کامپیوتر و لپ تاپ

ویندوز دیفندر (Windows Defender) چیست و نحوه استفاده از آن

یکی از اسم هایی که همواره از گذشته تا کنون در محیط ویندوز به گوش می خورده است، ویندوز دیفندر می باشد. Windows Defender از گذشته تا کنون در ویندوز وجود داشته و وظایف مختلفی را با هدف بهبود تجربه کاربری و حفظ امنیت بر عهده داشته است. مایکروسافت همواره توصیه کرده که ویندوز دیفندر را فعال و بروز نگه دارید؛ اما آیا فعال بودن این نرم افزار در ویندوز ضروری می باشد؟ در این مقاله از تکنوسان مگ قصد داریم ببینیم ویندوز دیفندر چیست و چه مزایایی دارد، سپس نحوه فعال و غیر فعال کردن Windows Defender را مورد بررسی قرار دهیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ویندوز دیفندر چیست؟

به زبان ساده ویندوز دیفندر یک نرم افزار امنیتی است که توسط مایکروسافت برای محافظت از کامپیوترهای ویندوزی در برابر ویروسها، تروجانها و سایر تهدیدات آنلاین طراحی شده است. ویندوز دیفندر به صورت پیش فرض بر روی کامپیوترهای ویندوزی نصب شده و به صورت خودکار به روز می شود. این نرم افزار دارای قابلیت های مختلفی مانند اسکن سریع، اسکن کامل، اسکن زمانبندی شده، حفاظت در زمان واقعی، حفاظت از فولدرها، حفاظت از مرورگر و… می باشد.

تاریخچه ویندوز دیفندر

پیش از آن که بخواهیم در مورد آموزش کار با ویندوز دیفندر اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم، نیاز است تا نگاهی به تاریخچه ویندوز دیفندر انداخته و در مورد این سرویس اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه کنیم. به صورت کلی ویندوز دیفندر سرویسی است که پیش از این با نام Microsoft AntiSpyware شناخته می‌شد و شرکت مایکروسافت پس از آن که سرویس GIANT AntiSpyware را در تاریخ 16 دسامبر 2004 خریداری کرد، این سرویس را برای اولین بار در 24 اکتبر 2006 به سیستم عامل ویندوز اضافه کرده است. پس از آن نیز رفته رفته این سرویس با دریافت بروزرسانی های متعدد به بخش مهم تری در ویندوز تبدیل شد و امروزه ب نام ویندوز دیفندر شناخته می شود.

ویندوز دیفندر در ویندوز های 8، 8.1، 10 و 11 دچار تحولات اساسی شد و با ارتقا رابط کاربری و ویژگی های امنیتی به بخش پررنگ تری از ویندوز تبدیل شد. با این حال ویندوز دیفندر در ویندوز های قبلی مانند ویندوز 7، ویستا و ایکس پی نیز وجود داشته است.

کاربرد ویندوز دیفندر

پس از آن که شما را با سرویس ویندوز دیفندر و تاریخچه این سرویس آشنا کردیم، حال نیاز است تا به بررسی کاربرد ویندوز دیفندر نگاهی انداخته و در مورد آن اطلاعات کاملی را به شما ارائه دهیم. از مهم‌ترین کاربردهای این سرویس، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حفاظت از کامپیوتر در برابر ویروس‌ها
  • مراقبت از کامپیوتر شما در برابر بدافزارها
  • حفاظت از کامپیوتر در برابر نصب نرم افزارها به صورت ناخواسته
  • محافظت از دستگاه شما در هنگام وب گردی
  • جلوگیری از سرقت هویت و اطلاعات شما
  • جلوگیری از نصب انواع تروجان‌ها، کرم‌ها و روت کیت‌ها

همچنین ویندوز دیفندر به نحوی برنامه نویسی شده است که می‌توانید با استفاده از آن، اقدام به اسکن کردن کامپیوتر خود به چند مدل مختلف کنید:

  • Quick scan: بررسی پوشه‌های مهم سیستم و اسکن آن‌ها
  • Full scan: چک کردن کل کامپیوتر شما برای پیدا کردن بدافزارها
  • Custom scan: فایل‌ها و پوشه‌های انتخاب شده را برای بدافزار اسکن می‌کند
  • Microsoft Defender offline scan: اسکن کامپیوتر برای پیدا کردن بد افزارهایی نظیر روت کیت ها بدون راه اندازی سیستم عامل

مدل‌های مختلف اسکن در سرویس ویندوز دیفندر به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید متناسب با نیاز خود از این سرویس برای اسکن کردن کامپیوتر خود استفاده کرده و به سرعت بدافزارها و ویروس‌ها را در سیستم خود پیدا کرده و از این طریق اقدام به پاک کردن آن‌ها از دستگاه خود کنید.

آموزش فعال سازی ویندوز دیفندر

یکی از سوالات بسیار مهمی که کاربران در مورد نصب ویندوز دیفندر مطرح می‌کنند این است که ویندوز دیفندر کجاست و چگونه می‌توان برای نصب و راه اندازی آن اقدام کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که به صورت پیش فرض سرویس ویندوز دیفندر در سیستم شما نصب است و به همین دلیل نیازی نیست تا برای نصب و فعال کردن ویندوز دیفندر کاری انجام دهید. در نتیجه اگر اقدامی برای غیر فعال کردن ویندوز دیفندر در ویندوز های 8، 10 یا 11 نکرده باشید، نیازی نیست تا مراحل فعال سازی ویندوز دیفندر را طی کنید. در کنار ویندوزهای 8 به بعد، این سرویس در نسخه‌های قبلی سیستم عامل ویندوز

یکی از مواردی که به منظور استفاده از ویندوز دیفندر و آموزش فعال سازی ویندوز دیفندر در ویندوز 11 باید به آن توجه داشته باشید این است که برخلاف آنتی ویروس‌های قدرتمند بزرگ موجود در بازار، برای استفاده از آنتی ویروس ویندوز دیفندر شرکت مایکروسافت هیچ هزینه ای از شما دریافت نمی‌کند و شما می‌توانید به صورت رایگان از این سرویس استفاده کنید.

آموزش فعال و غیرفعال کردن ویندوز دیفندر

اگر بخواهیم به بررسی نحوه فعال و غیر فعال کردن ویندوز دیفندر در ویندوز ۱۰ نگاهی انداخته و در مورد آن توضیحاتی را به شما ارائه دهیم باید گفت که شرکت مایکروسافت، سیستم عامل ویندوز خود را به نحوی ایجاد کرده است که ویندوز دیفندر هر بار که رایانه شما راه اندازی می‌شود، به طور خودکار شروع و اجرا می‌شود، مگر این که اقدام به غیر فعال کردن آن کنید.

در صورتی که قصد دارید تا به بخش تنظیمات ویندوز دیفندر دسترسی پیدا کرده و از آن استفاده کنید، برای باز کردن این سرویس به صورت دستی، نیاز است تا مراحل زیر را طی کنید. برای انجام این کار باید روی Start در سیستم عامل ویندوز خود کلیک کرده و یا دکمه را Windows key فشار دهید. سپس نیاز است تا در کادر جستجوی ویندوز عبارت Antivirus را تایپ کرده و بر روی گزینه Windows Security کلیک کنید. با انتخاب این گزینه صفحه تنظیمات ویندوز دیفندر برای شما باز می‌شود و می‌توانید به بخش‌های مختلف آن دسترسی پیدا کنید.

همچنین یکی از مواردی که باید به آن توجه داشته باشید این است که برخی از برنامه آنتی ویروس مانند AVG ،McAfee یا Webroot وقتی روی کامپیوتر شما نصب می‌شوند، آنتی ویروس ویندوز دیفندر را برای جلوگیری از بروز مشکل غیرفعال می‌کند. همان طوری که بیان کردیم آنتی ویروس ویندوز دیفندر به طور پیش فرض فعال بوده و بنابراین نیازی به فعال کردن دستی آن نیست. از سوی دیگر، اگر قصد دارید تا ویندوز دیفندر را غیرفعال کنید، برای انجام این کار نیاز است تا در گام اول آن را باز کرده و روی گزینه Settings کلیک کنید.

سپس نیاز است تا به بخش Update & Security آمده، گزینه Windows Security را انتخاب کرده و در نهایت به بخش Virus & threat protection بیایید. در این بخش با مراجعه به Manage Settings و غیر فعال کردن تیک Real Time Protection می توانید اقدام به غیر فعال کردن ویندوز دیفندر کنید. پس از انتخاب این گزینه یک پیغام پاپ آپ مبنی بر خاموش شدن برنامه ویندوز دیفندر به شما نمایش داده می‌شود.

در این بین یکی از چالش‌هایی که کاربران ممکن است با آن مواجه شوند، عدم فعال شدن ویندوز دیفندر است. در صورتی که با چنین مشکلی مواجه شدید، به احتمال زیاد سایر آنتی ویروس‌ها یا برنامه‌های ضد جاسوسی روی کامپیوتر شما نصب و اجرا شده است و به همین دلیل نمی‌توانید آنتی ویروس ویندوز دیفندر را فعال کنید. در واقع ممکن است برخی از برنامه آنتی ویروس به نحوی برنامه نویسی شده باشند که اگر ویندوز دیفندر نیز همزمان با آن فعال باشد، این برنامه‌ها به درستی اجرا نمی‌شوند.

توجه داشته باشید سیستم عامل ویندوز به دلیل حفظ امنیت کاربران، همواره به طور خودکار ویندوز دیفندر را روشن نگه می دارد؛ بنابراین پس از غیر فعال کردن آن با اولین ری استارت ویندوز دیفندر به صورت خودکار روشن خواهد شد.

حرف آخر

در این مطلب از تکنوسان مگ تلاش کردیم تا شما را با سرویس ویندوز دیفندر آشنا کرده و در مورد ویژگی‌ها و مزایا این سرویس اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم. توجه به موارد گفته شده در این مطلب به شما کمک می‌کند تا بتوانید به بهترین شکل ممکن از سرویس ویندوز دیفندر استفاده کرده و از این طریق از کامپیوتر خود بدون نصب برنامه دیگر در برابر انواع ویروس‌ها و بدافزارها حفاظت کنید.

در صورتی که نظر و دیدگاهی در مورد استفاده از ویندوز دیفندر دارید، می‌توانید در بخش کامنت‌ها دیدگاه‌های خود را ذکر کرده و از این طریق به سایر کاربران کمک کنید تا بتوانند بدون مشکل و چالش از این سرویس برای حفاظت از دستگاه‌های خود استفاده کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا