کنسول و بازیکامپیوتر و لپ تاپ

سرویس ایکس باکس گیم پس چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

پیشرفت دنیای گیم در چند سال اخیر موجب شده بزرگترین کمپانی های جهان با معرفی ایده های جدید به رقابت با یکدیگر بپردازند. یکی از این ایده ها که در چند وقت اخیر سر و صدای زیادی به پا کرده، سرویس انحصاری مایکروسافت یعنی ایکس باکس گیم پس (Game Pass) می باشد. اگر پیگیر صنعت گیم باشید قطعا اسم این سرویس را شنیده اید. همانطور که میدانید گیمپس پلتفرمی مقرون به صرفه است که با پرداخت مبلغی ناچیز دسترسی به طیف وسیعی از بازی های روز را ممکن می کند.

به پاس این سرویس مایکروسافت توانسته بار دیگر در دنیای گیم خودی نشان بدهد و حرفهایی در مقابل رقیب قدرتمندش سونی داشته باشد. اما گیم پس چیست، در چه دستگاه هایی قابل استفاده است و چه انواعی دارد؟ با تکنوسان مگ همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم و ویژگی های این پلتفرم پرطرفدار مایکروسافت را با هم بررسی کنیم.

ایکس باکس گیم پس چیست؟

گیم پس چه بازی هایی دارد / game pass چیست

مایکروسافت پس از عدم موفقیت کنسول های نسل هشتمی اش، به دنبال راهی بود که مجددا در دنیای گیم حضور پر نقشی داشته باشد. به همین دلیل در مراسم E3 سال 2017 برای اولین بار سرویس اشتراکی گیمینگ خود را تحت عنوان Xbox Game Pass معرفی کرد. این سرویس در واقع مانند اشتراک نتفلیکس عمل می کند و با پرداخت حق اشتراک ماهیانه در آن، می توانید تعداد زیادی بازی را داشته باشید. گیم پس اکنون چیزی حدود 450 عنوان کوچک و بزرگ را تنها با پرداخت 15 دلار به صورت ماهیانه در اختیارتان قرار می دهد، بازی هایی که برخی از آن ها به تنهایی بیش از 30 دلار قیمت دارند.

گیم پس به صورت انحصاری در اختیار دارندگان کنسول های ایکس باکس و همچنین پلتفرم PC می باشد و شما به راحتی می توانید با خرید این اشتراک به تمام بازی های موجود دسترسی داشته باشید. لیست بازی های موجود در گیم پس ثابت نیستند و همواره عناوین جدیدی به آن اضافه می شوند و همچنین عناوین قدیمی تر از آن خارج می شوند. این موضوع موجب می شود بسیاری از بازی های جدید در روز اول عرضه در گیم پس حضور داشته باشند.

با خرید سرویس ایکس باکس گیم پس، علاوه بر بازی ها، به سرویس EA Play و همچنین Xbox Live Gold نیز دسترسی خواهید داشت. EA Play بخش بزرگی از بازی های الکترونیک آرتز مانند سری FIFA را به گیم پس می آورد، Xbox Live Gold نیز امکان تجربه بازی های آنلاین را فراهم می کند. نکته قابل توجه در این قضیه این است که هر کدام از این 2 سرویس به صورت جداگانه ماهی 15 دلار ارزش دارند.

بازی های موجود در سرویس Game Pass

همانطور که گفتیم حدود 450 عنوان کوچک و بزرگ در گیم پس حضور دارند که حدود 100 تای آن ها عناوین AAA و رده بالا می باشند. تمام بازی های انحصاری مایکروسافت مانند سری Forza Horizon، سری Halo، سری Gears و … در این سرویس حضور دارند. همچنین سری بازی هایی مانند Hitman، بتلفیلد، Mortal Kombat، نید فور اسپید، Microsoft Flight Simulator و … در آن حضور دارند. وجود سرویس EA Play موجب شده تعداد عناوین این سرویس بیشتر از همیشه باشد.

گیم پس هوم چیست / گیم پس یک دلاری چیست

همچنین خریداری کمپانی های بزرگ بازی سازی توسط مایکروسافت نوید بخش این است که عناوین ارائه شده توسط این کمپانی ها نیز در این سرویس قرار می گیرند. نکته قابل توجه در مورد گیم پس این است که می توانید این سرویس را در رایانه شخصی و کنسول خود استفاده کنید، در واقع با خرید یک حق اشتراک، امکان استفاده از سرویس در 2 دیوایس وجود خواهد داشت.

ایکس باکس گیم پس همچنین امکان اجرای بازی های کنسول بر روی گوشی را نیز فراهم می کند و با خریداری آن می توانید تمام بازی های موجود در کنسول تان را به سادگی بر روی گوشی خود به صورت سرویس ابری تجربه کنید. برای مشاهده لیست بازی های موجود در گیم پس می توانید به سایت زیر مراجعه کنید.

لیست بازی های موجود در سرویس گیم پس

انواع گیم پس معرفی شده توسط مایکروسافت

در حال حاضر مایکروسافت سرویس گیم پس را در 3 دسته بندی قرار داده و هر کاربر می تواند بسته به نیاز خود یکی را انتخاب کند. این 3 دسته بندی شامل Game Pass for Console، Game Pass for PC و در نهایت Game Pass Ultimate می باشد. هرکدام از این سرویس ها ویژگی های منحصر به فرد خود را به کاربران ارائه می کنند و برای پلتفرم های مختلفی طراحی شده اند. در ادامه هرکدام از این پروفایل ها و ویژگی های آن ها را بررسی می کنیم.

گیم  پس کنسول (Game Pass for Console)

اشتراک پایه گیم پس برای کنسول ها Game Pass for Console نام دارد و تنها امکانات این سرویس را بر روی کنسول های مایکروسافت می آورد. این اشتراک با قیمت ماهیانه 10 دلار عرضه می شود و می توانید آن را بر روی ایکس باکس وان یا ایکس باکس سریز S | X استفاده کنید. Game Pass for Console از سرویس EA Play بهره نمی برد و تعداد بازی های موجود بر روی آن کمی کمتر است.

به عنوان مثال سری بازی های بتلفیلد، فیفا، نید فور اسپید و … که توسط کمپانی EA تولید شده اند بر روی این سرویس حضور ندارند. سرویس ایکس باکس لایو گلد نیز بر روی این سرویس حضور ندارد و برای تجربه بازی های آنلاین باید آن را جداگانه خریداری کنید. با این وجود بازی های انحصاری مایکروسافت در روز عرضه بر روی این گیم پس قرار می گیرند، همچنین هر ماه بازی های جدیدی بر روی آن افزوده می شود. تخفیف‌ های و پیشنهاد های ویژه برای خرید بازی و DLC نیز برای دارندگان این سرویس عرضه خواهد شد.

گیم پس کامپیوتر (Game Pass for PC)

سرویس بعدی، Game Pass for PC می باشد و همانطور که از اسم آن پیداست برای گیمر های کامپیوتر در نظر گرفته شده است. این سرویس برای Windows 10 و Windows 11 در نظر گرفته شده و بر روی کنسول ها کارایی ندارد. قیمت آن نیز همانند Game Pass for Console ماهیانه 10 دلار می باشد. با استفاده از این سرویس می توانید صد ها بازی را بر روی کامپیوتر یا لپ تاپ خود داشته باشید و از تجربه گیمینگ لذت ببرید.

گیم پس کامپیوتر بر خلاف نسخه کنسول، از سرویس EA Play بهره می برد و عناوین انحصاری این کمپانی بر روی آن وجود خواهند داشت. این سرویس دارای ایکس باکس لایو گلد نخواهد بود، البته برای تجربه بازی های آنلاین در کامپیوتر نیازی هم به این سرویس نیست. در این سرویس، ماهانه بازی های انحصاری مایکروسافت اضافه می شوند، تخفیف‌ ها و پیشنهاد های ویژه برای خرید بازی و DLC برای تان ارسال می شود و همواره به صورت ماهیانه بازی های جدیدی بر روی آن اضافه خواهد شد.

مشکلات گیم پس در ایران

گیم پس آلتیمیت (Game Pass Ultimate)

کامل ترین نسخه گیم پس، Game Pass Ultimate نام دارد و می توان آن را مناسب ترین گزینه برای انتخاب دانست. شما می توانید با پرداخت ماهیانه 15 دلار گیم پس آلتیمیت را خریداری کنید و آن را بر روی کامپیوتر شخصی، لپ تاپ، ایکس باکس وان و یا ایکس باکس سریز ایکس | اس استفاده کنید. البته همانند سایر نسخه ها، این گیم پس نیز حداکثر بر روی 2 دستگاه قابل استفاده خواهد بود.

گیم پس آلتیمیت هر 2 سرویس لایو گلد و EA Play را ارائه می دهد و می توانید با استفاده از آن حدود 450 بازی را نصب کنید. این سرویس همچنین انجام بازی ها از طریق کلود بر روی اندروید و iOS را نیز امکان پذیر می کند. در واقع تمام ویژگی های 2 گیم پس کنسول و PC به علاوه سرویس کلود و لایو گلد، گیم پس آلتیمیت را تشکیل داده اند. شما با تهیه این سرویس همچنین قادرید از برخی DLC ها و جوایز مختلف در برخی بازی ها بهره ببرید. به طور کلی Game Pass Ultimate به صرفه ترین و بهترین انتخاب برای دارندگان کنسول های مایکروسافت و یا PC پلیر ها می باشد.

گیم پس های دیگر در بازار ایران

3 سرویس معرفی شده در بالا، سرویس های رسمی گیم پس بودند که توسط مایکروسافت ارائه می شوند و می توانید هرکدام از آن ها را بسته به پلتفرمی که با آن به بازی می پردازید تهیه کنید. با این وجود در هنگام گشت و گذار در بازار ایران، ممکن است با اصطلاحات مختلفی روبرو شوید که با این 3 سرویس همخوانی ندارند. در ادامه به این سرویس ها می پردازیم.

گیم پس ایکس باکس سری ایکس چیست

گیم پس موبایل

برخی فروشندگان، گیم پس را با نام گیم پس موبایل به فروش می رسانند و ادعا می کنند که با استفاده از این سرویس می توانید بازی های ایکس باکس را بر روی موبایل تجربه کنید. گیم پس موبایل در واقع همان گیم پس آلتیمیت است که از سرویس کلود پشتیبانی می کند و از طریق فضای ابری و سرور های مایکروسافت می توانید بازی های مختلف را بر روی گوشی یا تبلت خود تجربه کنید.

گیم پس یک دلاری

مایکروسافت برای اینکه کاربران بیشتری را ترغیب به استفاده از سرویس اشتراکی خود کند، این امکان را فراهم کرده تا برای اولین خرید این اشتراک، بتوانید تنها 1 دلار پرداخت کنید و از ماه های بعد 10 یا 15 دلار پرداخت کنید. به بیان دیگر شما می توانید بار اول بر روی اکانت تان گیم پس را تنها با یک دلار فعال کنید. این امکان تنها یکبار بر روی هر اکانت وجود خواهد داشت و پس از آن باید قیمت اصلی تعیین شده را پرداخت کنید.

از این رو فروشندگان گیم پس با ساخت اکانت های متعدد گزینه های اقتصادی تری برای کاربران فراهم کرده اند. برای استفاده از گیم پس یک دلاری باید هر ماه اکانت جدیدی در کنسول خود وارد کنید. طبق بررسی های انجام شده استفاده از چند اکانت مختلف از گیم پس های یک دلاری مشکلی برای کنسول ایجاد نمی کند اما با توجه به سیاست های سختگیرانه مایکروسافت و سابقه طولانی این کمپانی در بَن کردن یا مسدود شدن کنسول ها توصیه می شود این کار را برای مدت طولانی انجام ندهید.

گیم پس ظرفیت کامل چیست

انواع گیم پس از نظر ظرفیت

در هنگام تهیه گیم پس، قطعا با واژه هایی مانند گیم پس ظرفیت کامل، ظرفیت هوم و ظرفیت غیر هوم روبرو می شوید. از این رو این سوال پیش می آید که تفاوت این 3 ظرفیت چیست و چرا بین آن ها اختلاف قیمتی وجود دارد؟ همانطور که به آن اشاره کردیم هر اکانت گیم پس قابل استفاده بر روی 2 دستگاه خواهد بود و این موضوع دلیل اصلی وجود اکانت های ظرفیتی گیم پس می باشد. این اکانت ها قیمتی بسیار مقرون به صرفه دارند، به همین دلیل طرفداران آن ها در بازار بسیار زیاد می باشند. در ادامه هر کدام از این ظرفیت ها را بررسی می کنیم.

ظرفیت هوم

هر اکانت مایکروسافت در واقع بر روی یک پلتفرم به عنوان دیوایس اصلی قرار میگیرد سپس شما می توانید با قابلیت Gamesharing آن را در یک دیوایس دیگر مورد استفاده قرار دهید. از این رو فروشندگان یک اکانت را به 2 شخص می فروشند تا قیمت نهایی ارزان تر باشد. این فرایند به هیچ عنوان غیر قانونی نیست اما در هنگام انتخاب آن باید به معتبر بودن فروشگاه دقت کنید. اکانت هوم در واقع اکانت اصلی گیم پس است و در صورت استفاده از آن شما به عنوان دارنده اکانت در نظر گرفته می شوید.

گیم پس چیه / گیم پلی پس موبایل چیست؟

ظرفیت غیر هوم

ظرفیت غیر هوم تفاوتی با اکانت هوم ندارد و تهیه آن به معنی استفاده از قابلیت Gamesharing برای استفاده از گیم پس می باشد. در این حالت شخص دیگری اکانت هوم را در اختیار دارد و شما به عنوان کاربر دوم از آن استفاده می کنید. به همین دلیل قیمت اکانت غیر هوم بسیار کمتر است. استفاده از ظرفیت غیر هوم به هیچ عنوان غیر قانونی نیست اما در صورتی که آن را از شخص معتبری تهیه نکنید، به راحتی می تواند با تعویض رمز شما را از اکانت خارج کند.

ظرفیت کامل

گیم پس ظرفیت کامل همانطور که از اسمش پیداست یک نسخه کامل است و در صورت تهیه آن تمام اکانت در اختیارتان قرار می گیرد. در صورت داشتن این نسخه می توانید رمز، ایمیل و تمام مشخصات اکانت گیم پس را داشته باشید. همچنین می توانید اکانت غیر هوم آن را به شخص دیگری بدهید یا بر روی پلتفرم دیگر بر روی آن استفاده کنید. در برخی موارد فروشندگان گیم پس ظرفیت کامل را بر روی اکانت شخصی شما فعال می کنند. برای خرید کنسول های نسل نهمی مایکروسافت، می توانید از طریق لینک های زیر اقدام فرمایید:

خرید کنسول بازی Xbox Series S خرید کنسول بازی Xbox Series X

سخن پایانی

در این مقاله، ویژگی های گیم پس و انواع آن را بررسی کردیم تا با این سرویس مایکروسافت بیشتر آشنا شوید. بدون شک گیم پس یک انقلاب در دنیای گیم می باشد و می تواند آینده این صنعت را تحت تاثیر قرار دهد. این سرویس با قیمتی ناچیز طیف وسیعی از بازی ها را در اختیارتان قرار می دهد، به همین دلیل کاربران با استفاده از گیم پس می توانند عناوینی را تجربه کنند که شاید در حالت عادی به سراغ خرید آن نمی رفتند.

این مسئله موجب می شود دیر یا زود کمپانی های رقیب مانند سونی به فکر ارائه روش های مشابه برای رقابت با مایکروسافت باشند. بنظر شما گیم پس در بازار جهانی چه آینده ای دارد؟ آیا شما تاکنون تجربه استفاده از این سرویس را داشته اید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر کاربران مجله تکنوسان به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا