ممکن است جدیدا متوجه متورم شدن و باد کردن بدنه پاور بانک گران قیمتی شده باشید که چند ماهی بیشتر از خرید آن نمی گذرد. اگر چه باد کردن بدنه پاوربانک کمی ترسناک به نظر می رسد اما با فهمیدن علت باد کردن پاور بانک می توانید راه حل هایی درست برای حل این مشکل پیدا کنید و حتی با آشنا شدن با علت های باد کردن پاور بانک از وقوع چنین مشکلی در آینده جلوگیری کنید. بنابراین اگر این سوال که در ذهن شما هم شکل گرفته که چرا پاوربانک باد می کند؟ در ادامه با تکنوسان مگ همراه باشید تا با علت های شایع باد کردن پاور بانک آشنا شوید.
7 علت باد کردن پاور بانک
دلایل متعددی وجود دارد که سبب باد کردن پاور بانک می شود و از بین این دلایل یک سری از آنها به ویژگی های خود پاور بانک مربوط می شود و یک سری دیگر بستگی به نوع رفتاری دارد که شما با پاور بانک خود دارید! ما علت های شایعی که سبب باد کردن پاور بانک می شود را در ادامه بررسی خواهیم کرد تا در نهایت به پاسخ جامعی برای این پرسش برسیم که چرا پاوربانک باد می کند؟
نوع باتری
پاور بانک های جدید در اکثر مدل ها دارای باتری لیتیوم یونی هستند و ویژگی اصلی این مدل از باتری ها کوچک بودن و در عین حال داشتن ظرفیت بالا است. ساختار داخلی این نوع از باتری ها هم شامل مواد شیمیایی خاصی است که در شرایط نامناسب یا به علت های متفاوت امکان متورم شدن آنها وجود دارد. اما این علت ها و شرایط نامناسب چیست؟ از جمله عواملی که سبب باد کردن باتری پاور بانک می شود گرمای بیش از حد، شارژ شدن بیش از حد، افزایش سن باتری و کاهش ظرفیت آن، تخلیه شدن کامل باتری قبل از شارژ مجدد و عیوبی است که مربوط به ساخت باتری می باشد.
راه حلی که برای این موارد وجود دارد این است که قبل از خرید پاور بانک حتما مشخصات آن را از سایت های معتبر و بسته بندی محصول مطالعه کنید. اکثر پاوربانک های برند و معتبر دارای سیستم محافظت چندگانه در برابر تخلیه کامل شارژ، گرما و شارژ شدن بیش از حد هستند و به علت کیفیت ساخت بالا امکان عیب داشتن باتری آنها کم است. اگر بر حسب اتفاق پاوربانک شما فاقد سیستم محافظتی است با متصل نگه نداشتن بیش از حد به شارژر، شارژ کردن پاور بانک قبل از اتمام کامل شارژ آن و تعمیر و تعویض باتری پاور بانکی که سالها از عمر آن می گذرد از به وجود آمدن مشکلات مربوط به باتری جلوگیری کنید.
استفاده نکردن از پاوربانک
یکی دیگر از مواردی که سبب باد کردن پاور بانک می شود استفاده نکردن از آن البته به مدت طولانی است. این مورد سبب خواهد شد ظرفیت باتری کاهش پیدا کند که در نتیجه آن شاهد کم شدن عمر باتری دستگاه و باد کردن پاور بانک خواهیم بود. برای جلوگیری از این مورد سعی کنید حداقل ماهی یک بار از پاوربانک استفاده کنید تا فرآیند شارژ شدن و دشارژ شدن از وقوع مشکل باد کردن پاور بانک جلوگیری کند.
قراردادن پاوربانک در معرض نور خورشید
شرایط نامناسب نگهداری از پاور بانک نیز می تواند سبب ایجاد مشکل در آن شود و باعث باد کردن پاور بانک شود. از جمله شرایط نامناسب نگهداری پاور بانک می توان به قرار دادن آن در معرض نور خورشید و گرمای زیاد اشاره کرد. خیلی از ما عادت داریم که پاور بانک خود را در کیف و کوله حمل کنیم، در سفرها همراه خود داشته باشیم یا آن را در ماشین به حال خود رها کنیم.
در این شرایط ممکن است به علت وضعیت آب و هوایی سفر، قرار گرفتن شارژر همراه در کوله، یا زیر نور مستقیم خورشید در داخل ماشین، بدنه پاور بانک گرمای زیادی را به خود جذب کرده و در نهایت باتری دستگاه آسیب ببیند. بنابراین سعی کنید حتما پاوربانک را در بخشی از کوله و کیف خود قرار دهید که جذب نور آفتاب کمتر است و هرگز آن را روی صندلی ماشین به حال خود رها نکنید.
استفاده کردن از پاوربانک در هنگام شارژ
یکی دیگر از علت های باد کردن پاوربانک استفاده کردن از آن در حالتی است که خود در حال شارژ شدن است. ممکن است در مشخصات برخی از پاوربانک ها یا بر روی بسته بندی آنها این نکته قید شده باشد که استفاده از پاوربانک حتی در زمان شارژ شدن مشکلی ندارد. اما از طرفی ممکن است که خیلی از پاور بانک های بازار از چنین استانداردی پشتیبانی نکنند. بنابراین جهت پیشگیری از ایجاد مشکل باد کردن پاوربانک حتما از آن زمانی استفاده کنید که به شارژر متصل نیست. به این شکل طول عمر مفید پاور بانک خود را نیز حفظ کرده و می توانید مدت طولانی تری از آن استفاده کنید.
استفاده از شارژرهای بی کیفیت
اگر بخواهیم پاسخ کامل تری برای سوال چرا پاوربانک باد می کند؟ داشته باشیم باید بگوییم که یکی دیگر از مواردی که به ویژگی های خود پاور بانک مربوط نبوده و بستگی به شرایط استفاده از آن دارد استفاده نمودن از شارژرهای بی کیفیتی است که در نهایت سبب باد کردن پاوربانک خواهد شد. شارژرهای فاقد برند یا بی کیفیت شدت جریان مورد نیاز پاور بانک را به آن نمی رسانند و به همین علت روند شارژ شدن آن بسیار آهسته خواهد شد.
همچنین در مواردی ممکن است شارژ بیش از حدی را به دستگاه برسانند که در صورت عدم داشتن استانداردهای محافظتی، باتری پاور بانک قطعا دچار مشکل خواهد شد. برای جلوگیری از این مشکل حتما از کابل همراه با پاور بانک استفاده کنید و به شدت جریان ورودی که اغلب بر روی بدنه پاور بانک یا پکیج آن قید می شود دقت کرده و شارژر دیواری خود را متناسب با آن انتخاب کنید.
ضربه دیدن
علت باد کردن پاور بانک می تواند ضربه دیدن آن نیز باشد، با ضربه دیدن پاور بانک احتمال آسیب دیدن به باتری وجود دارد که خود در نهایت تورم بدنه دستگاه را در پی خواهد داشت. برای حل این مشکل و جلوگیری از ضربه دیدن پاور بانک علاوه بر توصیه به خرید پاوربانکی که دارای استاندارد مقاومتی در برابر ضربه دیدن است، توصیه می کنیم با خرید کاور پاوربانک یا کیف پاور بانک محافظت بیشتری را از آن به عمل آورید.
پایین بودن کیفیت ساخت
همانگونه که در علت اول اشاره شد ممکن است در هر تعداد پاوربانکی که شرکت سازنده تولید می کند، حتی برندهای معتبر، باتری تعدادی از آنها دچار مشکل باشد یا به صورت رندوم مدار اکتریکی آنها ایراد داشته باشد. در این صورت سعی کنید هنگام خرید حتما به گارانتی پاور بانک نیز توجه کنید تا امکان مرجوعی و تعمیر کالا تحت نظر متخصصان این امر وجود داشته باشد. همچنین سعی کنید از خرید پاور بانک برندهای ناشناخته خودداری کنید و حتما به اطلاعات درج شده بر روی بدنه و پکیج آن توجه داشته باشید.
بهترین راه حل جهت اطمینان یافتن از کیفیت ساخت پاور بانک توجه به 3 عامل برند، گارانتی و قیمت معقولی است که دارد. خرید پاور بانک ارزان قیمت شاید وسوسه انگیز به نظر برسد اما تورم و باد کردن یکی از مشکلات شایع در این مدل ها است.
با پاور بانک باد کرده چه کنیم؟
در ابتدا توصیه می شود سعی کنید به صورت ماهانه بدنه پاور بانک خود را چک کنید تا دچار تورم و بادکردگی نشده باشد. اما در نهایت اگر پاور بانک باد کرد، از استفاده کردن از آن خودداری کنید و نکاتی که در ادامه ذکر می شود را رعایت فرمایید. پاور بانک باد کرده قطعا کارایی سابق خود را نخواهد داشت و ممکن است با متصل کرده به گوشی، تبلت و… به آنها آسیب وارد کند. در این حالت از شارژ کردن پاور بانک نیز بپرهیزید چون از سطح مشکل آن اطلاعی ندارید و ممکن است شارژ مجدد آن خطراتی نظیر نشتی، انفجار، آتش سوزی و… را در پی داشته باشد.
بهترین کار در صورت مواجه با پاوربانک باد کرده، سپردن آن به شرکت گارانتی کننده یا تعمیر نمودن نزد افراد متخصص است. در این حالت هنگام حمل پاور بانک احتیاط کرده و آن را در محیط گرم نگهداری نکنید. همچنین از قرار دادن آن در فضای بسته و نزدیک به وسایلی که زود آتش می گیرند مانند کمد، لباس ها و… جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید که از تعمیر کردن پاور بانک در منزل جدا خودداری کنید، چرا که همانگونه که قبلا اشاره شد ممکن است دستگاه از داخل دچار نشتی شده باشد و تماس این مواد با پوست و بدن خطرناک است.
همچنین در صورت عدم تخصص و استفاده از ابزار نامناسب برای تعمیر، امکان آسیب رساندن به بدنه پاور بانک زیاد بوده و ممکن است در حین تعمیر با برخورد ناگهانی ابزارها، باتری آن سوراخ شود و وضعیت بدتر از قبل شود. در صورتی که قصد تعمیر پاور بانک را ندارید از نگهداری آن در منزل جدا خودداری کرده و آن را به نزدیک ترین سطل زباله مخصوص زباله های الکترونیکی یا کانکس و غرفه های بازیافت بسپارید تا از آسیب دیدن افراد و محیط زیست جلوگیری کنید.
سوالات متداول
چرا نباید از پاوربانک باد کرده استفاده کنیم؟
در زمان باد کردن پاور بانک چه باید کرد؟
اصلی ترین دلایل باد کردن پاوربانک چیست؟
کلام آخر
در این مقاله به یکی از پرسش های پرتکرار کاربران با عنوان چرا پاوربانک باد می کند؟ پاسخ دادیم. همچنین در ادامه این موضوع را بررسی کردیم که چرا پاور بانک باد کرده خطرناک است و بهترین کار در مواجه با پاور بانک باد کرده چیست. امیدواریم که نکات بررسی شده در این مقاله برایتان مفید واقع شود، در آخر از شما میخواهیم که نظر خود را در مورد مطالب گردآوری شده در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
همچنین خوشحال خواهیم شد که پاسخ شما را در ارتباط با پرسش هایی که در ادامه ذکر می شود بدانیم. به نظر شما علت باد کردن پاور بانک چیست؟ با پاور بانک باد کرده چه کار باید کرد؟ در صورت باد کردن پاور بانک خرید یک پاور بانک جدید را ترجیح می دهید یا تعمیر آن را؟