کامپیوتر و لپ تاپ

بررسی تفاوت های سری مادربرد های MSI

همانطور که می دانید مادربرد از ضروری‌ترین و مهم ترین اجزاء هر کامپیوتر به حساب می آید که قسمت‌های مختلف کامپیوتر را به هم متصل می‌کند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده مادربرد، کارت گرافیک و لوازم جانبی کامپیوتر در دنیا، شرکت MSI است. MSI در سال ۱۹۸۶ میلادی در کشور تایوان افتتاح شد و تخصص اصلی این شرکت در بخش‌هایی نظیر مادربرد، نوتبوک، لوازم جانبی و سرور می‌باشد و طی بیست سال گذشته همواره در میان برترین برندهای تولید مادربرد و کارت گرافیک بوده است. محبوب‌ترین محصول این شرکت، مادربردهای گیمینگ آن است که به طور گسترده به سراسر دنیا صادر می‌شوند. اما مادربرد های این برند به دلیل گستردگی زیاد و تنوع بالا در سری های مختلفی به تولید می رسند. این موضوع موجب می شود با شناختن مادربرد های هر سری و هدف کاربری آن ها بتوانید بسته به نیاز خود بهترین مادربرد ام اس آی را خریداری کنید. در این مقاله از تکنوسان مگ قصد داریم به تفاوت سری های مادربرد MSI بپردازیم. اگر قصد خرید مادربرد دارید، با ما همراه باشید.

معرفی و بررسی تفاوت های سری مادربرد های MSI

مقایسه سر ‌های مادربرد MSI

شرکت MSI مادربردهای خود را در چهار دسته مختلف تولید می‌کند که عبارتند از سری MEG، سری MPG، سری PRO و سری MAG. این دسته‌بندی به کاربران کمک می‌کند تا دقیقا آنچه از یک مادربرد گیمینگ انتظار دارند را انتخاب کنند. در کنار این ۴ دسته‌ بندی اصلی، شاهد عرضه مادربردهایی با نام های Prestige و Creator هم هستیم که به دلیل تک محصولی بودن به عنوان دسته‌‌بندی اصلی شناخته نمی‌شوند که در ادامه به تک تک آنها خواهیم پرداخت.

سری مادربرد های MEG ام اس آی

فرق سری های مادربرد  ام اس آی

اولین مدل از سری مادربرد های MSI، سری MEG است که این سری به عنوان پرچم‌دار سری‌ مادربرد های MSI‌ شناخته می‌شود. سری MEG هم برای هر دو پلتفرم اینتل و AMD در دسترس است و در هر دو پلتفرم، بالاترین سطح مشخصات و قابلیت‌های فنی را ارائه می‌دهند. از نظر فرم و اندازه مادربرد،  سری MEG در ابعاد Mini-ITX، AXT و E-ATX تولید می شود که کاربران بر اساس سیستمی که در نظر دارند و مشخصاتی که برای قطعات خود در نظر گرفته اند نسبت به خرید یکی از اندازه های آن اقدام می کنند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که این تنوع ابعاد و اندازه با عواملی مثل چیپست و پلتفرم محدود می‌شود. تمام مادربردهای مبتنی بر اینتل این سری از مادربرد های MSI بر اساس چیپست‌های سری Z که از قابلیت اورکلاک برخوردار هستند، ساخته شده‌اند. در پلتفرم AMD هم از چیپست رده بالا X و B استفاده شده است.

این مادربرد ها برای انجام کارهای روزمره تا بازی‌های کامپیوتری یک انتخاب بسیار کارآمد به حساب می آیند. همچنین ابعاد آکثریت مادربرد های سری MEG از نوع ATX است که توسط بسیاری از کیس‌ها به خوبی پشتیبانی می‌شود. شرکت MSI از چیپست های پرچمدار شرکت اینتل و AMD برای ساخت این مادربرد ها استفاده می‌کند.

سری مادربرد های MPG ام اس آی

MPG که مخفف کلمه ی MSI Performance GAMING از دیگر مادربرد های سری MSI است. این سری به دلیل طراحی منحصربه‌فرد و عملکرد فوق‌العاده ای که دارد بیشتر مورد توجه کاربران قرار گرفته است و در مقایسه با دیگر سری های مادربرد MSI، از تنوع سخت‌افزاری بیشتری برخوردار است. در واقع برخلاف سری های MAG و PRO، مادربردهای سری MPG بیشتر روی سخت‌افزار و امکانات کاربردی خود تمرکز دارد. مادربرد MSI سری MPG برای هر دو پلتفرم Intel و AMD طراحی گردیده و در هر پلتفرم موارد جذابی برای ارائه دارد. مادربردهای سری MPG از نظر اندازه و فرم فاکتور در سه اندازه ATX، Micro-ATX و Mini-ITX وجود دارند. از دیگر تفاوت های این سری با سری MEG  در برخی محدودیت‌ها مانند امکانات ارتباطی و پورت‌های ورودی و خروجی است.

از ویژگی های منحصر به فرد مادربردهای سری MPG طراحی مدرن و عامه پسند ، مجهز به فناوری‌های بی‌سیم وای فای و بلوتوث ، پشتیبانی از کارت‌های گرافیک با رابط PCI Express 4.0 و اسلات M.2 می باشد. همچنین نداشتن قابلیت اتصال 10G LAN این سری موجب شده تا مادربرد MSI سری MPG در رده‌ی پایین‌تری قرار بگیرند. این مادربرد ها به طور کلی با بهره مندی از مشخصات فنی قدرتمند، توانایی ارائه عملکرد بسیار خوب و کاملا قابل قبولی را دارد. چهار اسلات رم در نظر گرفته شده از نوع DDR4 با توانایی پشتیبانی از حداکثر میزان حافظه 128 گیگابایت در کنار سه اسلات M.2، ازجمله مشخصات در نظر گرفته شده برای مادربرد های این سری هستند.

سری مادربرد های MAG ام اس آی

بررسی تفاوت سری های مادربرد  ام اس آی

این سری از مادربردهای MSI به علت دوام و پایداری بسیار زیاد مورد توجه گیمرها قرار گرفته ‌اند. در حقیقت هر یک از مادربردهای این سری به صورت خاص برای استفاده در بخش هایی از بازی های کامپیوتری طراحی شده اند و از ویژگی هایی مانند ارتقا سیستم خنک کننده و ویژگی های ایمنی برخوردارند. این مادربرد ها با فناوری‌های جدید و برتری‌های قابل توجه مانند پشتیبانی از پردازنده‌های اورکلاک پذیر و رم های DDR5 با فرکانس بالا، به همراه قابلیت کارکرد با Wi-Fi 6E، جذابیت خاصی دارند. این سری از مادربرد های MSI هم از چیپست‌های رده بالا استفاده می‌کنند اما از لحاظ مشخصات فنی، پایین‌تر از سری های MPG و MEG هستند. مادربرد MSI سری MAG از نظر اندازه در ابعاد ATX و Micro-ATX عرضه می‌شوند که در مقایسه با سری های MPG و MEG گران‌تر این شرکت تنوع کمتری دارند. از ویژگی های مادربرد MSI سری MEG می‌توان به پشتیبانی از جدیدترین پردازنده‌های اینتل و AMD ، پشتیبانی از حافظه RAM با فرکانس بالا ، مناسب برای اتصال SSD های نوع M.2، مجهز به پورت‌های متعدد USB و تاندربولت ، پشتیبانی از کارت‌های گرافیک با رابط PCI Express 3.0 و نورپردازی RGB اشاره کرد. اما با تمام این ویژگی ها ، این سری از مادربرد های MSI در مقایسه با مدل‌های رده‌بالاتر، از لحاظ جزئیات مربوط به پشتیبانی از سرعت بالای ارتباطات، ضعیف‌تر هستند.

سری مادربرد های PRO ام اس آی

تفاوت سری های مادربرد asus

این سری از مادربرد های MSI نسبت به دیگر مادربرد های این شرکت دارای تنوع بیشتری هستند. در حقیقت سری PRO برای پوشش دادن طیف وسیع‌تری از کاربران در مدل‌هایی پایین رده تا حرفه‌ای تولید و به بازار عرضه می شود. از تفاوت های این سری با دیگر سری های شرکت MSI می توان به عدم طراحی خاص در این مادربرد ها اشاره کرد. همچنین نبود نورپردازی، تکنولوژی بهینه کردن کیفیت صدا و غیره وجه تمایز سری PRO از دیگر سری های مادربردهای MSI است. اما با این حال سری PRO ویژگی های منحصر به فردی نسبت به دیگر سری های مادربرد MSI دارد.

برای نمونه مادربردهای PRO دارای فناوری انحصاری Core Boost و مدار تغذیه با قطعات مرغوب و تراشه PWM دیجیتال هستند تا ضمن بهترین جریان رسانی به به عنوان قلب سیستم، عملکرد بالا و بی خلل پردازنده را تضمین کند. همچنین این مادربردها دارای شکاف PCI-E Steel Armor برای نصب کارت گرافیک هستند که سلامت و عملکرد بالای آن را تضمین خواهد کرد. پشتیبانی از حافظه ECC ، قابلیت نصب حافظه M.2 ، پشتیبانی از کارت‌های گرافیک با رابط PCI Express 4.0، استفاده از فناوری بی‌سیم وای فای و بلوتوث و در نهایت طراحی صنعتی و مقاوم از دیگر ویژگی های این سری است. این سری در همه استانداردهای ابعاد مادربرد تولید می‌شود. مادربردهای MSI PRO از نظر سازگاری با قطعات مختلف و سیستم عامل‌ها نیز در وضعیت کاملاً ممتازی قرار دارند و کاربر با خیال آسوده قادر خواهد بود قطعات مورد نیاز خود چون ماژول‌های حافظه را نصب کند.

سری مادربرد هایسری های خاص ام اس آی

کدام سری مادربرد های  ام اس آی را بخریم

در کنار ۴ سری از اصلی‌ترین سری‌های مادربرد شرکت MSI ، سری های خاص با محصولات معدود هم وجود دارد. یکی از این سری‌ها Prestige نام دارد و دیگری با نام Creator شناخته شده است. مادربرهای این سری ها از نظر ابعاد فقط در اندازه های Extended ATX تولید می شوند و کاربری خاصی دارند.

نتیجه گیری

در این مقاله از تکنوسان مگ به بررسی تفاوت های سری مادربرد های MSI پرداختیم. در حقیقت مادربرد از قدیمی‌ترین محصولات تولید شده در شرکت MSI است و این شرکت همیشه نگاهی خاص به بالابردن سطح کیفی این دسته از محصولات خود داشته است. در این مقاله ابتدا ۴ سری اصلی از این محصولات را به طور دقیق بررسی کردیم و مشخصات و تفاوت های آنها با دیگر سری های مادربرد MSI را شرح دادیم و پس از آن به سری‌های خاص و تک محصولی این برند نگاهی داشتیم. در نهایت اگر شما هم تجربه استفاده از مادربرد های شرکت MSI را داشته اید می توانید در بخش نظرات تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا