سوختن سیم کارت موجب به وجود آمدن مشکلات مختلفی برای گوشی شما می شود. در نتیجه بهتر است نحوه تشخیص سیم کارت سوخته را بدانید تا در صورت سوختن سیم کارتتان برای رفع مشکل اقدام کنید. ما این مژده را به شما می دهیم که تشخیص سیم کارت سوخته کار نسبتا آسانیست و شما کار سختی پیش رو ندارید.
هنگامی که یک سیم کارت میسوزد، شما ارور های مختلفی را دریافت میکنید و حتی ممکن است گوشی شما به درستی کار نکند. از آنجایی که ارورهایی که در هنگام سوختن سیمکارت به شما داده می شود ارورهای مشخصی هستند، در نتیجه به راحتی می توانید به سوختن عدم سوختن سیمکارت خود پی ببرید. از جمله ارورهایی که در حین سوختن سیم کارت با آن مواجه می شوید پیام هایی نظیر Insert SIM یا Phone Locked و یا SIM card Rejected or Not Found می باشند که همه این پیام ها نشان دهنده ی احتمال سوختن سیم کارت شما یا بروز مشکل در سیم کارت می باشند.
به همین خاطر تکنوسان مگ با نگارش این مقاله قصد دارد تا علاوه بر نحوه تشخیص سیم کارت سوخته به شما، راه های بازیابی سیم کارت را نیز آموزش دهد تا بتوانید از سیم کارت خود مجددا استفاده نمایید. به همین خاطر توصیه میکنیم خواندن ادامه این مقاله کاربردی را از دست ندهید.
فهرست مطالب
دلایل سوختن سیم کارت و روش های تشخیص آن
یکی از سوالاتی که بسیاری از کاربران آن را می پرسند این است که دلیل سوختن سیم کارت چیست؟ سیم کارت ها در اصل نوعی تراشه کامپیوتری می باشند که امکان آسیب دیدن آنها مثل سایر تراشه ها وجود دارد. از جمله دلایلی که می تواند منجر به آسیب دیدن سیم کارت و سوختن آن شود می توان به عواملی نظیر شوک الکتریکی باتری دستگاه، رطوبت، تخلیه الکتریسیته ساکن و آسیب های فیزیکی نظیر خم کردن و شکستن اشاره کرد. علاوه بر این بسیاری از سیم کارت ها پس از چند سال استفاده دچار فرسودگی می شوند و این موضوع سبب از بین رفتن و سوختن آنها می شود.
چنانچه پیام هایی نظیر Insert SIM یا Phone Locked و یا SIM card rejected or not found برای شما نمایش داده می شود، ممکن است یکی از دلایل آن سوختن سیم کارت موجود در گوشی شما باشد. اما مشاهده این ارور ها در گوشی به معنی سوختن ۱۰۰ درصدی سیم کارت شما نیست. برای اینکه بتوانید این اطمینان را حاصل کنید که آیا مشکلی که برای شما رخ داده به دلیل سوختن سیم کارت می باشد یا خیر می بایست راه حل های زیر را امتحان کنید تا به جواب درست برسید.
بررسی جهت قرار گرفتن سیم کارت
اولین موردی که برای تشخیص سیم کارت سوخته باید انجام دهید بررسی جهت قرار گرفتن سیم کارت درون اسلات گوشی است. ممکن است شما به صورت سهوی اقدام به قرار دادن اشتباه سیم کارت در جهت نادرست در درون اسلات مخصوص کرده باشید. در چنین مواقعی به دلیل آنکه گوشی نمی تواند اطلاعات سیم کارت را بخواند، پیام هایی نظیر SIM card rejected or not found را به شما نمایش می دهد. در نتیجه اولین کاری که در حین مشاهده ارور های مربوط به سوختن سیمکارت را مشاهده کردید می بایست انجام دهید، چک کردن محل قرارگیری سیم کارت و درست کردن آن در صورت اشتباه جا زدن آن درون خشاب سیم کارت می باشد.
چک کردن سینی سیم کارت
یکی دیگر از روش های تشخیص سیم کارت سوخته چک کردن سینی سیم کارت می باشد. اگر با چک کردن محل قرارگیری سیم کارت متوجه شدید که سیم کارت به درستی درون جایگاه خود قرار گرفته و وارونه نیست، در مرحله بعدی می بایست خشاب سیم کارت را مورد بررسی قرار دهید و اگر احساس کردید که خشاب سیم کارت شما به درستی درون جایگاه خود قرار نگرفته است و مشکلی در خصوص نحوه قرارگیری آن وجود دارد، می بایست آن را به صورت صحیح از جایگاه خود خارج کنید و مجدداً وارد اسلات مخصوص نمایید.
نکته ای که در این میان وجود دارد این است که این خشاب ها خیلی راحت و بدون نیاز به فشار و زور وارد جایگاه خود می شوند. در نتیجه اگر احساس کردید که برای جا زدن آن نیاز به وارد کردن فشار دارید، ما این اطمینان را به شما می دهیم که شما خشاب را به درستی وارد گوشی نکرده اید و می بایستی مجدداً آن را وارد کنید. اگر در حین وارد کردن خشاب شما متوسل به زور شوید، این کار ممکن است منجر به آسیب دیدن پین های داخل گوشی یا برد گوشی شما شود و خسارات جدی به گوشی شما وارد کند.
اطمینان از فعال بودن سیم کارت
در برخی مواقع این احتمال وجود دارد که ارور هایی که به شما نمایش داده می شود نشان دهنده وجود مشکل از سمت شما نباشد و اپراتور سیم کارت مورد نظر شما اقدام به غیر فعال کردن سیم کارتتان نموده باشد. اگر می خواهید از این قضیه مطمئن شوید بهترین راهی که پیش روی شما قرار دارد این است که با اپراتور سیم کارتتان تماس بگیرید و مشکل خود را با کارشناسان آنها مطرح کنید. با پرسیدن این پرسش که آیا سیم کارت من فعال می باشد و در شبکه این اپراتور مورد ثبت قرار گرفته است یا خیر می توانید به این پرسش خود پاسخ دهید. چنانچه کارشناس به شما بگوید که سیم کارت شما منقضی شده و یا ثبت نشده است، شما می بایست در یک زمان مناسب برای ثبت سیم کارت یا دریافت سیم کارت جدید به مراکز مربوطه مراجعه کنید و مشکل خود را مرتفع نمایید.
بررسی اسلات سیم کارت
یکی دیگر از دلایلی که ممکن است منجر به عدم تشخیص سیم کارت سوخته توسط گوشی شود، آلوده شدن اسلات سیم کارت یا قسمت های طلایی رنگ موجود بر روی سیم کارت توسط گرد و خاک و آلودگی های گوناگون می باشد. در نتیجه بهتر است با استفاده از یک پارچه اقدام به پاک کردن سیم کارت و اسلات سیم کارت کنید.
دقت کنید که حتماً این کار را با احتیاط کامل انجام دهید و از فشار دادن سیم کارت یا اسلات های آن پیشگیری کنید. چرا که خراش برداشتن سیم کارت یا آسیب رسیدن به اسلات آن می تواند منجر به خراب شدن این دو شود. در حین پاک کردن سیم کارت یا اسلات چک کنید و ببینید که آیا پین هایی که بر روی سیم کارت وجود دارند سالم هستند یا خیر. چنانچه پین های موجود بر روی سیمکارت دچار آسیب شده باشند، سیم کارت توسط گوشی نمی تواند شناسایی شود و شما از این راه می توانید مشکل سیم کارت خود را بیابید.
دلایل ضعیف شدن آنتن گوشی چیست؟ + روش های تقویت آنتن دهی موبایل
چگونه سیم کارت سوخته را تشخیص دهیم؟
چنانچه تمامی مراحل ذکر شده در بالا را طی کردید، ولی هنوز هم گوشی شما نتوانسته اقدام به تشخیص سیم کارتتان نماید، در نتیجه به احتمال بالا سیم کارت شما سوخته است و شما قادر به استفاده از آن نخواهید بود. مثلا اگر شما در حال برقراری تماس با سایر مخاطبان خود هستید و تماس شما به صورت ناگهانی قطع می شود و یا پیامک های شما با تاخیر بالایی به مقصد می رسند، اینها همه علائم سوختن سیم کارت شما می باشند.
توجه داشته باشید که کیفیت صدا در حین برقراری مکالمه با سیم کارت هایی که دچار آسیب شده اند به شکل چشمگیری کاهش پیدا می کند. علاوه بر این اگر سیم کارت شما سوخته شده باشد یا دچار آسیب شود، میتواند منجر به داغ شدن گوشی یا کاهش طول عمر باتری گوشی نیز شود.
علاوه بر این اگر گوشی شما به صورت ناگهانی به حالت هواپیما می رود و یا زیاد هنگ می کند نیز می تواند دلیلی بر خراب شدن سیم کارت شما باشد. از دیگر علائمی که می تواند به شما وجود آسیب در سیم کارت را گوشزد کند، نمایش مخاطبین ذخیره شده بر روی گوشی به صورت بدون نام و تنها نمایش شماره آن ها خواهد بود.
جمع بندی
چنانچه احساس کردید که سیم کارت شما دچار مشکل شده و به احتمال زیاد سوخته است می بایست اقدام به مراجعه به اپراتور خود برای تعویض سیم کارت سوخته با سیم کارت جدید نمایید. البته ممکن است سیم کارت دچار مشکل نرم افزاری نیز شده باشد. در چنین مواقعی می توانید با استفاده از یک سیم کارت خوان، اطلاعات موجود بر روی سیم کارت خود را بازیابی نمایید و سپس درصدد رفع مشکل سیم کارت خود بر آیید.
رفع مشکل سیم کارت سوخته کار کاربران عادی نیست و برای انجام این کار حتماً می بایست به یک فرد متخصص مراجعه شود. البته در اغلب مواقع مشکل شما ممکن است یک مشکل عادی باشد و با انجام کارهای ساده ای مثل پاک کردن سیم کارت یا درست جا زدن سیم کارت در اسلات مخصوص آن مشکل مرتفع شود. اما اگر با انجام این راه حل ها هنوز هم وجود مشکل در سیم کارت خود را احساس می کنید، می بایست حتماً به اپراتور مورد نظر خود برای رفع مشکلتان مراجعه نمایید. آیا تاکنون سیم کارت شما دچار مشکل شده است؟ برای رفع مشکل آن و تشخیص سیم کارت سوخته چه راهکارهایی را به کار برده اید؟