تفاوت ظرفیت اسمی و واقعی پاوربانک یکی از مهمترین مسائلی است که در خرید این محصول باید بدان توجه شود. پاور بانک یک محصول بسیار کاربردی بوده که به افراد کمک میکند در شرایط نبود برق، وسایل الکترونیکی خود را شارژ کنند. احتمالا شما هم به هنگام خرید این محصول عباراتی مانند پنج هزار میلی آمپر یا بیست هزار میلی آمپر را شنیدهاید.
این فاکتورها ظرفیت اسمی پاور بانک و ظرفیت واقعی پاور بانک هستند که آشنایی با آنها به شما کمک میکند تا بتوانید میزان دقیق استفاده از این محصول را تخمین بزنید. از آنجایی که ظرفیت واقعی این محصول از ظرفیت اسمی آن کمتر است، در این مطلب سعی کردیم شما را با تفاوت ظرفیت اسمی با ظرفیت واقعی پاوربانک آشنا کنیم. اگر میخواهید نحوه محاسبه ظرفیت واقعی را به راحتی محاسبه کنید، ادامه این مطلب از تکنوسان مگ را دنبال کنید.
امروزه پاور بانک یکی از ضروریترین و اصلی ترین گجتها محسوب میشود که در مواقع اضطراری به کمک کاربر می آید. اگر قصد دارید که یک پاور بانک مناسب خریداری کنید باید با فاکتورهای مهمی در این خصوص آشنا باشید. این فاکتورها همان ظرفیت اسمی یا واقعی پاوربانک است و دانستن تفاوت ظرفیت اسمی و واقعی پاوربانک امری مهم محسوب می شود. با داشتن آگاهی از این فاکتورها میتوانید میزان دقیق ظرفیت پاور بانک را مشخص کنید و بدانید که چه تعداد دفعات میتوانید گوشی خود را با این محصول شارژ کنید. توجه داشته باشید که ظرفیتی که روی پاور بانک درج شده است، ظرفیت واقعی نبوده و به آن ظرفیت اسمی میگویند. در ادامه شما را با این ظرفیتها و همچنین تفاوت ظرفیت اسمی و واقعی پاوربانک آشنا خواهیم کرد.
فهرست مطالب
پاور بانک چیست و چگونه کار میکند؟
پاور بانک یک باتری فشرده خاصی است که در مداری مشخص شارژ الکترونیکی انجام میدهد. با استفاده از این محصول میتوانید انرژی الکتریکی را ذخیره نموده و در زمان مورد نیاز از آن برای شارژ تبلت یا موبایل (در مواردی حتی لپ تاپ) استفاده کنید. پاور بانک دارای پورت USB بوده و برای همه دستگاههایی که این پورت را دارند، قابل استفاده میباشد. مثلاً در اسپیکر پرتابل، پلیر MP3، تلفن هوشمند، سیستم GPS و تبلت میتوان از پاور بانک بهره برد.
پاور بانکها انواع مختلفی دارند که پرکاربردترین آنها عبارتند از، پاور بانک گوشی و تبلت، پاور بانک خورشیدی و پاور بانک مخصوص لپ تاپ. هر کدام از این پاورها اندازههای مختلف و قیمتهای متفاوتی دارند. پس از پاور بانک گوشی، پاور بانکهای مخصوص لپ تاپ دارای محبوبیت زیادی هستند. به وسیله این پاور بانک میتوانید انواع وسایل الکترونیکی را شارژ کنید.
پاور بانکها با استفاده از سوکت دیواری و اتصال یو اس بی به راحتی شارژ میشوند. مسلماً به دلیل اینکه این محصول قرار است چند بار باتری گوشی را شارژ کند، بنابراین طول مدت بیشتری برای شارژ شدن لازم دارد. همچنین مدت زمان مورد نیاز برای شارژ شدن پاور بانک به ظرفیت و قدرت آن هم بستگی دارد. برای اینکه دقیقا بدانید هر پاور بانک چه تعداد گوشی را میتواند شارژ کند باید نحوه محاسبه ظرفیت واقعی و همچنین تفاوت ظرفیت اسمی و واقعی پاوربانک را بدانید. در بخشهای بعدی به شما میگوییم که ظرفیت اسمی چیست و چه تفاوتی با ظرفیت واقعی پاور بانک دارد.
اجزای مختلف پاور بانک
پاور بانک هم مانند سایر لوازم الکترونیکی از اجزای مختلفی تشکیل شده است. دو جزء اساسی و اصلی پاور بانک مدار الکترونیکی و باتری آن است. باتری که به وسیله یک یا چند سلول به طور موازی به یکدیگر متصل شده است و مدار الکتریکی که سیستم مخصوص مدیریت باتری است. این مدار شارژ شدن و خالی شدن شارژ این محصول را مدیریت مینماید.
- باتری
پاور بانک اغلب به باتری یک یا چند سلولی یا باتری لیتیوم یونی مجهز است. همچنین میتواند دارای باتری با چگالی بالا با جنس لیتیوم پلیمر باشد. با وجود اینکه پاور بانکهای بسیار پیشرفتهای به بازار ارائه شده است، اغلب از سلول لیتیوم پلیمر استفاده میشود تا فضای بسیار کمی را در پاور بانک گرفته و وزن آن کاهش یابد. هر باتری دارای ولتاژ اسمی با ولت بین 3.6 تا 3.7 ولت است که دارای ظرفیتی بین 1500 تا 3700 میلی آمپر بر ساعت است.
- مدار الکترونیکی
پیش از آنکه بخواهیم تفاوت ظرفیت اسمی و واقعی پاوربانک را بیان کنیم باید با مدار الکترونیکی درون پاور بانک بیشتر آشنا شوید. مدار داخلی در پاور بانک میتواند ولتاژ باتری آن را از 3.7 به 5 ولت افزایش دهد. همچنین این مدار در مقابل ولتاژهای خروجی و ورودی، اتصال کوتاه، دمای بالا و حرارت مقاوم بوده و پاور بانک را از هر گونه آسیبی محافظت میکند.
آشنایی با ظرفیتهای پاور بانک
همانطور که تاکنون متوجه شدید، هر پاور بانک دارای ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی است که مفهوم اصلی این مطلب ما نیز در مورد تفاوت ظرفیت اسمی و واقعی پاوربانک است. به همین دلیل با این مفاهیم باید بیشتر آشنا شوید:
- ظرفیت اسمی
به طور خلاصه، ظرفیت اسمی همان ظرفیتی بوده که روی پاور بانکها درج شده است. هنگامی که این محصول را خریداری میکنید، عدد روی پاور بانک در واقع ظرفیت اسمی آن است. مثلاً اگر ظرفیت یک پاوربانک 10000 میلی آمتر باشد، این عدد نشان دهنده ظرفیت اسمی آن است.
- ظرفیت واقعی
ظرفیت واقعی ظرفیت اصلی است که یک پاور بانک میتواند وسایل الکترونیکی شما را شارژ کند. مثلا اگر ظرفیت واقعی یک پاور بانک معادل 6500 میلی آمپر باشد، بدین معنی است که میتواند باتری 3200 را دو مرتبه شارژ کند.
تفاوت ظرفیت اسمی و واقعی پاوربانک
در مورد تفاوت ظرفیت اسمی و واقعی پاوربانک باید ابتدا بتوانید میزان دقیق ظرفیت واقعی پاور بانک را به دست آورید. تصور کنید یک پاور بانک دارای 20 هزار میلی آمپر ظرفیت است. برای تبدیل کردن Mah به Ah بایستی بر هزار آن را تقسیم کنید که معادل 20 آمپر بر ساعت میشود. حال بر اساس فرمول زیر میتوانیم Ah را در V ضرب کنیم:
P = V × I = 3.7 ×20 (Ah) = 74 Wh
از آنجایی که ولتاژ باتری پاور بانک در هنگام خروجی 5 ولت است، باید عدد به دست آمده را به 5 تقسیم کنیم:
74Wh ÷ 5 V = 14.8 Ah
اکنون عدد نهایی را در هزار باید ضرب کرده و ظرفیتی برابر با 14800 میلی آمپر بر ساعت به دست آوریم. توجه داشته باشید که این عدد ظرفیت واقعی یک پاور بانک نبوده و تا بدین جا توانستهایم اتلاف انرژی و تبدیل انرژی به هنگام ورود جریان به درون باتری را محاسبه کنیم. هنگامی که باتری یک گوشی هوشمند خالی است حداکثر 4.3 ولت و در هنگامی که پر است 3 ولت دریافت میکند. این امر به معنی این است که به هنگام خروج ولتاژ و در آغاز شارژ شدن 15 درصد اتلاف انرژی داریم و به هنگام پر شدن باتری نیز 40 درصد اتلاف داریم.
حال اگر 15 درصد را در نظر بگیریم، باید از عدد نهایی 14800 حدوداً میزان 15 درصد را کم کنیم تا به عدد 12600 میلی آمپر برسیم. اکنون میتوان گفت، این عدد ظرفیت واقعی پاور بانک شماست.
سوالات متدوال درباره تفاوت ظرفیت اسمی و واقعی پاوربانک
آیا ظرفیت اسمی همان ظرفیت واقعی در پاور بانک است؟
فرمول محاسبۀ ظرفیت واقعی پاور بانک چیست؟
یک پاور بانک از چه اجزایی تشکیل شده است؟
نتیجه گیری
ظرفیتی که روی پاور بانکها نوشته شده است از سمت شرکت سازنده آن بوده و به معنی ظرفیت باتری در داخل آن است. این امر گاهی موجب میشود که خریدار به هنگام خرید، این ظرفیت را با ظرفیت واقعی پاور بانک اشتباه گرفته و با تکیه به این میزان، اقدام به خرید کند.
خوب است بدانید که تفاوت ظرفیت اسمی و واقعی پاوربانک در چه چیزهایی هستند و زمانی که شما پاور بانک را به گوشی خود متصل میکنید، ظرفیت واقعی به معنی تعداد دفعاتی است که گوشی شما توسط پاور بانک شارژ میشود. باتری گوشیهای هوشمند دارای ولتاژ مشخصی است و هنگام شارژ به وسیله پاور بانک ظرفیت مشخصی از آن پر میشود.
پاور بانک دارای دو قطب باتری و مدار الکترونیکی است که توسط این دو فاکتور کار شارژ دیوایس (دستگاه) شما را انجام میدهد. این محصول برای تبلتها و گوشیهای مختلف مناسب بوده و با خرید آن میتوانید انرژی الکتریکی را ذخیره نموده و در مواقعی که برق در دسترس ندارید، از آن استفاده کنید.
برای خرید یک پاور بانک خوب باید به ظرفیت واقعی آن توجه کنید. همانطور که در این مطلب در خصوص تفاوت ظرفیت اسمی و واقعی پاوربانک مطالعه نمودید، میتوانید به راحتی بر طبق ظرفیت هک شده روی پاور بانک ظرفیت واقعی آن را محاسبه کنید. با محاسبه این میزان میتوانید، مشخص کنید که پاور بانکی که میخرید چند بار گوشی شما را شارژ خواهد کرد. محاسبه میزان ظرفیت واقعی پاور بانک یک کار هوشمندانه پیش از خرید این محصول است که به شما توصیه میشود، حتماً این کار را انجام دهید.
نظر شما درباره تفاوت ظرفیت اسمی با ظرفیت واقعی پاوربانک چیست؟ آیا تاکنون به موارد گفته شده در مقاله توجه میکردید؟ شما می توانید نظرات خود را با ما در بخش دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.
با سپاس از مطالب مفیدتان