افرادی که با نصب دوربین های مداربسته سر و کار دارند، می دانند که عملکرد ضبط کننده های ویدئویی دیجیتال یا DVR همچون قلب انسان می باشد و قسمت مهمی از سیستم های دوربین های مدار بسته به شمار می روند. این دستگاه ها تقریبا در همه سیستم های دوربین مداربسته وجود دارند و نقش مهمی در ذخیره و نگه داری داده ها ایفا می کنند. اما تنوع زیاد انواع dvr ها موجب شده خرید این محصولا نیاز مند توجه به نکات مختلفی باشد. در ادامه با تکنوسان مگ در مقاله راهنمای خرید دستگاه DVR همراه باشید تا با دانستن بعضی از نکات مهم درباره دستگاه DVR نسبت به خرید آن اقدام کنید.
فهرست مطالب
- دستگاه DVR چیست؟
- نکات مهم در حین خرید دستگاه DVR
- توجه به برند دستگاه DVR
- تعداد دوربین های مداربسته
- قابلیت ضبط صدای دوربین مداربسته
- فریم ریت دوربین مداربسته
- مدت زمان ضبط تصویر
- میزان ضریب تراکم
- مکان دوربین های مداربسته و محل ضبط آنها
- نحوه بک آپ گرفتن دستگاه DVR
- نوع سیستم دستگاه DVR
- هوش مصنوعی و امکانات در دستگاه DVR
- خروجی های تصویر در دستگاه DVR
- کیفیت ضبط تصاویر دوربین های مداربسته در دستگاه DVR
- نرم افزار انتقال تصویر در حین خرید دستگاه DVR
- تعداد هارد و تکنولوژی فشرده سازی در دستگاه DVR
- کیفیت ضبط تصاویر دوربین های مداربسته در دستگاه DVR
- ظرفیت هارد دیسک در حین خرید دستگاه DVR
- جمع بندی
دستگاه DVR چیست؟
DVR یا دستگاه ضبط تصویر دیجیتال نوعی دستگاه الکتریکی می باشد که ویدئوهای دیجیتالی را ضبط و ثبت می کند. شما می توانید بر روی سی دی، کارت حافظه، حافظه SSD، حافظه فلش و یا ابزارهای دیگر که کار ذخیره سازی اطلاعات را بر عهده دارند تصاویر خود را ذخیره کنید. دستگاه DVR دو بخش سخت افزاری و یک بخش نرم افزاری دارد. این دستگاه به جز ضبط و ثبت ویدئوهای دیجیتالی وظایف دیگری نیز دارد که در ادامه به تعدادی از کاربردهای دستگاه DVR اشاره خواهیم نمود:
- مشاهده یکپارچه تصاویر دوربین/دوربینهای مدار بسته
- تنظیم تصاویر و ضبط
- امکان اتصال به شبکه یا انتقال تصویر
- کنترل دوربینهای گردان
نکات مهم در حین خرید دستگاه DVR
در صورتی که قصد خرید دستگاه DVR را دارید، می بایست در هنگام خریدن این محصول چندین نکته مهم را مد نظر قرار دهید تا بتوانید یک دستگاه DVR مناسب را بخرید. در ادامه مقاله به برخی از نکات مهم در این زمینه اشاره می نماییم:
توجه به برند دستگاه DVR
اولین نکته ای که می بایست در راهنمای خرید DVR به آن توجه کنیم این است که از خرید دستگاه های بی نام و نشان و یا در اصطلاح No NAME اجتناب کنید. زیرا این دستگاه ها در ظاهر قیمت کمتری دارند اما به خاطر خرابی های زیاد و مشکلات نرم افزاری ای که بعد از مدتی برای آن ها به وجود می آید هزینه و وقت بیشتری را باید صرف کنید. یکی از مزایای خرید از برندهای معتبر این است که تمام باگ های سایر ضبط کننده های ویدئویی موجود در بازار در این ضبط کننده های ویدئویی گرفته شده است و از امنیت بالایی برخوردار می باشند. همچنین امکان هک شدن در این برندها نزدیک به صفر است. خرید از برندهای معتبر باعث می شود تا بتوانید از خدمات پس از فروش نیز استفاده نمایید.
تعداد دوربین های مداربسته
تعیینکننده تعداد دوربینهای مداربسته تعداد کانالها و ورودیهای یک دستگاه دی وی آر می باشد. دستگاههای DVR دارای 1، 4، 8، 16، 32 و 64 کانال می باشند. مثلا در صورتی که دستگاهی خریده اید که دارای 4 کانال است یعنی فقط میتوانید 4 دوربین مدار بسته در مکان موردنظر خود نصب نمایید. بنابراین می بایست ابتدا تعداد دوربینهای مداربسته قابل نصب را تعیین نمایید و پس از آن اقدام به خرید دستگاه DVR نمایید.
قابلیت ضبط صدای دوربین مداربسته
در صورتی که دوربین مداربسته شما قادر به ضبط صدا می باشد، می بایست دستگاه دی وی آری را خریداری کنید که حداقل دارای یک ورودی صدا باشد.
فریم ریت دوربین مداربسته
FPS یا عدد فریم ریت نشاندهنده میزان فریمهای ضبط شده در ثانیه می باشد. به عنوان مثال در صورتی که دستگاه دی وی آر 4 کانال و 4 دوربین مداربسته داشته باشد و FPS این دستگاه 100 باشد، نتیجه این گونه خواهد بود که میزان فریم ضبط شده در ثانیه هر دوربین 25 می باشد. توجه داشته باشید که هر چقدر میزان فریم یا تصویر ضبط شده دوربین مداربسته بیشتر باشد، دستگاه DVR و دوربین شما دارای کیفیت بهتری خواهد بود. بهترین کار این است که کیفیت فریم ریت دوربین مداربسته و دستگاه دی وی آر کمتر از 12 نباشد.
مدت زمان ضبط تصویر
یکی دیگر از مواردی که در حین خرید دستگاه DVRمی بایست مد نظر قرار دهید، مدت زمان ضبط تصاویر می باشد. دستگاههای DVR این توانایی را دارند تا ماهها تصاویر ثبتشده توسط دوربین مدار بسته را ضبط نمایند. بعد از پر شدن حافظه دستگاه، ویدیوها و تصاویر قدیمی به صورت خودکار پاک میشوند و تصاویر جدیدتر جایگزین آنها می گردند. تعداد دوربینهای مداربسته و فریم ریت آنها مشخص کننده حافظه دستگاه دی وی آر موردنظر می باشد. توجه داشته باشید که هر چقدر فریمریت دوربین و دستگاه بیشتر باشد، کیفیت تصاویر ضبط و ثبتشده هم بالاتر می باشد.
میزان ضریب تراکم
مورد مهم و تعیینکننده دیگر در هنگام خرید دستگاه DVR دوربین مدار بسته، ضریب تراکم دستگاه می باشد. ضریب تراکم دستگاه با حافظه آن، دارای ارتباط مستقیمی است. ضریب تراکم بیشتر دستگاههای DVR برابر با H264 می باشد. آخرین فرمت ضریب تراکم ارائهشده در میان دستگاههای دی وی آر ارائهشده به بازار این تکنولوژی می باشد.
مکان دوربین های مداربسته و محل ضبط آنها
ابتدا باید تعیین کنید که مکان دوربینهای مداربسته و محل ضبط آنها با محل دستگاه DVR یکی می باشد و تفاوت دارد. در صورتی که پاسخ شما به این سوال مثبت می باشد، می بایست دستگاه ضبط تصویر دیجیتالی خریداری کنید که توانایی اتصال به شبکه اینترنت را داشته باشد. مثلا در صورتی که مالک یک فروشگاه می باشد و می خواهید هنگامی که در خانه می باشید نیز حواستان به مکان موردنظر باشد، بهتر است این مورد را مدنظر خود قرار دهید.
نحوه بک آپ گرفتن دستگاه DVR
یکی دیگر از مواردی که در حین خرید نوع دستگاه ضبط کننده DVR، مهم و تعیینکننده می باشد نحوه بکآپگیری این دستگاه به شمار می آید. تهیه ی نسخه پشتیبان دارای اهمیت ویژه ای می باشد زیرا ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که قصد داشته باشید تا قسمتی از تصاویر دوربین های مداربسته خود را به پلیس یا هر سازمان دیگری بدهید. در چنین شرایطس می بایست دستگاه ضبط کننده تصاویر شما قابلیت گرفتن بک آپ را داشته باشد. توجه داشته باشید که نحوه بکآپ گرفتن دستگاه DVR به سه روش کلی زیر صورت میگیرد:
- بکآپ روی سی دی یا دی وی دی
- بکآپ روی USB
- بکآپ محلی
بعد از مشخص نمودن روش بکآپگیری دستگاه دی وی آر می توانید نسبت به خرید دستگاه موردنظر خود اقدام نمایید.
نوع سیستم دستگاه DVR
دستگاه های DVR نیز با پیشرفت تکنولوژی به طور همزمان رشد کرده اند. در سال های گذشته سیستم همه دستگاه های DVR از نوع TV LINE ساخته شده بودند ولی در حال حاضر دستگاه های DVR با سیستم های مختلفی مانند HDTVI, HDCVI, HDSDI, AHDدر بازار مشاهده می شوند. توجه کنید که طراحی و ساخت سیستم هایی همچون HDTVI, HDCVI, HDSDI, AHD به ما برای برطرف کردن محدودیت های سیستم های TV LINE کمک نمودنه اند ولی سبب پیچیدگی هایی هم شده اند. مثلا به این نکته دقت کنید که قبل از این تنها یک نوع سیستم (TV LINE) داشتیم و دوربین های مداربسته هم همگی با همین سیستم ساخته می شدند و دارای همخوانی با همدیگر بودند.
به این نکته توجه داشته باشید که امروزه سیستم های مختلفی به بازار عرضه شده اند و به همین علت در حین خرید DVR باید دقت کنیم که دوربین مداربسته ما با دستگاه DVR مان همخوانی داشته باشد زیرا هر یک DVR های نسل جدید فقط دوربین های همین نسل را پشتیبانی می نمایند. به عنوان مثال شما نخواهید توانست دوربین هایی با تکنولوژی HDCVI را به DVR ای با تکنولوژی HDTVI وصل نمایید.
هوش مصنوعی و امکانات در دستگاه DVR
در حین خرید دستگاه DVR می بایست این نکته را مد نظر قرار دهید که دستگاه DVR قابلیت هایی همچون اتصال سنسور های تشخیص داشته باشد. زیرا هنگامی این حالت را برای دستگاه فعال می نماییم هارد دستگاه دیرتر پر می گردد. موارد دیگری که می بایست به آن در حین خرید دستگاه مدنظر قرار دهیم عبارتند از:
- امکان اتصال کابل HDMI
- خروجی تصویر FULL HD,ULTRA HD
- اتصال موس بی سیم
- ورودی آلارم جهت نصب سنسور های تشخیص حرکت
تشخیص حرکت: در صورتی که دستگاه DVR شما این قابلیت را داشته باشد خواهید توانست با فعال کردن آن کاری کنید که دوربین تنها در مواقعی شروع به تصویر برداری نماید که حرکتی را در منطقه تشخیص بدهد. در این حالت هارد دیرتر پر خواهد شد.
خروجی های تصویر در دستگاه DVR
در حین خرید یک دستگاه DVR می بایست به خروجی هایی که روی دستگاه قرار دارند توجه نماییم و این نکته را مد نظر قرار دهیم که دستگاه DVR ای که قصد خرید آن را داریم با نیاز های ما تطابق دارد یا تطابق ندارد. در ادامه به معرفی خروجی هایی که مورد نیاز هستند پرداخته ایم:
خروجی:CVBS یک خروجی آنالوگ است که می تواند از طریق فیش BNC کابل را به آن منتقل نماید و در دستگاه های DVR نسل جدید این خروجی را حذف نموده اند.
خروجی :VGA این ورودی بر روی مانیتورها وجود دارد. با کمک این خروجی می توانید به راحتی تصاویر دوربین ها را بر روی مانیتور یا تلویزیونی که این خروجی را دارد مشاهده کنید.
خروجی :HDMI جدیدترین نسل خروجی های دستگاه های DVR ، خروجی HDMI می باشد که تقریبا بر روی همه DVR ها وجود دارد. با کمک خروجی HDMI قادر به انتقال با کیفیت صدا و تصویر به صورت همزمان خواهید بود.
کیفیت ضبط تصاویر دوربین های مداربسته در دستگاه DVR
کیفیت ضبط تصاویر در دستگاه DVR می بایست با کیفیت تصاویر گرفته شده از دوربین های مداربسته دارای همخوانی باشد. مثلا در صورتی که دوربین های مداربسته شما با کیفیت 4 مگاپیکسل تصویر برداری می کند و دستگاه شما تصاویر را نهایتا تا کیفیت 2 مگا پیکسل پشتیبانی می نماید در آخر تصاویر با کیفیت 2 مگاپیکسل ضبط می گردد و از کیفیت تصاویر شما کم می شود. در صورتی که بر روی دستگاه DVR خود عبارت Dual Stream را مشاهده نمودید می بایست بدانید که این عبارت به این معنا می باشد که دستگاه DVR شما دارای این قابلیت می باشد تا در دو نوع متفاوت تصاویر را پخش نماید.
- حالت اول یا اصلی (Main Stream) برای مشاهده تصاویر بر روی خود DVR قابل استفاده است.
- حالت دوم یا فرعی (Substream) برای مشاهده تصاویر روی موبایل یا کامپیوتر قابل استفاده است.
نرم افزار انتقال تصویر در حین خرید دستگاه DVR
یکی از دلائلی که ما در قسمت نوع برند گفتیم که دستگاه DVR خود را از یک برند معتبر خریداری نمایید، نرم افزارهای موجود در این دستگاه ها می باشد که هر کدام از برندها یک نرم افزار مخصوص به خود را دارند اما برندهای نامعتبر به این دلیل که محصولات خود را از روی برندهای دیگر کپی می نمایند نرم افزار اختصاصی نداشته و در صورتی که نرم افزار مخصوصی هم داشته باشند خدماتی برای بهبود کارایی آن ارائه نمی کنند و پس از مدتی این نرم افزار ها دیگر کار نمی کنند و از کار می افتند. ولی برندهای معتبر نرم افزار های شناخته شده ای دارند که می توانید آن ها را از منابع مختلفی که به ارائه نرم افزار های دوربین های مداربسته می پردازند دانلود و استفاده نمایید.
تعداد هارد و تکنولوژی فشرده سازی در دستگاه DVR
تصاویر دریافت شده از دوربین های مداربسته بر روی هارد دیسک هایی که در داخل دستگاه DVR وجود دارند ذخیره می گردد و پس از پر شدن هارد، دستگاه DVR به شکل خودکار تصاویر قبلی را پاک نموده و تصاویر جدید را بر روی آن ها ضبط و ذخیره می نماید. بنابراین در صورتی که شما نیاز دارید تا تصاویر دوربین های مداربسته خود را برای مدت بیشتری بر روی هارد خود داشته باشید می بایست از هاردی که دارای ظرفیت بیشتری می باشد کمک بگیرید. به این نکته توجه نمایید که در صورتی که دستگاه DVR شما دارای قابلیت پاک کردن هارد و ضبط کردن مجدد بر روی آن نباشد دستگاه دیگر تصاویر دریافتی از دوربین های مداربسته را ضبط نکرده و شروع به زدن بوق می نماید.
کیفیت ضبط تصاویر دوربین های مداربسته در دستگاه DVR
نکته دیگری که در حین خرید دستگاه DVR می بایست توجه نمایید این است که سرعت ضبط تصاویر دستگاه مورد نظرتان چه مقدار می باشد. سرعت ضبط تصاویر را در دستگاه های DVR با واحد FPS یا همان فریم بر ثانیه اندازه گیزی می نمایند و هرچه این عدد بالاتر باشد در آخر تصاویر با کیفیت تر و بهتری را مشاهده خواهید نمود. به عنوان مثال در صورتی که سرعت ضبط تصاویر یک دستگاه 80FPS باشد و آن دستگاه 4 کانال داشته باشد سرعت ضبط تصاویر هر کدام از دوربین های مداربسته 20FPS می باشد.
فریم، به زبان ساده همان تصویر می باشد. هر چقدر تعداد تصاویر ضبط شده در ثانیه بیشتر باشد، کیفیت تصویر بالاتر می باشد. هارد ها و دیسک های نگهداری اطلاعات نقش مهمی در تعیین قیمت DVR ها ایفا می کنند. خرابی هاردها و دیسک ها باعث می شود تا عملکرد کل دستگاه به مشکل برخورد نماید.
ظرفیت هارد دیسک در حین خرید دستگاه DVR
سرعت FPS (هر چه سرعت بیشتر باشد کیفیت تصاویر بهتر می گردد اما هارد زودتر پر می گردد) نوع تکنولوژی فشرده سازی تصاویر هم دارای اهمیت بالایی می باشد. زیرا در صورتی که دستگاه مد نظر ما تکنولوژی فشرده سازی H264 یا H264+ داشته باشد هارد های دستگاه DVR ما دیر تر پر شده و تصاویر مدت بیشتری در آن ها باقی می مانند. تکنولوژی فشرده سازی H264 یا H264+ می تواند تصاویر دریافتی را تا ۵ برابر بیشتر از JPEG و ۲ برابر بیشتر از تکنولوژی MPEG فشرده نماید.
جمع بندی
در مقاله راهنمای خرید دستگاه DVR به بررسی نکاتی مهم پرداختیم که قبل از خرید این دستگاه بهتر است بدانید. شما می توانید با استفاده از نکاتی که در این مقاله برای شما بیان کردیم نسبت به خرید دستگاه DVR با کیفیت اقدام کنید. در این مقاله به معرفی دستگاه DVR پرداختیم که با دانستن این اطلاعات می توانید بهترین نوع محصول را با توجه به نیازی که دارید خریداری نمایید. خوشحال می شویم اگر شما نیز درباره دستگاه DVR اطلاعاتی دارید در بخش کامنت با کاربران به اشتراک بگذارید.