همه ما یک بار هم که شده کلمه رجیستر موبایل به گوشمان خورده است. طرح رجیستری که توسط دولت در داخل کشور اجرا میشود، با هدف مبارزه با قاچاق گوشیهای هوشمند و به عنوان یک راهکار هوشمندانه مورد استفاده قرار میگیرد. با تصویب این طرح در سال ۱۳۹۶ و ثبت اطلاعات گوشیهای وارداتی در یک سیستم یکپارچه، از میلیاردها تومان هزینه برای این گوشیها جلوگیری شد. بنابراین کلیه واردکنندگان وظیفه دارند در زمان وارد کردن گوشیهای هوشمند، ابتدا آنها را رجیستر کنند. اما مفهوم رجیستری و دردسر های گوشی رجیستر نشده چیست؟ در صورتی که شما هم گوشی رجیستر نشده خریداری کرده و درگیر مشکلات این گوشی شدهاید، تا انتهای مطلب با تکنوسان مگ با موضوع مشکلات گوشی رجیستر نشده با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
منظور از گوشی رجیستر نشده چیست؟
در صورتی که یک گوشی همراه رجیستر نشده باشد، بدین معنی است که کد IMEI و شماره تلفن همراه آن در سامانه همتا ثبت نشده و بدین ترتیب امکان استفاده از خدمات سیم کارت روی گوشی وجود ندارد. به عنوان مثال گوشیهای آیفون ۱۴ و ۱۵ در این دسته از گوشیها قرار دارند. افرادی که گوشیهای آیفون مورد نظر را خریداری کنند، تنها به مدت ۲ ماه میتوانند از خدمات سیم کارت استفاده کرده و پس از آن، خدمات غیر فعال خواهند شد.
غیر فعال شدن گوشی رجیستر نشده بدین معنی است که دیگر سیم کارت درون گوشی آنتن دریافت نکرده و امکان برقراری تماس صوتی، ارسال پیام، دریافت نت همراه یا انجام کارهای وابسته به سیم کارت وجود ندارد.
دلایل ضعیف شدن آنتن گوشی چیست؟ + روش های تقویت آنتن دهی موبایل
در صورتی که گوشی رجیستر نشود چه اتفاقی می افتد؟
در صورتی که یک گوشی رجیستر نشده خریداری کنید یا اینکه گوشی شما پس از دو ماه رجیستر نشود، در زمان قرار دادن سیم کارت درون گوشی یک پیام از سوی سامانه همتا ارسال خواهد شد که نشان میدهد شما در حال استفاده از گوشی غیر قانونی هستید و باید هرچه سال زودتر او را در سامانه ثبت و مراحل رجیستری را طی کنید. در صورتی که مهلت تعیین شده برای رجیستری پایان یابد، دیگر امکان دریافت خدمات مربوط به سیم کارت برای گوشی شما وجود نخواهد داشت.
مهمترین مشکلات گوشی رجیستر نشده
طرح رجیستری در کشور با هدف مبارزه با قاچاق گوشیهای همراه تصویب شد. از زمان تصویب تاکنون نیز به صورت جدی در حال اجرا است. گوشیهای برند اپل، سامسونگ، شیائومی و دیگر برندها در این طرح قرار گرفته و امکان رجیستری آنها وجود داشت. اما در سالهای اخیر گوشیهای آیفون ۱۴ و ۱۵ به مرحله رجیستری نرسیدند.
عدم ارائه گارانتی معتبر؛ از مشکلات گوشی رجیستر نشده
مهمترین مشکلات گوشی رجیستر نشده چیست؟ مهمترین مشکل، عدم ارائه گارانتی برای آنها است. بنابراین در صورتی که پس از خرید، مشکلی برای این دستگاه رخ دهد، هیچگونه ضمانت و یا خدمات پس از فروشی دریافت نخواهید کرد. زیرا گوشیهای رجیستر نشده در دسته گوشیهای قاچاق قرار داشته و قیمت کمتری دارند. به همین دلیل بسیاری از فروشندگان و متخصصان موبایل پیشنهاد میدهند به جای استفاده و خرید گوشیهای و به جان خریدن دردسر مشکلات گوشی های رجیستر نشده، مدلهای رجیستر شده آیفون را خریداری کنید.
عدم پیگیری گوشی به سرقت رفته؛ از مشکلات گوشی رجیستر نشده
زمانی که گوشی شما به سرقت برود، سامانه همتا میتواند به صاحب گوشی کمک کند. زیرا در زمان سرقت یا گم شدن گوشی خدمات مخابراتی برای گوشی قطع شده و امکان سوء استفاده از گوشی یا خط آن وجود نخواهد داشت. همچنین بر اساس کد IMEI گوشی میتوان برای جستجوی آن اقدام کرد.
آیا خرید گوشی رجیستر نشده به صرفه است؟
در کمال تعجب بسیاری از خریداران گوشیهای بالا رده به دنبال خرید گوشیهای بدون رجیستری هستند. در این بین افرادی نیز وجود دارند که به دنبال خرید این کالا با هزینه کمتر خواهند بود. اما باید توجه داشت که این کاهش هزینه به معنی عدم امکان استفاده از خدمات اپراتورهای داخلی است. بنابراین هزینه کمتر در مقابل عدم دریافت خدمات، کاملاً بیارزش خواهد بود. البته این موضوع میتواند برای گوشیهای میانرده یا پایین رده نیز درست باشد. به همین دلیل باید سعی شود مدل رجیستر شده گوشیهای مد نظر خریداری شده و از معایب گوشی رجیستر نشده دوری کرد.
چطور آنتن گوشی رجیستر نشده را برگردانم؟
مهمترین مشکل در گوشیهای آیفون رجیستر نشده عدم وجود آنتن و خدمات مربوط به سیم کارت است. البته روشهای مختلفی برای برگرداندن آنتن گوشی رجیستر نشده وجود دارد.
یکی از راه حلهای مربوط به مشکلات گوشی رجیستر نشده استفاده از مبدل سیم کارت است که در بازار وجود داشته و با قیمتهای مختلفی به فروش میرسد. دستگاه IKOS باعث تقویت سیگنالهای آنتن شده و میتواند در برخی مناطق آنتن گوشیهای رجیستر نشده را برگرداند. این دستگاه با یک اپلیکیشن روی گوشیهایی نظیر آیفون ۱۴ و ۱۵ نصب خواهد شد. سپس از طریق بلوتوث میتوان گوشی را به آن متصل کرد.
روش دیگر برای برگرداندن آنتن در این نوع از گوشیها، دایورت سیم کارت است. برای این کار باید به قسمت تنظیمات گوشی رفته و آن را روی حالت 2G قرار دهید. سپس سیم کارت را خارج کرده و درون گوشی دیگر قرار دهید. سپس با استفاده از کد دستوری #شماره سیمکارت*21* در حالی که گوشی روی حالت هواپیما قرار دارد، عملیات دایورت سیم کارت را انجام دهید. البته راه حلهای بیان شده به صورت موقتی میتوانند مشکل را برطرف کنند.
برای رجیستری کردن گوشی های وارداتی باید چه اقداماتی انجام شود؟
در صورتی که خودتان اقدام به وارد کردن گوشی کردهاید یا از اقوام خود خواستید تا گوشی مورد نظرتان را وارد کشور کنند باید طبق تعرفه گوشیهای مسافری، هزینههای گمرک آن را پرداخت کنید. این هزینه اغلب معادل ۱۶ درصد از قیمت کل دستگاه خواهد بود. با مراجعه به یکی از دفترهای گمرک و دریافت فرم مربوط به پرداخت هزینه گمرکی میتوانید هزینه مربوط به گوشی رجیستر نشده را پرداخت و رسید آن را تحویل بگیرید. بدین ترتیب امکان رجیستر گوشی در سامانه همتا وجود خواهد داشت.
جمع بندی
در این مطلب به مشکلات و معایب گوشی رجیستر نشده پرداختیم. با توجه به مشکلاتی که برای این گوشیها وجود دارد و ممکن است در آینده حل نشوند بهتر است از گوشیهای رجیستر شده استفاده شود. بنابراین توصیه میکنیم در صورتی که قصد خرید گوشی موبایل دارید حتماً نسخههای رجیستر شده را انتخاب کنید. معایب و مشکلات گوشی رجیستر نشده میتواند تمام هزینهای که برای خرید موبایل پرداخت کردهاید را هدر دهد. کلیه روشهای دور زدن رجیستری نیز به صورت موقتی باعث برگشت آنتن شده و پس از مدتی دوباره پرش آنتن ایجاد میشود. در صورتی که شما نیز سابقه خرید گوشیهای رجیستر نشده را دارید میتوانید دیگر مشکلات این نوع از گوشیها را در بخش نظرات بیان کنید.