موبایل و تبلت

تشخیص نیم سوز شدن رم گوشی + راه حل

رم گوشی یا کارت حافظه در دسته حساس ترین لوازم جانبی موبایل قرار می گیرد و در صورت خرابی، از دست رفتن اطلاعات را به دنبال خواهد داشت. نیم سوز شدن رم گوشی یکی از رایج ترین خرابی های کارت حافظه است که شاید خیلی از شما با آن دست و پنجه نرم کرده باشید.

اما آیا بعد از نیم سوز شدن مموری کارت، می توان دوباره از آن استفاده کرد؟ با وجود اینکه مموری کارت های گوشی، بسیار ظریف و کوچک طراحی می شوند، اما در صورت بروز برخی از مشکلات نرم افزاری و حتی سخت افزاری، می توان با پیروی کردن از چند راه حل ساده دوباره از مموری کارت استفاده کرد. از این رو اگر در هنگام استفاده از مموری با مشکلاتی مانند کند شدن رم، عدم شناسایی کارت حافظه توسط گوشی و … رو به رو شدید، قبل از خرید کارت حافظه جدید، راهکار های تعمیر رم گوشی نیم سوز شده را در تکنوسان مطالعه نمایید. با ما همراه باشید.

خراب شدن مموری کارت گوشی

دلیل نیم سوز شدن رم گوشی چیست؟

زمانی که کارت حافظه بر روی برخی از دستگاه ها خوانده شود و روی بقیه دستگاه ها خوانده نشود به آن رم نیم سوز می گویند. به طور کلی نیم سوز شدن کارت حافظه یا خرابی رم گوشی می تواند دلایل زیادی داشته باشد؛ از مهم ترین دلایل نرم افزاری خراب شدن مموری کارت می توان به ویروسی شدن، نفوذ بد افزار ها و … اشاره کرد. اما دلایلی مانند ضربه خوردن، خیس شدن و به طور کلی آسیب های فیزیکی، از شایع ترین دلایل خرابی کارت حافظه به شمار می روند.

فارغ از خرابی کارت SD، مشکلات پیکربندی کارت حافظه و عدم سازگاری آن با سیستم عامل نیز این تصور را در ذهنتان به وجود می آورند که مموری کارت خراب شده است، در ادامه برخی از رایج ترین مشکلات در زمینه نیم سوز شدن رم گوشی و راه حل های تعمیر رم موبایل را در اختیارتان قرار می دهیم.

چگونه بفهمیم رم گوشی نیم سوز شده است؟

بهترین راه حل برای اینکه بفهمیم کارت حافظه خراب است یا نه، استفاده از چند دیوایس می باشد. بروز مشکلات سخت افزاری و یا نرم افزاری در کارت حافظه می تواند باعث بروز مشکل در شناسایی رم شود، از این رو بهتر است با اتصال رم به کامپیوتر یا گوشی های دیگر از سالم بودن آن اطمینان کسب کنید. رم های خراب به درستی به سیستم متصل نمی شوند و یا پس از زمان کوتاهی دوباره قطع می شوند. همچنین برخی از کارت SD های نیم سوخته، خواندن و نوشتن اطلاعات را با سرعت بسیار کمی انجام می دهند. در این شرایط بهترین حالت پشتیبان گرفتن از داده های موجود بر روی حافظه به منظور حفظ آن ها می باشد.

کند شدن رم گوشی

ارور های رایج در هنگام نیم سوز شدن رم گوشی

خرابی یا نیم سوز شدن رم Micro SD از نظر نرم افزاری می تواند دلایل زیادی داشته باشد و بسته به سیستم عاملی که از آن استفاده می کنید، ارور های متفاوتی را به شما نمایش دهد. خوشبختانه در صورت بروز مشکلات نرم افزاری، در بیشتر موارد می توان ایرادات به وجود آمده را برطرف کرد اما همچنان احتمال از دست رفتن اطلاعات وجود خواهد داشت. پیشنهاد می شود عملیات تعمیر رم نیم سوز را به یک فرد متخصص واگذار کنید تا احتمال از دست رفتن داده ها به حداقل برسد. جدا از این در اکثر مواقع می توانید بر روی نرم افزار های ریکاوری برای بازگردانی اطلاعات حساب باز کنید. در ادامه رایج ترین ارور ها و ایراداتی که ممکن است موجب نیم سوز شدن رم گوشی یا کار نکردن کارت حافظه شوند را معرفی می کنیم و راه حلی برای هر یک در اختیارتان قرار می دهیم.

خوانده نشدن کارت حافظه گوشی

اولین مشکلی که ممکن است در هنگام اتصال مموری به گوشی یا تبلت به وجود بیاید، خوانده نشدن مموری کارت است، این موضوع می تواند به دلایل زیادی بستگی داشته باشد اما در اکثر موارد با اتصال مجدد کارت حافظه و یا ریبوت کردن گوشی می توان آن را حل کرد. در بعضی موارد کارت حافظه به خوبی در اسلات گوشی قرار نگرفته و امکان شناسایی آن وجود ندارد، شکستگی سینی کارت حافظه نیز دلیل بعدی برای خوانده نشدن رم است. اگر با رعایت کردن تمامی موارد بالا بازهم رم شناسایی نشد، بهتر است از یک دیوایس دیگر مانند کامپیوتر برای اطمینان از سالم بودن کارت حافظه استفاده کنید.

دلایل خرابی مموری کارت

عدم پشتیبانی گوشی از رم

یکی دیگر از رایج ترین مشکلاتی که بسیاری از کاربران با آن مواجع می شوند، عدم سازگاری گوشی با کارت SD می باشد. این مشکل معمولا در صورت سازگار نبودن فرمت پیش فرض گوشی با فرمت رم به وجود می آید. در این حالت هیچکدام از اطلاعات موجود بر روی مموری به وسیله گوشی قابل خواندن نمی باشد و نمی توانید به آن ها دسترسی پیدا کنید. برای برطرف کردن این مشکل تنها کافی است که مموری کارت را با گوشی فرمت کنید؛ پس از آن سیستم عامل فرمت مناسب و استاندارد خود برای رم را تشخیص می دهد و امکان استفاده از رم وجود خواهد داشت. در نظر داشته باشید که فرمت کردن رم تمام اطلاعات موجود بر روی آن را از بین می برد؛ از این رو بهتر است قبل از فرمت، از اطلاعات مهم خود پشتیبان گیری کنید.

امکان خواندن و نوشتن اطلاعات بر روی رم وجود ندارد (Read / Write Error)

متداول ترین دلیل این ارور آسیب دیدگی فیزیکی رم می باشد، ایجاد ضربه های شدید، شوک، افتادن از ارتفاع و … می تواند در حالی که اس دی کارت توسط سیستم شناسایی  شده، عملیات خواندن و نوشتن را دچار مشکل کند. در این صورت شانس زیادی برای دست یافتن به اطلاعات خود ندارید اما می توانید با اتصال کارت حافظه به کامپیوتر آن را تعمیر کنید. برای تعمیر رم نیم سوز شده به کمک کامپیوتر به کمک منوی جست و جو CMD را احضار کرده و سپس از دستور chkdsk *: /f استفاده کنید. این دستور خطاهای موجود در حافظه را برطرف می کند و سپس بد سکتور ها را پیدا می کند و اطلاعات قابل خواندن را از بازیابی می کند. 

ارور آسیب دیدن کارت حافظه (SD Card is Damaged. Try Reformatting it)

این ارور نیز می تواند در صورت عدم پشتیبانی گوشی از فرمت رم و یا آسیب دیدن رم به وجود بیاید. بهترین راه حل برای برطرف کردن این ارور شناسایی ایراد رم توسط کامپیوتر می باشد. برای این کار کارت حافظه را به کامپیوتر متصل کنید و مراحل درج شده در تصویر را دنبال کنید؛ ابتدا با کلیک راست کردن بر روی درایو رم به Properties بروید، سپس از سربرگ  Tools گزینه Check را انتخاب کنید. تا سیستم به صورت خودکار خطاهای موجود را پیدا کند.

احیای رم نیم سوز شده

چگونه از نیم سوز شدن کارت SD جلوگیری کنیم؟

اس دی کارت ها به دلیل طراحی ظریف خود، از نظر سخت افزاری غیر قابل تعمیر به نظر می آیند و در صورت آسیب دیدن نمی توان به تعمیر آن ها امیدوار بود. اما همچنان می توان با رعایت نکاتی ساده و کلیدی، تا حد زیادی از این محصولات در برابر نیم سوز شدن یا خرابی محافظت کرد. برای پیشگیری از نیم سوز شدن رم گوشی نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • هنگام نوشتن یا خواندن اطلاعات بر روی کارت حافظه (مانند ذخیره فایل یا تماشای فیلم)، آن را از گوشی/ کامپیوتر جدا نکنید
  • هنگام انتقال اطلاعات کارت حافظه را از گوشی/ کامپیوتر جدا نکنید
  • ار رم میکرو SD در برابر درجه حرارت شدید، خاک و رطوبت محافظت کنید
  • از مارک های معتبر کارت حافظه استفاده کنید
  • از یک کارت SD در چندین دستگاه استفاده نکنید
  • همیشه هنگام ذخیره ، کمی فضای باقی مانده روی کارت داشته باشید
  • هنگام اتصال رم به کامپیوتر، از رم ریدر یا کارت خوان با کیفیت استفاده کنید
  • قبل از استفاده مجدد ، کارت SD را مجدداً قالب بندی کنید
  • قبل از جدا کردن رم از گوشی یا کامپیوتر، آن را به صورت ایمن از تنظیمات eject کنید

 جمع بندی

پس از شناخت راهکار های تعمیر رم نیم سوز شده به احتمال زیاد توانایی احیای کارت SD خود را خواهید داشت. توجه داشته باشید که این راه حل ها در صورت نیم سوز شدن رم گوشی کاربرد خواهند داشت و در صورت سوختن مموری کارت، شانس زیادی برای بازیابی داده های خود نخواهید داشت. از این رو بهتر است همیشه از داده های مهم خود در رایانه شخصی یا هارد اکسترنال نسخه پشتیبان داشته باشید. همچنین با رعایت کردن نکات ذکر شده برای جلوگیری از خراب شدن کارت حافظه، می توانید خرابی رم گوشی را تا حد زیادی به تاخیر بیندازید. شما چه راه حل هایی برای تعمیر رم نیم سوز شده پیشنهاد می دهید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا