ساعتهای هوشمند اپل از محبوبترین ساعتهای موجود در بازار محسوب می شوند که به دلیل طراحی منحصر به فرد طرفداران زیادی دارند. اما این گجت نیز مانند دیگر لوازم هوشمند مانند موبایل و تبلت دارای عمر باتری محدودی بوده و ممکن است در اثر شارژ مداوم، کیفیت خود را از دست بدهد، در حالی که با استفاده از روشهای تست سلامت باتری اپل واچ میتوان از سالم بودن آن مطمئن شد. اپل با کمک قابلیتهای جدید خود توانسته به کاربران کمک کند تا بتوانند سلامت باتری ساعت خود را به راحتی بررسی کنند. در این مقاله از تکنوسان مگ به بررسی روش های تست سلامت باتری اپل واچ خواهیم پرداخت. این موضوع یکی از نکات مهم در خصوص نگهداری این ساعت هوشمند محسوب میشود. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
روشهای تست سلامت باتری اپل واچ
طراحی باتری ساعت هوشمند اپل و ظرفیت آن به گونهای است که ممکن است با وجود استفادههای روزمره تا ۳ سال و کمی بیشتر دوام بیاورد. اما پس از آن کیفیت شارژدهی آن کاهش پیدا میکند. البته این عدد به خودی خود بسته به نوع استفاده متفاوت است و می تواند تا حد بسیار زیادی کمتر یا بیشتر شود. در این بین عواملی از قبیل تعداد شارژ در شبانه روز، دمای محیط و کارکرد دستگاه میتواند روی شارژدهی باتری اپل واچ مؤثر باشد. با استفاده از تستهای مربوط به سلامت باتری این ساعت هوشمند میتوان نسبت به سالم بودن آن اطمینان پیدا کرده و بر طبق آن الگوی مصرف را نیز اصلاح کرد.
آموزش بررسی تست سلامت باتری اپل واچ
بررسی درصد سلامت باتری در ساعتهای هوشمند اپل بسیار آسان بوده و با استفاده از مراحل زیر به صورت گام به گام میتوانید این بررسی را انجام دهید.
- ابتدا پس از فشردن تاچ دیجیتالی روی قسمت تنظیمات یا Setting ضربه بزنید.
- روی گزینه باتری ضربه بزنید و آن را انتخاب کنید.
- سپس گزینه Battery Health را انتخاب کرده و در آن حداکثر ظرفیت باتری را مشاهده کنید.
نحوه چک کردن سلامت باتری در اپل واچ سری ۶ به بعد در این گجتها به همین منوال بوده و برای نسخههای بعدی به همین شکل انجام میشود. در صورتی که از ساعتهای هوشمند اپل مدلهای پایینتر استفاده میکنید، ابتدا باید بروزرسانی مربوط به واچ او اس ۷ به بعد را دریافت کرده و یا تست سلامت باتری را از طریق برنامه واچ در آیفون انجام دهید.
در صورتی که پس از بررسی حداکثر ظرفیت باتری در بخش مربوطه با کمک روشهای تست سلامت باتری اپل واچ، عدد آن پایینتر از ۸۰ درصد بود، باید نسبت به تعویض باتری اقدام شود. در صورتی که حدود یک سال از ساعت هوشمند خود استفاده کرده باشید درصد حداکثر ظرفیت باتری حول و حوش ۹۰ درصد خواهد بود. در صورتی که این رقم کمتر باشد احتمالاً از این ساعت هوشمند به درستی استفاده نکردهاید.
مفهوم اعداد سلامت باتری اپل واچ
زمانی که برای نخستین بار اپل واچ را خریداری کرده و از آن استفاده کنید، میزان سلامت باتری در حداکثر میزان خود یعنی ۱۰۰ قرار دارد. شرکت سازنده این ساعت هوشمند مدعی است به مرور زمان و با استفاده از شارژ مداوم در هر ماه بین یک الی ۳ درصد از این ظرفیت کاسته شده و پس از حدود ۲ سال احتمالاً به رقم ۸۰ درصد خواهد رسید. البته این رقم در حالت کلی بیان شده و ممکن است در صورت استفاده صحیح این رقم همچنان بالای 90 درصد باشد.
نحوه چک کردن سلامت اپل واچ از طریق آیفون
در صورتی که قصد دارید بدانید چگونه باتری اپل واچ را تست کنیم؟ باید گفت از طریق گوشیهای آیفون نیز میتوان میزان سلامتی باتری این ساعتهای هوشمند را چک کرد. البته باید قبل از چک کردن سلامت باتری باید اپل واچ خود را به طور کامل شارژ کنید.
- برنامه Watch را در گوشی آیفون اجرا کرده و در آن منوهای مربوط به اپل واچ را مشاهده کنید.
- در قسمت مای واچ روی گزینه General ضربه بزنید.
- با انتخاب گزینه Battery Health میزان سلامت باتری ساعت هوشمند نمایش داده میشود.
عمر مفید باتری اپل واچ چقدر است؟
در صورتی که از ساعت هوشمند برند اپل به خوبی مراقبت کرده باشید، احتمالاً حداکثر سه سال و اندکی بیشتر برای شما کار میکند. اما باید توجه داشت در صورتی که درصد سلامت باتری آن که با کمک روشهای تست سلامت باتری اپل واچ مشاهده کردید، به رقمی کمتر از ۸۰ درصد برسد، باید حتماً باتری آن تعمیر شده یا تعویض گردد. در صورتی که نمایندگی رسمی اپل در کشور ما وجود داشته باشد، تعویض اولیه باتری رایگان خواهد بود.
البته شرط تعویض باتری رایگان، رسیدن درصد سلامت باتری به رقم زیر ۸۰ درصد است. با این حال در صورتی که نشانههای مربوط به کوتاه شدن مدت زمان شارژ در ساعت هوشمند خود مشاهده نکردید، نگرانی در مورد باتری و سلامت آن وجود ندارد. البته کاهش راندمان باتری در طول مدت زمان استفاده از این گجت یک حقیقت علمی بوده و یک موضوع طبیعی محسوب میشود. تا زمانی که باتری اپل واچ میتواند به اندازه یک شبانه روز کارایی داشته باشد، نگرانی در مورد آن وجود ندارد. اما رعایت برخی نکات و توصیههای مربوط به نگهداری این ساعت هوشمند میتواند دوام باتری آن را افزایش دهد.
چند نکته مهم برای حفظ سلامت باتری در اپل واچ
همانطور که گفته شد ظرفیت باتری در ساعتهای اپل در استفاده طولانی مدت کاهش پیدا کرده و درصد سلامت آن نیز به مرور کمتر میشود. در این بین چند نکته مناسب برای حفظ سلامت و طول عمر باتری اپل وجود دارد که در صورت رعایت میتوانید استفاده بهینهتری از باتری دستگاه داشته باشید. از مهمترین عوامل تأثیرگذار روی ظرفیت باتری ساعت اپل، استفاده از شارژر اورجینال، فعال بودن حالت بهینه، استفاده از به روزرسانیهای نرمافزاری جدید و جلوگیری از خالی شدن کامل باتری ساعت اپل است.
از شارژر اورجینال استفاده کنید
شرکت اپل به کاربران ساعتهای هوشمند خود توصیه کرده تا حتماً برای شارژ دستگاهها از شارژر اصل استفاده کرده و از شارژرهای متفرقه به هیچ عنوان برای شارژ دستگاه استفاده نکنند. برای اینکه مطمئن شوید کابل شارژ خریداری شده باکیفیت است، حتماً به گواهی MFI هک شده روی جعبه توجه کرده و با استفاده از روشهای تست سلامت باتری اپل واچ کارکرد باتری را زیر نظر داشته باشید.
استفاده از حالت بهینه سازی در باتری
در زمانی که ویژگی بهینهسازی باتری در اپل واچ فعال باشد، این ساعت هوشمند میتواند رفتار روزانه کاربر را یاد گرفته و بدین ترتیب زمان و مدت شارژ شدن را نیز به خاطر بسپارد. این موضوع در زمینه عمر مفید باتری و مدیریت بهتر آن نیز مؤثر است. این ویژگی جالب با هدف مدیریت بهتر شارژ باتری اپل واچ طراحی شده است. این ویژگی باعث میشود تا الگوی شارژ به عنوان مثال در طول شب به صورت بهینه انجام شده و از شارژ بیش از حد و کاهش ظرفیت باتری جلوگیری شود.
جلوگیری از تخلیه کامل باتری اپل واچ
باتریهای لیتیوم یونی در زمینه چرخه شارژ محدودیت داشته و به همین دلیل نباید باتری ساعتهای هوشمندی مانند اپل به طور کامل تخلیه شوند. در واقع در باتری این ساعتها گزینهای از قبیل کالیبره کردن باتری وجود نداشته و تخلیه مداوم باتری از صفر تا ۱۰۰ در چرخش باعث سریعتر خالی شدن باتری خواهد شد. نگه داشتن شارژ باتری در محدوده بین ۲۰ تا ۸۰ درصد میتواند فشار روی باتری را کاهش دهد.
استفاده از بروزرسانی های نرم افزاری
استفاده از به روزرسانیهای نرمافزاری به شکل منظم و به کارگیری الگوریتمهای جدیدتر اپل میتواند مصرف باتری را به شکلی بهینهتر نگه دارد. همچنین با استفاده از به روزرسانیهای نرمافزاری، باگها و یا ایرادهای نرمافزاری موجود برطرف شده و شارژدهی باتری بهینه خواهد شد. برای اینکه بتوانید بستههای جدید آپدیت روی محصول خود نصب کنید، بهتر است باتری دستگاه حداقل ۵۰ درصد شارژ داشته باشد.
جمع بندی
در این مطلب تلاش شد تا چند راه حل ساده اما کاربردی به عنوان روشهای تست سلامت باتری اپل واچ برای محافظت از باتری دستگاه در برابر خرابی ارائه شود. البته باید به این موضوع توجه داشت که ماهیت اصلی این باتریها به گونهای است که با عبور از تعدادی مشخص چرخه شارژ و به مرور، تخریب میشوند. متأسفانه باتریهای لیتیوم یونی با این چالش و مشکل اصلی برای کاربران همراه هستند. با این حال استفاده درست از اپل واچ و بررسی مداوم سلامت باتری باعث میشود تا این دستگاه بتواند بیشتر از زمان گفته شده توسط شرکت سازنده به خوبی کار کند. اگر شما هم راهکارهای دیگری برای افزایش سلامت باتری اپل واچ میدانید بهتر است در بخش نظرات آن را به اشتراک بگذارید.