کامپیوتر و لپ تاپکنسول و بازی

کارت کپچر چیست و چه کاربردی دارد؟ + نکات مهم برای خرید

این روز ها، استریم در پلتفرم هایی مانند یوتیوب و توییچ بسیار همه گیر و محبوب شده است. به همین دلیل احتمالا بارها با اصطلاحات و تجهیزاتی که در این حوزه مورد استفاده قرار می گیرند روبرو شده اید. یکی از تجهیزاتی که استریمر ها تاکید زیادی بر روی نوع و کیفیت آن دارند، کارت کپچر یا کپچر کارت (Capture Card) می باشد. اگر قصد استریم یا تولید محتوای ویدئویی به صورت حرفه ای را دارید، کارت کپچر ها اولین چیزهایی هستند که باید در سبد خرید خود قرار دهید. اما کارت کپچر چیست و چرا برای استریم در کامپیوتر یا کنسول به آن نیاز داریم؟ در این مقاله قصد داریم ابتدا به این سوال پاسخ دهیم و سپس کاربرد کپچر کارت را در پلتفرم های مختلف بررسی کنیم. در آخر هم نکات مهم برای خرید کپچر کارت را در اختیارتان قرار دهیم. با تکنوسان مگ همراه باشید.

کارت کپچر چیست؟

کارت کپچر چه کاربردی دارد؟ / کاربرد کارت کپچر چیست؟

کارت کپچر یا ویدئو کپچر کارت (Video Capture Card) یک وسیله سخت افزاری است که به کامپیوتر، کنسول بازی یا … متصل می شود و به کمک آن می توانید سیگنال های ویدئویی را از دستگاه هایی مانند دوربین DSLR، کنسول بازی، رایانه شخصی یا … ضبط کنید و آن ها را ذخیره کنید. در واقع کپچر کارت ها به 2 منظور اصلی مورد استفاده قرار می گیرند؛ اول رکورد کردن محتوای ویدئویی شامل محتوای نمایش داده شده در صفحه کامپیوتر، کنسول و یا محتوای ضبط شده توسط دوربین و دوم ذخیره داده ها در سیستم یا آپلود آن ها در سرویس های استریم

کارت کپچر ها کارایی وسیعی دارند و از پردازش تصاویر کلاس های آنلاین گرفته تا در دستگاه های پزشکی، صنعتی، رباتیک و … مورد استفاده قرار می گیرند. اما امروزه اصلی ترین استفاده آنها برای استریم می باشد. کارت کپچر ها به وسیله کابل HDMI به کنسول متصل می شوند و به کمک آن ها می توانید گیم پلی خود را ضبط کرده و به اشتراک بگذارید.

ویژگی های کارت کپچر

چرا به کپچر کارت نیاز داریم؟

فرض کنید قصد دارید بر روی کنسول یا کامپیوتر به صورت زنده به استریم بپردازید؛ در این شرایط به 2 عنصر اصلی نیاز خواهید داشت؛ تصویر خودتان و تصویر گیم پلی بازی. در شرایط عادی کنسول یا کامپیوتر می تواند به صورت نرم افزاری استریم این 2 را برایتان امکان پذیر کند، اما در این شرایط نمی توانید انتظار دریافت کیفیتی بی نظیر را داشته باشید. ضبط محتوای پخش شده در گیم توان پردازشی زیادی را طلب می کند که می تواند منجر به کاهش عملکرد گیم شود. کارت کپچر اما با ضبط و ذخیره این محتوا می تواند مانع از وارد شدن فشار زیادی به کنسول و یا کامپیوتر شود.

از سوی دیگر، اگر قصد داشته باشید برای استریم در کامپیوتر، از دوربین های DSLR استفاده کنید، کارت کپچر ها تنها راه حل شما خواهند بود. این محصولات کمک می کنند ویدئوهایی با رزولوشن FHD یا حتی 4K را به وسیله دوربین ثبت کرده و بر روی سیستم ذخیره کنید. البته امکان استریم لایو نیز با استفاده از کپچر کارت وجود دارد. بنابراین اگر استفاده از وب کم، امکانات اولیه استریم کنسول و … کیفیت لازم را برایتان ارائه نمی دهد و قصد دارید محتوای خود را حرفه ای تر تولید کنید کپچر کارت ها از نیاز های اولیه شما خواهند بود.

دلیل استفاده از کارت کپچر

موارد استفاده از کارت کپچر در استریمینگ

تا اینجای مقاله دانستید که کپچر کارت چیست و چه کاربردی دارد. بدون شک این وسیله یک گجت حیاتی در دنیای استریم می باشد و بدون آن نمی توانید به تولید یک محتوای ویدئویی حرفه ای بپردازید. کارت کپچر ها عموما تنها با یک هدف تولید می شوند اما بسته به اینکه از آن ها در چه پلتفرمی استفاده می کنید انواع مختلفی دارند. در واقع اگر قصد تهیه یک کپچر کارت را داشته باشید ابتدا باید نوع پلتفرم خود را انتخاب کنید تا بتوانید گزینه مورد نظرتان را انتخاب کنید. در ادامه رایج ترین موارد استفاده از کپچر کارت را شرح می دهیم:

  • ویندوز: شاید اصلی ترین مورد استفاده از کپچر کارت در سیستم عامل ویندوز باشد، در ویندوز می توانید با استفاده از این کارت ها دوربین خود را به سیستم متصل کنید و همزمان با پلی کردن گیم یا امور دیگر، به ضبط ویدئو از خود بپردازید. عموما استریم و ضبط ویدئو توان پردازشی زیادی برای پردازش و ذخیره ویدئو با رزولوشن بالا طلب می کند. به همین دلیل برخی از استریمر ها از 2 کامپیوتر برای این کار استفاده می کنند؛ در این شرایط یک سیستم برای تمرکز بر روی گیم مورد استفاده قرار می گیرد در حالی که سیستم دیگر تنها وظیفه استریم کردن را بر عهده دارد.

  • پلی استیشن: پلی استیشن 4 و 5 هر 2 ویژگی هایی ابتدایی برای ضبط گیم پلی، استریم و انتشار آن در شبکه های مختلف را در اختیارتان قرار می دهند. با این وجود اگر از یک کپچر کارت برای این منظور استفاده کنید می توانید کیفیت محتوای خود را تا حد زیادی ارتقا دهید.

کپچر کارت به چه منظوری استفاده می شود؟

  • ایکس باکس: کنسول های ایکس باکس وان و ایکس باکس سریز نیز مانند پلی استیشن ویژگی هایی برای استریم در شبکه های مختلف برای تان فراهم می کنند. اما اگر قصد دارید محتوای با کیفیت از گیم پلی خود ضبط و آن را استریم کنید بهتر است به فکر تهیه کارت کپچر باشید.

  • مک: سیستم عامل مک به دلیل انحصار طلبی اپل و مناسب نبودن برای گیم گزینه خوبی برای استریم نیست. به همین دلیل کارت کپچر های کمی در بازار وجود دارند که با این سیستم عامل سازگار هستند اما با کمی گشت و گذار می توانید مدل های مناسبی بیابید.

آیا کپچر کارت برای استریم ضروری است؟

چگونه کارت کپچر را به کامپیوتر یا کنسول متصل کنیم؟

اکنون و پس از آشنایی با کارت کپچر ها، این سوال پیش می آید که چگونه می توان کارت کپچر را به کامپیوتر یا کنسول های سونی و ایکس باکس متصل کرد؟ برای اتصال کپچر کارت به پلی استیشن 4، پلی استیشن 5 و ایکس باکس سریز X|S نیازی به دنبال کردن فرایند پیچیده ای نیست و به راحتی می توانید از طریق کابل HDMI کپچر کارت ها را به کنسول خود متصل کنید. البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که برخی کارت کپچر ها تنها می توانند با رزولوشن 1080P به ضبط بپردازند و اگر به دنبال رزولوشن های بالاتر هستید باید به سراغ مدل های 4K بروید.

اتصال کارت کپچر به کامپیوتر کمی پیچیده تر است؛ کارت کپچر ها در 2 نوع اینترنال و اکسترنال وجود دارند. اگز از مدل های اینترنال استفاده می کنید باید کارت را از طریق درگاه PCIexpress به سیستم متصل کنید. مدل های اکسترنال اما به راحتی و توسط USB به سیستم متصل می شوند. پس از اتصال نیز می توانید از طریق نرم افزار مربوطه داده های خود را مدیریت کنید.

کارت کپچر اکسترنال / کارت کپچر اینترنال

آیا استریم بدون کارت کپچر امکان پذیر است؟

خوشبختانه در دنیای امروز تمامی پلتفرم ها، از کامپیوتر های خانگی گرفته تا کنسول های بازی، همگی قادرند حداقل نیاز های کاربران را پاسخ گویی کنند. استریم و ضبط ویدئو نیز بدون استفاده از کارت کپچر غیر ممکن نیست و به سادگی می توانید آن را انجام دهید. در لپ تاپ و کامپیوتر می توانید با استفاده از وب کم تصویر خود را ضبط کنید، کنسول ها نیز همانطور که اشاره کردیم امکانات خاصی برای استریم محتوا در اختیارتان قرار می دهند. یک کپچر کارت در واقع کمک می کند بار پردازشی از روی سیستم کم شود و تمرکز سخت افزار بر روی اجرای بازی بماند. جدا از این مورد دیگری که کپچر کارت ها امکان پذیر می کنند، اتصال دوربین های DSLR به کامپیوتر است که به خودی خود تاثیر به سزایی در کیفیت استریم خواهد داشت.

نکات مهم برای خرید کارت کپچر

تا اینجای مقاله، میدانید که کارت کپچر چیست و اکنون می توانید تصمیم بگیرید که برای پیش بردن پروژه های تان به آن نیاز دارید یا خیر. اگر قصد داشته باشید برای ارتقا کیفیت محتوای خود یک کپچر کارت تهیه کنید، لازم است یک سری نکات و ویژگی ها را در نظر بگیرید تا گزینه خریداری شده با نیازهایتان مطابقت داشته باشد. در زیر به برخی از مهم ترین نکات خرید کارت کپچر اشاره می کنیم:

اینترنال یا اکسترنال

کارت کپچر استریمینگ / کارت کپچر استریم

اولین گزینه ای که باید برای انتخاب یک کارت کپچر در نظر بگیرید اینترنال یا اکسترنال بودن آن است. همانطور که گفتیم کارت کپچر ها در 2 دسته اینترنال یا اکسترنال وجود دارند و باید بسته به نیاز خود یک گزینه را انتخاب کنید. مدل های اینترنال همانطور که از اسم شان پیداست به صورت داخلی در کیس و کامپیوتر شخصی قرار می گیرند و پس از آن سیستم شما مجهز به یک کپچر کارت می شود. شما نمی توانید مدل های اینترنال را به غیر از کامپیوتر خانگی به پلتفرم دیگری متصل کنید بنابراین اگر قصد دارید با پلی استیشن یا لپ تاپ استریم کنید بهتر است به سراغ مدل های اکسترنال بروید. کپچر کارت های اکسترنال به راحتی از طریق پورت HDMI یا USB به لپ تاپ، کنسول و کامپیوتر متصل می شوند.

کیفیت تصویر

مهم ترین ویژگی کارت های کپچر که باید در هنگام خرید در نظر بگیرید کیفیت تصویر پشتیبانی شده توسط آن است. این موضوع که به چه کیفیتی نیاز دارید کاملا به نیاز های شما بستگی دارد. اگر دارای یک دوربین با رزولوشن 4K هستید و یا سیستم شما توانایی رندر گرفتن بازی های 4K را دارد، بهتر است به سراغ کارت کپچر های 4K بروید. اما کپچر کارت های FHD به دلیل قیمت اقتصادی گزینه های بهتری هستند و اگر ذخیره ویدئو با رزولوشن فول اچ دی برای تان راضی کننده است بهتر است آن ها را انتخاب کنید.

کارت کپچر برای استریم

سازگاری با پلتفرم های مختلف

مورد بعدی که باید قبل از انتخاب کارت کپچر در نظر بگیرید، سازگاری با پلتفرم های مختلف است. همانطور که گفتیم هر سیستم عاملی با یک سری کپچر کارت ها سازگاری کامل دارد و نمی توانید هر مدل را به پلتفرم خود متصل کنید. اگر از کامپیوتر استفاده می کنید، مطمئن شوید که سیستم شما از حداقل مشخصات سخت افزاری برای اتصال کارت کپچر بهره می برد، زیرا ضبط ویدئو های FHD یا 4K به پردازش نسبتا بالایی نیاز دارد که توسط سیستم انجام خواهد شد. اگر از مک استفاده می کنید همانطور که اشاره کردیم باید گزینه های سازگار با این سیستم عامل را تهیه کنید. برای اتصال به کنسول نیز دقت کنید که ویدئو کپچر با کنسول سازگاری داشته باشد، معمولا در پشت پک یا سایت سازنده کارت کپچر اطلاعات کاملی در این مورد پیدا می شود.

قیمت؛ بسته به نیاز خود انتخاب کنید!

قیمت عاملی تاثیر گذار در کیفیت دریافتی از کارت کپچر است و هر چقدر که بیشتر هزینه کنید طبیعتا گزینه های بهتری سر راه شما قرار می گیرند. با این وجود قبل از اینکه به سراغ کارت کپچر های گران قیمت بروید بهتر است نگاهی به سطح نیاز و تجهیزات دیگر خود داشته باشید. به عنوان مثال اگر کنسول یا کامپیوتر تان قادر نیست رزولوشن 4K را هندل کند، نیازی به پرداخت هزینه های بالا برای تهیه ویدئو کپچر با پشتیبانی از این رزولوشن نیست. گرچه که اگر به ارتقا کار و تجهیزات خود در آینده فکر می کنید بهتر است به سراغ این مدل ها بروید.

کارت کپچر پی سی / کپچر کارت یعنی چه

سخن پایانی

اکنون و با خواندن این مقاله میدانید که کارت کپچر چیست و چه کاربردی دارد. کپچر کارت ها گزینه هایی ایده آل برای تولید محتوای ویدئویی هستند و استریم حرفه ای بدون کمک آن ها امکان پذیر نخواهد بود. البته طبیعتا می توانید بدون استفاده از یک کارت کپچر در کامپیوتر به استریم بپردازید و اگر قصد ضبط با کیفیت معمولی را دارید به مشکلی بر نخواهید خورد.

با این وجود بیش از نصف تجربه یک استریم موفق یا یک محتوای ویدئویی با کیفیت به وسیله  زیبایی های بصری مانند نورپردازی، دیزاین محیط و … رقم می خورد و بدون یک کارت کپچر نمی توانید این جزئیات را به تصویر بکشید. شما بگویید مهم ترین کاربرد کارت کپچر چیست؟ شما از چه کپچر کارت هایی برای تولید محتوا استفاده می کنید؟ نظرات و تجربیات خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران تکنوسان مگ به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا