کامپیوتر و لپ تاپ

اسپلیتر چیست و نحوه نصب اسپلیتر مودم چگونه است؟

در هنگام نصب اینترنت ADSL یکی از لوازم راه اندازی اینترنت قطعه کوچکی به نام اسپلیتر است که مورد استفاده قرار می گیرد. شاید شما هم اسم این قطعه را شنیده و یا آن را دیده باشید ولی ندانید که وظیفه اسپلیتر چیست و چه کاری انجام می دهد. در این مقاله از تکنوسان مگ به اینکه اسپلیتر چیست و چه کاری انجام می دهد پاسخ می دهیم  و سپس طریقه نصب اسپلیتر را شرح خواهیم داد.

اسپلیتر (نویز گیر) / نحوه نصب اسپلیتر به مودم

اسپلیتر چیست؟

اینترنت ADSL مبتنی بر خط تلفنی است که در خانه ها استفاده می شود و از آن برای انتقال داده استفاده می کند. بنابراین از خط تلفن دو نوع سیگنال منتقل می شود؛ یک سیگنال صوتی (Voice) برای انتقال مکالمه های تلفنی که از نوع آنالوگ است و یک سیگنال ADSL برای انتقال داده های اینترنت که از نوع دیجیتال است. عبور این دو سیگنال متفاوت از یک خط مشترک باعث به وجود آمدن تداخل آنها با همدیگر می شود و در انتقال صدا و دیتا اختلال به وجود می آید. به عنوان مثال در این حالت وقتی تلفن زنگ می خورد، ارتباط اینترنت دچار اختلال شده یا قطع می شود.

به همین دلیل یک دستگاه کوچک 3 پورتی به نام اسپلیتر (Splitter) ساخته شده که وظیفه جداسازی این دو سیگنال را از همدیگر دارد. به طور خلاصه اسپلیتر دستگاهی است که وظیفه جدا کردن و تفکیک امواج صوتی (تلفن) از داده (Data) را بر عهده دارد و از تداخل این دو با همدیگر جلوگیری می کند. به این ترتیب سیگنال های آنالوگ به سمت تلفن و سیگنال های دیجیتال به سمت مودم می روند و دیگر اختلالی برای این دو پیش نمی آید.

اسپلیترها با نام دیگر میکروفیلتر (Micro Filter Splitter) نیز شناخته می شوند. ولی در حقیقت میکروفیلترها به عنوان نویزگیر سر راه خط تلفن ها قرار می گیرند و نویز تلفن را از بین می برند و جداکننده سیگنال صوتی و دیتا نیستند.

محل نصب اسپلیتر و نحوه نصب آن

علائم خرابی اسپلیتر

اسپلیتر مودم از یک ورودی خط تلفن و دو خروجی برای مودم و تلفن تشکیل شده است. محل قرارگیری اسپلیتر باید در نزدیک ترین نقطه به ورودی سیم تلفن به خانه باشد و پس از آن سیم کشی به سمت مودم و تلفن انجام شود. برای نصب و راه اندازی اسپلیتر باید سوکت خط تلفن را به ورودی اسپلیتر وصل کنید که معمولا با کلمه Line نشان داده می شود. سپس به دو خروجی تعبیه شده در آن سمت اسپلیتر سوکت های متصل به مودم و تلفن را وصل کنید. برای تشخیص سوکت مخصوص مودم و تلفن روی یکی از خروجی ها کلمه Modem یا تصویر یک کامپیوتر و روی خروجی دیگر کلمه Phone یا تصویر تلفن قرار داده می شود. سپس هر یک از سیم های خروجی را می توانید به تلفن و مودم وصل کنید. با استفاده از اسپلیتر مودم نویز تلفن از بین می رود و از قطع و وصل شدن اینترنت نیز جلوگیری می کند. 

نکاتی که باید در هنگام نصب اسپلیتر مودم ADSL به آن دقت کنید

  • در هنگام نصب حتما سوکت ها و کیفیت اتصالات را بررسی کنید تا به درستی به اسپلیتر متصل شده باشند.
  • اگر با نصب اسپلیتر مودم ADSL باز هم تلفن شما نویز داشت، مودم خود را مقداری از تلفن فاصله دهید.
  • اگر در خانه یا محل کار دو یا چند تلفن دارید باید به ازی هر تلفن یک اسپلیتر قرار دهید.
  • اسپلیتر را در محلی که به آن آب یا باران می خورد قرار ندهید.
  • اگر پس از نصب اسپلیتر همچنان اینترنت قطع و وصل می شود یا پینگ بالایی دارید، امکان دارد که اسپلیتر خراب شده باشد و باید اقدام به خرید اسپلیتر جدید کنید.

جمع بندی

اسپلیترها با اینکه دستگاه کوچک و جمع و جور هستند، برای پایداری اینترنت ADSL وسیله ای مهم و ضروری به شمار می روند. همچنین قیمت این محصولات بسیار پایین بوده و در صورت خرابی بهتر است که به جای تعمیر، یک اسپلیتر نو تهیه کنید. از شرکت های تولید کننده خوب اسپلیتر نیز می توان به اسپلیتر کی نت (K-NET)، تی پی لینک (TP-Link) و دی لینک (D-Link) اشاره کرد که محصولات با کیفیتی را به بازار عرضه می کنند. در نهایت امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد و اگر نکته ای یا سوالی داشتید، حتما در بخش دیدگاه ها با ما به اشتراک گذارید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا