کامپیوتر و لپ تاپ

آموزش روش های کاهش دمای لپ تاپ

در صورتی که از لپ تاپ برای انجام کارهای خود استفاده می‌کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که به دلیل ابعاد کوچکتر و خنک کنندگی کمتر، لپ تاپ‌ها نسبت به کامپیوترهای خانگی بیشتر در معرض داغ شدن قرار دارند. داغ شدن بیش از حد لپ تاپ می‌تواند باعث کاهش عملکرد، خاموش شدن ناگهانی و حتی آسیب دیدن قطعات داخلی لپ تاپ شود. در همین راستا در این مطلب از تکنوسان مگ قصد داریم تا شما را با روش کاهش دمای لپ تاپ آشنا کرده و در مورد این روش‌ها اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم.

چرا لپ تاپ داغ می کند؟

روش کاهش دمای لپ تاپ

پیش از بررسی روش‌های پایین آوردن دمای لپ تاپ، نیاز است تا در مورد علت بروز این مشکل اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم. به صورت کلی لپ تاپ‌ها به دلیل وجود قطعات الکترونیکی کوچک و پرقدرت که در یک فضای کوچک و محدود قرار گرفته اند، گرمای بیشتری تولید می‌کنند. اگر این گرما به درستی از لپ تاپ خارج نشود، می‌تواند باعث آسیب به قطعات داخلی لپ تاپ شود. از مهم‌ترین دلایل داغ شدن لپ تاپ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خنک سازی ناکافی

لپ تاپ‌ها برای دفع گرما از قطعات داخلی خود از فن‌ها و هیت سینک‌ها استفاده می‌کنند. اگر این قطعات خنک کننده به درستی کار نکنند، می‌توانند باعث داغ شدن لپ تاپ شوند.

وجود گرد و غبار در لپ تاپ

گرد و غبارها به نحوی هستند که می‌توانند منافذ ورودی و خروجی هوا را مسدود کرده و مانع از جریان هوا شوند. این امر می‌تواند گردش هوا را مختلف کرده و باعث افزایش دمای لپ تاپ شود.

استفاده از لپ تاپ در محیط گرم

در صورتی که از لپ تاپ خود در محیط گرم و در دمای بالا استفاده کنید، این موضوع می‌تواند باعث افزایش دمای سیستم شما شود.

انجام کارهای سنگین

انجام کارهای سنگین مانند انجام بازی‌های کامپیوتری یا ویرایش ویدیو که کارهای پردازشی هستند، می‌تواند باعث افزایش دمای لپ تاپ، به خصوص کارت گرافیک شود. در چنین شرایطی نیاز است تا به سراغ روش‌های کاهش دمای کارت گرافیک لپ تاپ آمده و از این روش‌ها استفاده کنید.

داغ شدن لپ تاپ چه آسیبی به قطعات می‌زند؟

یکی از سوالات بسیار مهمی که کاربران مطرح می‌کنند این است که داغ شدن لپ تاپ چه آسیبی به قطعات می‌زند؟ به طور کلی هر قطعه از لپ تاپ قابلیت کارکرد در یک بازه دمایی خاص را دارد که بسته به نوع و مدل قطعات متفاوت می باشد. برای هر قطعه اعم از سی پی یو و پردازشگر گرافیکی نیز عددی برای حداکثر دمای قابل تحمل قطعه اعلام می شود. عموما این دما برای سی پی یو و کارت گرافیک چیزی بین 80 الی نهایت 100 درجه سانتی گراد می باشد و اگر قطعه زمان زیادی در این دما کار کند یا طول عمر آن به طور محسوسی کاهش پیدا خواهد کرد، یا عملکرد پردازشی آن تحت تاثیر قرار می گیرد و یا در بدترین شرایط از کار خواهد افتاد.

گرمای بیش از حد می‌تواند باعث کند شدن لپ تاپ شود و اگر مدت زیادی لپ تاپ را در دمای بالا نگهداری کنید، دیگر کارایی سابق را نخواهد داشت. بنابراین این مسئله اهمیت زیادی دارد که همواره تلاش کنید لپ تاپ خود را در بازه دمایی مناسبی نگهداری کنید.

چگونه دمای لپ تاپ را کاهش دهیم؟

آموزش روش های کاهش دمای لپ تاپ

در صورتی که قصد دارید تا اقدام به کاهش دمای لپ تاپ کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که روش‌های کاهش دمای لپ تاپ متنوع است و شما می‌توانید از این تکنیک‌ها برای کم کردن دمای سیستم خود استفاده کنید. به منظور بررسی این نکات، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

لپ تاپ را روی سطح مناسب قرار دهید

به منظور آموزش روش های کاهش دمای لپ تاپ باید به این نکته اشاره کرد که اولاً لپ تاپ را روی سطوحی که مانع از جریان هوا در اطراف دستگاه می‌شوند، قرار ندهید. قرار دادن لپ تاپ روی سطوحی مثل فرش، پتو و… باعث افزایش دمای آن می‌شود. بنابراین، همیشه لپ تاپ را باید روی سطوحی قرار دهید که اطراف آن هوا جریان داشته باشد. همچنین از قرار دادن لپ تاپ در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید. نور مستقیم خورشید نیز می‌تواند باعث افزایش دمای لپ تاپ شود.

از کول پد استفاده کنید

چگونه دمای لپ تاپ را کاهش دهیم

یکی از مهم‌ترین تجهیزاتی که می‌توانید از آن برای کاهش دمای لپ تاپ استفاده کنید، کول پد می باشد. کول پدها که نوعی پد خنک کننده هستند، جریان هوا را در اطراف لپ تاپ افزایش می‌دهند و به خنک شدن آن کمک می‌کنند. امروزه در بازار انواع مختلفی از کول پدها وجود دارند و شما می‌توانید متناسب با نیاز خود یکی از آن‌ها را خریداری کنید.

از تنظیمات ذخیره انرژی لپ تاپ استفاده کنید

استفاده از تنظیمات ذخیره انرژی لپ تاپ، باعث کاهش میزان مصرف برق و کاهش عملکرد دستگاه می‌شود. با کاهش میزان مصرف برق، می‌توانید از تولید گرما بیش از حد جلوگیری کنید. انجام این کار باعث پایین آوردن دمای CPU لپ تاپ و قطعات دیگری چون کارت گرافیک می‌شود.

از برنامه‌های سنگین استفاده نکنید

 برنامه‌های سنگین مانند بازی‌های کامپیوتری، ویرایشگرهای گرافیکی و ویدئویی، می‌توانند باعث افزایش دمای لپ تاپ شوند. اگر می‌خواهید از لپ تاپ خود برای انجام کارهای سنگین استفاده کنید، حتماً در هنگام اجرا این برنامه‌ها از کول پد استفاده کنید.

لپ تاپ را به طور منظم تمیز کنید

نرم افزار کاهش دمای لپ تاپ

همان طوری که بیان کردیم، گرد و غبار و آلودگی می‌توانند مانع از ایجاد جریان هوا در اطراف لپ تاپ شوند و از این طریق دمای لپ تاپ را افزایش می‌دهد. برای حل این مشکل پیشنهاد ما این است که لپ تاپ را به طور منظم تمیز کنید. برای تمیز کردن لپ تاپ می‌توانید از یک پارچه نرم و بدون پرز استفاده کنید و به آرامی گرد و غبار و آلودگی را از روی بدنه و فن‌های دستگاه پاک کنید.

افزایش سرعت فن لپ تاپ

یکی از راه‌های کاهش دمای لپ تاپ، افزایش سرعت فن‌های داخلی سیستم است. این کار باعث می‌شود که هوای گرم بیشتری از درون لپ تاپ خارج شود و دمای آن کاهش یابد. برای افزایش سرعت فن، ابتدا باید مطمئن شوید که لپ تاپ شما از این قابلیت پشتیبانی می‌کند. بسیاری از لپ تاپ‌های گیمینگ جدید دارای این قابلیت هستند. همچنین برخی از لپ تاپ‌های غیرگیمینگ نیز ممکن است این قابلیت را داشته باشند.

پایین آوردن دمای cpu لپ تاپ

استفاده از نرم افزار کاهش دمای لپ تاپ

نرم افزارهای زیادی برای کاهش دمای لپ تاپ وجود دارد که هر کدام روش‌های مختلفی برای این کار دارند. برخی از این نرم افزارها با افزایش سرعت فن‌های لپ تاپ، دمای آن را کاهش می‌دهند. برخی دیگر با تنظیم میزان مصرف انرژی لپ تاپ و آندرکلاک کردن آن، از داغ شدن آن جلوگیری می‌کنند. از بهترین نرم افزارهای ساخته شده در این حوزه، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • SpeedFan
  • Core Temp
  • Speccy
  • MSI Afterburner
  • HWMonitor

شما می‌توانید از این نرم افزارها برای کاهش دمای لپ تاپ خود به شکل خودکار استفاده کنید.

حرف آخر

در این مطلب به این سوال مهم پاسخ دادیم که چطور دمای لپ تاپ را کاهش دهیم؟ بررسی موارد گفته شده در این مطلب به شما کمک می‌کند تا بتوانید به بهترین شکل ممکن گرما تولیدی لپ تاپ را کنترل کرده و با مهار کردن این گرما، باعث کاهش دمای لپ تاپ خود شوید. اگر در مورد مطالب گفته شده در این نکته یا سوالی دارید، می‌توانید در بخش کامنت‌ها دیدگاه‌های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا