امروزه هدفون ها اهمیت زیادی برای امور مختلف دارند و از این رو مدل های متفاوتی از آن ها وجود دارد. افرادی که در حوزه آهنگسازی فعالیت دارند، زمانی که قصد دارند تا میکسهای نهایی را انجام دهند، نیاز به هدفون های حرفه ای خواهند داشت.
هدفون های استودیویی، هدفون های بالارده ای هستند که با پخش ریز ترین جزئیات صدا، صدای خالص و باکیفیت را به گوش شما می رسانند و تجربه ای بی نظیر در این زمینه برای تان به وجود می آورند تا بتوانید کیفیت خروجی کار تان را افزایش دهید. در این مقاله از تکنوسان مگ، قصد داریم نکات مهم برای خرید هدفون استودیویی را بررسی کنیم و شما را با بهترین هدفون برای آهنگسازی آشنا کنیم. برای آشنایی با بهترین هدفون های استودیویی تا انتهای مقاله همراهِ ما باشید.
راهنمای خرید هدفون برای آهنگسازی
پیش از آن که بخواهیم شما را با بهترین هدفون برای آهنگ سازی در سال 2023 آشنا کنیم، نیاز است تا در مورد نکات مهم هنگام خرید هدفون استودیویی توضیحاتی را به شما ارائه داده و بیان کنیم که برای آهنگسازی یا میکس و مسترینگ بهتر است تا به چه مواردی توجه کنید تا بهترین هدفون های استودیویی را خریداری کرده و از این دسته از محصولات استفاده کنید. توجه به این نکات در هنگام خرید هدفون موجب می شود محصول خریداری شده متناسب با نیاز های شما باشد و بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.
طراحی هدفون
یکی از نکات مهم هنگام خرید هدفون استودیویی توجه به نوع و طراحی این دسته از محصولات است. هدفونهای پشت باز بسیار با کیفیت بوده و طراحی آنها باعث میشود تا جزئیات دقیقی از صدا را بتوانید از این طریق گوش دهید. البته این هدفونها برای محیطهای شلوغ گزینه مناسبی نیستند و به همین دلیل باید از آنها در خانه یا استودیو استفاده کنید. به همین دلیل پیشنهاد ما این است که برای میکس و مسترینگ یا آهنگسازی، به سراغ هدفونهای پشت باز بروید تا صداها را دقیق تر بشنوید.
از سوی دیگر هدفونهای پشت بسته طراحی دارند که برای استفاده عمومی مناسب بوده و میتوانید از آنها برای ضبط صدا استفاده کنید. همچنین اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که انواع هدفون استودیویی چیست باید گفت امروزه میتوان هدفونها را از نظر طراحی بخش گوشی مورد استفاده در آنها به سه دسته زیر تقسیم بندی کرد:
- Circumaural: این دسته از هدفونها به نحوی هستند که میتوانند به صورت کامل گوش را بپوشانند. به واسطه طراحی و پدهای سنگینی که این مدل از هدفونها دارند، هیچ نویزی به آن وارد یا از آنها خارج نمیشود.
- Over-Ear: این مدل از هدفونها بسیار شبیه به انواع قبلی این دسته از محصولات هستند. تنها تفاوت بین این دو آن است که Over-Ear ها در کنار پوشاندن کامل گوش، بر روی دور گوش قرار میگیرند تا کاربران در هنگام استفاده احساس راحتی داشته باشد.
- Supra-aural: نوع دیگری از انواع هدفونها مدلهایی هستند که به آنها Supra-aural گفته میشود. این هدفونها دربرگیرنده دور گوش هستند و برای افرادی مناسب است که به تازگی کار خود را در حوزه آهنگسازی آغاز کرده اند. این دسته از هدفونها قیمت کم تری داشته و همچنین وزن سبک تری نیز دارند.
مشخصات فنی هدفون
یکی دیگر از نکات مهم در خرید هدفون استودیویی امپدانس و فرکانس این دسته از محصولات است. در راستای بررسی این مسئله باید گفت که اگر هدفونی با امپدانس یا مقاومت پایین تری را خریداری کنید، به ولتاژ کم تری به منظور رسیدن به میزان فشار صدای معین یا SPL نیاز خواهید داشت. این ویژگی باعث میشود تا بتوانید بدون نیاز به امپلی فایر نیز از این دسته از هدفونها استفاده کنید. از سوی دیگر هر چقدر هدفون شما از محدوده فرکانسی بیشتری پشتیبانی کند، میتوانید در هنگام استفاده از آنها صداها را به صورت دقیق و با جزئیات بهتری بشنوید.
