در برخی موارد با توجه به شرایط خاص ایجاد شده امکان استفاده از لپ تاپ یا سیستمهای کامپیوتری برای به کارگیری ویندوز وجود ندارد. در صورتی که به جای حمل لپ تاپ و یا موارد دیگر نیاز به نصب ویندوز از روی هارد اکسترنال و اجرای آن در سیستمهای دیگر دارید، باید با نحوه نصب ویندوز به صورت پرتابل روی دستگاههایی از قبیل هارد اکسترنال آشنایی داشته باشید. در حال حاضر درایوهای ذخیرهسازی اکسترنال با کمک استانداردهایی از قبیل USB 3.1 دارای سرعت بسیار زیادی بوده و میتوان آن ها را با نمونههای اینترنال مقایسه کرد. در این مطلب از تکنوسان مک قصد داریم به روشهای مختلف نصب ویندوز روی هارد اکسترنال بپردازیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
دلایل اصلی نصب ویندوز روی هارد اکسترنال
شرایط مختلفی میتواند باعث شود تا شما به نصب ویندوز روی درایو اکسترنال نیاز داشته باشید. به عنوان مثال در صورتی که به طور همزمان از چند سیستم عامل استفاده کرده و دیگر فضایی برای پارتیشنبندی و نصب ویندوز جدید ندارید. همچنین در صورتی که از نسخه اینترپرایز ویندوز با قابلیت Windows To Go درسیستم خود استفاده میکنید میتوانید به طور مستقیم ویندوز را روی یک درایو جانبی نیز نصب کرده و سپس از آن در هر سیستم دیگری استفاده کنید. بنابراین دلایل متعددی میتواند شما را به نصب ویندوز روی درایوهای اکسترنال ترغیب کند.
پیش از نصب ویندوز روی درایو اکسترنال باید برخی شرایط سختافزاری و نرمافزاری را نیز در نظر بگیرید. در ادامه برخی از شرایط لازم برای نصب ویندوز روی هاردهای اکسترنال آمده است.
- وجود حداقل 16 گیگابایت فضای خالی برای نصب ویندوز
- استفاده از درایوهای اکسترنال پرسرعت از قبیل SSD یا HDD برای نصب ویندوز
- اطمینان از خالی بودن درایو مربوطه با توجه به فرمت شدن درایو خارجی برای بوت شدن و پاک شدن دادههای قبلی
- دانلود ایمیج ویندوز از سایت مایکروسافت و یا سایتهای دانلودی مختلف
شیوه آموزش نصب ویندوز روی هارد اکسترنال
نصب مستقیم ویندوز روی هارد اکسترنال یا درایوهای دیگر از قبیل SSD دارای برخی پیچیدگیها بوده و ممکن است در زمان نصب با ارور مواجه شوید. با استفاده از نرمافزارهای مختلف از قبیل Rufus و WinToUSB میتوان این مشکل را برطرف کرد. در ادامه آموزش بهترین روش نصب ویندوز روی هارد اکسترنال با استفاده از نرمافزارهای مختلف ارائه شده است.
استفاده از WinToUSB برای نصب ویندوز روی هارد اکسترنال
این برنامه به شما امکان میدهد تا بتوانید نصب ویندوز روی هاردهای اکسترنال را بدون هیچگونه مشکلی انجام دهید. در گذشته این ابزار برای نصب ویندوز مورد استفاده قرار میگرفت، اما اکنون میتوان بدون هیچ مشکلی از نسخه رایگان آن برای نصب ویندوز بر روی هارد اکسترنال استفاده کرد. روش استفاده از این برنامه و نحوه نصب ویندوز روی درایو اکسترنال به صورت زیر است.
- ابتدا برنامه مورد نظر را نصب و سپس آن را اجرا کنید
- هارد اکسترنال مورد نظر خود را متصل کرده و سپس از داخل برنامه گزینه Windows To Go USB را انتخاب کنید.
- در این بخش به فایل ISO دانلود شده نیاز بوده و باید از قسمت Select installation source آن را انتخاب کنید.
- با انتخاب گزینه Current Windows OS نرمافزار به صورت خودکار برای نصب ویندوز روی درایو خارجی از فایلهای همان نسخه ویندوزی مورد استفاده، بهره میبرد. در غیر این صورت همان فایل ISO انتخاب شود.
- ظاهر شدن گزینه Select the edition you want to install و انتخاب آن در واقع تعیین نسخه ویندوز برای نصب است.
- درایو متصل شده به سیستم را از قسمت Select destination drive انتخاب کنید.
- در قسمت Partition scheme از بین دو گزینه MBR for BIOS یا GPT for UEFI باید فرمت پارتیشن انتخاب شود.
- GPT for UEFI به استفاده از این درایو در سیستمهای قابل پشتیبانی از UEFI اشاره دارد.
- انتخاب گزینه MBR for BIOS and UEFI برای موارد دیگر مناسب خواهد بود.
- اگر پیش از این درایو اکسترنال به دو پارتیشن تقسیمبندی شده باشد گزینه Keep the extisting patition scheme را انتخاب و هر یک از پارتیشنها را به Boot و System اختصاص دهید.
- مرحله آخر نصب ویندوز روی هارد اکسترنال یا همان گزینه Installation Mode است. در صورت استفاده از درایوهای SSD اکسترنال یا HDD باید گزینه Legacy Mode انتخاب شود.
- در صورت بروز مشکل با انتخاب Legacy امکان انتخاب گزینه VHD Mode نیز وجود دارد.
- در نهایت گزینه Procceed را انتخاب کنید. در این هنگام فرایند فرمت و نصب ویندوز آغاز خواهد شد. در این مرحله امکان رمزگذاری درایو نیز از طریق گزینه Enable BitLocker وجود دارد.
باید توجه داشت سرعت نصب ویندوز روی درایوهای اکسترنال با توجه به شرایط مختلف و ویژگیهای هارد اکسترنال از قبیل سرعت دیسک متفاوت خواهد بود. در نهایت با پایان یافتن فرآیند، از نصب آن مطلع خواهید شد.
استفاده از ابزار Rufuse برای نصب ویندوز روی هارد اکسترنال
این نرمافزار محبوب یکی از ابزارهای مهم برای ساخت درایو Bootable و نصب ویندوز محسوب میشود. دلیل محبوبیت این نرمافزار نیز امکانات جانبی، سهولت کار و قابلیتهای ویژه آن است. از مهمترین ویژگی این ابزار کاربردی امکان نصب ویندوز به روش Windows To Go است. در ادامه روش نصب ویندوز با کمک این نرمافزار بدون محدودیت ارائه شده است. توجه داشته باشید در زمان استفاده از این نرمافزار به نسخه سازمانی و یا شرایط خواسته شده مایکروسافت برای نصب ویندوز نیاز نخواهد بود.
- ابتدا نرمافزار را دانلود و سپس آنرا اجرا کنید.
- درایو مورد نظر برای نصب ویندوز را متصل کنید.
- برای شناسایی آن توسط سیستم باید در صورتی که این درایو از نوع HDD یا SSD باشد، گزینه Show advanced drive properties و سپس گزینه List USB Hard Drives را انتخاب کنید.
- با انتخاب گزینههای بالا هارد اکسترنال در قسمت دیوایس قابل مشاهده خواهد بود.
- سپس روی گزینه Select برای نصب ویندوز روی هارد اکسترنال کلیک کرده و فایل ISO مورد نظر را نیز انتخاب کنید.
- در منوی باز شده از قسمت Image Option گزینه Windows To Go را انتخاب کنید.
- در صورت نیاز به اجرای ویندوز روی سیستمهای قدیمی با عدم پشتیبانی از UEFI دارید، گزینه GPT در قسمت Partition Scheme را به MBR تغییر دهید.
- در صورت کلیک روی گزینه Start باید در پنجره باز شده نسخه ویندوز مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- در مرحله بعد امکان حذف برخی مراحل غیرضروری و یا دور زدن برخی محدودیتهای ویندوز مایکروسافت مانند ویندوز ۱۱ از طریق فعال کردن تیک کناری آن وجود خواهد داشت. البته توجه داشته باشید فعال کردن گزینه Prevent Windows To Go from accessing Internal disks ضروری است.
- در این مرحله فرمت درایو، نصب ویندوز و فرایند آن آغاز خواهد شد.
توجه به این نکته ضروری است که در صورت نیاز به بوت کردن ویندوز از روی هارد اکسترنال در سیستمهای مختلف باید اولویت بوت را از بخش Boot Options BIOS به درایو USB اکسترنال تغییر داده باشید.
جمعبندی
در این مطلب به بهترین نحوه نصب ویندوز روی هارد اکسترنال اشاره شد. نصب ویندوز روی هاردهای اکسترنال با توجه به سرعت بالای این درایوها یک گزینه کاربردی و عملی در بین کاربران است. در این بین استفاده از نرمافزارهای مختلف نصب ویندوز روی درایوهای پرتابل را آسانتر کرده و امکان نصب خودکار روی این درایوها را فراهم کرده است. در صورتی که تجربه استفاده از این نرمافزارها و استفاده از ویندوز روی درایوهای اکسترنال را دارید در بخش نظرات آن را با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
سلام.
بدیهی است که یک اگر هارد حامل ویندوزی که به رایانهای وصل بوده جدا شود و به رایانه دیگر وصل شود آن ویندوز بالا نیاید؛ الخصوص آن که سیپییو آنها مثل هم نباشد.
البته منظورم از بدیهی، این است که اگر ویندوز بالا نیاید جای تعجب نیست. کَما این که در مادربردهای همسان (مثلاً هر دو رایانه DDR 2 باشند) و سیپییو “همنام” و در یک سطح، میتوان امیدوار بود که اگر هارد حامل ویندوز یکی را بر روی رایانه دیگر بگذاریم و یا ایمیجی با برنامه خاصی مانند سیدی بوت ایبل Acronis True Image از ویندوز یکی از رایانهها بگیریم و بر روی رایانه دیگر، آن ایمیج را برگردانیم خیلی میتوان امیدوار بود که آن ویندوز بالا بیاید؛ البته ممکن است احتیاج به نصب سایر درایورهایی باشیم که در رایانه قبلی نبودهاند اما در رایانه جدید هست.
سلامت باشید.