تا زمانی که سایت های متنوع اینترنتی وجود دارد، وبگردی و سرچ های مکرر کاربران نیز وجود خواهد داشت. این روز ها که برای پاسخ به هر سوال یا خواسته ای باید از اینترنت کمک بگیرید، اهمیت مرورگر ها که درگاه اصلی دستیابی به وبسایت ها می باشند بیشتر از گذشته دیده می شود. افزایش بازدید سایت ها و گشت و گذار در فضای مجازی موجب شده تا خیلی از کاربران به دنبال انتخاب بهترین مرورگر های ویندوز باشند.
از این رو این سوال پیش می آید که چرا انتخاب مرورگر پر سرعت اهمیت دارد؟ واضح است؛ از آنجا که وقت زیادی صرف کار با اینترنت می شود، سرعت و امنیت جزء مهم ترین فاکتور های انتخاب مرورگر می باشد. حتی رابط کاربری و جذابیت صفحه ای که برایتان باز می شود می تواند وابسته به نوع مرورگرتان متفاوت باشد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در تکنوسان مگ بهترین مرورگر های ویندوز را همراه شما کاربران گرامی بررسی کنیم تا بهترین تجربه را از وب گردی داشته باشید، با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
مرورگر چیست؟
مرورگر به نرم افزاری گفته می شود که روی سیستم عامل کامپیوتر، تلفن همراه و … نصب می شود و با استفاده از آن می توان به وب سایت ها و صفحات وب دسترسی داشت. با استفاده از این پلتفرم می توانید عبارت یا URL مورد نظر خود را که برای هر وبسایت به صورت اختصاصی معین شده است، وارد نموده و به آن سایت دسترسی پیدا کنید. پس از معرفی اولین مرورگر گرافیکی یعنی اینترنت اکسپلورر، محبوبیت این ابزار برای گشت و گذار های اینترنتی بیشتر شد و رفته رفته بازار مرورگر ها به میدان جنگ کمپانی های مختلف تبدیل شد؛ جنگی که منجر به منسوخ شدن اینترنت اکسپلورر و روی کار آمدن گزینه های جدیدتر شد!
بهترین مرورگر های ویندوز کدام اند؟
بسیاری از مرورگر ها به صورت پیش فرض بر روی گوشی و سیستم عامل های دیگر وجود دارند و بدون شک همه ما با بهترین مرورگر های اینترنت کار کرده ایم. هر مرورگر سطح مختلفی از امنیت، سرعت و رابط کاربری را ارائه می دهد و انتخاب تنها یک گزینه از لیست بهترین مرورگر های ویندوز تقریبا غیر ممکن است. برخی از مرورگر ها رابط کاربری ساده تری دارند و برای سیستم های قدیمی گزینه بهتری هستند، از سوی دیگر بعضی مرورگر ها از افزونه ها یا اکستنشن های متعدد پشتیبانی می کنند تا تجربه کاربری کاربران ساده تر از همیشه باشد.
از بهترین مرورگر های ویندوز در سال 2024 می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مرورگر گوگل کروم (Google Chrome)
- مرورگر سافاری (APPLE Safari)
- مرورگر موزیلا فایرفاکس(Mozilla FireFox)
- مرورگر اپرا (Opera Browser)
- مرورگر بریو (Brave Browser)
- مرورگر ادج (Microsoft Edge)
- مرورگر ویوالدی (Vivaldi)
- مرورگر اپرا جی ایکس (Opera GX)
در ادامه هر یک از این بهترین مرورگر های ویندوز که محبوبیت خاص خودشان دارند را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم.
گوگل کروم؛ پادشاه دنیای مرورگر ها!
لیست بهترین مرورگر های اینترنت را با محبوب ترین و پر استفاده ترین مرورگر چند سال اخیر شروع می کنیم؛ گوگل کروم پس از طی کردن یک مسیر درست برای تکامل، حالا به کامل ترین حالت خود رسیده و بیش از 60 درصد مارکت مرورگر ها را تصاحب کرده است! این مرورگر در سال ۲۰۰۸ منتشر شد و توانسته با قابلیت های پیشرفته خود محبوبیتی فراگیر میان کاربران کسب کند. کروم در تست های انجام شده در بنچمارک های StatCounter و NetMarketShare توانست در صدر جدول پر استفاده ترین ها قرار گیرد و نشان دهد که محبوبیتش بی دلیل نیست.
شما می توانید در این مرورگر به سادگی بوکمارک ها، رمز های عبور، تب های باز و موارد دیگر را بین دستگاه های مختلف همگام سازی کنید. همچنین یک مارکت اختصاصی شامل طیف وسیعی از افزونه ها و تم ها برای این مرورگر وجود دارد و شما می توانید با مراجعه به این صفحه از آن ها استفاده کنید. کاربران معتقدند که این مرورگر، صفحات وب را با سرعت بالایی باز می کند و همچنین می تواند تب های زیادی را بدون مشکل نشان دهد که در مقایسه با فایرفاکس یک جهش مهم محسوب می شود.
همچنین به دلیل آن که کروم متعلق به شرکت گوگل است، سرعت و سازگاری مناسبی برای کاربرد های اصلی هر فرد از جمله بازدید از یوتیوب، استفاده از جیمیل ، کار با گوگل داکیومنت و… را دارد. مرورگر گوگل کروم برای جستجو در صفحات وب، حجم زیادی از حافظه رم را اشغال می کند؛ این یک نکته منفی است و باعث می شود تا حجم بیهوده ای از حافظه شما را پر کند. با این وجود از سال ۲۰۱۵ تاکنون با کاهش میزان رمی که این مرورگر اشغال می کند، توانسته تا حد زیادی این ضعف را پوشش دهد و رتبه خود را در لیست بهترین مرورگر های ویندوز حفظ کند.
فایرفاکس؛ در مسیر فراموش شدن…
بدون شک یکی از بهترین مرورگر های ویندوز، که هنوز هم جزو پر طرفدار ترین مرورگر در ایران به شمار می رود، موزیلا فایرفاکس است. فایرفاکس در گذشته ای نچندان دور در دسته بهترین مرورگر های کامپیوتر قرار می گرفت؛ این مرورگر با رابط کاربری جذاب، سرعت بالا و ویژگی های بروز توانست بازار مرورگر ها را چند قدم به جلو ببرد. موزیلا فایرفاکس از ویژگی همگام سازی بین دستگاه ها پشتیبانی می کند و می تواند تاریخچه جست و جو، تب های اخیر، تب های باز شده و حتی بوک مارک ها را در بین دیوایس های مختلف همگام کند.
فاصله زمانی آپدیت فایرفاکس بین ۷ الی ۱۴ روز است که زمانی بسیار کوتاه در بین مرورگر ها محسوب می شود زیرا در هر آپدیت، تیم برنامه نویسی این مرورگر تلاش می کنند که امکانات و کارکرد های آن را ارتقا دهد. آیا امنیت سیستم تان برایتان حائز اهمیت است؟ با فایر فاکس این نگرانی را هم نخواهید داشت. حفاظت از فیشینگ و تروجان ها، مسدود کردن وب سایت های جعلی گزارش شده و هشدار دادن به کاربران هنگام سعی در نصب افزونه ها در فایر فاکس به صورت خودکار است و می تواند برای کاربران خانگی و سازمانی بسیار مفید و موثر واقع شود.
می توان ادعا کرد که فایرفاکس از لحاظ امنیت بسیار قوی تر و بهتر از رقیب خود یعنی کروم است، اما سرعت آن کمی ضعیف تر از کروم عمل می کند. عملکرد خوب دیگر فایرفاکس در حالت ناشناس (Private Browsing) آن است، خب می دانید که همه مرورگر ها دارای حالت خصوصی هستند. با این ویژگی می توانید بدون ذخیره شدن صفحات در تاریخچه، به بازدید از آن ها بپردازید. در اکثر مرورگر ها، حتی با وجود استفاده از حالت ناشناس، وب سایت ها همچنان می توانند رد شما را بگیرند؛ اما این موضوع در مورد فایرفاکس صدق نمی کند.
با این حال تمام این ویژگی های مثبت نتوانست فایرفاکس را در عرصه رقابت نگه دارد؛ موزیلا فایر فاکس در سال 2018 حدود 46 میلیون از کاربران خود را از دست داد. این مرورگر تا قبل از آن حدود 30 درصد از بازار مرورگر ها را در اختیار داشت اما اکنون چیزی کمتر از 5 درصد از کل کاربران دنیای مرورگر، از فایرفاکس استفاده می کنند.
مرورگر اپرا؛ خلاصه ای از سرعت و امنیت
اپرا هم به عنوان یکی از بهترین مرورگر های ویندوز از آن دست مرورگر هاست که در زمان ارائه شدنش محبوب و یکی از پرطرفدارترین ها بود، اما با ورود کروم به عرصه، این مرورگر نیز تا حد زیادی به فراموشی سپرده شده است، اما ما که می توانیم از ویژگی های خوب این مرورگر یاد کنیم. اگرچه سرعت در مرورگر ها حرف اول را میزند، اما تنها ویژگی مهم آن نیست و پارامتر های متفاوتی نیاز است تا یک مرورگر را محبوب سازد. از کاربرد های خاصی که نظر ما را به اپرا جذب می کند، باید به کنترل مصرف اینترنت اشاره کرد. باورتان می شود؟
این مرورگر خاص در هنگام باز کردن صفحات وب خود به خود تبلیغات را مسدود می کند و همچنین با فشرده سازی فایل های عکس و ویدیو در صفحاتی که باز می کنید، در حجم اینترنت صرفه جویی می کند که این مزیت مهمی برای کاربران به حساب می آید. اپرا یک ویژگی امنیتی جالب به نام Domain Highlighting دارد که با استفاده از آن، بخشی از URL صفحات را مخفی می کند، به همین دلیل می توانیم اپرا را با قاطعیت در لیست بهترین مرورگر های ویندوز جای دهیم. اگر می خواهید در یک نگاه کاربرد های دیگر اپرا را بدانید به موارد پایین نگاهی بیاندازید:
- سرعت خوب
- قابلیت فید خوانی علاوه بر بازکردن صفحات
- دسترسی سریع با یک کلیک به برنامه های محبوبی مثل واتس اپ، فیسبوک مسنجر و تلگرام
مایکروسافت اج (Edge)، یک آپدیت جذاب برای اینترنت اکسپلورر!
یکی دیگر از بهترین مرورگر های ویندوز، مایکروسافت اج است. پس از شکست های پی در پی اینترنت اکسپلورر، مایکروسافت بالاخره تصمیم گرفت این مرورگر را به سمت فراموشی بکشاند و اکنون نسخه فوق پیشرفته آن تحت عنوان مایکروسافت اج (Microsoft Edge) در دسترس می باشد. اج مرورگر پیش فرض ویندوز 10 می باشد و مایکروسافت به طرز عجیبی کاربران ویندوز را به سمت استفاده از آن می کشاند. 2 نکته که شاید برای خیلی از کاربران خوشایند نباشد استفاده از موتور جست و جوی بینگ به صورت پیش فرض و نیاز به وارد کردن حساب مایکروسافت به جای حساب گوگل برای همگام سازی در اِج می باشد.
مایکروسافت اج بر پایه موتور کرومیوم طراحی شده و تمامی افزونه های کروم قابلیت نصب شدن بر روی آن را خواهند داشت. Edge مرورگر نسبتا سنگینی است، به همین دلیل همچنان و حتی با پا فشاری های پی در پی مایکروسافت نتوانسته آن طور که باید خود را نشان دهد. این مرورگر اکنون چیزی حدود 4 درصد از کل بازار مرورگر ها را در اختیار دارد و انتظار می رود این عدد در طول زمان بیشتر شود و به همین علت توانسته در لیست بهترین مرورگر های ویندوز جای بگیرد.
مرورگر بریو (Brave)، شروعی برای یک تازه کار
بریو به عنوان یکی از بهترین مرورگر های ویندوز، وب بروزر نوپایی است که شاید اسمش را شنیده باشید، این مرورگر با اینکه زمان زیادی از عرضه شدنش نگذشته، توانسته طرفداران زیادی پیدا کند و به دلیل پتانسیل بالا حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد. مرورگر بریو (Brave) با این اعتقاد به وجود آمد که تبلیغات اینترنتی می توانند تجربه کاربران از وب گردی را خراب کنند. از این رو بریو قابلیت ردیابی و مسدود سازی پاپ آپ ها و تبلیغات مزاحم را دارد. طبق ادعای تیم توسعه دهنده بریو، این مرورگر در مرحله اول بر روی حفظ حریم شخصی کاربران تمرکز دارد تا هیچگونه اطلاعاتی از آن ها در اختیار سایت ها قرار نگیرد.
بریو نیز بر پایه کرومیوم تشکیل شده و از نظر رابط کاربری شباهت زیادی با کروم دارد. از ویژگی های دیگر این مرورگر، پشتیبانی از ارز مجازی اختصاصی خود به نام BAT می باشد؛ شما می توانید در صورت نیاز این ارز را به کیف پول خود اضافه کنید و تمامی پرداخت ها را به کمک آن انجام دهید. با اینکه بریو جزو بهترین مرورگر های ویندوز محسوب می شود و چیزی حدود 8 میلیون کاربر فعال و 2 میلیون کاربر روزانه دارد، این مرورگر هنوز فاصله زیادی برای رقابت با گوگل کروم خواهد داشت.
مرورگر سافاری، برگ برنده اپل!
سافاری مرورگر اختصاصی آیفون ها، آی پد ها، مک بوک ها به طور کلی اکوسیستم اپل است و بسیاری از کاربران اپل ادعا می کنند کاربرد این مرورگر حتی از بهترین مرورگر های ویندوز نیز بسیار بیشتر است. البته سافاری به صورت اختصاصی برای سیستم عامل های اپل طراحی نشده و می توانید نسخه ویندوز آن را نیز دانلود کنید اما هیچ نسخه رسمی از این مرورگر برای اندروید وجود ندارد. این مرورگر ظاهری ساده و در عین حال جذاب دارد و می تواند تجربه استفاده از مرورگر های اینترنت را به کلی دگرگون کند.
این مرورگر سطح بالایی از امنیت را در کنار سرعت بالا برای کاربران به ارمغان می آورد و به سادگی می توانید اطلاعات خود را به کمک آن همگام سازی کنید. سافاری بعد از کروم، دومین مرورگر محبوب دنیا محسوب می شود و عده زیادی از کاربران از آن استفاده می کنند؛ البته انحصار طلبی اپل نیز در این مورد بی تاثیر نیست و وجود این مرورگر به صورت پیش فرض در محصولات این شرکت یکی از عوامل فراگیر شدن سافاری است.
مرورگر ویوالدی؛ شخصی سازی آسان
مرورگر Vivaldi از جمله مرورگرهای رایگانی است که در سال 2016 ایجاد شد و در واقع بر اساس فناوری مبتنی بر Chromium ساخته شد که گوگل کروم را تقویت می کند و به همین علت به کاربران این امکان را می دهد که تقریبا تمامی افزونه های کروم وب استور را نصب کنید. اما جذابیت این مرورگر در چیست و چه چیزی آن را در لیست بهترین مرورگر های ویندوز قرار داده است؟ جذابیت اصلی بهترین مرورگر ویندوز یعنی ویوالدی در گزینه های جامعی است که برای شخصی سازی ظاهر و عملکرد خود ارائه می دهد که این گزینه ها را کم تر در مرورگرهای رقیب دیده ایم.
توسط مرورگر ویوالدی می توان رنگ تب ها و به طور کلی تم مرورگر را تغییر دهید. علاوه بر این می توانید نوار ابزار را به بالا، پایین یا کناره های صفحه ببرید و حتی صفحه های وب را به گونه ای پین کنید که امکان مرور کردن همزمان آنها وجود داشته باشد. این ویژگی یعنی امکان پین کردن صفحات وب، خصوصا زمانی که می خواهید ویدیوهای یوتیوب را تماشا کنید یا اینستاگرام خود را در حین مرور وب بررسی کنید مفید واقع خواهد شد.
مرورگر Vivaldi برای انواع لپ تاپ و کامپیوتر با سیستم عامل ویندوز، Mac و Linux در دسترس می باشد و با چند مورد از ویژگی هایی که به آنها در این بخش اشاره نمودیم حضور آن در لیست بهترین مرورگر های ویندوز کاملا به حق است و کاربران زیادی به استفاده از این مرورگر علاقه مند هستند به شکلی که هر ساله در لیست 10 مرورگر برتر اینترنت نامی از آن دیده می شود.
مرورگر اپرا جی ایکس؛ انتخاب گیمرها
مرورگر Opera GX بر روی ویندوز 10 و macOS اجرا می شود و علاوه بر آن بر روی گوشی و تبلتی که دارای سیستم عامل اندورید و iOS باشند نیز قابل نصب است. اولین چیزی که در مورد این مرورگر نگاه هر کاربری را به خود جلب می کند به کارگیری ظریف و حرفه ای عنصر زیباشناسی است که در همان ابتدا می گوید این یک مرورگر برای گیمرها است. همچنین تم های رنگی مختلفی برای این مرورگر طراحی شده تا کاربران مطابق با سلیقه خود آن را تغییر دهند.
جالب است که بدانید مرورگر اپرا GX یک تجربه صوتی و بصری برای کاربر فراهم می کند، به این شکل که زمانی که در مرورگر مشغول وبگردی هستید با توجه به کاری که انجام می دهید یک موسیقی در پس زمینه پخش خواهد شد و ریتم این موسیقی مثلا با تند تر اسکرول کردن شدت بیشتری خواهد گرفت! البته اگر پخش شدن صدای موسیقی هنگام کار کردن برایتان آزاردهنده باشد می توانید در لحظه این ویژگی را خاموش کرده یا میزان صدا را تنظیم کنید.
از دیگر ویژگی های جالب مرورگر اپرا GX می توان به امکان ایجاد محدودیت برای استفاده از CPU، پهنای باند شبکه و RAM اشاره کرد که سبب می شود سرعت و عملکرد بازی ها قربانی باز بودن مرورگر نشوند، در واقع این ویژگی یک نوع کنترل پنل درون مرورگر است که وجود آن بسیار تاثیرگذار است. GX Cleaner یکی دیگر از ویژگی های Opera GX است که با حذف فایل های ناخواسته، پاک کردن تاریخچه مرور، حذف فایل های کش و کوکی ها و حتی بستن تب های استفاده نشده و… سبب آزاد شدن فضای دیسک خواهد شد و این مرورگر را به یکی از بهترین مرورگر های ویندوز تبدیل می کند.
سوالات متداول
سریعترین مرورگر ویندوز 11 چیست؟
امن ترین مرورگر کامپیوتر دنیا کدام است؟
دیگر مرورگر های محبوب ویندوز
در مقاله بهترین مرورگر های ویندوز 8 مورد از مرورگر های محبوب ویندوز را به صورت اجمالی بررسی کردیم و نگاهی نزدیک تر به آن ها انداختیم. دنیای مرورگر ها بسیار گسترده است و در نهایت این شما هستید که باید تصمیم بگیرید کدام مرورگر برای تان بهتر است. مرورگر های معرفی شده جزء پر استفاده ترین مرورگر های حال حاضر بودند، اما این به این معنی نیست که آن ها بهترین هستند! مرورگر های دیگری مانند داک داک گو، تور و … نیز جزو محبوب ترین های این حوزه می باشند.
شما از چه مرورگری استفاده می کنید و بنظر شما بهترین مرورگر های ویندوز فارغ از تعداد کاربران و محبوبیت کدام است؟ اگر قرار بر این بود 5 مورد از بهترین مرورگر های ویندوز را به انتخاب خودتان معرفی کنید کدام یک از آنها را معرفی می کنید؟ معیارهای شما برای انتخاب بهترین مرورگر های ویندوز چیست؟ آیا به ویژگی هایی که برای برخی از بهترین مرورگر های ویندوز اشاره کردیم یعنی مواردی مثل امکان تغییر تم، امکان محدود کردن CPU و… اهمیت می دهید یا معیار شما فقط و فقط سرعت مرورگر است؟
ممنون از شما.
مطالبي که ارائه می شه عالی هستند.
خواهش میکنم
ضمن سلام وخسته نباشید خدمت شما سروران عزیز کدپس از خرید گوگل پلی را وارد میکنم متاسفانه قبول نمیکنه ونمیتونم برنامه رو راه اندازی کنم