logo
تکنوسان مگ|اخبار فناوری|به بهانه کسب رتبه ۵۰۰ الکسا!

به بهانه کسب رتبه ۵۰۰ الکسا!

تکنوسان مگ تکنوسان مگ
انتشار : ۰۶ خرداد سال ۱۳۹۹
مدت مطالعه : 9 دقیقه
تعداد دیدگاه : 21
اخبار فناوری

کسب رتبه الکسا ۵۰۰ ایران بهونه ای شد برای مرور خاطراتمون از روزهای سخت ابتدایی کار برای سایت تکنوسان. مراحلی رو که گذروندیم تا به اینجا برسیم و چه برنامه ها و روزهای سخت تری را پیش رو داریم.

شاید قبل از شروع داستان بهتر باشه تا توضیحی درباره رتبه الکسا بدیم و با سختی کسب رتبه ۵۰۰ الکسا بیشتر آشنا بشیم.

رتبه الکسای سایت تکنوسان

رتبه بندی الکسا

الکسا یکی از زیر مجموعه های شرکت معروف آمازونه و کار اصلیش رتبه بندی سایت های سراسر دنیا بر اساس فاکتورهایی مثل مقدار ورودی سایت، تعداد کاربر فعال، زمان ماندن در سایت کاربران، تعداد صفحات باز شده سایت و ... برای ایحاد شاخص هایی برای مقایسه کلی کیفیت سایت های جهانه.

هر چی که رتبه پایین تری داشته باشی یعنی سایت بهتری هستی. دو تا رتبه هم داره یک رتبه جهانی (یعنی بین کل کاربران اینترنت دنیا) و یه رتبه کشوری (بین کاربران اینترنت یک کشور خاص). حالا سر این که رتبه الکسا تا چه حدی با واقعیت تطابق داره بحث هایی بین متخصصین سئو و دیجیتال مارکتینگ وجود داره اما همه تقریبا متفق القول هستند که سایت های که رتبه خوبی به صورت مداوم (نه به صورت جهشی) تو الکسا دارن یعنی سایت های بهتری نسبت به رقبا هستند.

رتبه فعلی الکسای سایت تکنوسان (در زمان نوشتن مقاله) در ایران ۴۷۴ و در دنیا ۱۶۲۶۵ هست. سختی کار وقتی بیشتر مشخص میشه که بدونید تکنوسان نه بخش بلاگ قوی داره نه تا حالا رپورتاژ خبری و تبلیغات خاصی داشته و کلا سایت های فروشگاهی در مقایسه با سایت های خبری و سرگرمی رتبه های بالاتری دارند و کارشون برای کسب رتبه بهتر، دشوارتره. (برای بررسی سختی کار یه سری مولفه های دیگه هم وجود داره که از حوصله بحث خارج میشه و متخصصین میتونن بررسی دقیق تری داشته باشند)

اما قراره مروری داشته باشیم از شکل گیری سایت تکنوسان

راه اندازی سایت

زمانی که ایده مرکز پخش لوازم جانبی مطرح شد، خوب ایده جدیدی نبود حتی وجود سایت برای سفارش دهی عمده هم ایده خیلی تازه ای نبود. اما وقتی تصمیم میگیری تا کیفیتی ارائه بدی که رقبا نتونن بهت نزدیک بشن،  داستان یه مقدار سخت تر میشه. با این تفکر که قراره بهترین سایت خرید عمده لوازم جانبی ایران رو راه اندازی کنیم به دنبال انتخاب CMS مناسب رفتیم. با چند تا شرکت نرم افزاری که صحبت کردیم برای پیاده سازی یا توانایی پیاده سازی ایده های ما رو نداشتن یا زمان و هزینه زیادی رو طلب می کردن. نتیجه این شد که رسیدیم به استفاده از وردپرس که سیستم مدیریت محتوای محبوب جهانیه و میتونیم هر جایی که لازم داریم رو شخصی سازی کنیم. برای استفاده از وردپرس نظرات مخالف زیاد بود اما فاکتور زمان باعث شد که با وردپرس استارت بزنیم.

سایت با وردپرس بالا اومد. یه قالب هم براش انتخاب کردیم و شروع کردیم به ورود محصولات به سایت.

ورود محصولات

وارد کردن محصولات به اون سادگی که فکر میکردیم نبود. اطلاعات متناقض محصول تو سایت ها اولین مشکلمون بود و باعث می شد نتونیم به اطلاعات اینترنت اعتماد کنیم (الان شرایط خیلی بهتر شده اما اون زمان واقعا محتواها قابل اتکا نبودند). تعداد زیاد محصولات در ابتدا و وجود اطلاعات ناقص باعث شد که بیشتر محصولات با حداقل توضیحات و در بعضی موارد فقط با عنوان محصول رو سایت بره. داشتیم کج دار و مریض کار رو جلو می بردیم تا با یه مشکل جدید مواجه شدیم. عکس خیلی از محصولاتی که میخواستیم وارد سایت کنیم تو اینترنت موجود نبود! و اینجا بود که مجبور شدیم برای محصولات شروع به عکاسی کنیم.

عکاسی محصولات

اولین عکس هایی که انداختیم از یه سری موس تولید ایران بود که دو تا از بچه ها چراغ گوشی رو روشن کردن و نگه داشتن و موس رو گذاشتیم روی میز و یه کاغذ A4 هم زیرش و با دوربین گوشی عکاسی کردیم (البته دوربین های موبایل مثل الان کیفیت خاصی نداشتن). چند تا عکس محصول اینجوری انداختیم. با این که همین عکس ها در سایت استفاده شدن اما دیدیم خروجی اونی که باید نیست و دنبال راهکارهای خلاقانه ای مثل استفاده از نور چراغ مطالعه و سافت کردن نور با دستمال کاغذی رفتیم.  به مرور خیمه نور و نورهای جانبی و دوربین کنون ۱۲۰۰ شخصی یکی از بچه ها هم به کمکمون اومد و مشکل عکاسی تا حد زیادی حل شد.

حالا محصول ها با کیفیت بهتری رو سایت میرفتن و کاربران بیشتری رو سایت خرید می کردند اما با یه مشکل جدید مواجه شدیم. تو تایم هایی که تعداد کاربران زیاد می شد دیگه سرور سایت جواب نمی داد.

سرور سایت

با شرکت های مختلفی جلو رفتیم از سرور تقریبا رایگان شروع کرده بودیم و هر چی جلوتر میرفتیم منابع بیشتری برای سرور میخواستیم. به جایی رسیده بودیم که حتی آخرین پلن های سرور مجازی هم برای ما پاسخگو نبود. از مشکلات تیکتینگ و واقعی نبودن منابع اعلام شده که نگم براتون. پس ما رفتیم سمت سرور اختصاصی.

بهینه ساری وردپرس

تو این مدت هر قابلیتی که لازم داشتیم از پلاگین ها استفاده می کردیم. محصولات هم که روز به روز بیشتر می شد. وردپرس هم اساسا برای یه سایت فروشگاهی با تعداد محصول بالا، بهینه نبود. پلاگین های زیاد و دیتابیس سنگین باعث کندی سایت شده بود. پس شروع کردیم به پاک کردن دیتاهای اضافی و بهینه سازی ساختار وردپرس. تو این بین قالب رو چند باری عوض کردیم که مشکلات خاص خودش رو داشت. هر پلاگینی رو هم که آپدیت می کردیم چون وردپرس رو شخصی سازی کرده بودیم، بیشتر مواقع با مشکلات عدم سازگاری دست و پنجه نرم می کردیم.

همه چی قابل قبول بود (عالی نه اما بد هم نبود). محصولات با توضیحات و عکس های بهتری رو سایت قرار میگرفت. سرعت سایت بهتر شده بود و کم کم همکاران که خرید عمده انجام میدادند، داشتند عادت می کردن که از تو سایت سفارش ثبت کنند.

تبدیل شدن به بزرگترین سایت خرید عمده

چند تا سایت رقیب وجود داشتن که بعضا از ما قدیمی تر بودن اما خوب هر چی جلوتر میرفتیم ما بهشون نزدیک می شدیم. تیم ما کامل تر شده بود و تجربه نفرات هم بالاتر رفته بود. با حمایت و هزینه کردن مدیریت مجموعه و تلاش بچه ها، کلاس بالاتری از کیفیت خدمات رو میتونستیم بین سایت های خرید عمده به همکاران ارائه کنیم (حداقل در قسمت سایت). این رقابت البته باعث بهتر شدن رقیب هامون هم شده بود. با این که بازم کار خاصی برای سئو نمی کردیم تو بیشتر کلید واژه های عمده بالا بودیم و کم کم تبدیل شده بودیم به بهترین سایت خرید عمده لوازم جانبی موبایل و کامپیوتر ایران.

داشتیم رتبه اول خودمون رو با اضافه کردن تنوع بیشتر کالایی و کیفیت بالاتر سایت تثبیت می کردیم که وارد چالش و ماجراجویی جدیدی شدیم: راه اندازی فروش به مشتریان غیر همکار.

راه اندازی بخش تک فروشی

وقتی بزرگ تر شدیم تماس های شرکت ها برای مخفی کردن قیمت همکاری و عمده شروع شد. چندین بار برای ارزان فروشی توبیخ شدیم و بعضی شرکت ها به تکنوسان دیگه کالا نمی دادن. مجبور بودیم قیمت رو مخفی کنیم. یعنی فقط با ورود به حساب تایید شده، می شد قیمت رو دید و در غیر اینصورت جای قیمت یک متن " مشاهده قیمت مخصوص همکار" میومد. سایتمون تو خیلی از کلمه ها بالا اومده بود تو گوگل، اما وقتی مشتری عادی وارد سایت می شد با دیدن این متن یا سایت رو می بست و یه سیگنال نرخ پرش بد به گوگل می داد یا شروع می کرد به زنگ زدن برای پرسیدن قیمت. از یه طرف هم حالا بعد از تثبیت شدن به عنوان بزرگترین سایت خرید عمده نیاز به چالش جدیدی برای پیشرفت مجموعه داشتیم.

اضافه شدن قیمت تک فروشی به سایت باعث می شد که دیگه مشکل تحریم شرکت های تامین کننده برای قیمت پایین ما از بین بره، بتونیم تنوع کالایی ایجاد کنیم و کالاهای با کیفیت تری رو به سبد کالایی تکنوسان اضافه کنیم با گردشی که ایجاد می شد. بخشی از هزینه بهینه سازی های بیشتر برای سایت و امکانات هم با این کار تامین می شد.

تک فروشی سختی های خاص خودش رو داشت. اولین مشکل شاید بخش تولید محتوا بود. همکار کالا رو می شناخت و یه عکس نه چندان با کیفیت پک هم شاید برای خرید کفایت می کرد اما مشتری عادی نیاز به عکس های بیشتری داشت، توضیحات باید نوشته می شد و بهش حق انتخاب رنگ رو میدادیم (بر خلاف همکار که به صورت جور کالا به فروش می رسید)

تو بخش ارسال و بسته بندی هم چالش های جدیدی به وجود اومده بود. اما در کل اضافه شدن بخش تک فروشی خیرش به بخش عمده هم تو خیلی از کالاها رسید. مثل بروز بودن و اضافه شدن تنوع کالا، قابلیت انتخاب رنگ و طرح تو بیشتر محصولات، بهبود مدیریت موجودی انبار و سایت و ... .

گسترش بازار

چون ما هیچ وقت تو تکنوسان به شرایط فعلی قانع نخواهیم شد رفتیم سمت افزایش تنوع کالایی. سعی داریم که حوزه لوازم جانبی که حوزه تخصصی ما بوده رو کامل تر کنیم و کنارش دسته بندی های جدیدی به سایت اضافه کنیم. شاید اگر تنوع دیجی کالا و چند تا سایت دیگه رو کنار بزاریم. تنوع فعلی کالاها در تکنوسان جز برترین سایت های ایرانه و با برنامه هایی که داریم قراره بالاتر هم بریم!

برگزاری جشن رتبه الکسا ۵۰۰

ما معتقدیم یکی از پایه های پیشرفت و موقعیت فعلی تکنوسان، زحمات و از خود گذشتگی نیروی انسانی مجموعه ما بوده و باعث شده با هزینه بعضا خیلی کمتر از رقبا نتیجه بهتری داشته باشیم. برای اینکه از زحمت بچه های تکنوسان تقدیر کوچکی بکنیم و یادبود و خاطره کوچکی داشته باشیم، کیک گرفتیم و مراسم کوچکی برگزار کردیم. هر چند که عکس های که در ادامه می بینید مربوط به سال گذشته است و هر بار که تصمیم به انتشارش گرفتیم یه اتفاق غیر منتظره و ناخوشایند باعث شد تا به تعویق بیفته.

کسب رتبه 500 الکسا توسط سایت تکنوسان

پانوشت ۱ : خود ما هم از شرایط نابسامان تامین کالا و قیمت ها، مشکلات سایت، اشتباهات و تاخیرهای موردی در ارسال سفارشات با خبریم و ادعای کامل بودن نداریم اما میتونیم قول بدیم که هر چه زمان بگذره و جلوتر برویم، پیشرفت خواهیم کرد و این پیشرفت برای مشتریان همراه که بزرگترین سرمایه تکنوسان هستند، ملموس تر خواهد شد.

پانوشت ۲ : در این مقاله برای جلوگیری از طولانی شدن موضوعات تنها به بیان بخشی از مشکلات و راهکارها بسنده شده است و از ذکر شرایط  و امکانات فعلی تکنوسان، خودداری شده است.

technosun-mag logo

تکنوسان مگ بستری به‌روز و پویا برای علاقه‌مندان به دنیای فناوری است. ما با تمرکز بر نیازهای کاربران، محتوایی متنوع و کاربردی ارائه می‌دهیم تا شما را در جریان تازه‌ترین تحولات و اطلاعات حوزه تکنولوژی قرار دهیم. در تکنوسان مگ، روزانه می‌توانید مقالات جذابی درباره تکنولوژی‌های روز، لوازم جانبی موبایل و کامپیوتر، اخبار فناوری، ابزارآلات، لوازم تحریر و بسیاری موضوعات دیگر مطالعه کنید. ما همواره تلاش می‌کنیم تا با ارائه اخبار و رویدادهای مهم حوزه آی‌تی و کسب‌وکار، آموزش‌های کاربردی، راهنمای خرید و نقد و بررسی محصولات تکنولوژی، تجربه‌ای متفاوت و ارزشمند برای شما رقم بزنیم.

کلیه حقوق برای مجله تکنوسان محفوظ است.