از دیگر مواردی که به عنوان نکات مهم برای خرید بهترین هدفونهای مانیتورینگ باید به آن توجه کنید، محدوده فرکانسی این دسته از محصولات است. در صورتی که محدوده فرکانسی یک هدفون بیشتر باشد، در هنگام آهنگ سازی و میکس میتوانید جزئیات صدا را دقیق تر و بهتر بشنوید. مسئله دیگری که باید به آن توجه کنید، امکان حذف نویز است. بهترین هدفون برای آهنگسازی محصولاتی هستند که امکان حذف صداهای مزاحم بیرونی را دارند. این ویژگی باعث میشود تا بتوانید در هنگام کار بدون مشکل به موسیقی در حال پخش گوش دهید.
در نهایت نیز باید متناسب با بودجه خود به سراغ یک هدفون خوب آمده و از آن استفاده کنید. هر چقدر بودجه شما برای خرید این دسته از محصولات بیشتر باشد، میتوانید تصمیم بهتری بگیرید و هدفون بهتری را خریداری کنید. توجه به تمامی این موارد در کنار هم باعث میشود تا در نهایت بتوانید برای انجام کارهایی چون میکس، مسترینگ و آهنگسازی به سراغ هدفون مناسبی آمده و از این دسته از محصولات استفاده کنید.
بهترین هدفون های استودیویی موجود در بازار
پس از آن که شما را با مشخصات یک هدفون استودیویی خوب آشنا کرده و در مورد راهنمای خرید هدفون مانیتورینگ اطلاعات کاملی را ارائه کردیم، حال نیاز است تا در مورد بهترین هدفون های استودیویی موجود در بازار توضیحاتی را به شما ارائه دهیم. بی شک در بازار شاهد صدها هدفون مختلف هستیم، با این حال اگر بخواهیم شما را با 6 مورد از بهترین هدفونهای مخصوص آهنگسازی آشنا کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هدفون آهنگسازی Austrian Audio Hi X55
یکی از بهترین هدفونهای مخصوص آهنگسازی که در بازار وجود دارد، هدفون Austrian Audio Hi X55 است. در راستای بررسی مشخصات هدفون استودیویی Hi X55 باید به این نکته اشاره کرد که نوع این هدفون پشت بسته بوده و نوع پوشش گوش آن نیز Circumaural است. سایز درایو این هدفون 44 میلی متر بوده و رنج پاسخ فرکانسی آن 5 Hz تا 28 kHz می باشد. حساسیت هدفون حرفهای Austrian Audio Hi X55 به اندازه 118 دسی بل بوده و در آن شاهد حداکثر قدرت ورودی 150 میلی وات است. امپدانس این هدفون نیز به اندازه 25 ohms است.
هدفون استودیویی Beyerdynamic DT 700 PRO X
هدفون DT 700 PRO X یکی از بهترین هدفون های استودیویی است که توسط کمپانی آلمانی بیرداینامیک ساخته شده است. این هدفون از مدل پشت بسته است و در آن شاهد استفاده از تکنولوژی STELER45 هستیم. وجود این تکنولوژی در هدفون بیرداینامیک DT 700 PRO X باعث میشود تا بتوانید صدای مطمئن را از این محصول بشنوید. حساسیت این هدفون نیز به اندازه ۱۰۰ دسی بل بوده و فرکانس پاسخ گویی آن بین 5 تا 40000 است. لازم به ذکر است که امپدانسی که هدفون Beyerdynamic DT 700 PRO X دارد ۴۸ اهم است.
هدفون مانیتورینگ Sennheiser HD 300 PRO
اگر قصد دارید تا به سراغ محصولی بروید که تمامی ویژگی های هدفون استودیویی خوب را در خود داشته باشد و همچنین قیمت آن نیز بالا نباشد، میتوانید به سراغ هدفون مانیتورینگ سنهایزر مدل HD 300 PRO بیایید. از نظر طراحی و فنی هدفون مانیتورینگ سنهایزر HD 300 PRO دارای دیافراگمهای داینامیکی است. همچنین ساختار این هدفون بسته بوده و باعث میشود تا نویزهای محیطی کمتری را در هنگام کار بشنوید. در هنگام پخش موسیقی میتوانید از هدفون سنهایزر Sennheiser HD 300 PRO به بهترین شکل ممکن صدا را بشنوید و صدا به صورت طبیعی به گوش شما میرسد.
این ویژگی باعث میشود تا بتوانید از این هدفون حتی در فضاهای شلوغ نیز به بهترین شکل ممکن استفاده کرده و از طریق آن جزییات صدا را به صورت کامل و شفاف بشنوید. از دیگر ویژگیهایی که هدفون استودیویی HD 300 PRO دارد، ساختار منحصر به فرد و آکوسیتکی آن است. همچنین پاسخ فرکانسی قابل توجه موجود در این هدفون به صورتی است که میتوانید در تمامی بازههای فرکانسی، سیگنالهای صوتی را بشنوید.
از دیگر ویژگیهایی که این هدفون دارد میتوان به وزن پایین و پدهای نرم آن اشاره کرد. این ویژگی کمک میکند تا وقتی که هدفون مانیتورینگ سنهایزر مدل HD 300 PRO را بر روی گوش خود قرار میدهید، بتوانید به صورت طولانی مدت از آن استفاده کرده و احساس خستگی نکنید. حساسیتی که در هدفون مانیتورینگ HD 300 PRO شاهد آن هستیم ۱۰۹ دسی بل است. همچنین آکوستیک گوشیهای این هدفون به صورت بسته است.
هدفون حرفه ای Shure SRH840
از دیگر هدفونهای با کیفیتی که در بازار وجود دارد و میتوانید برای آهنگسازی از آن استفاده کنید، میتوان به هدفون Shure SRH840 اشاره کرد. طراحی و نوع پوشش گوش این هدفون به صورت Over Ear است. همچنین نوع اکوستیک این هدفون Closed است.
هدفون استودیویی مدل Shure SRH840 به شکلی طراحی و تولید شده است که شاهد امپدانس 44 اهم در آن هستیم. همچنین سایز درایو این هدفون به اندازه 40 میلی متر است. هدفون شور SRH840 دارای رنج فرکانسی بین 5 هرتز تا 25 کیلو هرتز است و همچنین شاهد حساسیت 102 دسی بل در این محصول هستیم. در نهایت نیز لازم به ذکر است که حداکثر قدرت ورودی که این هدفون دارد 1000 میلی وات است.
هدفون مخصوص آهنگ سازی Audio-Technica ATH-M40x
یکی دیگر از بهترین هدفون های استودیویی که میتوانید برای انجام کارهایی چون آهنگسازی، میکس و مسترینگ به سراغ آن بروید، هدفون Audio-Technica ATH-M40x است. از نظر طراحی نوع این هدفون Closed بوده و شاهد طراحی پوش Over Ear در این محصول هستیم. سایز درایویی که هدفون استودیویی ATH-M40x دارد به اندازه 40 میلی متر است. همچنین شاهد رنج پاسخ فرکانسی بین 15Hz تا 24kHz در این هدفون استودیویی هستیم. حساسیتی که این هدفون دارد به اندازه 98 دسی بل است. همچنین حداکثر قدرت ورودی که در این هدفون شاهد آن هستیم، 1600 mW است. امپدانسی که هدفون استودیویی Audio-Technica ATH-M40x دارد نیز 35 ohms است.
هدفون استودیویی AKG K92
امروزه در بازار شاهد انواع مختلفی از هدفونهای استودیویی مخصوص آهنگسازی هستیم. هدفون AKG K92 یکی از محصولات تولید شده در این طبقه بندی است که نوع هدفون آن پشت بسته است. رنج پاسخ فرکانسی که در هدفون AKG K92 وجود دارد بین 16 تا 22000Hz بوده و شاهد حساسیت 113 دسی بل در این محصول هستیم. همچنین حداکثر قدرت ورودی که هدفون استودیویی AKG K92 دارد 200mW است و شاهد امپدانس 32 ohms در این هدفون با کیفیت هستیم.
حرف آخر
در این مطلب از تکنوسان مگ تلاش کردیم تا نگاهی به راهنمای خرید هدفون استودیویی انداخته و شما را با نکات خرید هدفون استودیویی آشنا کنیم. توجه به نکات گفته شده در این مطلب به عنوان مشاوره خرید هدفون استودیویی این امکان را میدهد تا بتوانید از بین محصولات مختلف موجود در بازار به سراغ بهترین هدفون برای آهنگسازی آمده و از این دسته از محصولات استفاده کنید. در صورتی که تجربه خرید و استفاده از هر کدام از این محصولات را دارید، میتوانید نظرات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید و از این طریق به سایر کاربران کمک کنید تا بهترین هدفون های استودیویی را خریداری و از آن استفاده کنند.