کامپیوتر و لپ تاپ

راهنمای خرید کیبورد مکانیکی؛ انتخابی ایده آل برای حرفه ای ها

داشتن یک صفحه کلید خوب می تواند سرعت اجرای کار با کامپیوتر را افزایش دهد و از خستگی دست کاربر در استفاده های طولانی مدت جلوگیری کند. خستگی و راحت نبودن با کیبورد برای کسانی که تایپیست هستند و همچنین برای گیمرها یک مشکل آزاردهنده است که باعث کلافگی و سخت شدن کار با کامپیوتر پس از مدتی استفاده می شود. یک راه حل خوب برای این مساله استفاده از کیبوردهای مکانیکی است. ما در مقاله راهنمای خرید کیبورد مکانیکی ابتدا به اینکه کیبورد مکانیکی چیست و چه تفاوتی با کیبورد معمولی دارد، می پردازیم و در ادامه تمام ویژگی های یک کیبورد مکانیکی خوب را توضیح خواهیم داد. اگر قصد خرید کیبورد گیمینگ دارید با تکنوسان مگ همراه باشید.

کیبورد مکانیکی چیست و چه تفاوتی با کیبورد معمولی دارد؟

کیبورد ها به صورت کلی در دو نوع ممبرین (Membrane) و مکانیکی (Mechanical) تولید می شوند. کیبوردهای مکانیکی همان کیبوردهای سفید رنگی هستند که اوایل توسط کمپانی IBM تولید شده بودند و صدای زیاد کلیکی دکمه های آن در ذهن همه ما باقی مانده است. رفته رفته کیبوردهای ممبرین به جای کیبورد های سفت و پر سر و صدای اولیه آمدند و به دلیل راحتی در استفاده و صدای کمتر جایگزین کیبوردهای اولیه شدند. اما ورق در حال برگشتن به سمت صفحه کلیدهای مکانیکی است و این کیبوردها به حدی پیشرفت کرده اند که حالا  افراد حرفه ای برای تایپ و گیمرها برای بازی ها از آنها استفاده می کنند و سراغ کیبوردهای غشایی (همان ممبرین) نمی روند. مهم ترین علت این موضوع تفاوت در ساختار و نحوه عملکرد این دو نوع کیبورد است.

کیبوردهای غشایی همانطور که از نامشان پیداست یک لایه پلاستیکی با برآمدگی های گنبدی دارند که با فشار کامل دکمه و پایین رفتن کامل آنها دستورها اعمال می شود. این کیبوردها اما دو مشکل اساسی دارند؛ اول اینکه کیبوردهای ممبرین به دلیل ساختار یکپارچه خود در هنگام استفاده همزمان از چند دکمه ممکن است که نتوانند همه دستورات را منتقل کنند. این موضوع بیشتر برای گیمرها اتفاق می افتد که در حین بازی ها از چند دکمه به صورت همزمان استفاده می کنند و عمل نکردن یکی از دکمه ها باعث عدم کنترل صحیح بازی می شود. دومین اشکال این است که اگر یک دکمه کیبورد غشایی خراب شود، قابلیت تعویض آن وجود ندارد و نمی توان آن دکمه را به صورت جداگانه تعویض کرد.

در آن طرف قضیه، کیبوردهای مکانیکی ساختاری متفاوت داشته و در این کیبوردها هر دکمه یک سوئیچ دارد که به صورت جداگانه عمل می کند و سرعت عمل بیشتری نسبت به صفحه کلیدهای معمولی دارند. کیبوردهای مکانیکی علاوه بر سرعت عمل بالا، از دکمه های با طول عمر بیشتری نسبت به کیبورد های غشایی بر خوردار هستند و به طور کلی مشکلات موجود در کیبوردهای ممبرین را ندارند، به همین خاطر برای تایپیست ها و گیمرها گزینه مناسبی هستند. همچنین تکنولوژی ساخت این کیبوردها بسیار پیشرفت کرده و در تولید انواع کیبورد مکانیکی از سوئیچ های مختلفی برای دکمه ها استفاده می کنند. هرچه یک کیبورد حرفه ای تر و گران قیمت تر باشد، از سوئیچ های با کیفیت تری در تولید آن استفاده می شود که تجربه استفاده بهتر و سریع تری را به کاربر ارائه می کند. در ادامه مقاله راهنمای خرید کیبورد مکانیکی به نکات مهمی که باید قبل از خرید کیبورد مکانیکی به آن توجه کنید اشاره خواهیم کرد.

نکاتی که باید قبل از خرید یک کیبورد مکانیکی به آن توجه کرد

کیبوردهای مکانیکی محبوبیت‌شان در بین کاربران رو به روز در حال افزایش است و کاربران بیشتری با قابلیت های این کیبوردها آشنا شده و آن را با صفحه کلیدهای ممبرین خود جایگزین می کنند. به همین دلیل تنوع این محصولات به شدت افزایش پیدا کرده و شرکت های تولید کننده تجهیزات گیمینگ مانند ریزر (Razer) و لاجیتک (Logitech) کیبوردهای مکانیکی با سوئیچ های مختلفی تولید می کنند که هر کدام برای کاربری خاصی بهینه شده اند و باید با توجه به نوع کاربری تان، کیبورد مکانیکی مناسب خودتان را انتخاب کنید. در ادامه مهم ترین نکات راجع به انواع کیبوردهای مکانیکی را شرح خواهیم داد.

نوع سوئیچ

مهم ترین عامل در انتخاب یک کیبورد مکانیکی گیمینگ و غیر گیمینگ نوع سوئیچ به کار رفته در کیبورد است. سوئیچ های مکانیکی در سه نوع مختلف دسته بندی می شوند:

  • خطی: سوئیچ های خطی باید به صورت کامل تا انتها فشرده شوند تا دستورات را اعمال کنند و پس از برگشت به مکان اولیه خود می توانید دوباره آن را فشار داده و دستور جدیدی را اعمال کنید. عملکرد این نوع سوئیچ ها خطی و ساده است و هیچ حس خاصی را در هنگام فشرده شدن منتقل نمی کنند.
  • لمسی: سوئیچ های لمسی برخلاف سوئیچ های خطی با فشردن دکمه تا نیمه راه دستورات را اعمال می کنند و در هنگام رسیدن به نقطه تحریک پذیری (نقطه ای که دستور ثبت می شود) یک حس مقاومت در برابر پایین رفتن را منتقل می کنند. این بستگی به شما دارد که دکمه را تا انتها فشار داده یا اینکه آن را رها کنید و دکمه دیگری را فشار دهید. این نوع سوئیچ ها باعث افزایش سرعت عمل در بازی ها می شوند.
  • کلیکی: این نوع سوئیچ ها یک زیر مجموعه از سوئیچ های لمسی هستند با این تفاوت که در هنگام عملکرد صدای زیادی تولید می کنند و کسانی که علاقه مند به شنیدن صدای کلیک در حین کار با کیبورد هستند، می توانند کیبوردهای با سوئیچ کلیکی را انتخاب کنند.

تقریبا تمام سوییچ های موجود در بازار در یکی از دسته بندی های بالا قرار می گیرند و شرکت های تولید کننده مختلفی این سوئیچ ها را تولید می کنند. در ادامه این بخش دو شرکت از بهترین تولید کننده های سوئیچ های مکانیکی را معرفی می کنیم.

انواع سوئیچ های Cherry

در حال حاضر شرکت های مختلفی این نوع سوئیچ ها را تولید می کنند اما بهترین شرکت در میان آنها کمپانی Cherry است که با سوئیچ های Cherry MX خود سهم عمده ای از بازار را در تولید کیبوردهای مکانیکی در اختیار خود دارد و همه شرکت ها کیفیت سوئیچ خود را با سوئیچ های تولید شده این شرکت می سنجند. سوئیچ های Cherry MX رنگ های متفاوتی دارند که هر کدام از آنها خصوصیت های ویژه ای داشته و از این بابت شناخت نوع و رنگ سوئیچ کیبورد در هنگام خرید کیبورد مکانیکال اهمیت دارد.  همچنین شرکت ریزر نیز چند سالی است که سوئیچ های مخصوص به خود را تولید می کند که آن هم در رنگ های مختلفی تولید می شوند.

در جدول زیر همه مشخصات مورد نیاز برای شناخت سوئیچ های Cherry MX را گردآوری کرده ایم:

اسم سوئیچ

نوع فشار مورد نیاز برای اعمال دستور صدا

MX Red

خطی 45g

کم

MX Black

خطی 60g

کم

MX Blue

کلیکی 50g

زیاد

MX Green

کلیکی 80g

زیاد

MX Brown لمسی 45g

کم

MX Clear

لمسی 65g

کم

برای انتخاب نوع سوئیچ ابتدا نوع کاربری خود را بین کیبورد های مکانیکی گیمینگ یا مخصوص تایپ کردن مشخص کنید. سوئیچ های آبی و سبز به دلیل صدای زیاد و حس کلیکی خود و نیز فشار مورد نیاز بیشتر برای عمل کردن، بیشتر برای تایپیست ها مناسب هستند، به خصوص آن دسته تایپیست هایی که می خواهند با دقت زیادی تایپ کنند. سوئیچ های قرمز انتخابی عالی برای گیمرها هستند و اکثر گیمر ها به خاطر نحوه عملکرد خطی و نقطه تحریک پذیری کم سراغ این نوع مدل ها می روند، اگر مدل قرمز برایتان زیادی شل است و احساس می کنید کیبوردی با دکمه های سفت تر باید داشته باشید، سوئیچ Cherry MX Black ایده آل شما است. در صورتی که دنبال یک کیبورد برای هر دو کاربری گیمینگ و تایپ هستید، سوئیچ های قهوه ای چری میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد و حس بازخورد خوبی را در هنگام فشردن دکمه ها به شما منتقل می کند.

مدل های Clear نیز عملکردی شبیه به مدل های قهوه ای دارند اما نیازمند اندکی فشار بیشتر نسبت به مدل های قهوه ای هستند که این به معنی سفتی بیشتر دکمه های کیبورد است. البته سوئیچ های دیگری مانند سوئیچ Silent, Speed و Low Profile نیز توسط این کمپانی تولید می شوند که از رنگ های اصلی نام برده شده با ویژگی های متفاوت تری نسبت به مدل های پایه بهره می برند.

انواع سوئیچ های Razer

سوئیچ های ریزر حس و حال خاص خود را منتقل می کنند و ساختاری شبیه سوئیچ های چری دارند. سوئیچ های سبز رنگ ریزر واقعا صدای زیادی دارند و با ساختار کلیکی خود حس و حال ماشین تایپ را می دهند. سوئیچ های زرد شبیه ترین نوع به مدل های قرمز شرکت چری هستند و صدای بسیار پایینی تولید می کنند و در نهایت سوئیچ های نارنجی شباهت هایی نسبت به سوئیچ های قهوه ای چری دارند که حس بازخورد ضربه را با صدایی کم منتقل می کنند. در جدول زیر اطلاعات بیشتری از انواع سوئیچ های ریزر ارائه شده است:

اسم سوئیچ

نوع فشار مورد نیاز برای اعمال دستور

صدا

Razer Green Switch

کلیکی 50g

زیاد

Razer Yellow Switch

خطی 45g

کم

Razer Orange Switch

لمسی 45g

کم

نور پردازی

از آنجایی که تقریبا اکثر کیبوردهای مکانیکی گیمینگ اند و گیمرها هم عاشق نورپردازی هستند، کیبوردهای مکانیکی با رده قیمتی متوسط و بالاتر، سیستم نورپردازی RGB یا نور پس زمینه (Backlight) دارند. اگر برای شما نورپردازی و زیبایی کیبورد مهم است، پیشنهاد می کنیم مدل هایی را انتخاب کنید که نورپردازی چند رنگ RGB داشته باشند یا با هزینه بیشتر سراغ مدل هایی بروید که امکان برنامه ریزی برای تنظیم نور دکمه ها به صورت بخشی یا جداگانه را به شما بدهد.

ارگونومی

پی سی گیمرها و کسانی که شغلشان از طریق کار با کامپیوتر است مدت زیادی را با موس و کیبورد کار می کنند و یک موس و کیبورد خوب می تواند تاثیر زیادی در راحتی کار آنها با کامپیوتر مخصوصاً در استفاده های طولانی داشته باشد. کیبوردهایی که از لحاظ نحوه قرار گیری دست طراحی خوبی دارند و مدل هایی که یک قسمت اضافی در انتها برای استراحت مچ دست دارند، در استفاده های طولانی مدت بهترین و ایده آل ترین نوع کیبورد هستند.

سیمی یا بدون سیم

اینکه کیبورد شما بی سیم باشد یا باسیم، بستگی به راحتی و سلیقه شما دارد و می توانید انواع مختلفی از کیبوردهای مکانیکی باسیم و بی سیم را در بازار با کیفیت های مختلف پیدا کنید. با پیشرفت تکنولوژی اتصال بی سیم، اکنون مدل های بی سیم تجربه و کیفیت مشابهی با مدل های باسیم دارند. اما اگر هنوز فکر می کنید که کیبوردهای گیمینگ بی سیم برای بازی کردن مناسب نیستند، مدل های باسیم زیادی در بازار برای شما وجود دارند.

جمع بندی

مهم ترین قسمت کیبوردهای مکانیکی بخش ساختار و عملکرد سوئیچ آنهاست که تفاوت بین آنها را رقم می زند. خوشبختانه تنوع سوئیچ های مکانیکی بسیار زیاد است و کاربران با هر سلیقه و علاقه ای می توانند صفحه کلیدهای مناسب خودشان را انتخاب کنند. همچنین در مدل های گران قیمت و مخصوصا مدل های گیمینگ نورپردازی های جذابی قرار داده می شود که در کنار کارایی خوب، زیبایی را نیز برای کاربر به ارمغان می آورد. شما چه نوعی از کیبوردهای مکانیکی را می پسندید؟ آیا تجربه ای از کار کردن با انواع کیبوردهای مکانیکی را دارید؟ لطفا نظرات خود را در این زمینه با مجله تکنوسان و سایر کاربران به اشتراک گذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا