در دنیای امروزی گوشیهای هوشمند به یک ابزار ارتباطی مهم و جداییناپذیر از زندگی روزمره انسان ها تبدیل شده اند. همانطور که میدانید، گوشی های هوشمند حاوی اطلاعات شخصی، تصاویر ارزشمند، و وظایف مهمی هستند که حفاظت از آنها امری ضروری محسوب می شود. در این میان، گلسها به عنوان یک محافظ در برابر خطرات احتمالی مانند ضربه، خط و خش و سقوط نقش کلیدی ایفا میکنند. در بازار گلس ها که امروزه بیشتر از هر زمانی تنوع محصول دارد، دو نوع گلس محبوب وجود دارد که بیشتر از سایر گلس ها تقاضا داشته و به فروش می رسد.. گلس سرامیکی و گلس شیشهای که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند، جزء محبوب ترین گلس های بازار به شمار می روند.
در این مقاله از تکنوسان مگ به بررسی تفاوت گلس شیشه ای و سرامیکی و این موضوع که گلس شیشه ای بهتر است یا سرامیکی می پردازیم تا با آگاهی از ویژگیهای هر کدام، انتخابی هوشمندانه و مناسب با نیاز خود داشته باشید. اگر قصد خرید گلس گوشی دارید، با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
مشخصات گلس سرامیکی
گلس های سرامیکی یا همان پلاستیکی ساخته شده از مواد پلاستیکی به همراه موادی دیگر هستند که کمک می کنند تا از صفحه نمایش شما محافظت شود. دو نوع از این گلس گلس های پلاستیکی وجود دارند، PET و TPU. با توجه به اینکه هر دو آنها تقریباً دارای یک رده از کیفیت هستند اما مهمترین مزیت TPU به نسب قبلی خود یعنی PET نصب ساده و بدون دردسر است که کمک می کند بتوانید خودتان گلس را نصب کنید. یکی از مشخصات محافظ های صفحه نمایش سرامیکی، طراحی نازک و سبک وزن آنها است. این مورد باعث شده است تا کسانی که به دنبال محافظت حداقلی و محتاطانه برای دستگاههای خود هستند، به سراغ خرید گلس های سرامیکی بروند.
به طور کلی این مدل از گلس ها مقابل ضربه و یا جسم نوک تیز مقاومت چندانی ندارند حتی گاهی اوقات احتمال دارد این نوع گلس پس از برخورد با جایی سالم بماند، اما شیشه یا صفحه گوشی بشکند. همچنین گلس های سرامیکی وضوح تصویر و حس لمس کمتری نسبت به گلس شیشهای داشته باشد. اما نازک بودن این گلس ها موجب بهتر کارکردن تاچ گوشی می شود و همچنین به دلیل ساختار سرامیکی اثر انگشت بر روی این گلس ها باقی نمی ماند.
مشخصات گلس شیشه ای
گلس های شیشه ای از پلاستیک خاصی با ترکیب مواد اولیه شبیه شیشه ای تولید می شود که فرآیند استحکام بخشی خاصی را طی میکند. این فرآیند شامل گرم کردن شیشه، خنک شدن سریع آن و سپس گرم کردن مجدد آن است. گلس های شیشه ای محافظت بسیار خوبی در برابر خراش و ضربهها دارند. آنها همچنین به راحتی نصب میشوند، معمولاً با یک روش کاربردی ارائه میشوند که امکان قرار دادن دقیق و نصب بدون حباب را فراهم میکند. یکی دیگر از مزیتهای محافظ های شیشه ای، توانایی آنها در حفظ روشنایی نمایشگر دستگاه است. از ویژگی های گلس های شیشه ای مقاومت آنها در برابر خراشیدگی است. گلس شیشه ای به خوبی مقاومت در برابر خراشیدگی و خط و خش دارد.
همچنین شفافیت و نمایش رنگ بسیار خوبی دارند و باعث نمایش رنگها به شکل واقعی تر میشود و شفافیت بالای آن باعث میشود اطلاعات به وضوح قابل خواندن باشند. گلس های شیشه ای ضربه پذیری و استحکام بالایی نیز دارند. گلس شیشه ای نسبت به ضربات قوی است و ممکن است در برابر سقوط از ارتفاع های بلند یا برخورد با سطوح سخت شکسته شود ولی به دلیل جذب ضربه مانع از وارد شدن آسیب به صفحه گوشی خواهد شد. عموماً با استفاده از قابها و گاردهای محافظ، میتوانید از صفحه نمایش گوشی خود محافظت کنید. البته این موضوع تا حدودی به کیفیت قابی که استفاده میکنید بستگی دارد اما به طور کل میتواند ضریب امنیت را افزایش دهد. دیگر خصوصیات کلیدی گلس های شیشه ای ضخامت ۰.۱۵ میلی متری آنهاست که با انواع قاب ها متناسب است. از طرفی محدودیتی در کاربری گوشی و حساسیت لمسی ایجاد نمی کند.
تفاوت گلس شیشه ای با سرامیکی
با توجه به اینکه هر دو محافظ صفحه سرامیکی و شیشه ای به منظور محافظت از صفحه نمایش دستگاه ها عمل میکنند، اما تفاوتهایی میان این دو مدل از گلس ها وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
مقاومت در برابر خراش
گلس های سرامیکی مقاومت بسیار زیادی در برابر خراش های احتمالی دارند و محافظت قابل اعتمادی را به کاربران خود ارائه میدهند. مقاومت شیشه سرامیکی در برابر خراش تقریباً ده برابر بیشتر از شیشه استاندارد است. اگرچه گلس های شیشه ای محافظت بسیار خوبی در برابر خط و خش و ضربههای احتمالی از خود نشان می دهند ، اما به اندازه محافظهای صفحه نمایش سرامیکی در برابر خش مقاوم نیستند.
ضخامت و وزن
گلس های سرامیکی سبک وزن هستند و آنها را برای کسانی که به دنبال محافظت حداقلی از صفحه نمایش گوشی خود هستند، انتخابی عالی میسازد. در مقابل گلس های شیشه ای میتوانند ضخامت قابل توجهی به صفحه اضافه کنند، که در مقایسه با گلس های سرامیکی دارای وزن بیشتری هستند ، اما به این نکته توجه داشته باشید که همچنان جزء گلس های سبک وزن محسوب می شوند.
سازگاری
گلس های سرامیکی روی صفحه نمایش های تخت به خوبی کار میکنند، اما ممکن است برای دستگاههای خاصی با صفحهنمایش خمیده در دسترس باشند. اما گلس های شیشه ای طیف گسترده ای از برند ها و مدلهای موجود را دارند که انواع و اندازههای مختلف دستگاه ها را تامین میکنند.
مقاومت در برابر ضربات
محافظ صفحه نمایش شیشه ای مقاوم در برابر سقوط و ضربه محافظت قوی ارائه میدهد و از دستگاه شما در برابر آسیب جدی محافظت میکند. این در حالی است که محافظ صفحه نمایش سرامیکی مانند محافظ های شیشه ای از صفحه نمایش گوشی محافظت نمی کنند و در مواردی هنگام استفاده از این نوع گلس ها، شاهد شکستگی صفحه نمایش موبایل خود خواهید بود زیرا خاصیت گلس های سرامیکی همین است. گلسهای سرامیکی به هیچ عنوان شکسته نمیشود و طوری طراحی شدند که بسیار انعطاف پذیرند و قابلیت شکستن ندارند.
شفافیت
گلس های سرامیکی در مقایسه با گلس های شیشه ای وضوح تصویر و حس لمس کمتری دارند. گلس های شیشهای معمولاً از شفافیت های بالایی برخوردار هستند و هیچ گونه افت کیفیتی برای صفحه نمایش موبایل شما رقم نخواهد زد. از طرفی دیگر به دلیل جنس شیشهای و شفافیت شان در صورت جذب اثر انگشت و یا آلودگی های محیطی که ممکن است بر اثر استفاده های روزمره روی صفحه نمایش به وجود بیاید، موجب افت کیفیت آن شود. البته این مشکل بسیار ساده است و با تمیز کردن آن مشکل حل خواهد شد.
قیمت
شاید فرق بین گلس شیشه ای و سرامیکی قیمت آنها باشد. گلس های شیشه ای با توجه به قابلیت ها و فناوری های به کار رفته در ساخت آنها، قیمت بالاتری نسبت به گلس های سرامیکی دارند. تقریباً می تواند گفت که گلس های سرامیکی از ارزان ترین گلس های موجود در بازار محسوب می شوند.
سوالات متداول بررسی تفاوت گلس های شیشه ای و سرامیکی
گلس های سرامیکی بهتر هستند یا گلس های شیشه ای؟
خصوصیات کلیدی گلس های شیشه ای چیست؟
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی تفاوت گلس های سرامیکی و شیشه ای پرداختیم. با توجه به مزایا و معایبی که برای هر دو نوع گلس اشاره کردیم، میتوان گفت استفاده از گلس شیشهای مناسب برای فضاهایی است که در کنار محافظت از شیشه صفحه نمایش نیاز به شفافیت و زیبایی دارند. اما اگر به دنبال گلسی با مقاومت بیشتر و قیمت پایین هستید، گلس سرامیکی گزینه مناسبی است.
به طور کلی اگر قصد خرید گلس گوشی موبایل دارید ، باید به معیار های تشخیص کیفیت گلس توجه کنید. این معیار ها شامل ضخامت ، مقاومت در برابر خراش ، شفافیت ، سبک وزن بودن و آسانی نصب است که در مقاله به هر یک از این موارد و تفاوت آنها در دو نوع گلس سرامیکی و شیشه ای پرداختیم. در نهایت اگر شما هم تجربه استفاده از این دو نوع گلس را دارید می توانید در بخش نظرات تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.