موبایل و تبلت

حالت مزاحم نشوید (Do Not Disturb) در گوشی چیست و نحوه فعالسازی آن

همانطور که می دانید، گوشی های هوشمند یکی از اصلی ترین عوامل حواس پرتی هنگام تمرکز شناخته می شوند. به همین دلیل، طراحان گوشی با ایجاد قابلیت Do Not Disturb، بستر خیلی خوبی را برای کاربران فراهم کرده اند. حالت مزاحم نشوید در گوشی، توانایی زیادی در ایجاد تمرکز هنگام فعالیت های مهم، ایجاد می کند و می تواند بسیار موثر باشد.

شاید بسیاری از شما با حالت مزاحم نشوید در گوشی آشنا نباشید و کاربرد این وضعیت را ندانید؛ از این رو در این مقاله ابتدا به تعریف حالت عدم مزاحمت در گوشی می پردازیم و در ادامه شما را با کاربرد آن و نحوه فعالسازی در گوشی ها آشنا می کنیم. بنابراین تا انتهای این مقاله با تکنوسان مگ همراه باشید.

حالت Do Not Disturb چیست؟

حالت مزاحم نشوید در موبایل چیست

در دنیایی زندگی می کنیم که با دغدغه ها و چالش های زیادی در طول روز رو به رو می شویم. از طرفی، استفاده از گوشی های هوشمند به امری غیر قابل انکار در امور روزمره تبدیل شده است و همه ما ساعت های زیادی در حال استفاده از موبایل هستیم. بسیاری از ما در اثر استفاده زیاد از گوشی، به آن اعتیاد پیدا کرده ایم و آرزو می کنیم که ای کاش کمی از این فضا فاصله بگیریم و بتوانیم روی یک کار به درستی تمرکز کنیم. صدای یک نوتیفیکیشن و روشن شدن صفحه گوشی، کافی است تا تمرکز ما حین انجام کار از بین برود اما قابلیت مزاحم نشوید، دقیقا همان چیزی است که به شما کمک می کند تا ساعاتی را در اختیار خود باشید و بدون ذره ای حواس پرتی به کار مورد نظر خود بپردازید.

حالت مزاحم نشوید یا Do Not Disturb اساساً یک حالت بی‌صدا برای تلفن شما است، اما این قابلیت به شما داده شده است تا این حالت بی صدا را برای خود شخصی سازی کنید. در واقع شما می توانید انتخاب کنید که چه اعلان هایی برایتان نمایش داده شود. به یاد داشته باشید رئیس شما هستید و ذهن شما نیاز دارد تا در طی شلوغی های روز، ساعاتی را به دور از هشدارها و اعلان های گوشی سر کند. حالا با قابلیت مزاحم نشوید در گوشی، می توانید بدون اینکه  تلفن تان را خاموش کنید، با تنظیمات دلخواه تعیین کنید که می خواهید چه نوتیفیکیشن هایی به روی گوشی شما ظاهر شود.

کاربرد های حالت مزاحم نشوید در موبایل

کاربردهای حالت مزاحم نشوید

حالت Do Not Disturb یا به عبارت دیگر DND، کاربرد های زیادی دارد و شما می توانید در هر زمانی که نیاز به تمرکز و دور بودن از گوشی داشتید، از آن استفاده کنید. رایج ترین زمانی که از حالت “مزاحم نشوید” استفاده می شود؛ هنگام خواب و استراحت است. طبیعتا کسی دوست ندارد که هنگام استراحت پس از گذراندن یک روز کاری و شلوغ، صدای هشدار و اعلان های گوشی برایش مزاحمت ایجاد کند.

علاوه بر این، شما می توانید هنگام رانندگی نیز گوشی خود را روی وضعیت Do Not Disturb بگذارید و با تمام تمرکز خود رانندگی کنید. همچنین می توانید هنگام مطالعه، تماشای فیلم و یا هر فعالیت دیگری که نیاز به تمرکز دارد؛ از گزینه مزاحم نشوید، بهره ببرید و با ذهنی آماده و حواس شش دانگ به انجام فعالیت مورد نظر خود بپردازید.

در واقع با استفاده از وضعیت Do Not Disturb، به شما اجازه داده می شود تا قوانین خاصی را برای این حالت در نظر بگیرید. به این صورت که می توانید فقط به تعدادی اپلیکیشن اجازه دهید تا اعلان هایشان مجاز باشد. همچنین می توانید فقط از یک سری از شماره های مخاطبانتان، تماس دریافت کنید. به طور کلی، می توانید این حالت را با توجه به نیاز خود، شخصی سازی کنید.

نحوه فعالسازی گزینه Do Not Disturb در گوشی های اندرویدی

قابلیت Do Not Disturb اندروید

امروزه همه گوشی های جدید از قابلیت مزاحم نشوید، برخوردارند و می توانید از آن بهره ببرید. برای فعال کردن این حالت در گوشی های اندرویدی نیاز است تا اندروید گوشی شما از نسخه 6 به بالا باشد. باید ابتدا به تنظیمات گوشی خود بروید و عبارت Do Not Disturb را جستجو کنید. در تنظیمات این حالت چندین گزینه وجود دارد و شما می توانید با توجه به نیازتان یکی از آن ها را انتخاب کنید. با فعال کردن حالت مزاحم نشوید، همه اعلان ها و تماس های دریافتی شما مسدود می شود. البته مخاطبینی که جز لیست مورد علاقه شما هستند، اعلانات و تماس هایشان را دریافت می کنید.

در بخش دیگری شما می توانید زمانی را مشخص کنید که تا آن ساعت فقط این حالت فعال باشد. همچنین یکی از حالت های مورد علاقه کاربران، حالت Sleeping است که می توانید یک برنامه یک هفته ای تنظیم کنید تا با فعال کردن این حالت، در زمان و روزهای مشخص شده، حالت “مزاحم نشوید” فعال شود.

یکی از بخش های جذاب، سفارشی سازی حالت Do Not Disturb است که می توانید برنامه منحصر به فرد و روتین خود را اضافه کنید. در این گزینه به شما اجازه داده می شود تا روزهای هفته و زمان شروع و پایان حالت Do Not Disturb را مشخص کنید. طبیعتا پس از این، با فعالسازی گزینه Do Not Disturb، این وضعیت طبق برنامه شما فعال و غیرفعال می شود. شما می توانید این نوع برنامه را برای حالات مختلفی تنظیم کنید، مثلا برای مواقع رانندگی، خواندن کتاب و مطالعه و … می توانید با تنظیم یک برنامه خاص با خیال راحت به روی انجام کارتان متمرکز شوید.

همچنین در بخشی شما می توانید تماس، پیام ها و مکالمات را بین گزینه های مخاطبین، مخاطبین مورد علاقه و هیچ کدام اولویت بندی کنید. به این صورت که فرضا با تنظیم به روی مخاطبین مورد علاقه، فقط تماس ها و پیام ها را از مخاطبین مورد علاقه خود دریافت می کنید. اگر گزینه Repeated Calls فعال باشد، به این معنی است که اگر شخصی در فاصله زمانی کوتاهی، چند بار با شما تماس بگیرد؛ به منظور ضروری بودن کار او، حالت DND غیرفعال می شود و می توانید تماس او را دریافت کنید.

وقتی حالت “مزاحم نشوید” فعال است، صدا و ویبره اعلان ها و تماس غیرفعال می شود؛ البته شما می توانید در بخشی مواردی مانند هشدارها، اعلان های تقویم، یادآوری ها و … را مشخص کنید. با این کار، در حالت Do Not Disturb، همه چیز غیر فعال می شود به جز مواردی که تیک آن ها را زده اید.

اما گزینه مورد علاقه همه کاربران، اضافه کردن اپلیکیشن هایی به لیست است که نمی خواهند در حالت do not disturb، از آن ها اعلانی دریافت کنند. در این بخش به راحتی می توانید اپلیکیشن های موردنظر خود را در لیستی قرار دهید که در مدت قعالسازی حالت مزاحم نشوید، اعلان هایشان غیر مجاز می شود.

نحوه فعالسازی گزینه Do Not Disturb در گوشی های آیفون

استفاده از حالت مزاحم نشوید در آی او اس

در گوشی های آیفون نیز حالت مزاحم نشوید، طراحی شده است تا کاربران iOS نیز بتوانند از این ویژگی کاربردی و جذاب در گوشی های موبایل، بهره مند شوند. برای فعالسازی گزینه Do Not Disturb در گوشی اپل باید صفحه گوشی را به بالا بکشید و روی گزینه هلال ماه لمس کنید. هنگامی که حالت “مزاحم نشوید” فعال باشد، تمام اعلان‌های صوتی را خاموش می‌ کند و صفحه نمایش را نیز تاریک نگه می‌ دارد. به این صورت که نوتیفیکیشن‌ ها همچنان وارد می‌ شوند و اگر به صورت دستی صفحه را روشن کنید، می‌توانید آن ها را ببینید. علاوه بر این، وقتی “مزاحم نشوید” روشن است، صفحه قفل پیامی را نشان می‌ دهد که به شما اطلاع می‌دهد گوشی شما در حالت Do Not Disturb است.

وقتی که انگشت خود را به روی آیکون Do Not Disturb چند ثانیه نگه دارید، به شما قابلیت سفارشی کردن این وضعیت را می دهد. البته شما می توانید با رفتن به تنظیمات و پیدا کردن بخش Do Not Disturb نیز به این تنظیمات دست پیدا کنید. در این حالت می توانید وضعیت مزاحم نشوید را برای مدت مشخصی فعال کنید یا می توانید تا زمانی که مکان فعلی خود را ترک می کنید، فعال باشد.

علاوه بر این امکان ایجاد یک برنامه ریزی خاص را به شما می دهد که می توانید اعلان ها و هشدارها را برای افراد خاص و یا برنامه های خاصی محدود کنید. سپس در صورتی که گزینه Always را انتخاب کنید، DND برای شما در همه حال فعال خواهد بود. در صورتی که گزینه While iPhone is Locked را انتخاب کنید قابلیت Do not disturb آیفون برای شما تنها در حالتی که گوشی شما قفل باشد، فعال می شود. همچنین باید مشخص کنید که دریافت تماس ها و پیام ها برای کدام دسته از مخاطبین شما مجاز است.

 اگر گزینه Repeated Calls را فعال کنید، به این معنی است که اگر شخصی بیشتر از 2 بار در فاصله زمانی کوتاهی، با شما تماس بگیرد؛ حالت DND غیرفعال می شود و تماس او را دریافت خواهید کرد.

سوالات رایج درباره حالت مزاحم نشوید (Do Not Disturb)

چطور از حالت عدم مزاحمت در گوشی آیفون هنگام رانندگی استفاده کنم؟

از ورژن iOS 11 به بعد، به طور خودکار زمانی که در حال رانندگی باشید نوتیفیکشن‌ ها بدون صدا نشان داده می شوند. این موضوع پس از اینکه خودرو متوقف شود با یک پیام متنی به اطلاع شما می‌ رسد. برای این کار باید گزینه Do Not Disturb While Driving را به روی اتوماتیک قرار دهید.

برای فعال سازی DND با تنظیمات پیش فرض در اندروید چه گزینه ای را فعال کنیم؟

برای این کار کافی است تا نوتیفیکیشن بار گوشی را از بالا به پایین بیاورید و با لمس آیکون DND، با تنظیمات پیش فرض حالت Do Not Disturb را فعال کنید.

علامت فعال بودن حالت Do Not Disturb آیفون چگونه است؟

در صورتی که حالت “مزاحم نشوید” فعال باشد، در بخش بالایی دستگاه و سمت راست، یک آیکون با نماد شکل ماه نشان داده شده است.

جمع بندی

رهایی از دغدغه ها و چالش های زندگی روزمره به یکی از اهداف زندگی انسان تبدیل شده است و این مسئله باعث شده است تا در طول روز به دنبال ساعاتی آرامش و تمرکز به روی خود بگردیم. استفاده زیاد از گوشی های هوشمند، نقش مهمی در عدم تمرکز ما هنگام انجام کارهای مختلف، پیدا کرده است. از این رو با استفاده از حالت حالت مزاحم نشوید در گوشی، می توانید بسیاری از اعلانات و تماس های غیر ضروری خود را در مدت زمان مورد نظر خود محدود و حتی غیر فعال کنید. در این مقاله به سوال گزینه do not disturb چیست، پاسخ دادیم و شما را با کاربردهای رایج آن و همینطور نحوه فعالسازی مزاحم نشوید در گوشی های اندروید و آیفون، آشنا کردیم. احتمالا بسیاری از شما تجربه استفاده از این حالت کاربردی را داشته اید؛ لطفا نظرات ارزشمند خود را درباره این قابلیت کاربردی در موبایل در بخش دیدگاه ها، با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

3 دیدگاه

  1. هندفری من یهویی قطع میشه تلفن و صحبت کردن درسته ولی موزیک قطع میشه

  2. در DND من تماس های ورودی رو ریجکت میکنه
    حالتی وجود داره که حالت خاموش اعلام کنه به تماس گیرنده ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا