موبایل و تبلت

هر آنچه که باید درباره گلس پرایوسی (Privacy) بدانید

اگر در همین لحظه عبارت “ارتقای امنیت گوشی موبایل” را در گوگل جست‌وجو کنید، با چندین روش از جمله استفاده از کدهای امنیتی یا تغییر IP موبایل مواجه خواهید شد. با وجود ابزارهای کارآمد و قدرتمند در حوزه حفظ حریم شخصی برای گوشی‌های موبایل، باز هم پیش می‌آید که افراد به حریم شخصی شما ورود می‌کنند. تصور کنید که در مترو و روی صندلی خود نشسته‌اید و مشغول خرید محصول در یک فروشگاه اینترنتی هستید؛ همه‌چیز در امنیت کامل است و خوب پیش می‌رود، اما باز هم اطلاعات شما به سرقت می‌روند و به اصطلاح هک می‌شوید؛ کجای کار اشتباه است؟ آیا تا به حال در مورد هک شدن از روی صفحه گوشی چیزی شنیده‌اید؟ در مورد گلس پرایوسی (Privacy) چطور؟ اصلا گلس پرایوسی چیست؟

محافظ صفحه نمایش گلس Privacy

سوژه ما در این موضوع به بهبود امنیت گوشی‌های موبایل مخصوصاً در اوقاتی که شما در محیط بیرون هستید، اختصاص دارد. مسئله هک شدن فقط به دنیای داخل سیستم‌های کامپیوتری مربوط نمی‌شود و این اتفاق ممکن است به سادگی یک نگاه یواشکی از جانب بغل‌دستی‌تان رخ بدهد. در ادامه مطلب پیش رو، قرار است تا به صورت مفصل در مورد گلس پرایوسی، مکانیزم آن در رابطه حفظ امنیت گوشی و اطلاعات لازم در مورد آن بپردازیم. با تکنوسان مگ همراه باشید.

گلس پرایوسی دقیقاً چه محصولی است؟

ماهیت گلس‌های پرایوسی یا گلس حریم شخصی موبایل چیزی شبیه به شیشه‌های سکوریت برای پنجره‌های یک واحد مسکونی است؛ البته با یک مزیت اضافه‌تر و کاربردی‌تر. اگر قضیه حفظ حریم خصوصی موبایل را به یک کمان تشبیه کنیم، گلس پرایوسی (Privacy Glass) دقیقاً همان تیر قدرتمندی است که از داخل این کمان به سمت 2 هدف مهم رها می‌شود؛ هدف اول جلوگیری از نگاه‌های یواشکی و سودجویانه و هدف دوم به منظور حفاظت از بروز انواع خط، خش و ضربه به نمایشگر حساس موبایل است.

ویژگی گلس پرایوسی

یک گوشی موبایل که صفحه نمایش آن با گلس پرایوسی پوشانده شده است، امکان دیده شدن نمایشگر را از هرکسی جز صاحب دستگاه سلب می‌کند. این محافظت به نحوی است که با چرخش صفحه نمایش موبایل به 30 درجه آن‌طرف‌تر، عملاً چیزی جز یک صفحه مستطیلی سیاه یا تیره از موبایل دیده نمی‌شود؛ اما این گلس عملاً چگونه کار می‌کند؟

گلس‌ های پرایوسی چگونه کار می‌کنند؟

اکثر گلس‌های پرایوسی با بهره‌مندی از فناوری جدید و منحصربه‌فردی با عنوان Micro Louvre ساخته می‌شوند؛ این فناوری باعث می‌شود تا نور فقط از زوایای مشخصی از صفحه نمایش موبایل عبور کند. لایه فیلتردار به کار رفته در گلس‌های پرایوسی معمولاً روی زوایه‌های 60 و 90 درجه تنظیم شده است و هر کسی که در زاویه‌ای به جز این 2 زاویه قرار بگیرد، قادر به مشاهده صفحه نمایش نخواهد بود.

همه چیز درباره انواع گلس پرایوسی

برندهای معتبر و متنوعی وجود دارند که در حال حاضر تولید و عرضه گلس‌های پرایوسی را بر عهده دارند، اما قبل از شروع هر چیز، بهتر است تا نکاتی را درباره این نوع گلس‌ها در نظر داشته باشید؛ یک گلس پرایوسی قطعاً یکی از چند نوع گلس زیر است:

گلس ساخته‌شده با فناوری Micro Louvre: همان‌طور که گفتیم، بسیاری از گلس‌های پرایوسی با تکیه بر فناوری Micro Louvre ساخته می‌شوند. گلس‌های پرایوسی بهره‌مند از این فناوری، تجربه دید بهتری را نسبت به دیگر گزینه‌ها که فقط صفحه موبایل را تیره جلوه می‎‌دهند، به ارمغان می‌آورند.

گلس حرارت دیده یا تمپرد (Tempered Glass): این نوع گلس‌های پرایوسی کمی سنگین‌تر از دیگر گزینه‌ها هستند و ممکن است استفاده از صفحه نمایش را کمی سخت کنند. البته با این حال گلس‌های حرارت دیده یا همان گلس تمپرد علاوه بر کنترل زاویه‌های عبور نور از صفحه نمایش، یکی از قدرتمندترین محافظ‌های ضد ضربه محسوب می‌شوند.

گلس حریم شخصی موبایل

گلس‌های Two-way و Four-way: این سری از گلس‌های پرایوسی از جمله خلاقانه‌ترین محصولات برای حفظ حریم خصوصی در گوشی‌های موبایل به شمار می‌روند. یک گلس پرایوسی از نوع Two-way امکان مشاهده صفحه نمایش را تنها در وقتی فراهم می‌کند که موبایل را به صورت عمودی و صاف نگه دارید؛ البته نوع دوم یعنی Four-way علاوه بر حالت عمودی، قابلیت مشاهده صفحه به صورت افقی را هم در اختیار شما خواهد گذاشت.

کاربردهای دیگر گلس پرایوسی

گلس‌های پرایوسی تنها برای جلوگیری از نگاه‌های سودجویانه افراد بیگانه به کار نمی‌روند. گلس‌های پرایوسی علاوه بر محافظت صفحه نمایش از نگاه دیگران، امکان بروز خط، خش و انواع ضربات را کاهش می‌دهند و نور صفحه نمایش را هم به محیط اطراف منتشر نمی‌کنند.در کنار همه این کاربردهای مفید، باید به قابلیت ضد تابش نور خورشید، فیلتر نور آبی (نور آبی، نوری است که از جانب صفحه گوشی ساطع و باعث کاهش ترشح هورمون‌های خواب می‌شود)، محافظت از باقی ماندن اثر انگشت و حتی لکه‌های روغنی اشاره کرد.

گلس پرایوسی چگونه روی خالی شدن شارژ موبایل تاثیر می‌گذارد؟

شاید جمله سوالی این بخش حس کنجکاوی شما را حسابی تحریک کرده باشد، اما نگران نباشید، چون این مسئله در مورد همه گلس‌های پرایوسی رخ نمی‌دهد. بعضی از گلس‌های پرایوسی تنها روی کاغذ ایده‌آل هستند و ممکن است عملاً تمام روشنایی و وضوح صفحه نمایش را مختل کنند؛ در چنین‌شرایطی افراد برای روشن‌تر کردن صفحه نمایش، از طریق تنظیمات موبایل اقدام می‌کنند و همین امر باعث خالی شدن شارژ و در نهایت تضعیف باتری می‌شود، البته این مسئله تنها یکی از معایب گلس‌های پرایوسی است. با اینکه مزایای این نوع گلس‌ها بسیار بیشتر از ایرادهای آن هستند، اما بهتر است تا در بخش بعدی مروری بر خلاصه مزایا و معایب خرید گلس پرایوسی داشته باشیم.

مزایا و معایب گلس پرایوسی

گلس پرایوسی چگونه از حریم شخصی شما محافظت می کند

بدیهی است که گلس‌های پرایوسی هم مانند تمام محصولات موجود در بازار، علاوه بر مزایا و کاربردهای مفید، دارای معایب، ایرادها و به اصطلاح باگ‌های مخصوص به خودشان هستند. جدول زیر خلاصه‌ای از مهم‌ترین نقاط مثبت و نقاط منفی انواع گلس های پرایوسی است:

مزایا معایب
جلوگیری از بروز گرد و غبار امکان تیرگی بیش از حد صفحه نمایش
مقاوم در برابر ضربات شدید مثل ضذبه چاقو امکان نیاز به افزایش نور صفحه نمایش
مقاوم در برابر تابش نور UV دشواری در زاویه یابی برای عکاسی یا فیلم برداری
انسداد زاویه دید افراد حاضر در محیط امکان دیده شدن صفحه نمایش با ایستادن افراد در پشت سر کاربر
قابل شست و شو و نصب آسان سنگین شدن صفحه نمایش
عدم بروز حباب پس از چسبیدن امکان دیده نشدن Notification های موبایل
جلوگیری از آسیب های ناشی از نور آبی صفحه نمایش امکان کاهش وضوح صحفه نمایش در مواجهه با نور خورشید
محدودیت در انتشار نور صفحه نمایش به محیط اطراف برجسته شدن بیش از حد صفحه نمایش

 حرف آخر

محافظ صفحه نمایش پرایوسی

گلس‌های پرایوسی، راه حل نهایی برای حفظ حریم خصوصی دارندگان گوشی‌های موبایل هستند. با علم بر اینکه یک گلس پرایوسی ممکن است از معایب خاصی هم برخوردار باشد، اما باید بدانیم که ارزش این نوع گلس‌ها بیش از حد تصور است. گلس‌های پرایوسی علاوه بر اینکه بهترین گزینه برای خلاص شدن از نگاه‌های یواشکی در محیط‌های عمومی است، ابزاری برای محافظت از بروز ضربات مختلف هم محسوب می‌شود.

بسیاری از افراد معتقدند که حفظ حریم خصوصی، بر یک صفحه نمایش روشن و بسیار شفاف ارجحیت دارد؛ نظر ما هم همین است. با استفاده از انواع گلس پرایوسی حتی می‌توان از بروز آسیب‌های ناشی از نورهای مضر صفحه نمایش و آزار دیگران با نور ساطع‌شده از موبایل جلوگیری کرد. حالا در نهایت این خود شما هستید که باید درباره اهمیت و کاربردهای گلس‌های پرایوسی قضاوت کنید. با در نظر گرفتن تمام نکات این مطلب، به این فکر کنید که آیا گلس‌های پرایوسی همان‌چیزی هستند که شما به آن نیاز دارید یا خیر؟ شما همراهان عزیز می توانید نظرات خود را با ما و مخاطبان مجله تکنوسان به اشتراک گذارید. همچنین با مراجعه به صفحه خرید عمده می توانید حساب کاربری تان را به حساب همکار ارتقا داده و پس از آن قیمت ها را به صورت عمده مشاهده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا