کامپیوتر و لپ تاپ

مشکلات متداول مانیتور و نحوه رفع آن ها

به طور کلی، تمامی افرادی که با کامپیوتر سر و کار دارند، می دانند که مهم ترین بخش مشاهده خروجی کار، مانیتور است که برای تماشای تصاویر، فیلم، پروژه های دانشگاهی و کاری از آن استفاده می شود. بروز برخی ایرادات و مشکلات در مانیتور، مانند پخش کردن نامناسب تصاویر، علاوه بر خستگی چشم، سرعت کار را نیز پایین آورده و عملکرد کاری افراد را نیز با اختلال مواجه می کند. به منظور رفع این مشکلات و اختلالات، لازم است ابتدا با برخی از مشکلات متداول مانیتور آشنا شده و سپس، مراحل برطرف کردن آن ها را بیاموزید. در این مطلب از تکنوسان مگ، شما را با  این مشکلات و نحوه عیب یابی مانیتور آشنا می کنیم.

عوامل ایجاد اختلال در مانیتور

مشکلات متداول مانیتور و نحوه رفع آن ها

هر چند بسیاری از افراد در زمان خرید مانیتور، تمامی تمرکز خود را بر روی وجود برخی امکانات و قابلیت ها مانند رزولوشن، پهنای باند، توانایی بازیابی رنگ و غیره می گذارند، با این حال لازم است پس از خرید مانیتور نیز، نسبت به تعمیر و نگهداری آن دقت کافی را داشته باشند. بر اساس آمار موجود، در حدود 50 درصد از میزان خرابی های مانیتور، به علت وجود شرایط محیطی نامناسب، 30 درصد به دلیل استفاده نادرست از مانیتور و در حدود 20 درصد باقی مانده، به علت کیفیت پایین و یا قدیمی بودن مانیتور رخ می دهد. به عبارت دیگر می توان گفت، برخی از عوامل ایجاد اختلال و مشکل در مانیتور عبارتند از:

  • دما
  • رطوبت
  • گرد و غبار
  • نور
  • محیط
  • میدان مغناطیسی
  • ولتاژ منبع تغذیه
  • ارتفاع از سطح دریا
  • استفاده از منبع تغذیه بدون وقفه

رایج ترین مشکلات مانیتور ها

همان طور که گفته شد، مانیتور از قطعات و اجزای مختلفی تشکیل شده است که بروز اختلال در هر کدام از این قطعات، موجب درست کار نکردن مانیتور شده و تعمیر آن، نیاز به تعویض قطعه دارد. انجام این امر، با توجه به بالا بودن هزینه های تعمیرات بسیار مشکل بوده و در برخی موارد، تعویض قطعه، مقرون به صرفه تر از تعمیر آن است. با این حال، برخی از متداول ترین مشکلات مانیتور و نحوه رفع آن ها، شامل موارد زیر می باشد:

تصویر تیره

نحوه عیب یابی مانیتور

یکی از رایج ترین ایراد ها در مانیتور، نشان دادن تصویر سیاه است که بروز این مشکل، به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ادامه، هر کدام از عوامل ایجاد کننده این مشکل را بررسی خواهیم کرد:

کابل خراب یا شل

یکی از عوامل ایجاد کننده تصویر سیاه در مانیتور، کابل خراب یا شل بودن آن است. لازم است برای رفع این مشکل، مراحل زیر انجام شود:

  • ابتدا تمامی کابل های متصل به مانیتور را از لحاظ وجود خرابی یا پارگی بررسی کنید.
  • دوشاخه کابل مانیتور را چک کرده تا به صورت درست در پریز وصل باشد.
  • اتصالات برق مانیتور را بررسی کنید.
  • کابل برق مانیتور را با کابل قبلی جایگزین کنید، تا متوجه مشکل شوید.

کارت گرافیک خراب

یکی دیگر از عوامل ایجاد تصویر سیاه در مانیتور، کارت گرافیک خراب است. از آن جایی که وظیفه کارت گرافیک، دریافت و پردازش تصاویر و ارسال آن به مانیتور است، یک اتصال کوتاه یا نقص داخلی و یا گرمای شدید، موجب خرابی کارت گرافیک شده و در نتیجه، تصویری به مانیتور ارسال نخواهد شد. لازم است برای رفع این مشکل، مانیتوری سالم را جایگزین مانیتور قبلی کرده و در صورت نشان دادن تصویر، متوجه خرابی مانیتور قبلی خواهید شد. در غیر این صورت، پخش تصاویر سیاه از مانیتور سالم نیز، نشان دهنده خراب بودن کارت گرافیک است که باید آن را با کارت گرافیک نو تعویض نمایید.

خطوط افقی و عمودی

بررسی مشکلات رایج در مانیتور ها

یکی دیگر از رایج ترین ایرادات مانیتور ها، وجود خطوط افقی و عمودی روی مانیتور است که موجب از بین رفتن وضوح تصویر خواهد شد. لازم است برای رفع این مشکل، مراحل زیر انجام شود:

  • ابتدا تست تصویر را انجام داده و کابل های انتقال داده از مانیتور را جدا کنید. پس از آن، تصویری از طریق کامپیوتر سالم روی مانیتور پخش کرده و در صورت عدم وجود خطوط افقی یا عمودی، متوجه مشکل مانیتور خود خواهید شد.
  • در صورتی که وقتی کابل به مانیتور متصل نیست، خطوط از بین می روند، لازم است کابل اتصال را بررسی نمایید.
  • وضعیت پورت ها را نیز بررسی کرده تا هیچ کدام خمیده یا شکسته نباشند.
  • کارت گرافیک را بررسی کنید.
  • سیستم را اسکن کرده تا متوجه شوید مشکل در قسمت نرم افزار مانیتور است یا سخت افزار
  • وضوح صفحه را تنظیم نمایید. در صورتی که تنظیمات تصویر مانیتور با وضوح آن هماهنگ نباشد، مشکلاتی مانند بروز خطوط افقی یا عمودی رخ می دهد.

تاخیر پخش تصاویر

رایج ترین ایرادها در مانیتور

یکی دیگر از موارد مهم در بررسی مشکلات مانیتور ها، تاخیر پخش تصاویر است که در برخی موارد، مانند بازی های سرعتی و رقابت های آنلاین، مشکل ساز خواهد شد. استفاده از دستگاه هایی مانند تستر تاخیر ورودی، در تشخیص  تاخیر پخش تصاویر بسیار کاربردی می باشد. علاوه بر این، می توانید از یک دوربین پر سرعت نیز استفاده کرده تا زمان بین شروع سیگنال تا نمایش تصویر مانیتور را ضبط کند. کابل های تصویری با تاخیر پایین نیز، برای رفع مشکل تاخیر تصاویر در مانیتور، بسیار مناسب می باشند.

صدا دادن مانیتور

یکی دیگر از رایج ترین ایراد ها در مانیتور، صدا دادن آن در زمان پخش تصاویر است. دلیل بروز این مشکل، به موارد زیر بستگی دارد:

  • استفاده بیش از اندازه از مانیتور: در صورتی که از مانیتور خود با وضوح بالا تر از کارخانه استفاده کنید، عمر آن بسیار کاهش پیدا کرده و در نتیجه، موجب بروز صدا در آن خواهد شد. لازم است در زمینه نحوه عیب یابی مانیتور در این مورد، ابتدا تنظیمات را بررسی کرده و آن را بر اساس نظر سازنده تغییر دهید.
  • وجود ولتاژی کمتر از نیاز مانیتور: برای رفع این مشکل، ابتدا مانیتور را به مدار دیگری اتصال داده تا بدون دقت به ولتاژ ورودی، خروجی ثابتی را به شما بدهد.

سوسو زدن مانیتور

بررسی مشکلات مانیتور ها

دلیل بروز این مشکل در مانیتور ها، نرخ رفرش پایین آن ها بوده که لازم است روی 75 هرتز تنظیم شود. علت دیگر برای بروز این مشکل نیز، عمل فلیکر به علت تعامل لامپ های فلورسنت در مانیتور و ایجاد هتروداین در فرکانس 60 هرتز است. در صورتی که با نرخ رفرش 60 هرتز کار کرده و مشکل سوسو زدن مانیتور را دارید، لازم است عدد رفرش را تغییر دهید. 

پیکسل سوختگی در مانیتور

چگونه مشکلات مانیتور را رفع کنیم؟

یکی دیگر از موارد مهم در زمینه بررسی مشکلات مانیتور ها، وجود نقاط سیاه بر روی مانیتور است. در برخی موارد، عمر بالای یک مانیتور، موجب سوختن برخی از پیکسل های آن شده که دیگر قادر به پخش رنگ نبوده و به صورت نقطه سیاه در تصویر مانیتور ظاهر می شوند. در برخی موارد نیز، در مدل های ارزان قیمت مانیتور ها، پیکسل های معیوبی وجود داشته و موجب بروز این مشکل می شوند. در این شرایط، برخی از تولید کنندگان، عدد ماکزیمم برای پیکسل ها مشخص کرده و در صورتی که تعداد پیکسل های معیوب یک مانیتور کمتر از آن میزان باشد، مانیتور سالم می باشد. در غیر این صورت و با بیشتر بودن تعداد پیکسل های معیوب و یا پایان یافتن گارانتی، اقدامی در زمینه تعمیر آن انجام نخواهد شد.

سوالات متداول

علت مشکل چشمک زدن در مانیتور چیست؟

چشمک زدن مانیتور علت های مختلفی دارد که اغلب، به دلیل اتصالی یا خرابی کابل رخ می دهد. در این صورت، با محکم کردن اتصالات مشکل رفع شده و در غیر این صورت، نیاز به تعویض کابل می باشد.

آیا راه حلی برای پیکسل معیوب و سوخته وجود دارد؟

خیر، متاسفانه راه حلی برای رفع مشکل پیکسل های معیوب در مانیتور وجود ندارد و تنها می توان در برخی از مدل های مانیتور، با توجه به مکان پیکسل ها در صفحه نمایش، از وجود آن ها صرف نظر نمود.

نتیجه گیری

در این مطلب تلاش کردیم، تا شما را با برخی از رایج ترین ایراد ها در مانیتور آشنا کرده و پاسخی مناسب برای این سوال، که چگونه مشکلات مانیتور را رفع کنیم بیابیم. امروزه بسیاری از مراکز تعمیرات و خدمات پس از فروش، در زمینه انجام مراحل تعمیر و یا تعویض مانیتور، فعالیت هایی را به افراد ارائه داده و شما می توانید با مراجعه به این مراکز معتبر، بسیاری از خدمات مربوط به عیب یابی مانیتور را دریافت نمایید. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا