کنسول و بازی

مقایسه ایکس باکس سری اس با PS5؛ دوئل مایکروسافت و سونی

حدودا بیش از سه سال از عرضه کنسول بازی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری اس می گذرد اما همچنان این دو کنسول بر سر زبان ها بوده و طرفداران خاص خود را دارند. اما چه تفاوت هایی بین این دو کنسول وجود دارد که سبب شده برخی مصرانه به جانبداری از هر کدام یک از آنها بپردازند و هر زمان پای مقایسه آن دو در میان باشد طرفدارانی سرسخت و وفادار را ببینیم؟ آیا کنسول اقتصادی مایکروسافت توانایی رقابت با پرچمدار کنونی سونی در نسل نهم را دارد؟

در مقاله مقایسه ایکس باکس سری اس با PS5 معیارهایی همچون طراحی، ویژگی های سخت افزاری، بازی های انحصاری و… کنسول های سونی و ایکس باکس را بررسی خواهیم کرد تا در انتها ارزش خرید هر یک از آنها مشخص شود. اگر به دنیای بازی های نسل جدید علاقه مند بوده و این روزها دنبال خرید کنسول بازی هستید خواندن ادامه این مطلب داغ را در تکنوسان مگ از دست ندهید.

مقایسه پی اس فایو با ایکس باکس سری اس

مقایسه ایکس باکس سری اس با PS5

پلی استیشن 5 در 2 نسخه متفاوت طراحی و عرضه شده که تنها تفاوتشان در دیجیتال و دیسک خور بودن آنها است. به طور کلی کنسول 300 دلاری مایکروسافت در مقابل کنسول 500 دلاری سونی حرف های زیادی برای گفتن دارد. پلی استیشن 5 با ارائه رزولوشن 4K و سرعت 120 فریم بر ثانیه در مقابل پشتیبانی از رزولوشن 1440 پیکسل و سرعت 120 فریم ایکس باکس سری اس، در این زمینه گوی رقابت را از فرزند مایکروسافت می رباید. البته اگر تلویزیون یا مانیتور شما از کیفیت 4K پشتیبانی نمی کند و رزولوشن بازی شرط اول خرید کنسول توسط شما نیست، ایکس باکس سری اس گزینه بهتری است.

سری اس دارای 2 نسخه 512 گیگابایت و 1 ترابایت است که مدل 512 گیگابایتی تنها 364 گیگابایت حافظه در دسترس دارد. البته می توان با متصل کردن یک حافظه SSD اکسترنال یا هارد اکسترنال این ضعف را پوشش داد و بازی های بیشتری را دانلود کرد. در طرف دیگر ماجرا حافظه ذخیره سازی PS5 برابر با 825 گیگابایت می باشد که البته حدودا 667.2 گیگابایت از آن در دسترس است. در اینجا به صورت اجمالی مشخصات اصلی کنسول PS5 و ایکس باکس سری اس را بررسی می کنیم.

 مشخصات Xbox Series S Playstation 5 Digital Playstation 5 Standard
ابعاد 65 × 151 × 275 میلی‌ متر 260 × 92 × 390 میلی‌ متر 390 × 104 × 260 میلی‌ متر
وزن 1.93 کیلوگرم 3.9 کیلوگرم 4.5 کیلوگرم
پردازنده اصلی پردازنده شخصی‌ سازی شده Zen 2 با هشت هسته و فرکانس 3.6 GHz پردازنده شخصی‌ سازی شده Zen 2 با هشت هسته و فرکانس 3.5 GHz پردازنده شخصی‌ سازی شده Zen 2 با هشت هسته و فرکانس 3.5 GHz
پردازنده گرافیکی پردازنده گرافیکی شخصی‌سازی‌شده RDNA 2 با فرکانس 1.55 گیگاهرتز پردازنده گرافیکی شخصی‌سازی‌شده RDNA 2 با فرکانس 2.23 گیگاهرتز پردازنده گرافیکی شخصی‌سازی‌شده RDNA 2 با فرکانس 2.23 گیگاهرتز
توان پردازشی 4 ترافلاپس 10.28 ترافلاپس 10.28 ترافلاپس
حافظه‌ی رم 10 گیگابایت GDDR6 16 گیگابایت GDDR6 16 گیگابایت GDDR6
حافظه‌ی ذخیره‌سازی 500 گیگابایت رنگ سفید و 1 ترابایت رنگ مشکی 825 گیگابایت از نوع SSD سفارشی‌سازی‌شده (667.2 گیگابایت در دسترس) 825 گیگابایت از نوع SSD سفارشی‌سازی‌شده (667.2 گیگابایت در دسترس)
خروجی تصویر QHD – 1440p 4K 4K
درایو نوری فاقد درایو نوری فاقد درایو نوری دارد
پشتیبانی از HDR دارد دارد دارد
قیمت در بازار جهانی 299 دلار رنگ سفید و 350 دلار رنگ مشکی 399 دلار 499.99 دلار

حافظه داخلی سری S سفید به 512 گیگابایت محدود شده است که از این میزان تنها 364 گیگابایت قابلیت دسترسی دارد. سری اس مشکی نیز حافظه 1 ترابایتی داشته که 800 گیگابایت آن در دسترس می باشد. در طرف دیگر ماجرا حافظه ذخیره سازی PS5 برابر با 825 گیگابایت می باشد که البته حدودا 667.2 گیگابایت از آن در دسترس خواهد بود.

طراحی؛ مدرن در مقابل کلاسیک

مقایسه پی اس فایو با ایکس باکس سری اس

ظاهر ایکس باکس سری اس کلاسیک و کاملا ساده است و در مقابل PS5 ظاهر مدرن تری داشته و بیشتر حس داشتن یک کنسول بالارده را به کاربر القا می کند. البته اگر بخواهیم از نظر مقاومت بدنه این طراحی را مورد بررسی قرار دهیم می توان گفت سری اس در مقابل آسیب فیزیکی شانس بیشتری برای سالم ماندن داشته و امکان آسیب دیدن PS5 به علت ظرافت و حاشیه هایی که دارد بیشتر است. پلی استیشن 5 وزنی معادل 3.9 (نسخه دیجیتال) الی 4.5 کیلوگرم (نسخه استاندارد) دارد و به گونه ای طراحی شده که می توان آن را به صورت عمودی و یا افقی در فضای مورد نظر قرار دارد.

پورت های کنسول PS5 شامل یک درگاه تایپ سی و یک USB در جلو قسمت جلویی است که دسترسی به آنها آسان است. علاوه بر آنها دو پورت USB، یک اترنت و یک HDMI نسخه 2.1 در پشت بدنه تعبیه شده است. برای ارتقاء حافظه کنسول PS5 علاوه بر هارد اکسترنال، می توانید از SSD های M.2 NVMe استفاده کنید. در مقابل PS5، وزن ایکس باکس سری اس تنها به 1.93 کیلوگرم می رسد و همانند PS5 می توان آن را به صورت افقی و عمودی پیکربندی نمود.

بنابراین اگر بخواهیم در اینجا از لحاظ اشغال فضای کم تر از بین کنسول پلی استیشن فایو و ایکس باکس سری اس یکی را برگزینیم امتیاز به ایکس باکس سری S تعلق می گیرد چرا که ظاهر مستطیلی و ابعاد کوچک تر آن نسبت به پلی استیشن 5 سبب شده که در هر فضای کوچکی جای بگیرد. در آخر پورت های سری اس مایکروسافت نیز شامل یک درگاه اترنت، دو USB نسخه 3.1، یک HDMI 2.1 و درگاه حافظه SSD اکسترنال می باشد که البته مخصوص نصب حافظه های اکسترنال سیگیت و وسترن دیجیتال مدل Black C50 می باشد.

سخت افزار؛ چه کسی پیروز است؟!

مقایسه سریز اس با ps5

یکی از جاهایی که علت اختلاف قیمت پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری اس در آن مشخص می شود هنگام بررسی مشخصات سخت افزاری این دو است. هر دو کنسول از یک نوع سی پی یو بهره مند هستند و از این لحاظ نمی توان مقایسه ای بین آنها انجام داد. البته این مورد درست است که پردازنده Xbox Series S از پلی استیشن فایو کمی قوی تر است اما در مقابل ظرفیت رم آن پایین بوده و GPU آن ضعیف تر است و حافظه داخلی آن نیز ظرفیت کمتری دارد.

نتیجه این ضعیف بودن اجرای بازی ها با وضوح و رزولوشن پایین تر است که البته در مقابل قیمت مناسب تر کنسول سری اس ایکس باکس قابل چشم پوشی است. سری اس با توان پردازشی 4 ترافلاپس در مقابل پلی استیشن 5 با قدرت 10.28 ترافلاپس کنسولی ضعیف تر از نظر سخت افزاری محسوب می شود. البته مایکروسافت با بهینه سازی های مختلف سعی کرده عملکرد بازی ها در این کنسول قابل قبول باشد اما در بررسی قدرت خام، ps5 حرف اول را می زند. سری اس با فرکانس گرافیکی 1.55 گیگاهرتز به اجرای بازی ها می پردازد، در حالی که PS5 با فرکانسی معادل با 2.23 گیگاهرتز پردازش گرافیکی را به انجام می رساند.

بازی های انحصاری؛ سونی درخشنده تر از همیشه

مقایسه series s با PlayStation 5

بازی های انحصاری پلی استیشن 5 شامل موارد زیادی است که اکثریت آن ها عنوان بی نظیر و پرطرفداری محسوب می شوند. بازی هایی از جمله God of War، اسپایدرمن، The last of us و… تنها بخشی از بازی های انحصاری سونی هستند که برای تجربه آن ها ناچار به خریدِ بی چون و چرای ps5 خواهید بود. سونی برای عناوین فرست پارتی خود ارزش زیادی قائل بوده و همواره سعی می کند فرانچایز های خود را در اوج خود نگهداری کند.

البته مایکروسافت نیز در این زمینه بیکار نمانده و با عرضه بازی هایی مانند Forza Horizon 5، بازی Starfield، سری Gears، عنوان محبوب Halo Infinite، بازی Sea of Thieves و… سعی کرده در این زمینه از سونی عقب نماند. با اینکه مایکروسافت وعده عرضه 4 عنوان انحصاری در هر سال را برای سری اس داده، اما حداقل در زمان حال می توان با قاطعیت سونی را برنده بخش بازی های انحصاری دانست. 

سرویس ایکس باکس گیم پس؛ برگ برنده مایکروسافت

تفاوت ایکس باکس سری اس با پلی استیشن 5

ویژگی دیگری که می توان در مقایسه ایکس باکس سری اس با PS5 به آن توجه کرد این است که سری S سرویسی با نام Xbox Game Pass دارد که به کاربر اجازه می دهد با پرداخت حق اشتراکی ناچیز، صد ها بازی را تجربه کند. در واقع شما با تهیه اشتراگ گیم پس به حدود 400 بازی دسترسی خواهید داشت و نیازی به خرید هر بازی به صورت جداگانه نخواهید داشت. در مقابل سونی نیز با عرضه پلی استیشن پلاس اکسترا سعی کرده در این زمینه با گیم پس رقابت کند. پلی استیشن پلاس اکسترا نیز شامل عناوین زیادی است که همگی ارزش تجربه را دارند اما در مقابل سرویس رقیب خود حرف های زیادی برای گفتن ندارد. به طور کلی گیم پس و سری اس یک ترکیب اقتصادی برای افرادی هستند که قصد دارند با هزینه بسیار کم به تجربه بازی های روز بپردازند.

کنترلر؛ قدرت در دستان توست!

بررسی تفاوت های سری s با ps5

دسته بازی پلی استیشن 5 که با نام DualSense شناخته می شوند دو ویژگی قابل ملاحظه دارد که شامل هپتیک فیدبک یا همان بازخورد لمسی ویژه سونی است و دیگری تریگرهای تطبیق پذیر است که کاربر را در فضای بازی بیش از پیش غوطه ور می کند. همچنین با وجود میکروفون و اسپیکر داخلی دسته بازی PS5 تمام انتظاراتی که می توان از یک دسته بازی حرفه ای داشت پاسخ داده می شود. کنترلر PS5 دارای تاچ پد لمسی است در حالی که سری اس چنین آپشنی ندارد. همچنین در مقایسه با سری اس می توان به برتری دیگر کنترلر PS5 که باتری داخلی آن است اشاره نمود.

طراحی ظاهری هر دو دسته بازی واقعا زیباست و در نوع خود از یکدیگر چیزی کم نداشته و به علت ارگونومیک بودن با در دست گرفتن آنها احساس راحتی خواهید داشت. اما در انتها می توان از لحاظ قیمتی برای کنترلر ایکس باکس ارزش بیشتری قائل شد چرا که قیمت آن به نسبت دسته بازی PS5 ارزان تر بوده و سازگاری آن با سیستم در مقایسه با PS5 بیشتر است چرا که نیاز به نصب هیچ گونه نرم افزاری نخواهد داشت.

ویژگی های نسل نهمی؛ رقابت تنگاتنگ!

ویژگی های فنی سری اس با ps5

هر دو کنسول پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری اس جزو نسل نهم کنسول های بازی ویدیویی محسوب می شوند. سری اس از یک قابلیت با نام Quick Resume پشتیبانی می کند که سبب می شود بین 5 بازی مختلف سریعا جا به جا شوید. شما با استفاده از این قابلیت می توانید بازی هایی که در Quick Resume هستند را بدون لودینگ و در همان نقطه ای که بازی را رها کرده اید اجرا کنید. بدین ترتیب نیازی به بارگذاری مجدد بازی پس از اجرای بازی های دیگر نخواهد بود.

این ویژگی جهت دور زدن محدودیت سرعت بارگذاری در ایکس باکس سری اس به کار گرفته شده تا منتظر لود شدن بازی ها نمانید و ویژگی ذکر شده در PS5 وجود ندارد. بر روی کاغذ سرعت اس اس دی ps5 از ایکس باکس سری اس بیشتر است اما در عملکرد تفاوت چندانی در بارگذاری بازی ها دیده نمی شود و در این زمینه تنها میزان فضای ذخیره سازی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

اجرای بازی ها با 120 فریم نیز یکی از ویژگی هایی است که هر 2 کنسول از آن پشتیبانی می کنند. با وجود سخت افزار ضعیف سری اس، این کنسول تقریبا در تمام بازی های آنلاینی که از 120 FPS پشتیبانی می کنند قادر است این نرخ فریم را دریافت کند. البته در برخی عناوین آفلاین PS5 از حالت های گرافیکی بیشتری بهره می برد و طبیعتا افت فریم آن در بازی های مختلف بسیار کمتر خواهد بود.

در مقایسه ایکس باکس سری اس با PS5 می توان به فناوری Ray Tracing که یکی از ویژگی های نسل نهمی مشترک بین PS5 و ایکس باکس سری اس به شمار می رود نیز اشاره کرد. اما باید گفت این ویژگی عملکرد خود را در PS5 بهتر نشان می دهد و این مورد بخاطر وجود سخت افزار قوی تر پلی استیشن 5 نسبت به ایکس باکس سری اس است. نکته ای دیگری که باید در این زمینه به آن توجه داشت این است که برای فعال کردن فناوری Ray Tracing شرط اول پشتیبانی بازی مد نظر از این فناوری می باشد.

لیست بازی هایی که از Ray Tracing پشتیبانی می کنند:

  • Spider-Man 2
  • Alan Wake 2
  • Resident Evill Vilage
  • Resident Evill 4 Remake
  • Ghostwire: Tokyo
  • Dead Space Remake
  • Metro Exodus
  • Control
  • Shadow of the Tomb Raider
  • Battlefield V
  • Cyberpunk 2077
  • Watch Dogs: Legion
  • Minecraft
  • Fortnite
  • Wolfenstein: Youngblood
  • Quake II
  • DOOM Eternal
  • Call of Duty: Modern Warfare
  • Bright Memory
  • Dying Light 2 Stay Human
  • Deliver us the Moon
  • و…
هر دو کنسول پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری اس جزو نسل نهم کنسول های بازی ویدیویی محسوب می شوند و از فناوری Ray Tracing پشتیبانی می کنند که سبب می شود انعکاس نور بر روی سطوحی مانند شیشه و آب واقعی تر به نظر برسد.

سوالات رایج در زمینه مقایسه پی اس فایو با ایکس باکس سری اس

آیا سری اس مایکروسافت می‌تواند بازی‌ها را با کیفیت 4K اجرا کند؟

به صورت پیش فرض کنسول بازی سری اس مایکروسافت بازی ها را با کیفیت 1440 پیکسل در 120 فریم در ثانیه اجرا می کند مگر اینکه با ایجاد تنظیمات خاص در بعضی از بازی ها آن را به 4K افزایش دهید.

پلی استیشن ۵ یا ایکس باکس سری اس، کدام کنسول ارزش خرید بیشتری دارد؟

اگر قیمت یکی از فاکتورهای مهم برای خرید کنسول نباشد با توجه به رزولوشن 4K و مشخصات سخت افزاری قوی تر و پشتیبانی از واقعیت مجازی ارزش خرید PS5 بیشتر است.

آیا بازی‌ های PS5 ارزان‌ تر از XBOX است؟

اگر مقایسه ما بین نسخه دیجیتال PS5 و ایکس باکس و بازی های مشترک آنها باشد باید گفت که این موضوع تقریبا قابل قیاس نیست چرا که می توان بازی های به شکل های مختلفی تهیه نمود.

پلی استیشن ۵ یا ایکس باکس، کدام قوی‌ تر است؟

 GPU قدرتمند سبب شده است که پلی استیشن 5 در اجرای بازی ها قوی تر از فرزند کوچک مایکروسافت ظاهر شود.

نتیجه گیری

در مقاله مقایسه ایکس باکس سری اس با PS5 سعی کردیم به سوالاتی نظیر اینکه آیا کنسول مقرون به صرفه مایکروسافت می تواند با PS5 رقابت کند و کدام یک را بخریم؟ پاسخ دهیم. همچنین مشخصات اصلی این دو کنسول شامل طراحی ظاهری، ویژگی های سخت افزاری، بازی های انحصاری و… هر یک از کنسول ها را با یکدیگر بررسی کردیم که سبب می شود مقایسه آنها آسان تر شود. البته در انتها تصمیم گیری در مورد خرید کنسول بازی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری اس به ترجیحات شخصی افراد بر می گردد و این مقاله تنها سعی داشت جزئیات هر یک از کنسول ها را برای شما آشکار کند تا خرید آگاهانه تری را تجربه کنید.

در انتها خوشحال می شویم اگر تجربه استفاده از هر کدام یک از کنسول های پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری اس را داشتید نظرات خود را راجع به آنها با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید. به نظر شما برتری های ایکس باکس سری اس نسبت به پلی استیشن فایو چیست؟ از دید شما چه نقاط ضعفی در کنسول های مایکروسافت و سونی وجود دارد؟ آیا واقعا ارزش خرید کنسول PS5 سونی از ایکس باکس سری S مایکروسافت بیشتر است؟ ویژگی های ظاهری کدام کنسول برای شما جذابیت بیشتری دارد؟

خرید کنسول بازی سونی PlayStation 5 Digital خرید کنسول بازی سونی PlayStation 5 Standard

خرید کنسول بازی مایکروسافت Xbox Series S Black 1TBخرید کنسول بازی مایکروسافت Xbox Series S

 

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. به نظرم از نظر قیمتی واسه منی که نمیخوام برای کنسول خیلی خرج کنم سری اس بهترین انتخاب هستش. چون روش گیم پس هم هست که کلی گیم رایگان بهم میده و یه پکیج کامل میتونه واسه هر گیمری باشه. میدونم الان یه سریا میگن که انحصاری های سونی چی پس!؟ راستش من حاضرم به خاطر گیم پس و کنسول ارزون تر از اونا بگذرم و نهایتش دیگه برم ویدئو گیم پلی ش رو تو یوتیوب ببینم.

  2. با هر متر و معیاری حساب کنیم پی اس 5 ایکس باکسو میزنه. اون از استارفیلدشون که داغون بود و کلی سرش تبلیغات کردن که میترکونه ولی هیچی نشد. ولی شما ببین یه اسپایدر من رو سونی داد کلی ترکوند و همه هم خوششون اومد. تازه سر تریلرش همه میگفتن اصن پیشرفتی نداشته ولی وقتی اومد دیدیم چقدر بلده بازی بسازه سونی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا