اکسسوری و گجت

راهکار های تقویت صدای هدفون؛ ترفندهایی ساده برای افزایش کیفیت صدا!

هدفون ها و هدست ها یکی از پر استفاده ترین ابزار های ما در زندگی روزمره می باشند. چه قصد تماشای فیلم داشته باشیم و چه قصد گوشی دادن به موسیقی یا حتی انجام بازی های ویدئویی، این وسیله پر کاربرد به کمکمان می آید. اما تمامی هدفون ها و هدست ها، بعد از گذشت چند سال استفاده، دیگر کارایی اولیه خود را ندارند. از طرف دیگر افزایش نجومی قیمت هدفون های حرفه ای، خرید هدفون جدید را کمی دشوار کرده است. بنابراین شاید سوال خیلی از کاربران این باشد که چگونه می توان صدای هدفون را تقویت کرد؟ در این مقاله راهکار هایی را در اختیارتان قرار می دهیم که به کمک آن، تقویت صدای هدفون فعلی، با چند ترفند ساده امکان پذیر باشد. چه قصد بهتر کردن صدای هدفون قدیمی خود را دارید و چه قصد چند برابر کردن صدای هدفون های حرفه ای، در این مقاله همراهِ تکنوسان باشید.

بهبود کیفیت صدای هدفون

دلایل کاهش صدای هدفون چیست؟

کم شدن صدای هدفون ها می تواند دلایل زیادی داشته باشد. جنس و نوع درایو های پخش می تواند در طول عمر هدفون تاثیر گذار باشد، اما در هر صورت همه ی اسپیکر ها طول عمر مشخصی دارند و پس از آن رفته رفته صدای کمتری از هدفون خود دریافت خواهید کرد. جدا از این، کم شدن صدا می تواند به عواملی مانند پاره شدن سیم یا کثیف شدن گوشی ها بستگی داشته باشد. آسیب دیدن سیم می تواند موجب خش دار شدن صدای خروجی شود. به این نکته توجه داشته باشید که پارگی سیم ممکن است در بخش داخلی آن اتفاق افتاده و در ظاهر قابل رویت نباشد. از دلایل دیگر کم شدن صدای هدفون های بلوتوث می توان به پایین بودن ورژن بلوتوث، عدم سازگاری با پلتفرم متصل شده و به طور کلی عدم سازگاری دانست. بنابراین قبل از خرید هدفون بهتر است به سازگاری آن با گوشی، جنس و نوع درایو، روکش کابل و … توجه داشته باشید. مقاله راهنمای خرید هدفون بی سیم می تواند برخی از فاکتور های مهم در انتخاب هدفون را در اختیارتان قرار دهد.

چگونه صدای هدفون را تقویت کنیم

برای تقویت صدای انواع هدفون، راهکار های زیادی وجود دارد. در ادامه چند نمونه از رایج ترین راهکار های افزایش صدای هدفون و هدست را بررسی می کنیم. البته به این نکته توجه داشته باشید که در صورت کاهش کیفیت درایو ها، اختلالات بلوتوث، آسیب دیدن سیم و … شاید در نهایت نتوانید بازدهی که انتظارش را دارید دریافت کنید و تنها راه حل مطمئن تهیه هدفون یا هدست جدید خواهد بود. در ادامه ۵ مورد از راهکارهای افزایش صدای هدفون را مرور می کنیم. اگر قصد خرید هدست های حرفه ای و گیمینگ را دارید، حتما سری به مقاله راهنمای خرید هدست گیمینگ بزنید.

استفاده از اکولایزر یا نرم افزار های تقویت صدا

برنامه افزایش صدای هدفون

شاید ساده ترین راه حل این لیست برای تقویت صدای هدفون، استفاده از نرم افزار های اکولایزر باشد. به طور کلی، انتظار هر فرد از صدای هدفون، بسته به نوع موسیقی و سبک صدای مورد علاقه متفاوت خواهد بود. اکولایزر ها قادرند بخش های خاصی از طیف های فرکانسی یک موسیقی را برش دهند یا تقویت کنند. این ویژگی می تواند دریافت بهترین کارایی از هدفون فعلی را ممکن کند. البته تنظیم دستی فرکانسی های مسویقی می تواند اندکی سخت باشد، از این رو بهترین نرم افزار های تقویت صدا پروفایل هایی آماده به کاربران ارائه می دهند با توجه به سبک موسیقی خود، به تنظیم صدا بپردازند. البته دسترسی به اکولایزر از طریق تنظیمات گوشی نیز ممکن می باشد و به سادگی می توان از حالت های پیش فرض و پروفایل های ارائه شده توسط سیستم عامل استفاده کرد.

بهترین نرم افزار های اکولایزر برای اندروید:

  • Eqfy 
  • Equalizer FX
  • Bass Booster & Equalizer
  • Power Audio Equalizer
  • Mood Beats

تنظیم کدک ها برای تقویت صدای هدفون

یکی از راهکار های تاثیر گذار برای افزایش صدای هدفون های بی سیم، توجه به نوع رمزگذاری صوتی یا کدک می باشد. کدک ها پلی میان بلوتوث و موسیقی هستند که با رمزگذاری بر روی داده ها، محدودیت اتصال بی سیم در انتقال داده را کم رنگ تر به نمایش می گذارند. کدک SBC پلتفرم پایه و اجباری تمام پخش کننده های بلوتوث می باشد و کیفیتی بهتری نسبت به SBC ارائه می دهد. کدک AAC نسل بعدی رمزگذار های صوتی می باشد و در بیشتر گوشی های آیفون مورد استفاده قرار می گیرد. در سوی دیگر و در مقابل AAC، کدک نام آشنای aptX وجود دارد که در بسیاری از گوشی های اندرویدی امروزی استفاده می شود. لازم به ذکر است که تنها در صورت پشتیبانی هدفون یا هدست از کدک های AAC و aptX ، می توانید از آن ها بهره ببرید.

استفاده از موزیک پلیر مناسب

افزایش صدای هدست بلوتوث

شاید در نگاه اول استفاده از موزیک پلیر نکته مهمی برای دریافت خروجی صدای بهتر از هدفون نباشد، اما به شما اطمینان می دهیم که اینطور نیست. موزیک پلیر حکم منبع پخش موسیقی را برای هدفون دارد و در صورت عملکرد نامناسب می تواند کیفیت لازم را در اختیار پخش کننده موسیقی قرار ندهد. همچنین برخی از موزیک پلیر های حرفه ای، از اکولایزر داخلی بهره می برند تا کاربران نیازی به استفاده از اپلیکیشن مجزا برای تقویت صدا نداشته باشند. بنابراین می توان گفت فاکتور بعدی به منظور تقویت کیفیت صدای هدفون استفاده از نرم افزار پخش موسیقی مناسب می باشد.

برخی از بهترین موزیک پلیرهای اندروید:

  • jetAudio HD
  • Eon Player Pro
  • Hi-Fi Cast
  • Stellio 
  • KX Player Pro

استفاده از آمپلی فایر برای تقویت صدای هدفون

تقویت کننده سیگنال های صوتی یا آمپلی فایر (AMP) وسیله ای الکترونیکی است که می تواند قدرت سیگنال های ورودی را افزایش دهد.  آمپلی فایر ها به ۲ صورت داخلی یا خارجی در پخش کننده های مختلف مانند پخش کننده خودرو، اسپیکر های حرفه ای و … مورد استفاده قرار می گیرند. برای افزایش کیفیت صدای هدفون از این طریق، به یک آمپلی فایر خارجی نیاز دارید. این وسیله با تقویت سیگنال های موسیقی می تواند تاثیر بسزایی در افزایش میزان صدا، کاهش نویز و جلوگیری از افت کیفیت موسیقی داشته باشد. آمپلی فایر ها، تنها با برخی از هدفون های بالارده سازگاری دارند و عموما در کامپیوتر ها مورد استفاده قرار می گیرند. اما با این وجود، می توانند چیزی تا حدود ۳ برابر، کیفیت صدای خروجی و باس تولید شده توسط اسپیکر را افزایش دهند. شاید استفاده از آمپلی فایر گران قیمت ترین ترفند این لیست باشد، اما بدون شک پر کاربرد ترینِ آن ها خواهد بود.

تمیز کردن هدفون و تعویض بالشتک گوشی

افزایش حجم صدای هدفون بلوتوث

درایو ها یا اسپیکرهای هدفون پس از مدتی استفاده، توسط گرد و خاک و جرم احاطه می شود. این موضوع می تواند کیفیت صدای خروجی را تا حد زیادی کاهش دهد. با تمیز کردن درایو ها می توانید بخشی از صدای از دست رفته هدفون خود را بازگردانید. جنس و نوع بالشتک ها نیز می تواند به نوبه خود تاثیر زیادی در شنیده شدن صدایی رسا و واضح از هدفون داشته باشد. بالشتک ها با فیکس شدن در گوش باعث می شوند که سر و صدای محیط تا حد قابل توجهی به گوش نرسد. از سوی دیگر در صورت استفاده زیاد از هدفون، این بالشتک ها می توانند کارایی خود را از دست بدهند و دیگر مقوله حذف نویز را به خوبی عملی نکنند. از این رو می توانید با تعویض آن ها بخشی از کارایی هدفون را بازگردانید. برخی از کمپانی ها، به منظور بهبود کیفیت صدای هدفون علاوه بر بالشتک، از فناوری حذف نویز فعال نیز استفاده می کنند. مقاله زندگی آرام با هدفون های حذف نویز اطلاعات جامعی در مورد این فناوری در اختیارتان قرار می دهد.

 نتیجه گیری

بدون شک ساده ترین و قطعی ترین راه برای تقویت صدای هدفون، خرید یک هدفون جدید می باشد. اگر مدت زمان زیادی از هدست یا هدفون خود استفاده می کنید، شاید وقت آن رسیده که با واقعیت کنار بیایید. با انجام دادن تمامی موارد بالا، ممکن است بازهم خروجی مورد انتظار از هدفون های قدیمی قابل دریافت نباشد، اما در صورت استفاده از هدفون های حرفه ای، قطعا به نتایج خوبی دست پیدا خواهید کرد. شما چه راهکاری برای تقویت صدای هدفون پیشنهاد می کنید و به نظر شما نحوه ایجاد حداکثر صدا در هدفون چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. میشه بگید برای بیشتر شدن صدای هدفون از چه آمپلی فایر استفاده کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا