مودم های تی پی لینک به طور کلی جزء پرفروشترین مودمهای وایرلس بازار ایران هستند و از آنجا که امروزه در اکثر خانه ها یا ساختمان ها، حداقل یک شبکه وایرلس وجود دارد، راه اندازی مودم تی پی لینک از اهمیت زیادی برخوردار است. با استفاده از روش های تنظیم مودم های Tp-link هر کاربری میتواند درصورت نیاز اقدام به راهاندازی مودم وایرلس خود کند و از مزیت شبکه خانگی اینترنت بهرهمند شود.
بهطور کلی تنظیمات مودمهای این برند فرایند یکسانی دارد؛ اما رابط کاربری هر مودم ممکن است تفاوتهای جزئی ایجاد کند. با این وجود، انجام تنظیمات مودم های این برند نیازی به تخصص خاصی ندارد و خود شما در خانه و با استفاده از هر وسیله ای که توانایی اتصال به مرورگر داشته باشد، می توانید مودم خود را تنظیم کنید. در ادامه این مقاله از سایت تکنوسان مگ به آموزش تصویری تنظیمات مودم TP-Link خواهیم پرداخت. اگر کاربر مودم های تی پی لینک هستید، با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
راهنمای راه اندازی مودم تی پی لینک (TP-Link)
برای راه اندازی مودم تی پی لینک، علاوه بر مودم، یک کابل RJ45، دو کابل RJ11 و جداکننده (Splitter) نیاز خواهید داشت.
پورتهای مودم تی پی لینک در پشت آن تمام قاب پشتی را اشغال کردهاند. اولین پورت از سمت راست که پورت ADSL است، درگاه اتصال ADSL یا همان خط تلفن رانژهشده ADSL است (خط رانژه شده خط تلفنی است که میتواند Voice و Data را همزمان با هم روی یک خط منتقل کند). یکی از کابلهای RJ11 را به این پورت متصل کنید و طرف دیگر را به splitter متصل کنید.
جداکننده یا همان Splitter همانطور که از نامش مشخص است وظیفهی تفکیک تلفن از ADSL را دارد تا هردو ارتباط آنالوگ صوتی (برای تماس) و دیجیتال اینترنت، بدون ایجاد نویز و مزاحمت برقرار شوند. استفاده از اسپلیتر در صورتی که خط تلفن شما از ADSL جدا است، ضرورتی ندارد. بنابراین اگر فقط یک خط تلفن دارید که مودم و تلفن شما روی آن دردسترس است، اتصال خط تلفن به مودم نباید بهصورت مستقیم باشد پس به splitter نیاز خواهیم داشت. با استفاده از اسپلیتر می توان از یک خط تلفن برای اتصال همزمان به اینترنت و برقراری تماس استفاده کرد.
اسپلیتر در یک سمت دارای دو پورت است که یکی برای اتصال به مودم (Model DSL) و دیگری برای اتصال به تلفن (Phone) تعبیه شده است. در سمت دیگر Splitter نیز درگاهی به نام Line قرار دارد که محل اتصال خط تلفن اصلی است. برای استفاده یک کابل از پریز تلفن به طرفی از اسپلیتر متصل کنید که فقط یک پورت دارد (پورت Line) و در طرف دو پورتی آن نیز یکی به مودم و دیگری به دستگاه تلفن وصل خواهد شد.
درکنار سوکت اتصال خط ADSL، چند پورت شبکه وجود دارد که میتوان با استفاده از کابل های RJ45، کامپیوتر یا حتی لپتاپ را به آن متصل کرد، این پورتها شمارهگذاری شدهاند و ممکن است در مدلهای مختلف تعداد متفاوتی داشته باشند.
در آخر آداپتور مودم را نیز در پورت Power مودم وارد کرده و مودم را روشن کنید. اکنون میتوانید با زدن دکمهی فیزیکی WiFi در پشت مودم و کنار دکمهی پاور، وایرلس دستگاه را روشن کنید. پس از اتصال چراغ Power مودم روشن خواهد شد.
پورت ها و دکمه های مودم TP-LINK
به طور کلی اکثر مودم های TP-Link دارای درگاه های زیر هستند:
- دکمه wifi: روشن و خاموش کردن وایرلس دستگاه
- دکمه Reset: این دکمه برای تنظیم مجدد مودم است.
- دکمه ON/OFF: برای خاموش یا روشن کردن
- پورت ADSL: این پورت درگاه اتصال کابل خارج شده از
اسپلیتر برای به خط تلفن است.
- پورت لن (Lan Port): از این پورت می توان برای برقراری ارتباط سیمی مودم با یک سیستم استفاده کرد (اتصال کابل شبکه برای کامپیوتر).
