موس ها جزء پر استفاده ترین تجهیزات جانبی در زندگی امروزه ما محسوب می شوند و می توانند بسیاری از امور مربوط به کامپیوتر ما را ساده تر کنند. تا چند سال پیش این گجت ها تنها در کامپیوتر ها مورد استفاده قرار می گرفتند اما اکنون با گسترش پلتفرم های مختلف می توانید موس ها را برای کنترل دستگاه DVR، اندروید باکس، تلویزیون هوشمند و حتی تبلت تان استفاده کنید. در بین انواع مختلف موس و گسترش فناوری های جدید، همچنان موس های با سیم هستند که در صدر پرفروش ترین های بازار قرار می گیرند.
این موس ها احتیاجی به باتری یا شارژ ندارند، با قیمت مناسبی عرضه می شوند و با پلتفرم های مختلف سازگار خواهند بود. در مقاله راهنمای خرید موس با سیم، ابتدا انواع این نوع موس را معرفی می کنیم، سپس نکاتی برای انتخاب موس سیم دار را در اختیارتان قرار می دهیم، در آخر هم چند نمونه از بهترین موس های با سیم بازار را معرفی می کنیم. اگر قصد خرید موس سیم دار را دارید با تکنوسان مگ همراه باشید.
انواع موس با سیم موجود در بازار
همانطور که می دانید، تنوع موس های سیمی بازار بسیار زیاد است و برای هر کاربری، یک نوع ماوس وجود دارد. بهترین راه برای پیدا کردن موس سیمی مناسب، در نظر گرفتن سطح نیاز و بودجه مورد نظرتان می باشد. موس های سطح پایین همانطور که انتظار می رود برای امور نچندان حرفه ای طراحی شده اند و نمی توانند در استفاده های طولانی مدت نیازتان را برطرف کنند. در حالی که بعضی از بهترین موس های با سیم با طراحی بروز و البته قیمت بالا می توانند سال ها استفاده سنگین را دوام بیاورند. به طور کلی موس های سیمی موجود در بازار در 3 دسته بندی وجود دارند که آنها را از نظر کارایی، طول عمر و عملکرد متمایز می کند. در ادامه این 3 دسته را با یکدیگر بررسی می کنیم.
موس های OEM
اولین دسته بندی برای موس های سیمی، موس های سیمی OEM هستند؛ این موس ها در انواع زیادی وجود دارند و می توان گفت طیف وسیعی از موس های سیمی ارزان قیمت بازار از نوع OEM می باشند. موس های OEM در واقع به موس هایی می گویند که توسط یک یا چند شرکت بزرگ تولید می شوند و کمپانی های دیگر آن ها را با تغییر لوگو و تحت برندینگ خود می فروشند. ممکن است چند نوع موس در بازار پیدا کنید که از نظر ظاهر و ویژگی ها تفاوتی با هم ندارند اما برند و پک محصول متفاوت است.
در این شرایط بهتر است محصولی را انتخاب کنید که به برند سازنده آن اعتماد دارید و می دانید که گارانتی معتبری همراه محصول عرضه می شود. با این حال اکثر موس های OEM برای استفاده های طولانی مدت مناسب نیستند و بهتر است آن ها را برای اموری مانند کنترل دستگاه DVR یا استفاده های ساده و روزمره استفاده کنید.
موس های میان رده
برخی دیگر از موس های بازار، توسط کمپانی های مطرح تولید می شوند اما کمپانی سازنده آن ها را برای بازار های اقتصادی یا پایین رده تولید می کند. بنابراین قیمت آنها کمتر و در نتیجه کیفیت ساخت نهایی نیز اندکی پایین خواهد بود. موس های ارزان قیمت A4tech یا جنیوس در این دسته بندی قرار می گیرند. برای انتخاب این موس ها نیز باید به نوع گارانتی و ویژگی های فنی آنها توجه داشته باشید. موس های میان رده برای امور روزمره کاملا مناسب اند و اگر قصد استفاده های تمام وقت از این محصولات ندارید می توانید این موس ها را خریداری کنید.
موس های بالارده
موس های سیمی بالارده نیز همواره در بازار وجود دارند تا ارگونومیک بی نظیر، کیفیت ساخت بالا و پتانسیل استفاده طولانی مدت خود را به رخ دیگر موس ها بکشند. بهترین موس های سیمی بالارده توسط کمپانی های مطرحی مانند لاجیتک، مایکروسافت و … تولید می شوند و می توانید آنها را در بازار پیدا کنید. خرید این محصولات به دلیل قیمت های نجومی برای همه مناسب نیست و تنها اگر استفاده سنگینی از موس دارید یا به زیبایی میز کار و راحت بودن دست تان در استفاده های طولانی اهمیت می دهید این محصولات برای شما مناسب خواهند بود.
راهنمای خرید موس با سیم
تا اینجای مقاله راهنمای خرید موس با سیم انواع مختلف موس سیمی را معرفی کردیم. جدا از بحث برندینگ و کمپانی سازنده همه موس های سیمی از فاکتور های مشخصی برای سنجش کارایی بهره می برند که می تواند آنها را برای کاربری های مختلف مناسب کند. این ویژگی ها شامل تعداد کلید، سرعت dpi، ویژگی ها ظاهری و … می باشند. مطمئنا اگر نوع کاربری خود از موس را در نظر بگیرید می توانید به دنبال یک موس با ویژگی هایی مناسب بگردید تا کارهای تان را تسریع کند و راحتی بیشتری در استفاده برای تان به ارمغان بیاورد. در ادامه برخی از این ویژگی ها را با یکدیگر بررسی می کنیم.
ارگونومی موس
اولین فاکتوری که باید برای انتخاب موس سیمی در نظر بگیرید، ارگونومی ساخت آن می باشد. ارگونومیک بودن موس تضمینی بر راحتی استفاده می باشد، موس های ارگونومیک به گونه ای طراحی می شوند که کمترین آسیب به مچ دست تان وارد شود و در استفاده های طولانی مدت احساس راحتی بیشتری کنید.
البته ارگونومیک بودن به ویژگی های زیادی بستگی دارد و می تواند شامل جنس بدنه موس، مناسب بودن وزن آن، نوع قوس و طراحی کلی موس باشد؛ البته باید به ابعاد موس هم توجه داشته باشید زیرا موس های بزرگ برای دست های کوچک مناسب نیستند. مورد بعدی که در طراحی ارگونومیک یک موس سیمی باید رعایت شود، وجود استراحتگاه انگشت شست می باشد؛ این استراحتگاه در برخی از موس های بالارده وجود دارد و علاوه بر اینکه در دست گرفتن موس را ساده تر می کند، مانع آسیب رسیدن به انگشت می شود.
تعداد دکمه
شاید تعداد کلید های یک موس سیمی برای استفاده های عادی چندان مهم بنظر نرسد، اما توجه به این موضوع در هنگام خرید خالی از لطف نیست. همه موس ها از 3 کلید اصلی بهره می برند، اما بعضی از موس ها دارای کلید های اضافی در بخش های کناری یا بالایی می باشند. عموما کلید های کناری موس ها شامل کلید بازگشت (Back) و جلو (Forward) می باشند؛ این کلید ها برای اموری مانند وبگردی یا گشت و گذار در فایل های سیستم مناسب هستند و می توانند شما را به صفحه قبل یا بعد هدایت کنند. با این وجود، حضور این کلید ها در بخش کناری می توانند امکان فشرده شدن تصادفی را به همراه داشته باشد بنابراین اگر به این ویژگی نیاز ندارید پیشنهاد می شود موس های ساده را انتخاب کنید.
کلید بعدی که بر روی بعضی از موس ها وجود دارد، تنظیم DPI می باشد؛ این ویژگی می تواند برای همه افراد مناسب باشد و راحتی بیشتری در هنگام استفاده به ارمغان بیاورد. به کمک کلید تنظیم DPI می توانید سرعت موس را شرایط مختلف تغییر دهید؛ به عنوان مثال در فتوشاپ و کارهایی که به ریزه کاری بیشتری نیاز دارد می توانید با کلید DPI سرعت نشانگر را کاهش دهید و در هنگامی که قصد بازی یا وبگردی دارید آن را سریع تر کنید.
کلید هایی مانند دابل کلیک نیز در بعضی از موس ها وجود دارد و اگر به این ویژگی نیاز دارید می توانید به سراغ آن ها بروید. بهترین موس های سیمی قابلیت برنامه ریزی کلید های جانبی را هم خواهند داشت و می توانید وظیفه یک کلید را به عملی خاص محول کنید.
نوع سنسور موس
همانطور که میدانید در چند سال اخیر روش های فیزیکی جای خود را به سنسور های نسل جدید برای کنترل موس داده اند و اکنون بیشتر موس های سیمی به سنسور های لیزری یا اپتیکال مجهز می شوند. سنسور های اپتیکال یا نوری از یک نور قرمز در بخش زیری و بازخورد آن به سطوح برای ردیابی استفاده می کنند. این موس ها عموما قیمت مناسبی دارند و برای استفاده های عمومی مناسب خواهند بود. در مقابل این سنسور ها، سنسور های لیزری قرار دارند که دقت بسیار بالاتری ارائه می دهند و می توانند در سطوح بیشتری حرکت کنند. به دلیل قیمت بالای موس های لیزری این محصولات تنها برای استفاده های حرفه ای و گیمینگ مورد استفاده قرار می گیرند.
توجه به برند سازنده موس با سیم
توجه به شرکت سازنده و برند، موضوعی است که نه در هنگام خرید موس باسیم، بلکه هر محصولی خصوصا در حوزه تکنولوژی باید به آن توجه کنید. برند های با تجربه که سابقه طولانی در تولید موس های با سیم دارند، همواره محصولاتی ارگونومیک، خوش ساخت و باکیفیت تر به بازار عرضه می کنند که عموما ارزش خرید زیادی دارند. البته این برند ها هزینه برندینگ خود را نیز بر روی محصولات شان اعمال می کنند اما به دلیل طول عمر بالاتر و کیفیتی درخور، پرداخت هزینه اضافه تر یک سرمایه گذاری بلند مدت خوب برای خریداران خواهد بود. برند های لاجیتک، ای فورتک، رپو، کورسیر، مایکروسافت و… جز برند های مطرح این حوزه هستند که همواره سعی می کنند موس های خوش ساختی به بازار عرضه کنند.
بهترین موس های با سیم
تا اینجای مقاله راهنمای خرید موس با سیم انواع موس سیمی را معرفی کردیم و ویژگی های مهم برای انتخاب موس سیم دار را بررسی کردیم. اکنون می توانید موس مناسب برای امور خود را در نظر بگیرید تا تجربه کاربری بهتری داشته باشید. در ادامه تعدادی از بهترین موس های سیمی بازار را معرفی و هر کدام را بررسی می کنیم.
موس سیمی مایکروسافت Pro IntelliMouse
کمپانی مایکروسافت همواره تلاش می کند تا موس های سیمی متفاوتی به بازار عرضه کرده و متمایز بودن خود نسبت به دیگر برند ها را به دیگران ثابت کند. موس Microsoft Pro IntelliMouse نیز یکی از بهترین موس های سیمی بازار است و اگر قیمت بالا آن را نادیده بگیریم به هیچ عنوان نمی توان منکر ویژگی های این موس شد. مایکروسافت تمام تلاش خود را کرده تا این موس را به صورت ارگونومیک و با بدنه ای با کیفیت طراحی کند. از این رو این موس برای استفاده های طولانی و حرفه ای کاملا مناسب است و می تواند تمامی نیازهایتان را برطرف کند.
کابل این موس بافته شده می باشد و در برابر گره خوردگی و پارگی مقاوم می باشد. سنسور به کار رفته در این موس نیز از نوع PixArt بوده که سرعت عمل بالایی در کلیه فعالیت ها ارائه می دهد. همچنین به کمک کلید تنظیم DPI می توانید سرعت موس را در لحظات مختلف تغییر دهید. کلید های این موس با بیرون زدگی مناسب خود به سادگی فشرده می شوند و طبق گفته مایکروسافت پاسخگویی آن ها با کمترین لمس نیز اتفاق می افتد.
ماوس لاجیتک Logitech Unify MX Anywhere 3
یکی دیگر از بهترین موس های باسیم بازار، Logitech Unify MX Anywhere 3 می باشد. لاجیتک همواره به دلیل توجه به جزئیات در موس هایش یک کمپانی شناخته شده و مطرح در زمینه طراحی و تولید موس می باشد. این کمپانی برای هر دسته از کاربری های، اعم از گیمینگ، مالتی مدیا و… موس هایی خوش ساخت به بازار عرضه می کند تا نیاز های کاربران را به خوبی رفع کند. لاجیتک Unify MX Anywhere 3 را می توان به عنوان یک موس همه فن حریف معرفی کرد که به خوبی نیاز های حرفه ای افراد را برطرف می کند.
لاجیتک در بخش طراحی این موس از متریالی مرغوب بهره گرفته و MX Anywhere 3 با دارا بودن ارگونومی مناسب دست انسان، کمترین آسیب را در استفاده های طولانی به مچ دست می رساند. اسکرول الکترومغناطیسی این موس، طبق ادعای لاجیتک به اندازه کافی دقیق برای توقف بر روی هر پیکسل، و به اندازه کافی سریع برای پیمایش 1000 پیکسل در یک ثانیه است و در عین حال، تقریبا هیچ صدایی تولید نمی کند. به دلیل سنسور قدرتمند این محصول، می توانید آن را در هر محیطی حتی شیشه نیز مورد استفاده قرار دهید. لاجیتک MX Anywhere 3 به صورت بی سیم به سیستم متصل می شود و شارژ آن از طریق باتری داخلی قابل شارژ تامین می شود. البته می توانید با استفاده از کابل تایپ سی به صورت سیمی نیز از آن استفاده کنید.
ماوس رپو مدل V18
برند رپو یکی دیگر از کمپانی های بزرگ حوزه موس و کیبورد می باشد، تولیدات این کمپانی معمولا از قیمت مناسبی نسبت به رقبا برخوردارند و می توانید انواع مختلفی از موس های این کمپانی را در بازار پیدا کنید. Rapoo V18 یکی از بهترین موس های سیمی این کمپانی است و اگر با طراحی خاص و نقش های بر روی بدنه این موس مشکلی ندارید می تواند تمامی امور روزمره تان را پاسخ گویی کند. این موس در بخش های کناری خود از برجستگی هایی برای جلوگیری از فشار غیرضروری روی دست بهره می برد. این موس 5 کلید قابل تنظیم در اختیارتان قرار می دهد که شامل 3 کلید اصلی و 2 کلید Back و Forward می شوند.
سنسور قابل تنظیم VPRO نیز سنسور به کار رفته در این موس می باشد و می تواند کنترل کاملی بر روی حرکت موس به وجود بیاورد. این سنسور 2000 DPI دقت دارد که برای تمامی امور روزمره و حرفه ای کافی خواهد بود. شما می توانید به کمک کلید تنظیم DPI در هر لحظه و به سرعت سرعت موس را مطابق نیاز تان تغییر دهید. همچنین جلوه نورپردازی با ژست تنفس نیز در سرتاسر این موس طراحی شده که ظاهر آن را بروز تر از همیشه می کند.
موس کورسیر Katar Pro XT Ultra-Light
کمپانی کورسیر هم سال هاست که به صورت اختصاصی به تولید موس می پردازد و توانسته با محصولات استاندارد و مناسبش سهم مناسبی از بازار را از آنِ خود کند. موس Katar Pro XT Ultra-Light یک محصول به ظاهر ساده است که با طراحی کلاسیکش می تواند در دسته بهترین موس های سیمی بازار قرار بگیرد. این موس تنها 73 گرم وزن دارد و به لطف طراحی مینیمال ظاهر زیبایی به میز کارتان می بخشد.
کابل این موس از جنس پاراکورد بوده و مقاومت مناسبی در برابر کشیده شدن و گره خوردن دارد. کلید های این موس از فناوری CORSAIR QUICKSTRIKE بهره می برند و کمترین فاصله را برای ارسال دستور خواهند داشت؛ بنابراین می توانید سریع تر از کلید ها استفاده کنید و با دقت بیشتری فعالیت های خود را انجام دهید. سنسور اپتیکال این موس می تواند به 18 هزار DPI برسد و در سریع ترین فعالیت های تان هم شما را همراهی کند. نرم افزار اختصاصی CORSAIR iCU نیز طراحی شده تا ویژگی های مختلف این موس مانند کنترل نورپردازی، برنامه ریزی کلید ها و موارد دیگر را در اختیارتان قرار دهد.
ماوس مایکروسافت Microsoft Ergonomic Mouse
دومین موس از برند مایکروسافت و یکی دیگر از بهترین موس های باسیم این لیست، Microsoft Ergonomic Mouse می باشد. مایکروسافت همواره به ارگونومیک بودن موس های خود تاکید فراوان دارد و همواره با ارائه طراحی های خاص خود سعی دارد راحت ترین موس را برای کاربران طراحی کند. Microsoft Ergonomic Mouse نیز از این قائده مستنثنی نیست، به طوری که این کمپانی شعار راحتی و کنترل تمام روز را برای این محصول در نظر گرفته است.
این موس با ردیابی فوق العاده روان بر روی سطوح مختلف، چرخ پیمایش بهینه برای پیمایش دقیق وب و اسناد و همچنین دو دکمه قابل برنامه ریزی هر آنچه برای کار با سیستم نیاز دارید را به بهترین و راحت ترین نحو در اختیارتان قرار می دهد. ارگونومیک موس مایکروسافت به صورت سیمی طراحی شده و با سیستم عامل های مختلف سازگاری کامل دارد به همین دلیل برای کاربری های مختلف مناسب می باشد.
موس ای فورتک N-810FX
اگر به تجهیزات جانبی کامپیوتر علاقه مند باشید، قطعا موس و کیبورد های برند ای فورتک را می شناسید. این برند همواره تلاش می کند سطوح مختلف بازار را پوشش دهد و می توانید موس های ارزان قیمت این کمپانی تا گران قیمت های حرفه ای آن را بیابید. موس A4tech N-810FX یکی از خوش ساخت های این کمپانی می باشد. در نگاه اول به این موس، متوجه طراحی ارگونومیک و استاندارد آن خواهید شد. بدنه مشکی رنگ که به 2 صورت براق و مات در سرتاسر این موس امتداد یافته همراه با کلید های موس شده و زیبایی آن را دوچندان می کند، در انتهای موس نیز لوگو A4tech به چشم می خورد.
این موس علاوه بر کلید های اصلی، از یک کلید برای گرفتن اسکرین شات بهره می برد که می توانید آن را مطابق نیاز خود شخصی سازی کنید. کلید تنظیم DPI نیز بر روی بدنه به چشم می خورد و امکان تنظیم سرعت موس تا 1600 DPI را فراهم خواهد کرد. طبق ادعای ای فورتک اسکرول این موس در برابر نفوذ گرد و خاک مقاوم است و در استفاده های طولانی دچار افت دقت یا خرابی نمی شود. کلید ها نیز تا 5 میلیون کلیک را دوام می آورند که نوید بخش طول عمر بالای N-810FX می باشد.
ماوس تسکو TM 295
کمپانی تسکو یکی از برترین برند های حوزه لوازم جانبی کامپیوتر در ایران می باشد و همواره با ارائه محصولات اقتصادی و گارانتی معتبر خود سهم مناسبی از بازار دارد. موس TSCO TM 295 یکی از اقتصادی های خوش ساخت این کمپانی می باشد این موس کاملا ساده طراحی شده و تنها در بخش های کناری، خطوطی برای نگه داشتن ساده در دست وجود دارد. کلید های Back و Forward نیز در پنل کناری به چشم می خورند و می توانند در فعالیت های سیستم عامل مفید واقع شود. تسکو از یک سنسور 1600 DPI در این موس بهره گرفته که از نوع اپتیکال است و می تواند در سطوح مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. کلید تنظیم DPI نیز آزادی عمل کافی برای تغییر دقت موس در اختیارتان قرار خواهد داد.
ماوس لاجیتک M100
آخرین موس در لیست بهترین موس های با سیم موجود در بازار باز هم متعلق به برند لاجیتک است. همانطور که اشاره شد لاجیتک یکی از برترین برند های حوزه موس و کیبورد است و با طراحی های حرفه ای و خاص طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد. موس M100 یک موس خوش ساخت از این برند است و به لطف قیمت اقتصادی طرفداران زیادی دارد. طراحی بدنه کاملا ساده بوده و مناسب افرادی است که یک موس خوش دست و نه چندان گران قیمت را می پسندند. این موس قابلیت کار با هر 2 دست را هم دارد تا افراد چپ دست هم برای استفاده از آن مشکلی نداشته باشند. حسگر اپتیکال M100 دقتی معادل 1000 DPI دارد که اگر قصد فعالیت های حرفه ای مانند گیمینگ نداشته باشید کاملا کافی خواهد بود. این موس همچنین با سیستم عامل های مختلفی سازگار است و برای اتصال آن هیچ مشکلی نخواهید داشت.
سخن پایانی
در مقاله راهنمای خرید موس با سیم، انواع موس سیمدار را معرفی کردیم، سپس ویژگی های موس های سیمی را بررسی کردیم، در آخر هم تعدادی از بهترین موس های سیمی بازار را معرفی کردیم تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. به طور کلی موس های سیمی برای طیف وسیعی از فعالیت ها مناسب اند و اگر مشکلی با دست و پاگیر بودن سیم ندارید می توانند تمامی نیاز های تان را برطرف کنند.
البته این موضوع را هم در نظر بگیرید که موس های سیم دار رنج های قیمتی متفاوتی دارند و نباید از یک موس سیمی ارزان قیمت انتظار داشته باشید پتانسیل یک محصول بالارده را در اختیارتان قرار دهد. همچنین اگر مغازه دار بوده و به دنبال یک محصول ارزان اما باکیفیت هستید، خرید عمده می تواند راهی مناسب برای صرفه جویی در هزینه ها باشد. تکنوسان به عنوان مرجعی برای خرید عمده لوازم جانبی موبایل و کامپیوتر انواع مختلفی از موس را با بهترین قیمت در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. شما چه نوع موسی را برای امور روزمره توصیه می کنید؟ بنظر شما بهترین موس سیمی بازار کدام است؟ نظرات خود را با ما و دیگر کاربران تکنوسان مگ به اشتراک بگذارید.