، آن را با نشان دادن اعدادی بر روی صفحه به کاربر اطلاع خواهد داد. همانطور که پیشتر نیز عنوان کردیم چنانچه میزان اکسیژن خون اندازه گیری شده افراد کمتر از عدد ۹۰ باشد، فرد دچار مشکل شده و می بایست برای درمان به مراکز درمانی مراجعه کنند.

نکته: اغلب برندهای تولید کننده ساعت های هوشمند به کاربران توصیه کرده اند که اگر قصد اندازه گیری سطح اکسیژن خون خود را دارند، پیش از شروع به اندازه گیری می باید برای مدت زمان تقریبی ۱۰ دقیقه در مکانی آرام و خارج از تنش بنشینند و به بدن خود استراحت دهند و سپس شروع به اندازه گیری میزان اکسیژن خون خود نمایند.

محدودیت های سنسور SpO2 موجود بر روی ساعت ‌های هوشمند

همانطور که در متن مقاله هم به آن اشاره نمودیم به دلیل نیاز مبرمی که از سوی کاربران برای سنجش میزان اکسیژن خون حس می شد، تولید کنندگان ساعت های هوشمند این قابلیت را بر روی ساعت های خود اضافه کردند تا افراد با استفاده از ساعت های خود نیز بتوانند به بررسی میزان اکسیژن موجود در خون خود بپردازند. اگر بخواهیم عملکرد ساعت های هوشمندی که دارای سنسور SpO2 می باشند را با پالس اکسی متر های نوک انگشتی مقایسه کنیم به این نتیجه میرسیم که عملکرد پالس اکسی متر در سنجش میزان اکسیژن خون دقیق تر و صحیح تر میباشد.

طرز کار تکنولوژی سنجش اکسیژن خون

دلیل این امر این است که اندازه گیری مقدار اکسیژن خون از طریق نوک انگشت نسبت به مچ دست از دقت بیشتری برخوردار می باشد. در واقع دستگاه های پالس اکسی متر نوک انگشتی اقدام به تاباندن نور به یک نقطه متمرکز و کوچک می کنند و نتایج را نیز از همان نقطه کوچک بازتاب می نمایند و به همین خاطر نتایجی که این پالس اکسی متر ها به دست می دهند دقیق تر و صحیح تر میباشد. این در صورتی است که سنسور SpO2 موجود بر روی ساعت های هوشمند نور را به سطح بیشتری از مچ دست می تابانند و نتایج به دست آمده از آنها از دقت کمتری برخوردار خواهد بود.

به طور کلی سنسور SpO2 را نمی توان برای اهداف پزشکی مورد استفاده قرار داد و اطلاعاتی که از طریق این سنسور به دست می‌آید تنها فرد را از وضعیت سلامت جسمی در حالت نرمال مطلع خواهد نمود. چنانچه اطلاعات به دست آمده از طریق این سنسور نشان دهنده عدم وجود میزان اکسیژن کافی در خون فرد باشد، فرد برای آزمایشات دقیق تر پزشکی می بایست بیمارستان ها و درمانگاه ها مراجعه نماید.

معرفی تعدادی از ساعت های هوشمند مجهز به قابلیت سنجش اکسیژن خون

در ادامه مقاله قصد داریم تعدادی از پرفروش ترین و محبوب ترین ساعت های هوشمندی که از قابلیت سنجش میزان اکسیژن خون برخوردار می باشند را برای شما معرفی نماییم:

ساعت هوشمند Amazfit Bip U Pro

این محصول که به وسیله شرکت Amazfit به بازار عرضه شده در واقع همان نسخه پیشرفته Bip U می‌باشد که به نسبت آن کارایی بسیار بالاتری دارد و از قیمت مقرون به صرفه ای برخوردار می باشد. به راحتی با استفاده از سنسور SpO2 موجود بر روی این ساعت ها می توانید اقدام به سنجش میزان اکسیژن خون خود در شرایط مختلف نمایید. ساعت فوق دارای یک صفحه نمایش رنگی بزرگ TFT-LCD با وضوح 43/1 اینچ HD می باشد.

سنجش اکسیژن خون در ساعت هوشمند چیست

لازم به ذکر است که ساعت هوشمند فوق از ۶۰ حالت ورزشی مختلف نظیر کیک بوکسینگ، دوچرخه سواری، دویدن، اسکیت، رقص، یوگا، شنا و غیره برخوردار است و فعالیت های ورزشی مختلف خود را می توانید با استفاده از این ساعت های هوشمند آنالیز و بررسی نمایید. از دیگر قابلیت های منحصر به فرد این ساعت می توان به دارا بودن سنسور نظارت بر ضربان قلب ۲۴ ساعته و آنالیز کیفیت خواب اشاره نمود.

خرید ساعت هوشمند امیزفیت Amazfit Bip U Pro

اپل واچ سری ۷

سنجش اکسیژن خون در ساعت هوشمند

اگر میخواهید سطح اکسیژن خون خود را در بهترین حالت ممکن و به صورت دقیق و درست اندازه گیری نمایید پیشنهاد می کنیم که اپل واچ سری ۷ را خریداری نمایید. این محصول نسبت به مدل های قبلی خود پیشرفت بسیار زیادی پیدا کرده و همین موضوع سبب محبوب و پرفروش شدن آن در سطح بازار شده است. از جمله سنسور های موجود بر روی این گوشی می‌توان به سنسور SpO2 و سنسور ردیابی ضربان قلب اشاره نماییم.

بنابراین با استفاده از آن می توانید میزان اکسیژن خون خود را اندازه گیری کنید. ابعاد این ساعت ۴۱ میلیمتر بوده و نسبت به مدل های قبلی از حاشیه باریک تر و صفحه نمایش بزرگتری برخوردار می باشد و توانایی نمایش ۵۰ درصد متن بیشتر نسبت به مدل های قبلی را دارا است. علاوه بر این، این محصول از صفحه کلید کامل QWERTY برخوردار است و با استفاده از آن می توانید تایپ ساده تری انجام دهید.

ساعت هوشمند Forerunner 245 گارمین

افرادی که تمایل به اندازه گیری سطح اکسیژن بدن خود به صورت حرفه‌ای دارند می توانند ساعت Forerunner 245 گارمین را خریداری نمایند. این ساعت ها دارای سنسور Pulse Ox بوده و می‌توانند میزان اشباع اکسیژن خون افراد را با دقت بسیار زیادی اندازه گیری نمایند. از دیگر امکانات موجود بر روی این ساعت هوشمند می توانیم به دارا بودن جی پی اس داخلی و ردیابی ضربان قلب اشاره نماییم.

اندازه گیری اکسیژن خون با ساعت هوشمند

با استفاده از ساعت های فوق میتوانید بر روی کیفیت خواب خود نظارت کافی داشته باشید. علاوه بر این، این ساعت ها از مقاومت در برابر آب نیز می باشند و توسط شناگران نیز مورد استفاده قرار می گیرند. عمر باتری این محصول ۷ روزه بوده و بهترین ساعت برای تمرکز بر روی تناسب اندام می باشد. اغلب افرادی که به صورت حرفه ای به ورزش دوندگی مشغول هستند ترجیح می دهند تا برای سنجش اکسیژن بدن خود این ساعت را مورد استفاده قرار دهند.

جمع بندی

در این مقاله پس از معرفی سنسور SpO2 که امروزه بر روی اغلب ساعت های هوشمند مورد استفاده قرار گرفته، نحوه استفاده از آن برای سنجش میزان اکسیژن خون را به کاربران معرفی نمودیم و علاوه بر این با مقایسه این قابلیت با دستگاه های پالس اکسی متر و عنوان کردن محدودیت های آن سعی کردیم تا اطلاعات دقیق تر و کامل تری در خصوص این تکنولوژی در اختیار کاربران قرار دهیم.

پس از آن با معرفی تعدادی از ساعت های هوشمندی که به این فناوری مجهز هستند سعی کردیم تا به کاربران کمک کنیم تا بتوانند با آشنایی با چند ساعت هوشمند پرفروش که از این قابلیت برخوردار می باشند، خرید راحت تر و بهتری داشته باشند. شما خرید کدام یک از ساعت های هوشمند مجهز به این فناوری را به سایر کاربران توصیه می کنید؟ دلایل شما برای این انتخاب چیست؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید به کاربران در یافتن یک ساعت هوشمند خوب و با کیفیت که از قابلیت سنجش میزان اکسیژن خون برخوردار می باشد یاری رسانید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا