اخبار فناوری

حالت Safe search گوگل چیست و چگونه آن را غیر فعال یا فعال کنیم؟

اغلب محتوا های موجود در سطح اینترنت محتواهای آموزشی و کاربردی هستند که با استفاده از آنها افراد می توانند سطح اطلاعات عمومی خود را افزایش دهند. اما با این وجود محتوای نامناسب نیز در سطح اینترنت وجود دارد و بهتر است از دسترس کودکان دور نگه داشته شود. یکی از بهترین قابلیت هایی که گوگل در این زمینه ارائه نموده حالت Safe Search می باشد که این روز ها چیز های زیادی راجب آن می شنویم.

همانطور که می دانید چندی پیش این قابلیت به صورت پیش فرض برای تمام کاربران ایرانی فعال شده و در تمام پلتفرم ها از گوشی گرفته تا کامپیوتر شخصی شاهد آن هستم. در این مقاله قصد داریم ببینیم حالت Safe search گوگل چیست و چگونه می توان آن را غیر فعال کرد. تا انتهای این مقاله با تکنوسان مگ همراه باشید.

حالت safe search گوگل چیست؟

قابلیت Safe Search گوگل چیست؟

از جمله جدیدترین قابلیت هایی که در آخرین بروزرسانی گوگل شاهد آن هستیم حالت Safe search می باشد. افرادی که این قابلیت را فعال کنند محتویاتی که دارای خشونت بالا یا غیر اخلاقی هستند در نتایج جستجویشان حذف می گردد و این محتویات به آنها نشان داده نمی شود. این قابلیت از سوی بسیاری از کاربران با بازخوردهای مثبت مواجه شده و در محیط‌ های آموزشی نظیر مدارس و اغلب محیط هایی که کودکان در آنجا از اینترنت استفاده می نمایند جهت محدود کردن دسترسی استفاده می شود. نکته مهم در خصوص Safe Search این است که امکان فعال کردن آن هم در کامپیوتر و هم در گوشی های هوشمند با سیستم عامل اندروید و iOS وجود دارد.

نکته مهم این است که خود گوگل به صورت اتوماتیک ویژگی فوق را برای حساب هایی که صاحبانشان زیر ۱۲ سال سن دارند فعال می کند. علاوه بر این برخی والدین از اپلیکیشن Family Link برای کنترل حساب فرزندشان استفاده می کنند و با این کار می ‌توانند غیرفعال کردن این ویژگی توسط فرزندشان را مختل و تنها خودشان می توانند اقدام به فعال و غیر فعال کردن آن کنند. در مدارس و سازمان ها نیز امکان تغییر یک سری تنظیمات در dns شبکه وجود دارد و این قابلیت به صورت پیش فرض بر روی سیستم های مختلف و افرادی که به این شبکه متصل هستند فعال شده و امکان غیرفعال کردن آن توسط خود کاربران میسر نخواهد بود.

نحوه فعال و غیرفعال کردن جستجوی ایمن گوگل

روند فعال سازی قابلیت Safe Search برای حساب های معمولی بسیار آسان و راحت می باشد و کاربران با خواندن این آموزش به راحتی می‌توانند این کار را انجام دهند. برای انجام این کار کافیست طبق مراحل زیر عمل کنید.

حالت سیف سرچ گوگل

غیر فعال سازی و فعال سازی Safe search نسخه موبایل

چنانچه قصد فعال یا غیر فعال سازی قابلیت Safe Search در اندروید را دارید می توانید از طریق اپلیکیشن Google اقدام نمایید. برای انجام این کار می‌ بایست برنامه فوق را باز کنید و سپس وارد حسابی که قصد فعال کردن این گزینه برای آن را دارید شوید. در مرحله بعدی از قسمت سمت راست پایین صفحه بر روی گزینه More ضربه بزنید. برای انجام این کار در گوشی های آیفون می بایست بر روی تصویر پروفایلتان که در قسمت بالای صفحه سمت راست وجود دارد ضربه بزنید.

قابلیت جستجوی ایمن گوگل

در پنجره ای که برای شما باز می شود گزینه Settings و سپس گزینه General را انتخاب کنید.

غیر فعال کردن Safe search

در مرحله بعدی گزینه ای به نام SafeSearch در این صفحه به شما نمایش داده می شود که کلیدی برای فعال و غیرفعال کردن آن در مقابلش قرار داده شده است که به راحتی با استفاده از آن می توانید این قابلیت را فعال یا غیر فعال نمایید. در گوشی های آیفون جهت فعال کردن این ویژگی می بایست گزینه Hide explicit results و جهت غیرفعال کردن آن می ‌بایست گزینه Show explicit results را انتخاب نموده و برای ذخیره کردن تنظیمات بر روی گزینه Save ضربه بزنید.

در صورتی که از مسیر یاد شده موفق به پیدا کردن Safe Search نشدید، می توانید با استفاده از نوار جست و جو آن را بیابید.

حالت سیف سرچ / قابلیت سیف سرچ

افرادی که برنامه فوق را بر روی گوشی خود ندارند برای انجام این کار می بایست از طریق مرورگر وارد سایت گوگل شوند. در مرحله بعدی از قسمت پایین صفحه بر روی گزینه Settings و سپس گزینه Search Settings را انتخاب نمایند. سپس در صفحه ای که به آنها نشان داده می شود گزینه Hide explicit results را برای فعال کردن قابلیت SafeSearch و گزینه Show explicit results را برای غیر فعال کردن گزینه قابلیت جستجوی امن گوگل انتخاب نمایند.

غیر فعال سازی و فعال سازی Safe search نسخه ویندوز

برای فعال کردن این ویژگی در نسخه وب در ابتدا می بایست وارد حسابی شوید که قصد فعال کردن این ویژگی برای آن را دارید. سپس در صفحه نخست گوگل در قسمت سمت راست پایین صفحه بر روی گزینه Settings کلیک کنید.

چطور جستجوی ایمن گوگل

در منویی که ظاهر می شود بر روی گزینه Search Settings کلیک کنید. در این مرحله پنجره ای برای شما باز می ‌شود که در آن امکان دسترسی به تنظیمات جستجوی ایمن گوگل فراهم می باشد و با فعال کردن تیک گزینه Turn on SafeSearch این ویژگی برای شما فعال خواهد شد.

حالت Safe Search گوگل

در انتها کافیست بر روی گزینه Save کلیک کنید تا تنظیمات انجام شده توسط شما ذخیره گردد. در صورتی که قصد غیر فعال کردن این گزینه را دارید نیز کافیست مراحل ذکر شده در بالا را طی نموده و در مرحله آخر به جای زدن تیک گزینه Turn on SafeSearch آن را بردارید تا این ویژگی برای حساب کاربری شما غیر فعال گردد.

عدم دسترسی به قابلیت Safe Search گوگل

چنانچه از طریق روش‌ هایی که در بالا به آنها اشاره نمودیم نتوانستید جستجوی امن گوگل را غیرفعال کنید و یا گزینه ای برای فعال یا غیر فعال کردن این قابلیت در دسترس شما قرار نداشت، با استفاده از روش‌ های زیر می‌توانید این گزینه را مجدداً در دسترس قرار دهید:

قابلیت Google Safe Search

مرورگر فایرفاکس

بر روی منوی سه خط موجود در این مرورگر کلیک نموده و گزینه Options را انتخاب نمایید. سپس بر روی گزینه Settings که در انتهای صفحه وجود دارد کلیک کنید و گزینه Enable DNS over HTTPS را فعال نمایید. در مرحله بعدی در بخش Use Provider گزینه Cloudflare را انتخاب نموده و با زدن دکمه OK مراحل کار را به اتمام برسانید.

تنظیمات جستجوی امن گوگل

مرورگر کروم

بر روی آیکون سه نقطه که در قسمت سمت راست بالای مرورگر وجود دارد کلیک کنید و سپس گزینه Settings را انتخاب نمایید. در بخش Privacy and security گزینه Security را انتخاب کنید. در پنجره بعدی به شما نمایش داده می شود در قسمت پایین صفحه بر روی گزینه Advanced کلیک کنید و سپس گزینه Use secure DNS را فعال نمایید. سپس گزینه With Cloudflare را انتخاب نمایید. در مرورگر کروم نسخه اندروید نیز کافیست بر روی آیکون سه نقطه ضربه بزنید و گزینه Settings را انتخاب نمایید. سپس در بخش Privacy گزینه Use Secure DNS را انتخاب کنید. در مرحله آخر نیز کافی است دو گزینه Choose another provider و بعد Cloudflare را انتخاب نمایید.

فعال کردن جستجوی امن گوگل

مرورگر مایکروسافت اج

در این مرورگر کافیست بر روی آیکون سه نقطه که در قسمت بالای صفحه سمت راست وجود دارد کلیک و گزینه Settings را انتخاب نمایید. در صفحه که به شما نمایش داده می شود از منوی موجود در قسمت سمت چپ صفحه گزینه Privacy, search, and services را انتخاب نمایید. بعد از انتخاب این گزینه در قسمت پایین صفحه گزینه ای به نام Security نمایش داده می‌شود. در اینجا گزینه Use current service provider را فعال نمایید. سپس روی Choose a service provider کلیک و بعدا از فهرست، Cloudflare را انتخاب کنید. اگر هنوز هم این گزینه در دسترس شما قرار نگرفته کش مرورگر را پاک و مجدداً فعال یا غیر فعال بودن این گزینه را تست کنید.

حالت سیف سرچ چه محتواهایی را محدود می کند؟

به طور کلی گوگل با حالت سیف سرچ سعی دارد به نوعی محتواهای غیر مناسب را از کاربران، علی الخصوص کودکان و نوجوانان دور نگه دارد و از این رو می توان گفت این قابلیت چیز چندان بدی هم به شمار نمی‌رود. سیف سرچ گوگل به طور کلی محتواهای خشونت آمیز، غیر اخلاقی و جنسی، برخی از محتواهای پزشکی و… را محدود می کند. با در نظر گرفتن اینکه این محتوا ها برای همه افراد مناسب نیستند، می توان گفت قابلیت Safe Search در بسیاری از موارد می تواند موجب دریافت تجربه بسیار بهتری از جست و جو در گوگل شود.

محتواهای سانسور شده توسط سیف سرچ گوگل

آیا استفاده از VPN موجب غیر فعال سازی Safe Search می شود؟

یکی از سوالاتی که امروزه کاربران آن را مطرح می‌کنند این است که آیا استفاده از VPN موجب غیر فعال شدن Safe Search در گوشی می‌شود یا خیر؟ به منظور پاسخ به این سوال باید گفت که سیف سرچ عموما بر روی یک سری آی پی های خاص اعمال به دسته بندی محتوا می کند و به همین دلیل هرگونه تغییر در ip می تواند موجب غیر فعال شدن آن شود. از این رو استفاده از vpn نیز در اکثر مواقع غیر فعال شدن سیف سرچ گوگل را در بر خواهد داشت.

آیا فعال شدن خودکار سیف سرچ در مرورگرها نشان دهنده آغاز طرح صیانت است؟

ایمن سازی گوگل برای کودکان

شاید برای شما جالب باشد که بدانید قابلیت جستجوی امن گوگل یا همان SafeSearch به صورت اجباری برای کاربران ایرانی فعال شده است و کاربران کشور ایران امکان غیر فعال کردن این قابلیت را دارا نیستند. در نتیجه می توان گفت فعال شدن خودکار SafeSearch در مرورگر ها می تواند گامی جهت ایمن سازی فضای مجازی و محدودیت در دسترسی افراد باشد. در واقع یکی از هدف های اصلی که طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی به دنبال آن می باشد این است که دسترسی به محتوای نامناسب و غیر اخلاقی برای کاربران محدود گردد.

با این تفاسیر، از نظر بسیاری از کاربران فعال شدن خودکار Safe Search به معنی آن است که طرح صیانت به آرامی در حال اجرا شدن می باشد. در این راستا برخی از اپراتورهای ارائه ‌دهنده سیم کارت در کشور ایران اقدام به ارائه سیم کارت های مخصوصی کرده‌اند که سرویس های اینترنت را متناسب با سن افراد در اختیار آنها قرار می‌دهند. مثلاً سرویس هایی نظیر ویکی پدیا برای کودکانی که زیر ۱۵ سال دارند در دسترس نخواهد بود.

آیا وقتی SafeSearch خاموش است، خطری وجود دارد؟

پاسخ این سوال مثبت است، در واقع خاموش کردن حالت Safe search گوگل ممکن است برای شما مشکلاتی ایجاد کند. وقتی چیزی را در محیط وب سرچ میکنید ممکن است نتایجی که نمایش داده می شوند کاملا نامرتبط به حوزه ای باشد که قصد داشتید درباره آن اطلاعاتی را کسب کنید. روبرو شدن با نتایج غیر اخلاقی و یا نادرست ممکن است برای شما و یا دیگر افرادی که از سیستم، لپ تاپ و گوشی موبایلتان استفاده می کنند مشکل آفرین شود. در واقع وظیفه اصلی الگوریتم و حالت Safe search گوگل این است که محتواهای گرافیکی غیر اخلاقی و یا مرتبط به مواد مخدر، خشونت و… را مسدود نماید.

در نتیجه اگر این حالت را غیر فعال کنید ممکن است با سرچ کردن برخی از عبارات با محتوای نامناسب، غیراخلاقی، توهین آمیز و مواردی که برای بزرگسالان است مواجه شوید، این موارد خصوصا سبب کاهش تمرکز دانشجویان و یا کارمندان اداری خواهد شد به همین علت سازمان های مربوطه حالت جستجو ایمن را روی سیستم ها فعال می کنند. دومین مورد اینکه با فعال کردن حالت جستجوی ایمن حریم خصوصی شما و دیگر کاربران حفظ خواهد شد، چرا که نتایج برخی از سرچ ها ممکن است شامل اطلاعات شخصی و خصوصی باشد و حتی به سایت هایی هدایت شوید که با داشتن برخی از بدافزارها سبب دزدی اطلاعات شخصیتان شوند.

حالت Safe search گوگل علاوه بر فیلتر کردن نتایج مخرب از شما در برابر چنین سایت هایی نیز محافظت می کند. ورود به چنین سایت هایی که اغلب مضر و جعلی هستند خطر کلاه برداری یا حملات فیشینگ را در پی خواهد داشت. یکی دیگر از مزایای حالت Safe search گوگل این است که سایت هایی که اطلاعات یا منابع غیرقابل اعتمادی دارند را فیلتر می کند. بنابراین با غیر فعال کردن حالت جستجوی ایمن ممکن است به سایت هایی بی کیفیت یا گمراه کننده هدایت شوید.

چرا حالت Safe search گوگل خاموش و غیرفعال نمی شود؟

یکی از سوالات پر تکرار کاربران این است که چرا نمی توانم تنظیمات SafeSearch خود را تغییر دهم؟ ما برای پاسخ دادن به این پرسش در ادامه چند دلیل احتمالی را مورد بررسی قرار می دهیم. در ابتدا ممکن است که نرم افزار آنتی ویروس، سیستم عامل دستگاه یا خود شبکه WiFi به گونه ای تنظیم شده باشند که سبب فعال شدن و قفل شدن حالت جستجوی ایمن شده باشند که در این صورت باید آنتی ویروس مورد نظر را بازبینی کرده یا جهت بررسی شبکه وای فای با ارائه دهنده خدمات اینترنت تماس حاصل فرمایید. همچنین ممکن است تغییر تنظیمات حالت Safe search گوگل توسط والدین نوجوانان یا خردسالان اعمال شده باشد.

در این حالت حساب مورد نظر با برنامه گوگل Family Link مدیریت می شود و راهی برای غیرفعال کردن آن وجود ندارد. همچنین اگر از سیستم مدرسه، کتابخانه، کافی نت و… استفاده می کنید ممکن است مدیریت مدرسه، کافی نت یا سازمان مورد نظر بر تنظیمات حالت Safe search نظارت داشته باشد. آخرین مورد که می توان به آن اشاره کرد تنظیمات ایمنی مرورگر است که برای مثال می توان به پارامترهای URL اشاره نمود که سبب تعیین وضعیت حالت Safe search به صورت فعال یا غیرفعال شدن آن می شود. برای اطلاع از وضعیت فعلی حالت جستجوی ایمن، نوار آدرس، اکستنشن های نصب شده و تنظیمات مرورگر را بررسی نمایید.

جمع بندی

از آنجایی که قرار گرفتن محتوا های نامناسب و غیر اخلاقی در دسترس افراد با سنین پایین می تواند مخاطراتی برای آنها به دنبال داشته باشد، گوگل که محبوب ترین موتور جستجو در ایران و جهان می باشد با ارائه قابلیت جدیدی به نام حالت Safe search سعی کرده تا دسترسی افراد با سنین پایین تر به یکسری محتوا ها را محدود نماید.

البته والدین یا مدارس برای آنکه بتوانند اقدام به جلوگیری از غیرفعال کردن آن توسط کودکان کنند یکسری تدابیر مختلف اندیشیده اند که در متن مقاله به آنها اشاره شد. شما عملکرد حالت Safe search را چگونه توصیف می‌کنید؟ آیا با فعال کردن اجباری آن در تمامی مرورگرها بدون توجه به رده سنی در کشور ایران موافق هستید؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید به کاربران کمک کنید تا در این زمینه به علم و آگاهی بیشتری دست پیدا کنند.

نوشته های مشابه

4 دیدگاه

  1. تشکر فراوان بابت اطلاعات مفید….این قابلیت خیلی مفیده بخصوص برای بچه ها….

  2. این قابلیت فقط برای بچه ها خوبه از اونجایی که برای همه ی سنین چنین چیزی فعال شده توهین به شعور همه ی انسانهاست

  3. یه قابلیت مزخرف که نه تنها محتوای نامناسب، بلکه 90 درصد محتوای مناسب رو هم سانسور میکنه، انگار داری تو یوز سرچ میزنی 😐

  4. سلام
    کودکان تا درصد زیادی از اسیب های فضای مجازی در امان خواهند بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا