کامپیوتر و لپ تاپ

راه حل مشکل بالا نیامدن فلش در ویندوز

فلش مموری یکی از مهم ترین تجهیزات ذخیره سازی قابل حمل است که تقریبا همه ما به صورت روزانه از آن استفاده می کنیم. با این وجود ممکن است به دلایل مختلفی، شاهد خوانده نشدن فلش USB در کامپیوتر و لپ تاپ باشیم. این مشکل بسیار آزار دهنده بوده و موجب می شود نتوانیم به اطلاعات مان دتسرسی پیدا کنیم. در این مقاله از تکنوسان مگ قصد داریم دلایل بالا نیامدن فلش را بررسی نموده و راهکارهایی برای برطرف نمودن این مشکل ارائه کنیم. اگر شما نیز تجربه این مورد را داشته اید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

دلایل بالا نیامدن فلش در ویندوز

رفع مشکل نخواندن فلش در کامپیوتر و لپ تاپ

ممکن است شما نیز با مشکل بالا نیامدن فلش در کامپیوتر روبرو شده باشید. در برخی مواقع، درایو فلش ظاهر شده اما قابل انتخاب (Select) نمی باشد. در برخی مواقع هم امکان دارد کامپیوتر فلش مموری را شناخته باشد، ولی مشکل مربوط به نمایش ندادن محتویات فلش مموری باشد. در این مواقع ممکن است اولین چیزی که به ذهن شما خطور می کند فرمت نمودن فلش باشد که آسان ترین راه است اما بهترین روش نمی باشد. برای فرمت کردن فلش، می بایست از فایل‌های موجود در فلش خود خداحافظی کنید که این کار برای همه راحت نیست. این امکان هم وجود دارد که اهمیت فایل ها به قدری است که از فرمت کردن صرف نظر نموده و به فکر دنبال راهکار دیگری می باشید.

هنگامی که فلش مموری خود را به کامپیوتر وصل کرده و با پیغام “USB flash drive not recognized or detected” برخورد کردید یعنی فلش مموری توسط دستگاه شناخته نشده است یا قابل شناسایی نیست. در برخی موارد نیز هیچ پیغامی را مشاهده نمی کنید و فلش توسط کامپیوتر شناسایی نمی شود. دلایل مختلفی که باعث این اتفاق می شوند عبارتند از:

حل مشکل بالا نیامدن فلش در ویندوز

  • ممکن است در نحوه اتصال USB مشکل وجود داشته باشد.
  • در بعضی از موارد ممکن است Drive letter مشکلاتی داشته باشد.
  • خطای درایور USB نیز ممکن است باعث بروز این مشکل شود.
  • آسیب سخت‌افزاری نیز یکی دیگر از مواردی است که منجر به بروز این اتفاق می شود.
  • خطاهای سیستم فایل که باعث می شود فرمت درایو USB به صورت RAW شناسایی شود.
  • آسیب‌دیدگی بُرد الکتریکی فلش نیز باعث بروز این مشکل می گردد.

در صورتی که دلیل بالا نیامدن فلش در کامپیوتر، مربوط به خود کامپیوتر باشد، می‌توانید برای تعیین نوع خطا و وضعیت فعلی درایو، از ابزار Disk Management در ویندوز استفاده نمایید. قابلیت این ابزار به این صورت است که می‌تواند درایو USB را بررسی کرده و جزئیات بیشتری در رابطه با روش حل مشکل ارائه نماید.

اما در صورتی که خود فلش دچار آسیب شده باشد، به کمک نرم‌افزار نمی توان خطا را شناسایی کرد و می بایست از یک متخصص الکترونیک کمک بگیرید. به این نکته دقت کنید که در صورتی که مشکل سخت افزاری وجود داشته باشد نمی توان نسبت به فرمت کردن فلش مموری اقدام نمود. در چنین مواقعی بلوک‌های حافظه داخلی فلش غیر قابل دسترسی بوده و نمی‌توان آن‌ها را پاک نمود.

راهکار پیشنهادی برای رفع بالا نیامدن فلش در کامپیوتر

حل مشکل کار نکردن فلش مموری

راهکارهای مختلفی برای برطرف نمودن مشکل بالا نیامدن فلش در کامپیوتر، وجود دارد که بعد از بررسی و شناسایی دلیل، می‌توان از آن‌ها استفاده نمود. در ادامه قصد داریم مهمترین این راهکارها را بررسی کنیم:

اقدامات اولیه

در ادامه تعدادی از اقدامات اولیه که برای برطرف نمودن مشکل بالا نیامدن فلش در کامپیوتر را بیان نموده ایم:

  • ابتدا باید فعال بودن فلش مموری را بررسی نمایید.
  • در صورتی که فلش خود را به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل می کنید، می بایست به شکل خودکار با چراغ های چشمک زن، فعال بودن و عملکرد صحیح فلش مموری مشخص شود.
  • این امکان وجود دارد که در بعضی از فلش مموری‌ها، یک کابل مخصوص یا دکمه فیزیکی پاور داشته باشند که می بایست به شکل دستی آن را روشن نمود تا فلش توسط کامپیوتر شناسایی گردد.
  • شیارهای پورت USB را چک نمایید. ممکن است که درگاه فلش مموری صدمه دیده باشد، پس باید آن را از نظر فیزیکی چک نمایید تا اطمینان پیدا کنید مشکلی نیست.
  • کامپیوترتان را ریستارت نمایید. این روش بسیار ساده می باشد، ولی خیلی از مشکلات را حل می نماید، مخصوصا مواردی که ناشی از اشکالات نرم‌افزاری باشد. قبل از راه‌اندازی دوباره ی کامپیوتر و امتحان دوباره ی فلش مموری، حداقل یک دقیقه صبر نمایید.
  • قبل از آن که مجددا فلش مموری را تست کنید، می بایست کامپیوتر به طور کامل بالا بیاید. بعضی از کامپیوترها ممکن است دیر بالا بیایند و یا بوت آن‌ها با یک سری عملیات نرم‌افزاری همراه باشد. پس امتحان کردن فلش در این زمان امکان دارد سبب عدم شناسایی درایو فلش توسط سیستم کامپیوتر گردد.

سازگاری فناوری USB

امکان دارد دلیل نمایش ندادن اطلاعات فلش مموری به خاطر عدم سازگاری فناوری USB در فلش و کامپیوتر باشد. بعضی از فلش ها از فناوری USB 3.0 و بعد از آن پشتیبانی می نمایند اما کامپیوترهای قدیمی تر از فناوری USB 2.0 استفاده می کنند. در حالی که اکثر فلش مموری ها با فناوری USB 2.0 سازگاری دارند، ولی برای مطمئن شدن با استفاده از یک کامپیوتر جدیدتر، فلش مموری خودتان را امتحان نمایید.

سیستم عامل

به منظور مطمئن شدن از عملکرد صحیح سیستم عامل، می بایست آن را بروزرسانی نمایید. مثلا در صورتی که از ویندوز استفاده می نمایید، بروزرسانی ویندوز با تغییرات مهمی همراه می باشد که پشتیبانی از سخت افزارها و دستگاه های جانبی گوناگون را امکان پذیر می کند.این امکان نیز وجود دارد که خطاهای احتمالی را هم حل نماید. به غیر از آن، اگر فلش به هر علتی فرمت شده و به اطلاعات آن احتیاج داشته باشید، برای احیای اطلاعات فلش، بهتری کار بروز بودن سیستم عامل می باشد.

استفاده از ابزار مدیریت دیسک

دلیل باز نشدن فلش در کامپیوتر

ابزار مدیریت دیسک یا Disk Management وظیفه ی بررسی سیستم عامل را دارد که از شناسایی فلش مموری را توسط سیستم عامل اطمینان پیدا نمایید. وظیفه ی دیگر آن نیز نمایش هارد دیسک‌های متصل به کامپیوتر می باشد و در این صورت امکان بررسی و مدیریت اطلاعاتی همچون پارتیشن‌ها، ظرفیت درایوها و موارد دیگر برای شما فراهم خواهد شد. در صورتی که دلیل نمایش ندادن محتویات فلش مموری به علت نصب نبودن درایور USB و یا آپدیت نبودن آن باشد، می توانید از ابزار مدیریت دیسک کمک بگیرید.

برای دسترسی به ابزار مدیریت دیسک، فلش مموری را وصل نموده و از مسیر زیر وارد Disk Management گردید:

Start > Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Storage > Disk Management

در این ابزار، تمامی درایوهای شناخته شده و وضعیت آن‌ها از نظر سالم بودن نشان داده می شود.

درایو فلش مموری را جستجو نمایید. در صورتی که پارتیشن مرتبط به فلش مموری قابل‌ مشاهده نباشد، احتمالاً به صورت Removable ظاهر شده است. مشکل Removable Disk فلش مموری نیز رایج بوده و برای برطرف نمودن آن می‌توانید یک Drive Letter برای آن در ظر بگیرید که در ادامه به جزئیات آن خواهیم پرداخت.

ولی در صورتی که درایو فلش در ابزار مدیریت دیسک دیده شد، می‌توانید یک volume جدید ایجاد نموده و یک حرف لاتین برای آن در نظر بگیرید. در این صورت، می‌توانید درایو فلش را پارتیشن‌بندی یا فرمت نمایید تا به آسانی با استفاده از دستگاه‌های دیگر مثل کامپیوتر قابل‌ شناسایی باشد.

عیب یابی درایورها

با کمک ابزار Device Manager مشکلات درایور را می توان عیب‌یابی نمود، مخصوصا هنگامی که فلش مموری توسط یک کامپیوتر دیگر شناسایی می‌شود و فقط در کامپیوتر شما غیرقابل‌شناسایی می باشد.

در چنین مواقعی، احتمالا اشکال از درایورها می باشد. در صورتی که نمایش ندادن محتویات فلش مموری ناشی از اشکال در درایورها باشد، از مسیر زیر مشکل را بیابید.

  • ابتدای کار فلش مموری را متصل کنید.
  • سپس از کنترل پنل وارد Device Manager شوید.
  • پس از آن منوی Disk drives را باز نمایید.
  • در ادامه به دنبال سخت‌افزارهایی باشید که علامت تعجب زرد رنگ در کنار آن‌ها وجود دارد.
  • اگر یک یا چند مورد با این علامت وجود داشته باشد، نشان‌دهنده وجود مشکل درایور برای سخت‌افزار مورد نظر است. در مورد فلش مموری نیز، درایور USB می‌تواند منشأ مشکل باشد. در این صورت با بروزرسانی و یا نصب مجدد درایور مورد نظر، می‌توانید مشکل را حل کنید.

اسکن تغییرات سخت افزاری

یکی از راهکارهای برطرف نمودن مشکل بالا نیامدن فلش در ویندوز 10، کمک گرفتن از قابلیت اسکن تغییرات سخت‌افزار می باشد. برای استفاده نمودن از این قابلیت، می بایست مراحل زیر را انجام دهید:

  • ابتدا وارد Device Manager شوید.
  • سپس از نوار ابزار، در منوی Action، گزینه Scan for hardware changes را انتخاب نمایید.
  • در این حالت احتمال زیادی وجود دارد که ویندوز، فلش مموری شما را پیدا کرده و بتوانید به آن دسترسی یابید.

حذف و نصب مجدد USB Controllers

اگر درایور USB خراب است و قابل بروزرسانی نیست، برای برطرف نمودن مشکل بالا نیامدن فلش می توانید از روش حذف و نصب مجدد USB Controllers استفاده کنید و برای این منظور مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا فلش مموری خود را وصل نمایید.
  • سپس از Device Manager بر روی گزینه Universal Serial Bus controllers کلیک نمایید تا گزینه‌های آن را مشاهده کنید.
  • در این مرحله فلش مموری شما ظاهر می‌گرددد.
  • در ادامه با کلیک راست روی آن و انتخاب گزینه Uninstall device، کنترلرهای USB حذف می گردند.
  • در انتها با ریستارت کردن کامپیوتر، USB Controllers دوباره به صورت خودکار نصب می شود و احتمالاً مشکل فلش مموری هم برطرف خواهد شد.

ایجاد Drive Volume و تخصیص یک Drive Letter جدید

رفع مشکل نخواندن فلش مموری در کامپیوتر

در صورتی که فلش مموری شما در مرحله Disk Management شناسایی شد، اما مشکل Removable Disk فلش مموری برطرف نشده است، می‌توانید یک Drive Volume جدید ایجاد نموده و یک حرف لاتین را برای آن در نظر بگیرد. با استفاده از ابزار Disk Management می توانید مشکلات پارتیشن بندی درایوهای مختلف را حل نمایید. این امکان وجود دارد که فلش مموری تنها فضای تخصیص داده نشده (Unallocated) را نشان دهد. در این موارد می بایست یک پارتیشن جدید ایجاد نمایید تا ویندوز و سیستم عامل های دیگر بتوانند آن را مورد استفاده قرار دهند. برای انجام این کار می بایست این مراحل را دنبال کنید:

  • ابتدا باید وارد Disk Management گردید.
  • سپس روی درایو فلش کلیک راست نمایید.
  • در این بخش به مسیر Unallocated Space > New Simple Volume بروید.
  • در این صورت امکان ایجاد یک پارتیشن جدید به وجود می آید.
  • در صورتی که بعد از ایجاد پارتیشن، هنوز درایو فلش شما مشاهده نمی شود و یا محتویات فلش مموری نشان داده نمی شود، وجود Drive Letter یا همان حرف لاتین در نظر گرفته شده به درایو را بررسی نمایید.
  • معمولاDrive Letter به صورت خودکار با ایجاد پارتیشن، در نظر گرفته می شود.
  • ولی در صورتی که قبلا آن را به اشتباه حذف کرده باشید، ویندوز نمی‌تواند به صورت خودکار، درایو فلش را بشناسد و یا به آن دسترسی پیدا نماید.
  • در ادامه بر روی درایو فلش در Disk Management کلیک راست نموده و گزینه Change Drive Letter and Paths را انتخاب نمایید.
  • اگر Drive Letter در نظر گرفته نشده باشد، روی گزینه New کلیک نموده و یک حرف لاتین برای آن انتخاب نمایید.
  • در صورتی که Drive Letter قبلا در نظر گرفته شده بود، برای مطمئن شدن بر روی گزینه Change کلیک نموده و یک حرف لاتین دیگر را انتخاب کنید.

غیرفعال کردن ویژگی USB Selective Suspend

راه حل مشکل بالا نیامدن فلش در ویندوز

ویژگی USB Selective Suspend در ویندوز برای صرفه جویی در مصرف انرژی بوده و با قطع شدن برق، پورت های USB کامپیوتر به حالت تعلیق درآمده و مصرف باتری کاهش می یابد. در صورتی که بالا نیامدن فلش در کامپیوتر به دلیل فعال بودن این ویژگی است، باید برای مطمئن شدن این ویژگی را غیرفعال کنید که می بایست برای انجام این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا باید از مسیر کنترل پنل، گزینه Hardware and Sound را انتخاب نمایید.
  • پس از آن به مسیر Power Options > Change plan settings بروید.
  • در این مرحله روی گزینه Change Advanced Power Settings کلیک نمایید.
  • در ادامه، نوار USB Settings را انتخاب کنید.
  • سپس گزینه USB Selecting Suspend Settings را کلیک کنید.
  • پس از آن Plugged in را در این قسمت از حالت Enabled به حالت Disabled تغییر بدهید.
  • در انتها روی OK کلیک نمایید تا تغییرات در کامپیوتر شما صورت گیرد.

تعویض درگاه USB

در صورتی که با انجام همه ی راهکارهایی که ارائه شده است، مشکل نشان ندادن محتویات فلش مموری برطرف نشد، می بایست نسبت به عوض کردن درگاه USB در کامپیوتر اقدام نمایید. این امکان وجود دارد که اتصالات مغناطیسی درگاه USB که فلش مموری داخل آن جای می‌گیرد، دچار مشکل باشد. در چنین مواردی می بایست آن را عوض کنید تا مشکل بالا نیامدن فلش برطرف شود.

بازیابی اطلاعات فلش

آخرین راهکاری که برای برطرف کردن مشکل بالا نیامدن فلش در کامپیوتر، می بایست انجام دهید فرمت کردن فلش مموری می باشد. روش های زیادی برای فرمت کردن فلش مموری وجود دارد. اما قبل از فرمت نمودن، باید از داده های درون فلش خود یک نسخه ی پشتیبان یا بکاپ تهیه نمایید. حتی اگر به درایو فلش هم دسترسی نداشته باشید می توانید با کمک ابزارهای مختلفی اطلاعات را ریکاوری نمایید. با استفادده از نرم افزار EaseUS Data Recovery Wizard که یکی از همین ابزارها می باشید می توانید قبل از فرمت کردن فلش اطلاعات را بازیابی نمایید که روش استفاده از این نرم افزار به صورت زیر می باشد:

  • ابتدا باید نرم افزار EaseUS Data Recovery Wizard را دانلود و نصب نمایید.
  • پس از آن باید فلش خود را به کامپیوتر وصل نموده و نرم‌افزار را باز نمایید.
  • در این مرحله درایو USB خود را انتخاب نمایید.
  • سپس بر روی دکمه Scan کلیک نمایید تا فایل‌های ناپدید شده کامپیوتر شما شناسایی شود.
  • بعد از پایان عملیات اسکن، با استفاده از گزینه Filter، فایل‌های درایو USB را جدا کنید.
  • در ادامه فایل‌هایی را که قصد دارید ریکاوری گردند انتخاب نموده و بر روی گزینه Recover کلیک نمایید.
  • با انجام مراحل بالا فایل‌های شما از فلش مموری بازیابی می‌ گردند.
  • در انتها می‌توانید فلش مموری خود را فرمت نمایید.

جمع بندی

در صورتی که با مشکل بالا نیامدن فلش در کامپیوتر برخورد کردید و نگران هستید که چرا فایل های درون فلش نمایش داده نمی شوند، می توانید با روش های زیادی که برای حل این مشکل وجود دارد، اقدام به برطرف کردن مشکل نمایید. این موضوع در حالت کلی می تواند به دلیل مشکل سخت افزاری یا نرم افزاری باشد. در صورتی که فلش شما مشکل سخت افزاری داشته باشد، راهکار موثری برای حل موضوع نیست و بهترین راه عوض کردن فلش می باشد. اما در صورتی که فلش شما دارای مشکل نرم افزاری باشد قبل از آن که اقدام به فرمت کردن فلش نمایید که در این صورت اطلاعات از بین می روند، می بایست با روش های مختلفی که ما در این مقاله به آن ها اشاره کردیم اقدام به حل مشکل نمایید. زیرا براساس تجارب به دست آمده، با استفاده از یک ترفند بسیار ساده می توان مشکل را حل کرده و دیگر نیازی به فرمت کردن فلش نخواهد بود.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. سلام خسته نباشید من وقتی موس وکیبوردم به کامپیوتر وصل هست گوشی یا چیزی دیگه رو هم به usbکامپیوتر متصل میکنم مداوم همشون باهم قطع وصل میشه برا این مشکل چکار باید کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا