شاید برای شما هم این مشکل رخ داده باشد که پس از مدتی استفاده از هندزفری خود، حس کنید صدای آن دیگر مثل قبل نیست و بلندی سابق را ندارد.در این شرایط بسیاری از کاربران به سراغ خرید هندزفری رفته و مدل قدیمی را جایگزین هندزفری جدید می کنند. اما پیش از تهیه هندزفری جدید، می توانید با دانستن دلایل کم شدن صدای هندزفری بلوتوث نسبت به تعمیر صدای آن اقدام کنید. ما در این مقاله از تکنوسان مگ قصد داریم تا به پرسش دلیل کم شدن صدای هندزفری چیست پاسخ دهیم. بنابراین پیشنهاد می کنیم خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.
بررسی دلایل کم شدن صدای هندزفری بلوتوث
شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که هر چقدر صدای هندزفری را بیشتر می کنید، باز صدای مطلوبی به گوش شما نمی رسد. حتی در مواقعی که با کسی تماس می گیرید، صدای طرف مقابل به خوبی شنیده نمی شود. دلایل بسیاری باعث به وجود آمدن این مشکل می تواند شود. برای مثال ممکن است تنظیمات صدای گوشی شما به هم ریخته باشد و یا ضربه ای به سری های هندزفری خورده باشد. علاوه بر این کشیدگی سیم هندزفری نیز می تواند سبب کم شدن صدای هندزفری شود.
برای اینکه بتوانید این مشکل را حل کنید ابتدا باید دلیل کم شدن صدای هندزفری بلوتوثی خود را بفهمید و سپس در جهت بر طرف کردن مشکل تلاش کنید. بسته به اینکه عامل به وجود آورنده مشکل چیست، باید برای رفع مشکل به وجود آمده راه حل مناسبی را به کار بگیرید. در ادامه دلایل کم شدن صدای هندزفری را برسی می کنیم.
کثیف بودن قسمت توری هندزفری
از مهم ترین دلایلی که می تواند موجب کم شدن صدای هندزفری بلوتوثی شما شود، کثیف بودن قسمت توری هندزفری می باشد. وجود گرد و غبار در قسمت توری یا آغشته شدن آن به چربی گوش ممکن است پس از مدتی باعث کاهش صدای هندزفری شود. پس بهتر است هندزفری خود را مرتبا تمیز نگه دارید تا این مشکل برایتان به وجود نیاید.
داغ شدن بیش از حد هندزفری
یکی دیگر از دلایلی که سبب کم شدن صدای هندزفری می شود، داغ شدن بیش از حد آن است. هنگامی که هندزفری بیش از اندازه داخل شارژر و برق باشد، چسب توری آن شل شده و به بخشی از گوشی دستگاه می چسبد. برای برطرف کردن این مشکل باید با دقت چسب توری را برداشته و آن را تمیز کنید.
مشکل سوکت
در برخی موارد مشاهده شده که مشکل سوکت می تواند عامل کاهش صدای هندزفری شود. این مشکل برای هندزفری های سیمی اتفاق می افتد و یک مشکل سخت افزاری است. برخی اوقات وجود آشغال و کثیفی بین جک و سوکت باعث کم شدن صدا می شود و می توانید با تمیز نگه داشتن این قسمت از این مشکل جلوگیری کنید.
ضربه دیدن سیم یا سری های هندزفری
ضربه دیدن سیم یا سری های هندزفری یکی دیگر از دلایلی است که منجر به کاهش صدای هندزفری می گردد. در نگهداری از سیم یا سری های هندزفری بسیار دقت کنید، زیرا اگر ضربه بخورند و یا زیر پا بمانند و یا سیم آن کشیده شود احتمال قطعی و کم شدن صدا در آن به وجود می آید.
ایراد در اتصال بلوتوث در هندزفری های بلوتوثی
از دیگر عواملی که منجر به کاهش صدا در هندزفری های بلوتوثی می شود، وجود مشکل در اتصال بلوتوث می باشد. هندزفری های بلوتوثی معمولا دارای برد پایینی هستند و در صورتی که از دستگاه وصل شده زیاد دور شوید احتمال قطع شدن یا کم شدن صدا وجود دارد. برای همین بهتر است از دستگاهی که به آن متصل هستید زیاد دور نگردید.
کم بودن شارژ هندزفری
دلیل دیگر کاهش صدای هندزفری، کم بودن شارژ هندزفری است. هندزفری های بلوتوثی در زمانی که دارای شارژ پایینی هستند کیفیت صدای ضعیفی دارند. اگر به دنبال علت کم شدن صدای هندزفری هستید می توانید با چک کردن میزان شارژ هندزفری از این موضوع مطمئن شوید و در صورت کم بودن شارژ، آن را مجدد شارژ نمایید.
تنظیمات صدای گوشی
اگر صدای گوشی تنظیم نباشد امکان کم بودن صدای هندزفری وجود دارد. گوشی های قدیمی معمولا صدا را به صورت ضعیف ارائه می دهند. برای برطرف کردن این موضوع:
- وارد قسمت تنظیمات گوشی خود شوید.
- حال وارد قسمت Sound & Vibration شده و میزان صدای گوشی را تنطیم کنید.
- در این بخش می توان میزان صدای تماس ها، نوتیفیکشن ها، آلارم ها و موسیقی را تنظیم نمود.
در قسمت تنظیمات، با رفتن به بخش Equalizer، در قسمت AudioWizard یا Audio Effect بسته به نوع گوشی می توانید حالت های صوتی گوناگونی را امتحان نمایید. در بیشتر گوشی ها، محدودیتی وجود دارد که اجازه نمی دهد صدا از حد خاصی بالاتر برود و دلیل آن هم این است که از آسیب رسیدن به گوش شما جلوگیری کند، اما می توان این محدودیت را برداشت. در ضمن می توانید یک برنامه برای حجم صدای بالا بر روی گوشی نصب کنید و از آن استفاده نمایید.
صدای کم موسیقی
برخی از آهنگ ها با کیفیت صدای پایینی ضبط شده اند و این مسئله باعث می شود تا شما احساس کنید صدای هندزفریتان کم شده است. برای حل این موضوع، می توانید از یک آهنگ با کیفیت صدای بالا استفاده کنید تا مطمئن شوید که مشکل از آهنگ بوده و هندزفری شما مشکلی ندارد.
آب خوردگی و خیس شدن
آب خوردگی و خیس شدن هندزفری هم می تواند عامل دیگری باشد که سبب کم شدن صدای هندزفری شما شده است. همه ما می دانیم که لوازم الکترونیکی نباید در مجاورت با آب و یا رطوبت قرار بگیرند. اگر در هنگام بارش باران و یا ورزش در گوش خود هندزفری دارید و احساس کردید که صدای آن کم شده است، دلیل این موضوع می تواند نم برداشتن هندزفری باشد. در صورت بروز این مشکل باید سریعا هندزفری را خاموش کرده و خشک نمایید.
جاگیری نادرست پدهای سیلیکونی
اگر پدهای سیلیکونی هندزفری درست جاگیری نشوند امکان دارد صدای هندزفری شما کم شود. هندزفری ها به گونه ای طراحی شده اند تا مناسب گوش همه افراد باشند. یکی از دلایلی که ممکن است باعث کم شدن صدای هندزفری شود، جاگیری نادرست سری های سیلیکونی آن می باشد. پس هنگامی که احساس کردید هندزفری ها درون گوش شما جای نمی گیرند، یعنی باید از مدل دیگری که مناسب گوش شما می باشد استفاده کنید تا صدا را واضح تر بشنوید.
کاهش طول عمر درایورهای هندزفری
آخرین دلیلی که سبب کم شدن صدای هندزفری می شود این است که ممکن است طول عمر درایورهای آن کاهش پیدا کرده باشد. در صورتی که از هندزفری خود به صورت مداوم استفاده کنید و مخصوصا هنگام استفاده از آن، صدای هندزفری را بلند کنید، طول عمر درایورهای شما کم می شود. اگر عامل اصلی کم شدن صدای هندزفری شما این مورد باشد، دیگر نمی توان از هندزفری مورد نظر استفاده نمود و باید به فکر خرید یک هندزفری جدید باشید.
علت کار نکردن یکی از هندزفری ها (سیمی و بلوتوثی) + آموزش تعمیر
جمع بندی
ما در این مقاله سعی کردیم تا تمامی عواملی که سبب کم شدن صدای هندزفری بلوتوثی می شود را به شما توضیح دهیم تا در نهایت بتوانید درست مثل گذشته از هندزفری خود استفاده کنید. در مجموع پیشنهادما به شما این است که این مقاله را به طور دقیق و کامل مطالعه کنید تا با عیب یابی و رفع خطای به وجود آمده در هندزفری، مشکل صدای آن را حل نمایید. اگر هندزفری برای مدت زیادی با صدای بلند، مورد استفاده قرار بگیرد، از عمر درایور کاسته می شود و با کاهش صدا، دیگر نمی توان از آن هندزفری استفاده کرد و باید به دنبال خرید یک هندزفری بلوتوثی جدید باشید.
آیا تابحال برای هندزفری بلوتوثی شما هم این مشکل به وجود امده؟ اگر چنین است چه ترفندها و راهکارهایی را برای رفع مشکل به کار گرفته اید؟ اگر ترفند مورد استفاده شما کاربردی بوده و در مقاله به آن اشاره ای نشده ممنون می شویم آن را در بخش کامنت برای ما و بقیه با اشتراک بگذارید.