- پورت Power: این درگاه برای تأمین انرژی مودم ضروری است.(اتصال آداپتور برق)
- پورت USB: با استفاده از این پورت و اتصال حافظه جانبی به مودم، می توان اطلاعات را در شبکه به اشتراک گذاشت.
وصل کردن مودم به کامپیوتر
برای اتصال مودم به کامپیوتر سه روش وجود دارد:
استفاده از کابل USB جهت اتصال به مودم و کیس کامپیوتر: معمولا سیستم هایی که قابلیت وای فای را نداشته برای اتصال به اینترنت از کابل USB استفاده می شود. توجه داشته باشید که برای انتخاب این نوع شیوه اتصال اینترنت، نصب درایور USB جهت ارتباط سیستم و مودم ضروری است.
استفاده از کابل شبکه LAN: اتصال یک سر کابل به پورت پشت مودم و اتصال سر دیگر کابل به خروجی پشت کیس کامپیوتر
اتصال کامپیوتر به مودم به صورت وایرلس: سرعت و پهنای باند این نوع اتصال در مقایسه با اتصال با کابل بیشتر بوده و اکثر افراد بدلیل راحتی در نصب و راه اندازی مودم، از این نوع اتصال جهت وصل کردن کامیپوتر به مودم استفاده می کنند.
چراغ های روی پنل TP-LINK
چراغ های نمایشگر پنل جلویی مودم به شرح زیر است:
- چراغ Power: نشان دهنده اتصال صحیح آداپتور برق به دستگاه است .
- چراغ ADSL: در صورت ثابت روشن بودن ، نمایانگر وجود سرویس اینترنت ADSL روی خط تلفن متصل شده است.
- چراغ WPS: در صورتی که چراغ WPS روشن باشد اتصال به مودم بدون وارد کردن رمز عبور ممکن است.
- چراغ LAN: روشن بودن آن نشان دهنده اتصال به مودم با کابل LAN به یک سیستم دیگر است.
- چراغ اینترنت: در صورت تنظیم صحیح مودم و اتصال مودم با اینترنت این چراغ روشن خواهد شد .
- چراغ WLAN: روشن بودن آن نشان دهنده روشن بودن Wi-Fi مودم است.
آموزش تصویری تنظیمات مودم TP-LINK
برای تنظیم کردن مودم تی پی لینک و اتصال به اینترنت ، ابتدا باید به سایت آن وارد شویم که هم می توانید با گوشی این کار را انجام دهید و هم لپتاپ و رایانه شخصی. مراحل در تمام این دستگاه ها کاملا مشابه است. جهت دسترسی به سایت تنظیمات مودم تی پی لینک، در قسمت نوار آدرس مرورگر خود ( نوار بالایی مرورگر) آدرس 192.168.1.1 را وارد کرده و کلید جستجو را بزنید. بعد از آن وارد صفحه Log In می شوید و سایت از شما تقاضای نام کاربری و پسورد می کند. اطلاعات درخواستی را مطابق زیر، تکمیل کرده و بر روی گزینه Login کلیک کنید. (دقت کنید که حروف کوچک هستند)
User Name : admin
Password : admin
پس از وارد نمودن User Name و Password به صفحه تنظیمات مودم TP-Link راه خواهید یافت. در این مرحله بر روی Quick Start کلیک نمایید.
سپس گزینه Run Wizard را انتخاب نمایید.
بعد گزینه Next را انتخاب نمایید.
مرحله بعد تنظیمات مودم TP-Link مربوط به انتخاب منطقه زمانی می باشد. در این مرحله تهران را به عنوان منطقه زمانی انتخاب نموده و سپس دکمه next را بزنید.
بعد از این که منطقه زمانی خود را انتخاب کرید، وارد مرحله تعیین ISP Connection Type می شوید. در این بخش باید گزینه PPPoE/PPPoA را انتخاب کنید و سپس NEXT را بزنید.
در این مرحله ابتدا از شما Username و Password سرویس اینترنتی که از آن بسته خریداری کرده اید را می خواهد. بعد از این دو گزینه بخش دیگری وجود دارد که VCL و VPI را از شما می خواهد. اگر از این مقادیر اطلاعی ندارید، می توانید با سرویس اینترنتی که از آن استفاده می کنید، تماس بگیرید. دقت کنید که گزینه Connection Type روی PPPoE LLC قرار داشته باشد و سپس دکمه Next را انتخاب نمایید.
در مرحله بعد وارد تنظیمات Wireless خواهید شد. در اینجا چهار بخش اصلی وجود دارد.
اولین بخش که Access Point نام دارد ازشما می پرسد که آیا مایل هستید که اتصال بی سیم مودم هم فعال شود یا خیر که آن را روی حالت روی حالت Activated قرار دهید.
در قسمت SSID اسم شبکه وای فای را وارد نمایید و بخش بعدی هم می توان تعیین کرد که نام وای فای شما مخفی باشد یا خیر. بخش بعدی Authentication Type است که نوع سیستم رمزنگاری را تعیین می کنند، روی حالت WPA 2 PSK قرار دهید.
Encryption را روی حالت AES قرار دهیدو درقسمت Pre-Shared Key رمز عبور وای فای را وارد نمایید. این آخرین مرحله ی تنظیم مودم تی پی لینک بود.
در نهایت باز هم بر روی دکمه Next کلیک نمایید.
توجه داشته باشید که امکان دسترسی به تنظیمات مودم تی پی لینک با گوشی و مرورگرهای اندرویدی، ویندوزی و به طور کلی هر پلتفرم مناسب دیگری وجود دارد.
نکته: مودمهایی که تازه راهاندازی میشوند یا مودمی که آن را ریست میکنید، برای ورود به پنل مدیریت آن معمولاً نام کاربری و رمزعبور پیش فرضی وجود دارد که ممکن است سایر افراد نیز از آن مطلع باشند. علاوهبراین، با توجه به اینکه در ابتدای راهاندازی مودم نام آن شامل مدل دقیق آن است میتواند برای دستیابی به برخی اطلاعات نظیر آسیبپذیریها یا حتی همان نام کاربری و رمز عبور مورد سوءاستفاده قرار بگیرد، در نتیجه بهتر است نسبت به تغییر نام کاربری و رمز عبور خود اقدام کنید.
غیر فعال کردن WPS مودم
یکی از مهم ترین اقداماتی که می توانید برای جلوگیری از هک وای فای مودم انجام دهید غیر فعال کردن قابلیت (WPS (Wi-Fi Protected Setup در مودم است.این قابلیت (WPS) که در اغلب مودمهای وایرلس ارائه میشود رویکردی برای تسهیل اتصال به شبکه ازطریق دستگاهها بدون وارد کردن رمز عبور است؛ استانداردی نچندان مطمئن در مودم ها که به کاربران اجازه می دهد بدون استفاده از رمز عبور مطمئن از پین ۸ رقمی مودم یا فعال کردن دکمه WPS به شبکه وای فای متصل شوند. از نظر امنیتی روشن بودن این قابلیت شبکه وایرلس خانگی باعث کاهش امنیت شبکه داخلی اینترنت شما می شود بنابراین، بهتر است آن را خاموش یا غیرفعال کنید.
فعال یا غیر فعال کردن WPS تی پی لینک با استفاده از دکمه فیزیکی تعبیه شده روی بدنه مودم امکان پذیر است. اما اگر مودم شما دکمهی فیزیکی نداشت یا به هر دلیلی ، غیر فعال کردن WPS با دکمه موفقیتآمیز نبود، می توانید از طریق پنل کنترل مودم برای غیر فعال کردن آن اقدام نمایید. بدین منظور پس از ورود به پنل باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- انتخاب بخش wireless و سپس security
- قرار دادن wps روی حالت Disable
اما با توجه به مدل مودم ممکن است تنظیمات در برخی از بخش ها متفاوت و به شکل زیر باشد:
وارد بخش Interface Setup شوید و در نوار منوی زیری آن روی بخش Wirless کلیک کرده و در ردیف Multiple SSIDs Settings در مقابل Use WPS گزینهی No را انتخاب کنید و در پایین صفحه برای ذخیرهی تنظیمات روی SAVE بزنید تا این قابلیت غیرفعال شود.
توصیه می شود بعد از غیر فعال کردن WPS ، اسم و رمز WiFi مودم را تغییر دهید و در پایان حتماً تغییرات انجام شده را ذخیره کنید.
سوالات متداول در مورد آموزش راه اندازی مودم TP-LINK
آیا تنظیمات مودم تی پی لینک با گوشی امکان پذیر است؟
چگونه به سایت تنظیمات تی پی لینک وارد شویم؟
برای راه اندازی مودم تی پی لینک به چه چیزهایی نیاز است؟
جمع بندی
ما در این مقاله نشان دادیم که انجام تنظیمات دلخواه در یک مودم TP-Link با موبایل یا هر دستگاه دیگری بسیار در دسترس تر از چیزی است که اکثر افراد تصور می کنند. در این مقاله به طور کامل و دقیق شما را با مودم های تی پی لینک و نحوه ی راه اندازی آنها آشنا کردیم. همچنین برای خرید مودم های TP-LINK می توانید به سایت تکنوسان مراجعه نمایید. در صورت بروز هرگونه سوال یا مشکل، می توانید در بخش نظرات آن را با ما مطرح کنید و پاسخ خود را دریافت کنید.