کامپیوتر و لپ تاپ

اتصال دائم لپ تاپ به برق؛ معایب و نکاتی که باید بدانید !

شاید شما هم شنیده باشید که اتصال لپ‌تاپ به برق به صورت دائمی و عدم استفاده از باتری دستگاه می‌تواند طول عمر باتری را افزایش دهد. کاربران بسیاری هستند که هنوز نمی‌دانند باید لپ‌تاپ خود را به صورت دائم به برق متصل کنند یا به سراغ شارژ باتری بروند. در این مطلب از تکنوسان مگ قصد داریم به معایب اتصال دائم لپ تاپ به برق پرداخته و یک جواب قطعی و روشن به این سؤال بدهیم که آیا اتصال دائم لپ تاپ به برق به باتری صدمه می زند؟ یا خیر. اگر شما نیز هنوز پاسخ درستی برای این پرسش پیدا نکرده‌اید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

اتصال دائم لپ تاپ به برق چه مشکلی ایجاد می کند؟

معایب اتصال دائم لپ تاپ به برق

آنچه از گذشته تاکنون در مورد شارژ شدن دائمی لپ‌تاپ‌ها بیان شده این است که اتصال دائم لپ تاپ به برق کار درستی نیست. زیرا اتصال مداوم باعث کوتاه شدن عمر باتری شده و ممکن است باتری را زودتر از آنچه که تصور می‌کنید خراب کند. باتری‌های قدیمی‌تر با طول عمر ثابت، دارای یک چرخه شارژ معینی بوده و پس از هر بار شارژ شدن، طول عمر آن‌ها به اندازه یک چرخه کاهش پیدا می‌کند. هر چقدر سیکل شارژ تکرار شود عمر مفید باتری نیز کمتر خواهد شد. البته اتصال دائم شارژر به لپ تاپ تنها به کاهش عمر باتری محدود نبوده و معایب دیگری نیز به همراه دارد.

نکته مهمی که باید در مورد تجهیزات امروزی بدانید این است که‌ باتری‌های لیتیوم یونی در لپ‌تاپ‌های امروزی هوشمندانه‌تر از گذشته طراحی شده‌اند و پس از رسیدن به شارژ ۱۰۰ درصد به صورت خودکار فرایند شارژ را متوقف می‌کنند. بدین ترتیب از ورود ولتاژ اضافی به دستگاه جلوگیری شده و از این نظر شارژ بیش از حد نمی‌تواند مشکلی را برای باتری ایجاد کند. با این حال یک مساله مهم یعنی دمای بالا همچنان باقی می‌ماند. زمانی که به صورت مداوم و در طولانی مدت از لپ تاپ متصل به برق استفاده می‌کنید، دمای دستگاه افزایش پیدا می‌کند. این افزایش دما و حرارت دشمن اصلی عمر باتری بوده و باز هم باعث کاهش ظرفیت و دوام آن در بلند مدت خواهد شد. بنابراین ممکن است معایب اتصال دائم لپ تاپ به برق در لپ‌تاپ‌های امروزی برای باتری‌ها خطر کمتری داشته باشد، اما همچنان سلامت باتری لپ‌تاپ را به خطر میاندازد. بنابراین با وجود فناوری‌های پیشرفته، همچنان نیاز به نگهداری صحیح و اصولی از باتری‌ها وجود دارد.

در زمان استفاده از لپ‌تاپ آن را به برق متصل کنیم یا خیر؟

آیا اتصال دائم لپ تاپ به برق به باتری صدمه می زند؟

سؤالی که همچنان کاربران لپ‌تاپ‌های امروزی به پاسخ درستی در مورد آن نرسیده‌اند این است که آیا در زمان استفاده از لپ‌تاپ آن را به برق متصل نگهداریم یا خیر؟ پاسخ به این سوال می‌تواند با توجه به نوع لپ‌تاپ، نیاز‌های کاربر و شیوه استفاده از لپ تاپ متفاوت باشد. اگر در دسته کاربرانی قرار دارید که سرعت و کارایی بالا برای شما اهمیت دارد، اتصال دائمی لپ‌تاپ به برق می‌تواند به عنوان یک انتخاب هوشمندانه در سریع‌تر انجام دادن کار‌ها به شما کمک کند. زیرا دستگاه کاملا آماده به کار بوده و نیازی به انتظار برای شارژ یا راه‌اندازی مجدد نخواهید داشت.

نحوه عملکرد دستگاه در حالت باتری و اتصال شارژر به لپ تاپ نیز بسیار مهم است. لپ تاپ‌های امروزی در زمان اتصال به باتری مصرف انرژی را بهینه نگه داشته و مدت زمان بیشتری قابل استفاده هستند. در مقابل زمانی که لپ تاپ به برق متصل است، صفحه نمایش با عملکرد بهینه همراه با روشنایی بیشتر فعال شده و بدین ترتیب برای کاربران تجربه بهتری را به همراه دارد. بنابراین زمانی که روشنایی صفحه نمایش، کیفیت تصویر و کارایی بالا اولویت داشته باشد، می‌توان لپ تاپ را در شرایط متصل به برق مورد استفاده قرار داد.

معایب اتصال دائم لپ تاپ به برق

معایب استفاده از لپ تاپ در حال شارژ

اتصال مستقیم لپ تاپ به برق علاوه بر افزایش حرارت می‌تواند با ایجاد محدودیت در حرکت، مشکلات مربوط به شارژر و آداپتور، کاهش عمر باتری، مصرف انرژی و دیگر ایرادات همراه باشد. از جمله معایب اتصال دائم لپ تاپ به برق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • استهلاک باتری: در صورتی که از لپ‌تاپ‌های قدیمی یا ارزان قیمت استفاده می‌کنید، شارژ مداوم و نامنظم باعث کاهش کارایی و عمر مفید باتری و دستگاه خواهد شد.
  • محدودیت در حرکت: اتصال دائم دستگاه به برق برای حرکت و استفاده آزادانه از دستگاه محدودیت‌هایی را ایجاد می‌کند.
  • خرابی شارژر و منبع برق: استفاده مداوم از منبع برق و شارژر می‌تواند باعث خرابی و نقص عملکرد آن شود.
  • تولید گرمای اضافه: از مشکلات اتصال دائم لپ تاپ به برق، تولید گرمای اضافه است. این حرارت می‌تواند باتری را سریع‌تر از حد معمول خراب کند.

چگونه عمر باتری لپ تاپ را افزایش دهیم؟

همه کاربران لپ‌تاپ به ویژه افرادی که قصد دارند از دستگاه خود در طولانی مدت استفاده کنند به دنبال پاسخ این پرسش هستند. نکته مهم در نگهداری بهتر از باتری لپ تاپ و افزایش عمر آن، توجه به مفهومی به نام عمق تخلیه است. به زبان دیگر، اگر باتری لپ تاپ به طور کامل خالی شده و مجدداً تا ۱۰۰ درصد شارژ شود، یک چرخه کامل شارژ انجام شده است. این موضوع روی عمر باتری تاثیر می‌گذارد. بنابراین تخلیه کامل می‌تواند به عنوان یک چرخه کامل شارژ از عمر باتری شما بکاهد.

معایب اتصال دائم لپ تاپ به برق و افزایش عمر باتری

هر بار تخلیه باتری یک چرخه از عمر باتری را کاهش می‌دهد. بنابراین زمانی که باتری خود را در حالت ۸۰ درصد به ۱۰۰ شارژ می‌کنید، با ایجاد یک چرخه ۲۰ درصدی تاثیر کمتری روی کاهش عمر خواهید گذاشت. البته باید توجه داشت که مدیریت درست چرخه‌های شارژ در کنار عواملی مانند دما‌های بالا یا شرایط محیطی در حفظ طول عمر باتری موثر هستند. اگر قصد دارید عمر باتری لپ تاپ خود را افزایش دهید بهتر است به معایب اتصال دائم لپ تاپ به برق توجه داشته و از تخلیه کامل آن جلوگیری کنید. با این حرکت ساده و هوشمندانه عمر باتری را افزایش دهید.

حرف آخر

باتری‌های هوشمند امروزی پس از رسیدن به شارژ کامل اجازه عبور ولتاژ اضافه را به دستگاه نمی‌دهند. با این حال اتصال دائمی لپ‌تاپ به برق در دراز مدت باعث کاهش طول عمر باتری می‌شود. ممکن است بسیاری از کاربران از گزینه خارج کردن باتری در هنگام اتصال به برق استفاده کنند. اما باید گفت در لپ‌تاپ‌های امروزی به دلیل اتصال دائمی باتری به لپ‌تاپ، امکان استفاده از این گزینه وجود ندارد. بنابراین بهترین راهکار مدیریت شارژ باتری لپ تاپ توجه به چرخه‌های شارژ و دشارژ است. همچنین بهتر است به توصیه سازنده برند لپ تاپ توجه داشته و تنظیمات مدیریت انرژی در لپ تاپ را بررسی کنید. با این حال در این مطلب معایب استفاده از لپ تاپ در حال شارژ بیان شد و اینکه اتصال لپ‌تاپ به برق در کوتاه مدت مشکل چندانی برای باتری ایجاد نمی‌کند، اما در صورت انجام به صورت مداوم، طول عمر باتری و ظرفیت آن را کاهش می‌دهد. در صورتی که شما نیز تجربه استفاده از لپ‌تاپ و مدیریت شارژ باتری آن را داشته‌اید می‌توانید در بخش نظرات آن را با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا