دانشنامهاکسسوری و گجت

فناوری ECG چیست و چه کاربردی در ساعت های هوشمند دارد؟

اغلب گجت های پوشیدنی که امروزه به بازار ارائه شده اند مجهز به قابلیت های ویژه برای پایش سلامتی هستند و به نوعی این امر یک استاندارد متداول تبدیل شده است. رهگیری وضعیت سلامت در تمام طول روز موجب می شود از وضعیت جسمانی تان اطلاعات بیشتری داشته باشید. این ویژگی ها در فعالیت های ورزشی مانند پیاده روی، دوچرخه سواری، دویدن و … پررنگ تر دیده می شود و ارزش خرید ساعت هوشمند را دو برابر می کند.

یکی از قابلیت هایی که بسیاری از گجت های پوشیدنی ارائه می دهند فناوری ECG می باشد؛ فناوری پر اهمیتی که به نوعی می توان آن را اصلی ترین دلیل استفاده از ساعت های هوشمند دانست. به دلیل فراگیر شدن این ویژگی در این مقاله قصد داریم ببینیم تکنولوژی ECG چیست و چه کاربرد هایی دارد. با تکنوسان مگ همراه باشید تا با این ویژگی بیشتر آشنا شوید.

فناوری ECG چیست؟

فناوری ECG / تکنولوژی ECG

تکنولوژی ECG یا Electrocardiography (الکترو کاردیو گرافی) در واقع یک فناوری است که  ثبت فعالیت الکتریکی قلب با استفاده از الکترود هایی که روی پوست قرار می گیرد را ممکن می کند. گجت هایی که دارای این ویژگی هستند، با استفاده از یک سری LED چشمک زن سبز رنگ و اندازه گیری بازتاب آن ها توسط سنسور های مخصوص، ضربان قلب را از روی پوست اندازه گیری می کنند. در واقع هنگامی که این ال ای دی ها چشمک میزنند، نور از جریان خوب خون بازتاب می گردد و بازتاب آن به وسیله یکسری سنسور ویژه ضبط می گردد. پس از این مرحله از یکسری الگوریتم های خاص برای تولید داده های ضربان قلب کمک گرفته می شود.

فناوری ECG اکنون به بخش جدا نشدنی گجت های سلامت تبدیل شده وامروزه در اغلب وسایل پوشیدنی الکترونیکی موجود در بازار شاهد وجود این فناوری هستیم. به طور کلی تجهیزات الکترونیکی که مجهز به این قابلیت هستند یک سری اطلاعات تصویری از سلامت کلی بدن را در اختیار تان قرار می ‌دهند و با استفاده از آن می توانید اطلاعات مفیدی در خصوص سلامت خود به دست بیاورید.

بسیاری از ورزشکاران با استفاده از این فناوری می ‌توانند تمرین های ورزشی خود را ارتقا دهند. مثلاً افرادی که تمایل دارند تا ضربان قلبشان را به تعداد خاصی برسانند با پوشیدن اپل واچ هایی که مجهز به ECG هستند می توانند ضربان قلب خود را چک نمایند تا به حد مطلوب برسد.

طرز کار تکنولوژی ECG

فناوری ECG آسان ترین راه برای سنجش میزان ضربان قلب می باشد و همین موضوع سبب شده تا امروزه بسیاری از شرکت های تولید کننده تجهیزات پوشیدنی الکترونیکی، از آن در اقلام خود استفاده نمایند. نکته مهمی که در خصوص این تکنولوژی وجود دارد این است که تکنولوژی فوق هنگامی که برای افراد بیمار مورد استفاده قرار بگیرد دقت پایینی خواهد داشت و به همین خاطر این افراد نمی توانند به داده هایی که این فناوری ارائه می ‌دهد اتکا نمایند.

فناوری ECG علاوه بر اینکه اقدام به ارزیابی جریان خون می‌ کند، اطلاعات خوب و مفیدی در خصوص نحوه عملکرد قلب نیز در اختیار کاربران قرار می دهد. واژه ECG اغلب در صنعت پزشکی به کار برده می شود و از آن در دستگاه های برقی ضربان نگار قلب استفاده می ‌شود. این دستگاه‌ها در شناسایی ناهنجاری های قلبی کاربرد دارند.

ecg چیست و چه کاربردی دارد

کاربرد فناوری ECG در ساعت های هوشمند

فناوری ECG در اغلب ساعت های هوشمند وجود دارد و اندازه گرفتن نوار قلب را انجام می دهد. در واقع این اپلیکیشن درست شبیه یک دستگاه ثبت کننده نوار قلب که در کلینیک ها و بیمارستان ها استفاده می شود، کار گرفتن نوار قلب افراد را بر عهده دارد. بنابراین افرادی که تمایل دارند تا سلامت قلب خود را تحت نظر قرار دهند با خرید ساعت های هوشمند مجهز به این اپلیکیشن می توانند به راحتی این کار را بدون مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی انجام دهند.

محدودیت های فناوری ECG در ساعت های هوشمند

محدودیت های این فناوری در ساعت های هوشمند شامل موارد زیر می شود:

  •  فناوری فوق دارای یک سری نقاط ضعف می باشد. متاسفانه ECG هنگامی که فرد به بیماری دچار باشد نمی تواند داده های دقیق و درستی را در اختیار کاربر قرار دهد.
  •   افرادی که در شرایط خاصی به سر می ‌برند، فیبریلاسیون دهلیزی ضربان قلب آنها دارای یک ریتم نامنظم خواهد بود و این افراد نمی توانند در این شرایط به داده هایی که از طریق ECG به دست می ‌آید اتکا نمایند.
  •  ECG امکان تشخیص حملات قلبی را دارا نیست. در نتیجه افرادی که در خود علائم حمله قلبی را مشاهده می کنند می بایست سریعاً به مراکز پزشکی مراجعه نمایند.
  •  ECG امکان تشخیص سکته های قلبی، کلسترول بالا، فشار خون، ریتم های نامنظم ضربان قلب و غیره را دارا نیست.فناوری ضربان قلب در ساعت هوشمند

نحوه استفاده از اپلیکیشن ECG

افرادی که قصد استفاده از فناوری ECG را دارند پس از یافتن آیکون آن بر روی ساعت، با ضربه زدن بر روی آن می توانند اقدام به اجرای این ویژگی نمایند. برای این منظور کاربر می بایست اقدام به قرار دادن دست های خود بر روی یک میز و یا بر روی پاهای خود نماید و سپس اقدام به لمس کردن تاج دیجیتال با استفاده از انگشتانش نماید. در مرحله بعدی دستورالعمل‌ هایی بر روی نمایشگر ساعت نشان داده می ‌شود که کاربر می بایست اقدام به اجرای این دستورالعمل ها نموده و برای مدت زمان تقریبی 30 ثانیه منتظر بماند. پس از اینکه اجرای این دستورالعمل ها به اتمام رسید، نتایج به کاربر نمایش داده می شود.

الکتروکاردیوگرام در ساعت هوشمند

نتایج فناوری ECG

پس از اینکه شما اقدام به گرفتن تست با استفاده از اپلیکیشن ECG نمودید، نتایج آن در قالب یکی از موارد زیر به شما نمایش داده می شود:

Sinus Rhythm: هنگامی که این نتیجه بر روی ساعت شما به نمایش در می آید به این معنی که عملکرد قلب شما عادی بوده و تعداد ضربان قلب شما در هر دقیقه بین 50 تا 100 بار در دقیقه می باشد. البته اگر هنوز هم در قلب خود احساس ناراحتی دارید بهتر است برای انجام آزمایشات تکمیلی به پزشک معالج مراجعه نمایید.

Atrial Fibrillation: اگر پس از انجام تست این نتیجه به شما نمایش داده شود، حتماً می بایست به پزشک معالج مراجعه نمایید. چرا که چنین نتیجه ای نشان دهنده وجود ضربان قلب نامنظم در فرد می باشد.

فناوری مانیتور ECG

Low Heart RateیاHigh Heart Rate: افرادی که میزان ضربان قلب آنها بین 120 تا 150 بار در دقیقه یا کمتر از 50 بار در دقیقه می باشد، این نتیجه به آنها نشان داده می ‌شود. متاسفانه اپلیکیشن ECG امکان ارائه نتیجه دقیق تر در چنین شرایطی را دارا نیست و پیشنهاد می کنیم چنانچه این نتیجه به شما نمایش داده شد، برای رفع نگرانی حتما به یک پزشک معالج مراجعه کنید.

Inconclusive: در مواقعی که امکان آنالیز ضربان قلب برای حصول نتیجه وجود ندارد، این نتیجه به کاربر نمایش داده می شود. در مواقعی که شرایط قلبی کاربر برای اپلیکیشن غیر قابل تشخیص میباشد چنین نتیجه ای بروز می کند. معمولا افرادی که اقدام به استفاده از دستگاه قلب نبوده اند و یا تعداد ضربان قلب آنها در هر دقیقه بین 100 تا 120 بار می باشد با چنین نتیجه ای مواجه می‌ شوند. در هر صورت چنانچه از وضعیت قلب خود نگران هستید می ‌توانید برای رفع نگرانی به پزشک مراجعه معالج مراجعه کنید.

مکانیزم فناوری ECG

Poor Recording: در مواقعی که امکان مشخص کردن نتایج وجود ندارد چنین نتیجه ای به کاربران نمایش داده می شود. توصیه می ‌کنیم در صورت مشاهده چنین نتیجه ای، بسته شدن صحیح این ساعت در دست خود را چک کنید و مجددا اقدام به گرفتن تست نمایید. البته بهتر است برای انجام تست دستان خود را بر روی یک سطح ثابت نظیر میز یا پاهای خود قرار دهید تا تست شما بهتر انجام شود.

جمع بندی

یکی از بهترین فناوری هایی که در سال های اخیر به بازار ارائه شده، فناوری ECG می باشد که امروزه در اغلب لوازم الکترونیکی پوشیدنی از آن استفاده شده است. با استفاده از این فناوری کاربران می توانند اقدام به گرفتن ضربان قلب خود نمایند و در صورت مشاهده ضربان قلب خارج از ریتم و نامنظم سریعاً برای معالجه به پزشک مراجعه کنند. امروزه از این فناوری در ساعت های هوشمند استفاده می‌ شود و به کاربران این امکان را می‌دهد تا بتوانند در هر لحظه و هر ساعت ضربان قلب خود را چک کنند.

به همین خاطر اغلب ورزشکاران برای رساندن ضربان قلب خود به یک مقدار مشخص از ساعت های هوشمند مجهز به این فناوری استفاده می نمایند. البته افرادی که به بیماری دچار هستند نمی توانند به نتایجی که از طریق این ویژگی به آنها نشان داده می‌شود اتکا نمایند و این مورد جزو نقاط ضعف این فناوری به شمار می‌ رود. آیا ساعت هوشمند شما هم مجهز به این فناوری می باشد؟ چقدر از قابلیت های این فناوری در ساعت خود استفاده نموده اید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر کاربران مجله تکنوسان به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا