احتمالا کلمه رومینگ بارها به گوش شما خورده است و شما آن را در جاهای مختلفی نظیر تنظیمات گوشی، تبلیغات و غیره دیده اید. به طور کلی هنگامی که به ایام تعطیل و سفرهای نوروزی نزدیک می شویم این کلمه بیشتر به گوش می خورد، چرا که اپراتورهای مختلف تعرفه های رومینگ خود را در مکان های مختلف تبلیغ می نمایند و معمولاً افراد به هنگام سفرهای بین المللی اقدام به فعال کردن سرویس رومینگ تلفن همراه خود می کنند. در نتیجه شما برای اینکه بتوانید از سیم کارت خود در سایر کشورهای دنیا که با اپراتور سیم کارت شما همکاری دارند استفاده کنید می بایست این سرویس را فعال نمایید.
در مجموع سرویس رومینگ (Roaming) را می توان یک راه برای دریافت سیگنال و اطلاعات در خارج از کشور و مناطقی که اپراتور شما آن مکان را پوشش دهی نکرده معرفی نمود. به همین خاطر تکنوسان مگ با نگارش این مقاله سعی کرده تا اطلاعات جامع و کاملی در خصوص این سرویس در اختیار شما قرار دهد تا شما بیشتر با مفهوم رومینگ و تعرفه های آن آشنا شوید.
فهرست مطالب
رومینگ چیست؟
هنگامی که شما از مرزهای کشور ایران خارج می شوید دیگر در محدوده شبکه های مخابراتی اپراتور خود قرار ندارید و این امر به این معنی است که شما نمی توانید از سیم کارت خود برای انجام اموری نظیر برقراری تماس، ارسال و دریافت پیامک و استفاده از داده اینترنت بهره ببرید. در چنین مواقعی شما با فعال کردن سرویس رومینگ گوشی می توانید از اپراتورهای کشور مورد نظر برای انجام این امور استفاده کنید و این موضوع به این معنی است که شما برای انجام این کارها نیازی به خرید سیم کارت کشور مقصد ندارید و می توانید از سیم کارت خودتان استفاده نمایید. پس از فعال کردن سرویس رومینگ در گوشی چنانچه شما از سیم کارت خود برای برقراری تماس استفاده نمایید به آن تماس، تماس رومینگ می گویند. البته این موضوع در خصوص استفاده از داده های اینترنت و ارسال و دریافت پیامک نیز صادق می باشد.
نکته دیگری که در این خصوص وجود دارد این است که امروزه طرح خاصی به نام طرح رومینگ ملی نیز وجود دارد که در این طرح شما با فعال کردن سرویس رومینگ خود می توانید در نقاطی از کشور که اپراتور شما آن نقطه را آنتن دهی نکرده است، اپراتور دیگری را جایگزین نمایید و بدین صورت بدون خرید سیم کارت جدید، برای برقراری تماس از سیم کارت خودتان استفاده کنید. این امر سبب شده تا موضوع کمبود پوشش شبکه در داخل کشور به شکل قابل توجهی جبران شود و سیم کارت اپراتورهای مختلف در نقاط گوناگون همیشه در دسترس باشند. حالت رومینگ ملی یکی از پرطرفدار ترین طرح ها برای جبران کمبود پوشش شبکه می باشد.
تعرفه رومینگ اپراتور های مختلف
با وجود اینکه سرویس رومینگ یکی از سرویس های بسیار مفید و کاربردی می باشد، اما هزینه های سنگینی را برای استفاده از این سرویس می بایست پرداخت نمایید. از این رو برای آن که از پرداخت هزینه های تصادفی به دلیل فعال بودن حالت رومینگ گوشی پیشگیری به عمل بیاورید بهتر است با رفتن به بخش تنظیمات گوشی، حالت رومینگ گوشی خود را خاموش نمایید و تنها این حالت را در هنگامی که نیاز به استفاده از آن دارید روشن کنید.
به طور کلی مقدار هزینه ای که برای استفاده از سرویس رومینگ پرداخت می نمایید به ۲ عامل اپراتور و کشور مقصد وابسته می باشد. مثلاً کسانی که دارای سیم کارت اپراتورهای اروپایی هستند، چنانچه بین کشورهای اتحادیه اروپا سفر کنند دیگر نیازی به پرداخت هزینه رومینگ ندارند. در کشور ایران نیز اپراتورهای مختلفی مشغول فعالیت هستند که هر یک از آنها هزینه رومینگ متفاوتی را در نظر گرفته اند که در زیر به بررسی آنها می پردازیم:
- تعرفه رومینگ ایرانسل: برای آنکه تعرفه رومینگ این اپراتور را مشاهده کنید می بایست در مرحله نخست کشور مقصد را مشخص نمایید. به طور مثال تعرفه رومینگ اپراتور ایرانسل برای کشور آلمان در مکالمات داخلی ۶۹۰۰ تومان، در مکالمه با کشور ایران ۱۰۵۰۰ تومان، برای دریافت مکالمه ۹۰۰۰ تومان، برای ارسال پیامک ۲۷۰۰ تومان و اینترنت به ازای هر مگابایت 3600 تومان می باشد.
- تعرفه رومینگ همراه اول: محاسبه تعرفه رومینگ همراه اول بر حسب دقیقه صورت می پذیرد و در نتیجه برای این اپراتور فرقی نمی کند که شما در حین برقراری تماس یک مکالمه ۱۵ ثانیه ای برقرار کرده اید یا یک مکالمه ۵۹ ثانیه ای، در هر صورت مبلغ هزینه دریافتی از شما برابر با یک دقیقه خواهد بود. تعرفه رومینگ اپراتور همراه اول برای کشور آلمان در مکالمات داخلی 5500 تومان، در مکالمه با کشور ایران 6500 تومان، برای دریافت مکالمه 2400 تومان، برای ارسال پیامک 5000 تومان و اینترنت به ازای هر مگابایت 4000 تومان می باشد.
- تعرفه رومینگ رایتل: تعرفه رومینگ اپراتور رایتل برای کشور آلمان در مکالمات داخلی 2300 تومان، در مکالمه با کشور ایران 2300 تومان، دریافت مکالمه رایگان و ارسال پیامک 7000 تومان می باشد.
روش کار خدمات رومینگ چگونه است؟
روش کار حالت رومینگ گوشی نسبتاً ساده و آسان می باشد؛ برای این کار اپراتورهای مختلف سیم کارت اقدام به امضای قرارداد مشارکت با اپراتورهای سایر کشورهای دنیا می کنند و پس از دریافت هزینه مشخص به شما اجازه می دهند تا بتوانید به آنتن های این اپراتورها متصل شوید و از خدمات آن ها استفاده نمایید.
قراردادهای که در این خصوص تنظیم می گردند یک قرارداد دو طرفه می باشد و طی آن مشتریان هر دو اپراتور قادر به استفاده از سیم کارت خود در این دو کشور خواهند بود. البته این امکان برای همه وجود دارد که پس از سفر به کشور مقصد، اقدام به خرید یک سیم کارت اعتباری در آن کشور نموده و از خدمات اپراتور کشور مقصد بهره ببرند. اما برخی افراد تمایل دارند تا از سیم کارت خودشان در کشورهای مقصد استفاده نمایند و برای انجام این کار نیاز به فعال کردن حالت رومینگ گوشی خود دارند.
تکنولوژی GSM و CDMA در زمینه رومینگ
اپراتورهای مختلف برای اینکه بتوانند از سرویس رومینگ بهره ببرند از تکنولوژی های گوناگونی جهت اتصال استفاده می کنند. به همین خاطر افرادی که قصد استفاده از سرویس رومینگ را دارند می بایست بررسی کنند که آیا گوشی آن ها قابلیت اتصال به شبکه سایر نقاط را دارا می باشد یا خیر.
در نتیجه پیش از آنکه به کشور مقصد سفر کنید بهتر است خصوصیات گوشی خود را مورد بررسی قرار دهید و چک کنید که آیا گوشی شما تکنولوژی های خاصی را که اپراتور سیم کارتتان برای استفاده از سرویس رومینگ نیاز دارد را دارا می باشد یا خیر. استانداردهای رایج و معمولی که اپراتورها برای استفاده از سرویس رومینگ به آن نیاز دارند دو استاندارد GSM و CDMA می باشند.
استاندارد GSM
استاندارد GSM یا همان Global System for Mobile استانداردیست که در ارتباطات بی سیم مورد استفاده قرار می گیرد. استاندارد فوق به عنوان جایگزین سیستم های آنالوگ 1G معرفی شده است. در کشورهای گوناگون در این شبکه از باندهای فرکانسی ۹۰۰MHz تا ۲۱۰۰MHz استفاده می گردد. طبق اطلاعات به دست آمده تعداد بسیار زیادی از اپراتورها از استاندارد فوق در سرویس رومینگ استفاده می نمایند.
استاندارد CDMA
استاندارد CDMA یا آن همان Code Division Multiple Access استانداردی است که برای انتقال امواج رادیویی مورد استفاده قرار می گیرد. در استاندارد فوق نیاز به استفاده از سیم کارت نیست و در اغلب مواقع گوشی ها محدود به استفاده از یک اپراتور خواهند بود.
جمع بندی
سرویس رومینگ از جمله سرویس های پرکاربردی است که به کاربران این امکان را می دهد تا از سیم کارت خود در سایر کشورهای دنیا برای برقراری تماس، ارسال و دریافت پیامک و … استفاده نمایند. علاوه بر این در نقاطی از کشور که اپراتور سیم کارت شما آن منطقه را پوشش دهی نکرده، با فعال کردن سرویس رومینگ می توانید به اپراتور دیگری متصل شوید و این امر به این معنی است که شما در تمام نقاط کشور آنتن لازم برای برقراری تماس را دارا می باشید.
تعرفه رومینگ اپراتور های مختلف نیز با یکدیگر متفاوت می باشد. این سرویس دارای موارد کاربرد گسترده ای است و امروزه بسیاری از افراد از این سرویس استفاده می نمایند.
نظر شما راجع به این سرویس چیست؟ شما می توانید نظرات خود را در خصوص استفاده از سرویس رومینگ در بخش دیدگاه این مقاله با ما به اشتراک بگذارید تا کاربران نیز از تجربیات شما در زمینه استفاده از این سرویس بهره مند شوند.