باتری گوشی های هوشمند عمر مشخصی دارند و تعویض آنها پس از مدتی استفاده کردن، امری اجتناب ناپذیر است. یکی از مشکلات کاربران برای تعویض باتری و پیدا کردن باتری جایگزین، پیدا کردن باتری اصلی و اورجینال است. در بازار امروز باتری های اورجینال و اصلی به سختی پیدا می شوند و شناخت و تشخیص آنها از باتری تقلبی کار سختی است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مطلب روش های تشخیص باتری اصلی از تقلبی را برای شما توضیح دهیم تا در صورت خرابی باتری و قبل از اقدام برای خرید باتری موبایل توانایی تشخیص جنس اصل و فیک را داشته باشید. با تکنوسان مگ همراه باشید.
فهرست مطالب
- چرا باتری گوشی ها نیاز به تعویض دارند؟
- روش های تشخیص باتری اصلی از تقلبی کدام اند؟
- 1. ظاهر دو باتری را با همدیگر مقایسه کنید
- 2. لوگو و علائم روی باتری را با مدل اصلی مطابقت دهید
- 3. به ولتاژ و جریان نوشته روی باتری دقت کنید
- 4. سراغ باتری های با قیمت خیلی پایین نروید
- 5. از فروشگاه های معتبر باتری را تهیه کنید
- 6. باتری های داخلی را قبل از جا زدن چک کنید
- 7. تاریخ تولید باتری را چک کنید
- 8. وزن باتری اصلی را با باتری جدید مقایسه کنید
- 9. تگ NFC را چک کنید
- 10. مطابقت رنگ برچسب داخلی با بیرونی
- جمع بندی
چرا باتری گوشی ها نیاز به تعویض دارند؟
باتری گوشی های هوشمند امروزی اکثرا از جنس لیتیوم پلیمری (Li-Po) و لیتیوم یونی (Li-Ion) هستند و هر دو مدل آنها یک چرخه شارژ مشخصی دارند و پس از تمام شدن آن مشکلاتی مانند خالی شدن سریع شارژ، کم شدن ظرفیت نگهداری شارژ و در نهایت خرابی پیش می آید. در نتیجه پس از چند سال استفاده از گوشی، باتری آن رفته رفته کارایی اولیه خود را از دست می دهد و باید اقدام به تعویض آن نمود. البته این تنها دلیلی خرابی باتری نیست و ممکن است اتفاقات دیگری مانند آسیب های فیزیکی یا ولتاژ بیش از حد نیز باعث ورم کردن باتری و خرابی آن شوند و در این صورت باید پیش از عمر مفید باتری، آن را تعویض کرد.
اما در این بازار آشفته پیدا کردن باتری گوشی اصلی و با کیفیت مشابه با باتری اولیه گوشی کمی سخت است و اگر حواستان جمع نباشد، ممکن است فروشنده یک باتری کاملاً تقلبی را که اتفاقا خیلی شبیه باتری اورجینال است به شما بفروشد. باتری های تقبلی یا غیر اورجینال کیفیتی پایین تر از باتری های اصلی دارند و به خوبی نمونه های اصلی نمی توانند شارژدهی داشته باشند و بعد از مدتی حتی ممکن است به طور کامل خراب شوند. متاسفانه شرکت هایی که این باتری های تقلبی و بی کیفیت را تولید می کنند، نهایت سعی خود را به کار می گیرند تا باتری تقلبی خود را در شبیه ترین حالت با باتری اصلی تولید کنند و به همین دلیل تشخیص باتری اصلی از تقلبی کار آسانی نیست. اما یک سری راهکار ها وجود دارد که می توانید با استفاده از آنها تفاوت های باتری اصلی با یک باتری فیک و تقلبی را تشخیص دهید.
روش های تشخیص باتری اصلی از تقلبی کدام اند؟
در بخش قبلی گفتیم که در بازار، باتری های تقلبی گوشی بسیار زیاد هستند و به خاطر شباهت ظاهری بسیار زیاد به باتری های اصلی، در برخی مواقع حتی خود مغازه داران نیز نمی دانند جنسی که می فروشند اصل است یا خیر. برای اینکه در هنگام خرید یک باتری جدید برای گوشی تان دچار اشتباه نشوید، یک سری راهکار ها را در این بخش به شما معرفی می کنیم تا باتری اصلی گوشی را از مدل های فیک تشخیص دهید.
1. ظاهر دو باتری را با همدیگر مقایسه کنید
اولین چیزی که در مورد دو باتری اصلی و تقلبی باید بررسی کرد، شباهت های ظاهری هر دو باتری است. معمولا از آنجایی که باتری های اصلی از متریال مرغوبی تولید می شوند، بدنه ای تمیز، با کیفیت و یک دست دارند و به عنوان مثال کانکتورهای اتصال آنها به گوشی و نیز رنگ های به کاربرده شده روی برچسب باتری مشابه نمونه اصلی است. اگر یک باتری ظاهر خوبی نداشت، کانکتورهای اتصال به گوشی ها مشابه مدل اصلی نبود و رنگ بدنه آن با باتری اصلی گوشی فرق می کرد، به احتمال زیاد فیک است. همچنین در باتری های اصلی محل اتصال لیبل به بدنه در بالای باتری بدون فاصله و در یک راستا است در حالی که در اکثر باتری های فیک بخاطر مواد و چسب بی کیفیت لیبل به بدنه باتری به خوبی نمی چسبد و در لبه ها فاصله آن با بدنه به وضوح قابل مشاهده است.
2. لوگو و علائم روی باتری را با مدل اصلی مطابقت دهید
یک باتری اورجینال از یک مدل گوشی علائم به خصوصی روی برچسب بدنه باتری دارد و همه باتری های اورجینال دیگر نیز این اطلاعات را باید روی بدنه خود داشته باشند. این اطلاعات شامل لوگو، علائم هشدار و سایر آیکون ها هستند که باید با باتری اصلی مشابه باشد. همچنین در بسیاری موارد مهم ترین تفاوت بین دو باتری اصلی و فیک در لوگو به بکار رفته در دو باتری نمایان است و باتری تقلبی لوگو شرکت تولید کننده را با یک تغییر جزیی روی باتری خود چاپ می کند.
به عنوان مثال برای تشخیص باتری اصل از تقلبی در یک باتری از شرکت سامسونگ (که لوگو شرکت، اسم خود شرکت با یک فونت خاص و طراحی ثابت است)، لوگوی به کار رفته در برخی باتری های تقلبی تفاوت هایی جزیی در رنگ و نوع طراحی حروف با لوگو اورجینال دارند که می توان با مقایسه آنها با لوگو اصلی شرکت آنها را تشخیص داد. همچنین در باتری های تقلبی از فونت متفاوتی با باتری اصلی استفاده می شود که از این طریق هم می توان به تقلبی بودن یک باتری پی برد.
3. به ولتاژ و جریان نوشته روی باتری دقت کنید
باتری هر گوشی دارای یک ظرفیت، ولتاژ و جریان مشخصی است که روی بدنه باتری ذکر شده است و نشان دهنده ظرفیت باتری، جریان و ولتاژ بهینه باتری برای باتری آن مدل گوشی است. در صورتی که هر یک از این اطلاعات و مشخصات روی باتری جدید با باتری اصلی گوشی مطابقت نداشته باشد می توان گفت که آن باتری غیر اصل است.
4. سراغ باتری های با قیمت خیلی پایین نروید
یکی از مهم ترین عوامل تشخیص باتری اصلی از تقلبی تفاوت قیمت بین باتری اصلی و فیک است. به طور کلی همه جنس های اورجینال از مدل های های کپی و فیک قیمت گران تری دارند و این تفاوت قیمت به وضوح قابل تشخیص خواهد بود. اگر در هنگام خرید باتری موبایل احساس می کنید که باتری مورد نظر شما قیمت نامعقولی دارد یا خیلی پایین تر از مدل های اورجینال موجود در بازار و فروشگاه های اینترنتی است، بهتر است که به اصل بودن آن شک کنید.
5. از فروشگاه های معتبر باتری را تهیه کنید
یکی از مطمئن ترین راه های خرید باتری موبایل، خرید از فروشگاه های معتبری است که باتری خود را گارانتی می کنند. در هنگام خرید از این فروشگاه ها خیالتان راحت است که در صورت تقلبی یا خراب بودن باتری، باتری خریداری شده گارانتی دارد و امکان پس دادن و تعویض کالا وجود خواهد داشت.
6. باتری های داخلی را قبل از جا زدن چک کنید
تقریبا تمام گوشی های جدید که قابشان پرسی است، باتری های غیر قابل جدا شدن دارند و برای باز کردن قاب و تعویض باتری باید به یک فرد متخصص مراجعه کنید. به همین دلیل امکان به کار بردن باتری تقلبی در این گوشی ها بالا است و از آنجایی که نمی توانید دوباره قاب را باز کرده و مشخصات باتری جدید را چک کنید، آزادی عمل زیادی برای چک کردن نوع باتری قرار گرفته در داخل گوشی خود ندارید. به همین دلیل بهتر است قبل از اینکه باتری جدید را با باتری قدیمی جایگزین شود، همه جوانب باتری را بررسی و از اورجینال بودن آن اطمینان حاصل کنید.
7. تاریخ تولید باتری را چک کنید
روی بدنه اکثر باتری ها یک تاریخ حک شده که نشان دهنده تاریخ تولید باتری است و باید با تاریخ هک شده روی جعبه باتری نیز مطابقت داشته باشد. بنابراین در صورتی که یک باتری تاریخ تولیدش با تاریخ ذکر شده روی جعبه آن یکی باشد، می توان گفت که اصل نیست و تقلبی است. البته این مورد برای همه باتری ها صادق نیست و در شرایطی قابل بررسی است که باتری اورجینال جعبه و بسته بندی شرکتی داشته باشد.
8. وزن باتری اصلی را با باتری جدید مقایسه کنید
یکی از بهترین راه های تشخیص باتری اصلی از طریق وزن کردن دو باتری و مقایسه وزن باتری جدید با باتری اورجینال است. در اکثر مواقع باتری های تقلبی به خاطر کیفیت مواد و متریال به کار رفته در فرآیند ساخت، وزن کمتری نسبت به باتری های اورجینال دارند و باتری های اورجینال چیزی بین 5 تا 10 گرم و بیشتر، سنگین تر از باتری های فیک هستند. البته می دانیم که در هنگام خرید باتری گوشی ابزاری برای وزن کردن در دسترس نیست، اما در صورتی که باتری را خریداری کرده اید و می خواهید از اورجینال بودن آن مطمئن شوید، می توانید از این راه نیز استفاده کنید.
9. تگ NFC را چک کنید
در برخی از گوشی هایی که NFC دارند، برچسب یا تگ NFC روی بدنه باطری نصب می شود و باتری های اصلی این دسته از گوشی ها در زیر برچسب شان و درست در روی بدنه باتری، تگ NFC نصب شده است. اما در باتری های غیر اصل و فیک برچسب NFC در زیر لیبل باتری وجود ندارد که این موضوع نشان دهنده تقلبی بودن آن است. البته برای فهمیدن این موضوع حتماً باید برچسب رویی باتری را باز کنید تا بتوانید وجود یا عدم وجود تگ NFC را روی باتری بررسی نمایید.
10. مطابقت رنگ برچسب داخلی با بیرونی
این روش کمی سخت تر از روش های قبلی است و تقریبا قبل از خرید باتری نمی توان باتری اصلی از تقلبی را با این روش تشخيص داد. در باتری های اصلی رنگ برچسبی که دور باتری زده شده با رنگ داخلی برچسب یک رنگ است و تفاوت چندانی ندارد، درحالیکه در مدل های تقلبی رنگ برچسب بیرونی با قسمت داخلی آن مشابه نیست و تفاوت هایی دارد. برای فهمیدن این موضوع نیاز دارید که کمی لیبل یا برچسب دور باتری را که با چسب به بدنه چسبیده باز کنید تا بتوانید تفاوت رنگ را تشخیص دهید.
جمع بندی
باتری یک گوشی ساده و هوشمند ممکن است به دلایل مختلفی خراب شود و از کار بیفتد و برای استفاده دوباره از گوشی باید یک باتری جدید جایگزین باتری اولیه کرد. برای تهیه یک باتری گوشی خوب که مانند باتری اولیه گوشی کار کند، باید باتری اصلی یا اورجینال تهیه کرد و توصیه می کنیم که تا حد امکان سراغ باتری های درجه دو و های کپی نروید. همچنین برای تشخیص باتری اورجینال از باتری غیر اورجینال نیز راهکارهایی مثل مقایسه ظاهری و قیمتی بین دو باتری وجود دارد که به شما کمک می کند باتری اصلی گوشی خودتان را شناسایی و خرید کنید. آیا این مطلب برایتان مفید بود؟ به نظر شما چه روش های دیگری برای تشخیص باتری موبایل اصلی از غیر اصل وجود دارد؟ شما می توانید دیدگاه های خود را در زیر همین مطلب با ما به اشتراک گذارید.